Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

d膮br贸wka

Przyjaci贸艂ki

Polecane posty

Ja tylko na predce do Tessy zeby bron Boze nie uzyla olejku eterycznego na glowie! Trzeba stosowac oleje a nie olejki bo te w malutkich buteleczkach eteryczne moga poparzyc skutecznie. Ja dalam kiedys kilkanascie zamiast kilku kropelek do kapieli i tylek mi poparzylo jak w niej siadalam :D Mozesz tesso stosowac olej kokosowy, dobry na skore i na wlosy - np. taki: http://www.helfy.pl/olej-kokosowy Ale na efekty trzeba poczekac i uzbroic sie w cierpliwosc. Ja wcieram okolo 1 lyzeczki w skore glowy i we wlosy na min godzine przed myciem glowy. I porzadnie myje glowe dwa razy a zanim ja umyje mocno ciepla woda olej zmywam zeby wlosy nie byly tluste. I daje go rowniez do wany do kapieli jak mam zamiar polezec albo pod prysznicem nakladam na mokra skore po umyciu sie i delikatnie splukuje. Nastepnie wycieram sie recznikiem i nie potrzebuje zadnego balsamu. Z olejami zasada jest taka, ze stosujemy na mokra skore zeby nawilzyc a nie na sucha bo wtedy przesusza sie jeszcze bardziej. Moze jutro cos skrobne do kazdej z Was a dzisiaj buziaki dla was i spokojnej nocy :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Dabrowko , a twoj maz uzywa te olejki ktore wyslalas? Rewelacjo , moja kumpela takie olejki , ktore ja uzywam do kominka dodaje do kapieli i nic nie stalo sie poki co; Mon, ile tego winka wypilas he? Tesso, jutro juz twoja operacja, a moj tato przeszedl pomyslnie i jutra wychodzi a na wigilii u tescia syna bedziesz sie dobrze czula?Ja tam wole u siebie u tesciow nigdy sie za dobrze nie czulam

Udost臋pnij ten post

gra偶ko - nie siadam do kompa, bo zawsze mam co艣 do zrobienia a jak nie mam to siedz臋 na kanapie i albo czytam albo ogl膮dam TV albo rozmawiamy albo gdzie艣 nas poniesie :) M贸j m膮偶 u偶ywa tego hydrolatu (oczywi艣cie ja mu go wyszuka艂am i nam贸wi艂am do u偶ywania) ale jak co艣 mu si臋 dzieje ze sk贸r膮 np. czuje, 偶e ma przesuszon膮 to si臋 radzi co by m贸g艂 z moich "skarb贸w" u偶y膰 by sobie pom贸c i wtedy u偶ywa. tesso - rewelcja ma racj臋 - tego olejku nie u偶ywaj do cia艂a. Ja poda艂am link do hydrolatu rozmarynowego ale na tej stronie sa te偶 r贸偶ne olejki. Kokosowy te偶 jest, kt贸ry rewelacja zachwala http://www.ecospa.pl/oleje-roslinne-zimnotloczone-c-17.html i to jaki wyb贸r! Polecam ci t膮 sprawdzon膮 stron臋 i tego dostawc臋. Kup ma艂膮 buteleczk臋, bo olejki/hydrolaty s膮 bardzo wydajne. Mon- odsapnij kobieto! rewelacjo - czekamy na skrobni臋cie ;) U nas znowu szaro-buro i ponuro a jutro ma 艣nie偶y膰 i zacznie si臋 zima, bo i temperatury maj膮 by膰 minusowe - chcia艂abym, by na 艣wi臋ta tak by艂o. Dzisiaj wr贸偶臋 - jutro wam powiem co te偶 sobie wywr贸偶y艂am z andrzejkowej wr贸偶by :)

Udost臋pnij ten post

Rewelacjo, Gra偶ko, D膮br贸wko, dzi臋kuj臋 za rad臋 , a chcia艂am ju偶 ten olejek zastosowa膰 D膮br贸wko ju偶 pisa艂am, 偶e chcia艂am przy艣pieszy膰 dostaw臋, ale jednak p贸jd臋 normalna drog膮 i zam贸wi臋 w firmie, kt贸r膮 mi poleci艂a艣 Dziewczyny poniedzia艂ek zacz臋艂am wag膮 68,8, dzisiaj 67,5 wow ale fajnie, a to tylko dlatego, 偶e odstawi艂am czekolad臋 Gra偶ko te艣ciowa syna jest bardzo fajna i bardzo si臋 lubimy, a te艣膰 to na trze偶wo prawie si臋 nie odzywa a jak wypije to do rany go przy艂贸偶, by艂am ju偶 u nich na wigilii w ubieg艂ym roku i by艂o OK, jedyny k艂opot w wymy艣leniu jaki艣 prezent贸w dla nich pod choink臋, ale to te偶 mo偶na przeskoczy膰 D膮br贸wko a zdrad偶 co ostatnio czytasz Wiecie dziewczyny tak si臋 wczoraj wkurzy艂am na pani膮 redaktor Pochanke, 偶e napisa艂am maila do TVN 24, zadaje pytanie, go艣膰 m贸wi dwa s艂owa a ona ju偶 mu przerywa i m贸wi swoje, albo m贸wi r贸wnolegle z pytaj膮cym , w og贸le nie pozwala na wypowied偶 go艣cia, powinni odsun膮膰 j膮 od prowadzenia tego typu audycji, powinna by膰 tylko w Faktach Dzisiaj szykuj臋 si臋 na jutro do szpitala, musz臋 spakowa膰 pi偶am臋 i pantofle, dow贸d osobisty i kart臋 chipow膮, wezm臋 te偶 jak膮艣 przek膮sk臋, bo syn odbierze mnie dopiero po pracy wi臋c troch臋 tam poczekam, ale ksi膮偶ki nie wezm臋.....he,he,he Zajrz臋 jeszcze wieczorkiem, no bo Mon si臋 jeszcze nie odezwa艂a Pa.

Udost臋pnij ten post

A ja chate ogarnelam, na obiad dzisiaj robie potrawke z kurczaka, taka z bualym sosem i rodzynkami- wczoraj mialam rosol zakupy zrobilam, niedlugo kuzynka na kawke ma wpasc to pogadamy sobie, odbieram tez ze szkoly syna siostry, bo siostra ostatnio wyspac sie po nockach nie moze, wczoraj byla na spotkaniu z pania psycholog , rozmawialy o mamie i mamy czekac co zrobi psychiatra , po tym co mama powiedziala siostrze i szwagrowi siostra ma sie juz od niej odciac bo to nie ma sensu sie zadreczac- tak radzila psycholog i chyba tak bedzie najlepiej, no to teraz tylko ja z mama bede miala do czynienia Chce wyskoczyc dzis na miasto ale taka pogoda straszna, leje i wieje ze sie nie chce wychodzic mam drugi etap rozmowy to asesmennt o ktorym pisalam 4 grudnia to jzu niedlugo, wiec chyba warto w sobote pojechac na to spotkanie z doradca moze mi cos podpowie jak sie przygotowac na rozmowe a teraz sie zastanawiam czy te ciuchy ktore mam sa ok, ale szkoda mi kasy na nowe Dabrowko, ja zagladam do kompa, ale tak na kilka minut w weekend, moj maz i tak siedzi przy kompie, nie wiem moze jaks dziwna jestem ale maz moj ma swoje hobby w kompie- mnostwo plyt, elektronika itp i niby jest usprawiedliwiony , ale ja mam czasami takie dni ze strasznie to mnie denerwuje, niby jak trzeba to nei spedza czasu w kompie ale gdybym munie zwracala uwagi to przesiedzi prawie caly dzien- z przerwami na pomoc w kuchni, no nie wiem moze dziwna jestem? Podpowiedz jakies fajne wrozby bo ja sie wogole na tym nie znam Tesso, to jutro jedziesz do szpitala i jutro wychodzisz? A kiedy do kompa bedziesz mogla zajrzec?? Bo bede na ciebie czekac na forum przeciez super ze schudlas:D To az tak cie Pochanke zdenerwowala? Nastepna przemadrzala co? widzialam ten wywiad z Arlukowiczem, ale przelaczylam bo to byl raczej monolog A , jak masz takich fajnych tesciow syna to milo spedzisz Wigilie, moze temu tesciowi cos mocniejszego daj w prezencie, napije sie facet i bedzie wesolo:D

Udost臋pnij ten post

tesso - obecnie ko艅cz臋 ksi膮偶k臋-bestseller Jeremiego Clarksona - taki zbi贸r felieton贸w pisanych z humorem. Jednocze艣nie czytam ksi膮偶k臋 Alicji Rebety "S艂odkie spotkania" o wypiekach takich czasami zapomnianych z przepisami. Po偶yczy艂a mi j膮 kole偶nka, bo s膮 w niej pono膰 rewelacyjne ciasteczka (robione na dro偶d偶ach bez wyrastania a smakuj膮 jak francuskie..no a Adwent tu偶, tu偶). Ka偶dy przepis jest poprzedzony wspomnieniem o jego autorce, z kt贸rego jest roku (niekt贸re si臋gaj膮 lat 30-tych ub. wieku) i s膮 ciekawie pisane np. wstawi膰 do mocno nagrzanego piekarnika...........i koniec ani ile stopni ma mie膰 ten nagrzany piekarnik ani na jak d艂ugo - pisane tak jak to kiedy艣 do艣wiadczone gospodynie sobie przekazywa艂y przepisy (ka偶da wiedzia艂a w ilu stopniach ma piec dro偶d偶贸wk臋 o ile nie mia艂a pieca :) i jak d艂ugo si臋 j膮 piecze). Czytam j膮 z zaciekawieniem i spisuj臋 te stare, przekazywane z r膮k do r膮k przepisy. I bardzo dobrze, 偶e napisa艂a艣! Ja niejednokrotnie odnosz臋 wra偶enie, 偶e oni wcale nie s艂uchaj膮 co go艣膰 ma do powiedzenia. Swojego czasu tak mnie irytowa艂a Pie艅kowska ...ale postawi艂a j膮 do pionu jedna z zagranicznych gwiazd, kt贸ra podczas wywiadu w TVN Style zwr贸ci艂a jej uwag臋 w艂a艣nie na to o czym piszesz. gra偶ko- ja te偶 dzisiaj mam kuraka - piersi w sosie pomidorowym z przepsiu Mak艂owicza - robi臋 pierwszy raz. Z m臋偶em mamy tak膮 zasad臋, 偶e po pracy jak nie musimy to nie siadamy do kompa, bo to z艂odziej czasu straszliwy no i przede wszystkim nie zagl膮damy na poczt臋 firmow膮. Jesli denerwuje ci臋, ze m膮偶 tyle czasu sp臋dza przed nim, to najpro艣ciej jest porozmawia膰 偶e mo偶e niech po艣wi臋ci ze 2 godz. na to a reszt臋 dla was. Lepiej rodzinnie obejrze膰 jaki艣 film, posiedzie膰 przy cie艣cie i kawie i sobie pogada膰 czy nawet pogra膰 w scrabble - co by艣cie nie robili b臋dziecie razem a komuter to sama wiesz ... Ja piek臋 tylko ciasteczka z wr贸偶bami. Wi臋kszo艣膰 wr贸偶b jest dla panien i kawaler贸w. Tak chc臋 cho膰 troch臋 celebrowa膰 wiecz贸r Andrzejkowy.

Udost臋pnij ten post

S艂uchajcie, u mnie oberwanie chmury w艂a艣nie. Takiej ulewy to od lata nie by艂o....a ciemno przy tym si臋 zrobio jakby wiecz贸r ju偶 by艂.

Udost臋pnij ten post

p POPATRZ A U MNIE 12 STOPNI I OD CZASU DO CZASU S艁ONECZKO B艁Y艢NIE, ID臉 DO WERONIKI... PA.

Udost臋pnij ten post

Czesc Wczorajsze wino i zapach farby zrobily swoje ,mam lenia ze az wstyd sie przyznac .No nie tylko ja ,bo sunia tez sie nigdzie nie wyrywala dzisiaj .Wiec po wizycie gosci od ocieplenia poszlyszmy...spac .Zaliczylysmy przed chwila 1.5 godzinny spacer ,fajna pogoda bo owialo z grubsza te bloto i jest chlodno ,ale bez mrozu ,chociaz rano to niezle przymrozilo konkretnie ,dachy biale ,szyby w samochodach do skrobania .Ale lepsze to niz wiatry i deszcze .Anglicy juz sie smiali ze bedziemy ryz w ogrodach sadzic ;)) Tesso zycze aby operacja przebiegla szybko i zgodnie z planem .Bede jutro myslala o Tobie kochana . Fajnie ze dobrze sie czujesz w towarzystwie tesciow syna .Facetowi dac jakis dobry trunek aby sie weselil a kobiecie moze jakis kosmetyk albo czekoladki .Ja z polskich uwielbiam te z Solidarnosci ,no i mam tez slabosc do barylek ,nie pytajcie czemu ;)). Grazko i co ? Jak mama ? Mam nadzieje ze pojdzie jutro do lekarza . U nas w Lidlu wlasnie maja takie reclate ,i ser do tego jakis specjalny .Ale chyba sie nie skusze bo gdzie kasy duzo juz wydalam a to jeszcze nie koniec . Moze innym razem,za rok czy jak ,drogie nie jest ale musze sie opanowac z tymi zakupami .A jeszcze syn zdecydowal ze chce pod choinke komorke BlackBerry i zas mnie to pociagnie po kieszeni .Ale mysle ze w przyszlosci chetnie kupie.Moze poprosze gwiazdora za rok ;PP Ide obiad przygotowac bo mlody lodowke wietrzy ,zajrze pozniej i napisze do reszty.

Udost臋pnij ten post

Jestem . Niestety dzis dieta dostala w leb ,bo zjadlam 2 owoce ,2 wegle ,i w oczekiwaniu na posilek kilka zelek mlodego i paczke chipsow .Beznadziejna jestem .A moglam sobie marchewke z humusem pochrupac ,ale dopiero teraz o tym pomyslalam .Nastepnym razem obiore sobie marchewke zanim zaczne pichcic .Gapa jedna . Dabrowko masz ciag do muzyki klasycznej ,ja niestety nie za bardzo .ale jesli to Cie relaksuje to fajnie .Juz sobie wyobrazam Ciebie siedzaca z ksiazka ,przy aromacie swiecy czy kominka ,z muzyczka w tle . Fajnie ,a ze wieczory dlugie to mozesz sie wyciszyc. A jak Twoje wrozby?? Wierzysz w nie? Jak znajdziesz fajny przepis z tej ksiazki to wstaw tutaj ,moze cos upichcimy . No ja jutro chleb pieke bialy ,bo maz ma wene na bialy chlebek i sobi zyczy i mlody wowczas tez je .Ja chleba to praktycznie nie jem ,czasami kromka przy weekendowych sniadaniach i to na tyle .A do tego drozdzowke zrobie z kruszonka ,bo mam swieze drozdze wiec bedzie super zapach w domu .Od lata nie robilam drozdzowki,mniam .Z aromatem pomaranczowym i kruszonka.Mmmmm. A co Ty pieczesz na weekend ? Rewelacjo i mowisz ze wlosy sie przestaly przetluszczac Tobie ? Moje sa beznadziejne ,po kilku godzinach juz sa nieswieze ,a ze myje wieczorem to rano juz sa oklapniete .A ja nie probowalam jeszcze olejkow rzadnych ,ale musze sprobowac .Gorzej juz byc nie moze to moze bedzie lepiej dla odmiany?? Poszukam czegos przy okazji jak bede na zakupach . Olensjo pozdrawiam ,odezwij sie jak bedziesz mogla .Ciekawa jestem co u Ciebie . Nutrio i Ty milczysz ? No co tam sloneczko ? Pozdrawiam . Asikuuuuuu gdziezes zaginela?? Daj znac ze wszytko ok .Sciskam . Teraz ide juz ,zajrze jutro . Buziaki ,milego wieczora . ps Tesso pamietaj ze bede przy Tobie myslami ;)) Powodzonka jutro.

Udost臋pnij ten post

Witajcie Kochane, przepraszam Was, ale jakiego艣 do艂a mam ... te ci膮g艂e dojazdy, praca, brak s艂o艅ca,jeszcze m贸j brat robi cyrki w moim domu rodzinnym, martwi臋 si臋 te偶 o nasze finanse i jak to b臋dzie.. zamiast si臋 cieszy膰 z przeprowadzki to si臋 do艂uje. z m臋偶em widuj臋 si臋 codziennie chwilk臋 jak przyjdzie z pracy, wi臋c chwile pogadamy i id臋 spa膰, a on si臋 po nocach uczy i robi projekty na zaliczenie. i tak w k贸艂ko macieju ehhh Specjalnie postanowi艂am dzi艣 skrobn膮膰 bo jutro 30 ju偶, Tesso kochana my艣lami jestem z Tob膮 i oby wszystko uda艂o si臋 pomy艣lenie. Czekamy na pierwsze wie艣ci po operacji jak tylko b臋dziesz mog艂a, trzymaj si臋 dzielnie, Dziewczyny ide pichci膰 obiad na jutro, Obiecuj臋, 偶e jako艣 si臋 zbior臋 w sobie i napisz臋 ka偶dej co艣 wi臋cej pewnie w sobot臋 rano jak si臋 wy艣pi臋 po 艣niadanku, 艣ciskam papaski ps. Tak 偶eby nie tylko smutkiem wia艂o z mojego postu to wczoraj by艂am na zakupach w biedronce. Na dziale z warzywami mia艂am dziwn膮, ale pozytywn膮 sytuacj臋. Facet na oko 35 lat z ma艂ym berbeciem takim rocznym spojrza艂 na mnie i powiedzia艂 cytuje - Przepraszam, 偶e tak powiem z ni pietruszki ni z gruszki, ale ma pani pi臋kne oczy hehe a ja b臋d膮c w szoku powiedzia艂am tylko dzi臋kuje i si臋 u艣miechne艂am, na to on, 偶e ma pani co艣 niesamowitego w oczach. Mijaj膮c si臋 potem jeszcze raz - powiedzia艂 do synka, 偶e zaraz chyba sobie pani膮 zabierzemy do domu ehhh nie powiem mi艂e to by艂o :) buziole

Udost臋pnij ten post

Kochane dzi臋kuj臋, 偶e b臋dziecie mnie wspiera膰 energetycznie, mam nadziej臋, 偶e jutro odezw臋 si臋 i zdam relacj臋 jak by艂o, z tego co wiem od os贸b, kt贸re maj膮 ju偶 za sob膮 takie zabiegi to nic wielkiego Nutrio g艂owa do g贸ry, od jutra ma pada膰 艣nieg wi臋c b臋dzie ja艣niej to i na sercu b臋dzie lepiej Mon a mo偶e zaczniesz, tak jak ja, jab艂kami zajada膰 wszystkie zachcianki, u mnie rezultat ju偶 jest, mam mniejszy apetyt, o s艂odyczach te偶 ju偶 nie my艣l臋, a co najwa偶niejsze waga spada, a jab艂ka to w ko艅cu witaminy Ca艂uj臋 Was kochane

Udost臋pnij ten post

Tesso, trzymam za ciebie kciuki, oczywiscie ze wszytko bedzie dobrze i wrocisz jak nowonarodzona- powodzenia! Nutrio, ale fajny facet , nie dziwie sie ze mialas lepszy humor dzieki takiemu komplementowi, rozumiem cie ze ta pogoda doluje i dojazdy, poza tym proza zycia sprawia ze jestesmy zniecheceni, ale juz sie zaczyna przejasniac, bedzie mroz i atmosfera sie zmieni, w koncu jutro juz grudzien; Mon, dieta dostala w leb? kurcze mam to samo, wczoraj ciastka podjadalam , rany ja tez nie schudne a we wtorek ta rozmowa o rpace, jeszcze jakies syfk na brodzie mi wyszly- pewno od slodyczy Moja mama dzisiaj idzie do lekarza, mam nadzieje ze jej nie powie , ze z nim rozmawialam- prosilam o dyskrecje, mama chce do mnei rpzyjsc ,ale boje sie zapytac co u lekarza , bo ostatnio czesto mi odpowiada, ze to jej sprawa U nas tez jest to raclette w Lidlu, fajne jest, bo ja mam okragle i naprawde tanie, a ta komorka dla twojego syna to pewnie droga co? Dabrowko, jak twoje wrozby? Dziewczyny, od kilku dni mam w domu muszki owocowki, nie moge sie pozbyc , czytalam troche w necie jak sie pozbyc, ale moze macie jakis sprawdzony przepis?

Udost臋pnij ten post

tesso - jestem z tob膮 i czekam na wie艣ci! Co do czekoladek na upominki to polecam t膮 stron臋 : http://chocolissimo.pl/do/cat/Mikolajki/Mikolajki-6-grudnia . Czekoladki s膮 bardzo dobre w smaku - kupowa艂am je rok temu na Miko艂ajki i robi膮 furor臋 wzorami. Mon- nie wierz臋 we wr贸偶by :) Bardziej wierz臋 w horoskop z dobrego 藕r贸d艂a. Jak wypr贸buj臋 te ciasteczka to oczywi艣cie je艣li b臋d膮 takie rewelacyjne to wstawi臋 przepis jak i na inne wypieki z tej ksi膮偶ki. Ooooooo dro偶d偶贸wki to ja te偶 dawno nie piek艂am ale na weekend piek臋 ciasto adwentowe (mia艂y by膰 ciasteczka ale zdecydowa艂am si臋 rozpocz膮膰 adwent w艂a艣nie tym ciastem) : http://przystole.blox.pl/2009/12/Adwentowe-ciasto-z-twarogiem-i-czekolada.html Nutrio - nooo facet ci臋 podrywa艂 ;) Mi艂y komplement jednak ci sprawi艂. Nie martw si臋, zawsze sa jakies wyj艣cia z do艂贸w. O finanse to w PL ju偶 chyba wi臋kszo艣膰 si臋 martwi, bo takie czasy mamy obecnie, ehhh. gra偶ko - aaaaaaaaaa nie powr贸偶y艂am sobie. Wsp贸lnie z rodzink膮 zdecydowali艣my na spokojnie powr贸偶y膰 sobie dzisiaj - wczoraj ka偶dy zaj臋ty: dzieciaki lekcjami, m膮偶 musia艂 do pracy jakie艣 raporty porobi膰 to nie by艂o atmosfery a jeszcze bylismy w domu p贸藕niej ni偶 zazwyczaj. Tak偶e po weekendzie wam powiem co mi si臋 wywr贸偶y艂o :) Kiedy艣 s艂ysza艂am o occie na muszki ale osobi艣cie nie stosowa艂am, bo ja owoc贸wki mam zawsze jako艣 tak pod koniec lata tylko. Dzisiaj musz臋 kupi膰 kalndarze adwentowe i da膰 dzieciom, by codziennie od jutra odlicza艂y dni do 艣wi膮t :) Wczoraj na jednym z balkon贸w widzia艂am ju偶 o艣wietlon膮 choink臋! Ja jutro wystawi臋 艣wiecznik adwentowy na okno i udekoruj臋 mieszkanie, bo u nas zawsze na przyj艣cie Miko艂aja mieszkanie musi by膰 udekorowane i skarpety musz膮 wisie膰 na drzwiach. Choinka jest na ko艅cu tu偶 przed 艣wi臋tami. Cieszy mnie to wszystko jako艣 - najwspanialszy czas si臋 zaczyna.

Udost臋pnij ten post

Czesc Bylam na malych zakupach ,tak z portfelem w reku i bez torby bo musialam do banku wskoczyc i do apteki i mlodemu na konto oszczednosciowe wpalcic poki mam kase ,bo dzis wyplata ,hehe . Teraz mam spokoj do przyszlego roku z takimi oplatami .Weszlam do Lidla po cytryny i wiecie co kupilam ? Piekny zestaw kominek +5 olejkow +podgrzewacze +kulki aromatyczne .I to w fajnym opakowaniu ze niecale 6 funtow .I oczywiscie kupilam ,bo mysle sobie ze moj kominek taki wylatany troche to go do sypialni wezme a ten zostawie w salonie .Bedzie prezent pod choinke dla rodziny calej i do tego chce jednak kupic raclette ,bo pomylila mi sie cena z ekspresem do kawy ktory jest tez w gazetce a wiec raclette kosztuje 17 funtow a nie 39.99 jak myslalam .Zapakuje to razem z kominkiem i bedzie wspolny prezent dla wszytkich.Tara ,Marzyly mi sie talerze nowe ,ale za drogie to co mi sie podoba wiec to bedzie fajna alternatywa i za ciut ponad 20 funtow razem nie zrujnuje to mojego budzetu .A ile bedzie radosci przy biesiadowaniu .Musze jeszcze reclette w poniedzialek kupic bo poki co to jeszcze nie ma ,dostepne od 3 grudnia .Juz sie ciesze .A prezent dla domu kupuje co roku jako ze w tym czasie wzielismy slub koscielny ,wiec jakos to zawsze uczcimy ,czyms co sluzy wszytkim . Grazko komorka kosztuje ok 120-150 funtow ,ale nic wiecej nie kupuje ,no chyba ze trafie na fajna bluze czy buty ktore mu sie bardzo spodobaja i ciagle poluje na kurtke .Zazwyczaj duzo mlody dostaje i drogie prezenty na swieta .W ub roku wydalam chyba z 70 funtow na gry na xbox bo sa drogie jak diabli,do tego ciuchow dostal duzo i tez duzo mnie to kosztowalo .Dla meza chcialabym spodnie dobre kupic ,i dla siebie chyba tez .Perfumow nie kupuje bo mamy dosc z poprzednich lat ,wiec zostawie ten zakup na urodzinowe prezenty albo na jeszcze pozniej.Na mikolaja beda czekoladki dla kazdego a dla mlodego moze doloze jakas kase ,tak aby mial na co chce. Daj znac kochana co z mama ,jestem ciekawa . Tesso mysle o Tobie ;)) Nutrio no no piekny komplement .I jaki odwazny gosc ,ze sie nie bal ze go zgasisz po takich slowach ,bo roznie ludzie reaguja na takie komentarze .To uroslo Twoje ego ,co?? ;)) Co do finansow to wiez mi ze kazdy liczy w dzisiejszych czasch ,mniej czy wiecej ale jednak .Ale inaczej sie nie da .Bo przeciez nie odlozysz na mieszkanie ,czyz nie? A co ,bedziesz komus czynsz placic ?? Tak to jest ,trzeba sie drapac po glowie i skrobac w portfelu aby jakos zyc .I nie jestes sama z takimi dylematami .Nie stresuj sie kochana ale takie jest zycie .;) Dabrowko a ja pieke ... http://www.mojewypieki.com/przepis/wieniec-drozdzowy-z-syropem-klonowym-i-orzechami-pekan i chlebek o taki,ktory zasmakowal mojemu mezowi bardzo http://mniamusne.blox.pl/2010/10/World-Bread-Day-2010-i-moj-pierwszy-chleb-pszenny.html Musze sie ruszyc bo poki co to jeszcze nie pieke ,ale zaraz ide do kuchni ,hihi. Daj znac jak wrozby .Ja horoskop czytam rzadko ,ale wierze w nie z przymrozeniem oka .Dziekuje ze przypomnialas mi o adwentowym swieczniku ,zapomnialam kompletnie .a kalendarz dla mlodego tez kupilam juz w poniedzialek ,wiec czeka tylko na otwarcie okienek od jutra poczawszy .Dzis jeszce kupilam kalendarz na 2013 rok wiec jestem gotowa na adwent i nowy rok .;)) Spadam do kuchni ,do milego .

Udost臋pnij ten post

Powitac z krainy sniegu i mrozu :) Tak, tak u mnie ju偶 snieg i mrozik ca艂kiem przyjemny, wczoraj byli艣my wieczorem na spacerze i by艂o cudownie, rze艣kie powietrze, snieg i mrozik, pooddycha艂am pe艂nymi p艂ucami. A tak w og贸le to nic na razie sie nie zmieni艂o, dalej czekam na nr personalny i mam nadzieje ze bedzie dzis lub w poniedzia艂ek, potem ide sie rejestrowa膰 do urzedu pracy i zaczynam poszukiwania, chocia偶 i tak ju偶 od d艂u偶szego czasu wysy艂am aplikacje, ale niestety bez j臋zyka norewskiego jest bardzo ci臋zko pomimo ze znam dobrze angielski. Ale nie zra偶am si臋 tym i wysy艂am, a nu偶 si臋 co艣 trafi, teraz idzie goracy okres swi膮teczny wiec moze i jakas praca dorywcza si臋 trafi. W sobote byli艣my w Oslo, 艂adne miasto, ludzi kupe i tyle heheh, byli艣my w porcie i na g艂ownej ulicy prowadz膮cej do Pa艂acu Kr贸la, ale pod Pa艂ac ju偶 nie dotarli艣my :) podoba艂o mi si臋, cho膰 wole swoje miasteczko :) zdjecia co sa na FB s膮 robione w niedziele, dlatego takie wyludnione jest, bo w niedziele tutaj wszystko prawie jest zamkniete i ludzie siedza w domach hehehe :) Dzisiaj mam zamiar posprz膮ta膰 i mie膰 spokoj na jutro, a wieczorkiem moze pojedziemy za butami dla mnie, bo moje jak na z艂o艣膰 si臋 rozwali艂y po tygodniu tutaj, a mia艂am takie porz膮dne zimowe, no niestety, jak pech to pech, nie m贸wi膮c juz o kurte kt贸ra rozwali艂a sie w Pl przed samym wyjazdem, hehe, dobrze 偶e mia艂am jeszcze inna. Tesso - jestem z Toba ca艂y czas my艣lami, daj znaka jak tylko ju偶 bedziesz mog艂a :) Gra偶ko - Ty te偶 napisz ja mam po lekarzu, kurcze, mam nadzieje 偶e co艣 jej pomoze, 偶eby by艂o lepiej!! Mon - szalona kobieto, dobrze 偶e jeste艣 bo nasz motywujesz do porz膮dkow hehee przynajmniej mnie :) tak jak d膮br贸wka do pieczenia i atmosfery :) Kochane, dopijam kawke i uciekam co艣 robi膰 !!! Buziole !!!

Udost臋pnij ten post

Mon- no ty to szalejsz na zakupach ale szalej - raz si臋 偶yje. Taki zestaw zapachowy wodzia艂am te偶 i u nas w Lidlu. 艢wietny prezent szykujesz dla was pod choink臋 - my艣l臋, 偶e spodoba si臋 wam raclette! My by艣my chcieli t膮 sokowir贸wk臋 ale na razie szukam.... Oj, ale smakowito艣膰 pieczesz! Przypominaj膮 mi si臋 moje rogaliki dro偶d偶owe, kt贸re piek艂am na 11 listopada tyle, 偶e nie by艂o w nich syropu klonowego. Hmmm, wydrukuj臋 sobie ten przepis, bo jak efektownie to ciasto wygl膮da, mniam. Napisz jak smakowa艂o....ja ju偶 czuj臋 ten smak na podniebieniu :) Przepis na chleb te偶 wydrukowa艂am. Olensjo - ale masz ju偶 fajn膮, zimow膮 atmosfer臋. U mnie na razie wczoraj la艂o ale to tak la艂o i wieczorem wia艂o, 偶e wszystkie okna murem trzeba by艂o zamyka膰. Dzisiaj lepiej ale te偶 mrzy.......ale, ale....na kilka minut wysz艂o raz s艂o艅ce niewidziane od kilku tygodni! Teraz znowu jest ju偶 szaro, buro i ciemno sie robi. S艂uchaj ja ci pode艣l臋 stron臋 z og艂oszeniami o prac臋 - tam wstawiaj膮 Polacy, kt贸rzy chc膮 zmieni膰 prace i oddadz膮 swoj膮, kt贸r膮 do tej pory mieli albo kto艣 potrzebuje do pracy itp. Oto link: http://www.mojanorwegia.pl/ogloszenia/praca/dam_prace/page1.html

Udost臋pnij ten post

Dzi臋ki za stonke, mam ja ju偶 obcykan膮 i wiele innych :) ale dziekuj臋 za ch臋ci. Ja w艂asnie ide sprz膮ta膰 dalej, tutaj daja tyle gazetek reklamowych do skrzynki ze masakra, po tygodniu to niez艂a sterta, dobrze chocia偶 ze osobna si臋 papier wyrzuca to pe艂en recykling :) Papatki :)

Udost臋pnij ten post

Pisze z kompa dzieci, bo w moim laptopie cos nie laczy-maz bedwie niedlugo to zajrzy-nie wiem co lekarz z mama postanowil bo nie bylam u niego, ona ma dzisiaj wizyte ale nie wiem na ktora bo agresja reagowala jak pytalam , musze sie z nim w przyszmym tygodniu umowic i pogadac mama chce wpasc w niedziele olensjo , ale fajnie masz , tez bym chciala zeby juz u nas zima- powodzenia w nauce Mon i znowu sie obkupilas?:D no no , tani ten telefon nie jest, ale masz jedynaka to dasz rade:D Dabrowko te slodkosci pamuietam- kiedys linka podawalas , ale troche drogie co nie? Slyszalas o tym ze w kalendarzach adwentowych moga byc jakies toksyczne substancje? http://www.portalspozywczy.pl/inne/slodycze_przekaski/wiadomosci/w-czekoladowych-kalendarzach-adwentowych-wykryto-szkodliwe-substancje,78997.html

Udost臋pnij ten post

No nie s膮 tanie ale na taki prezent do kogo艣 jak si臋 nie ma pomys艂u to s膮 ok. A nie s艂ysza艂am by co艣 wykryli w kalendarzach! M贸j m膮偶 ju偶 im kupi艂 w Auchanie, kt贸ry nie jest tu wymieniony. Pewnie wycofali ju偶 t膮 "ska偶on膮" parti臋. Wsz臋dzie ju偶 te trucizny, nawet w czekoladkach.

Udost臋pnij ten post

Dabrowko wieniec -gigant juz sie upiekl ,ale z golden syrupem a nie z syropem klonowym bo nie mam w domu ,a bylam pewna ze mi po diecie lemoniadowej pozostalo troszke .No nic i tak jest pyszny .Jest ogromny ,bedziemy sie zajadac.Chleb wyrosl i juz sie piecze ;)).Jest smaczny ,mieciutki ,do wszystkiego ,na kanapki i do zupy jak kto lubi,pieke trzeci raz z rzedu ;)) .A do tego szybko sie wyrabia ,dla mnie robi to moj Kicius oczywiscie i rosnie w oczach .Dzis pieke wszytko na drozdzach swiezych bo kupilam w pl sklepie ,zobacze czy ma inny smak . Grazko tak ,mamy go jednego to tez inaczej na to patrze ,a ze nie dostaje prezentow od nikogo innego wiec staramy sie zawsze aby sie ucieszyl ze dostal duzo i to co chce . Olensjo cierpliwosci ,cos znajdziesz ,choc musisz szukac ,nie ma zmiluj .Ha ,no nie mow ze ja Cie tak do porzadkow nakrecam .Az taki ze mnie czyscioch nie jest ,nie nie .A ze mam sunie ktora zostawia slady lap i kupe klakow na kazdym kroku to i musze sprzatac .

Udost臋pnij ten post

D膮br贸wko, tak mam g艂ownie to finn.no - zak艂adka jobb, www.forum-norwegia.pl - tylko trzeba sie zalogowac i nav.no - norweski urz膮d pracy. Jak co艣 b臋dziesz potrzebowa艂膮 to daj znaka. Ja uciieam zaraz do sklepu, milego weekendu.

Udost臋pnij ten post

Dziewczyny jestem ju偶 po operacji, ale jak na odleg艂o艣膰 rewelacja, obraz cudowny, mog臋 czyta膰, tak na bli偶 beznadzieja, mam nadzieje, 偶e po kilku dniach dojd臋 do normy, okulistka m贸wi, 偶e po miesi膮cu b臋d臋 musia艂a dobra膰 szk艂a, jak na razie 偶adne z dotychczasowych nie pasuj膮, i mam k艂opot z czytaniem, tak偶e wybaczcie ale przez jaki艣 czas b臋d臋 milcza艂a bo po prostu nie mog臋 Was poczyta膰 Paaaaa......

Udost臋pnij ten post

Tesso, dobrze ze operacja sie udala, ale szkoda ze narazie zagladac nie bedziesz Ja wczoraj bylam na spotkaniu w sprawie kariery, bardzo fajna babka i sporo mi doradzila, mam tez materialy i we wtorek po rozmowie o prace tez sie umowilysmy Mon, u nas w Lidlu tez ten zestaw z kominkiem jest, kusi mnie byc kupi bo cudowne zapachy sa a jak drozdzowka? Ja mam dzisiaj znowu szarlotke, tyle tylko ze dzisiaj zrobie ja na cieplo z lodami i bita smietana, ale od jutra juz uwazam z jedzeniem bo mi syfki na bodzie wyskoczyly Nutrio, mialas wiecej napsiac w weekend kochana Milej niedzieli:D

Udost臋pnij ten post

A co tu takie puchy??? Jedyna nadzieja ze za chwile Dabrowka z pracy napisze:D Masz juz prezenty na Mikolajki Dabrowko? Ja dzisiaj mocno zestresowana , jutro jade z rana na kolejny etap rozmowy i sie zamartwiam jak to mam w zwyczaju, musze jeszcze leciec po referencje do bylego kierownika i zadzownic do jeszcze dyrektorki by mi tez wystawila Mon, czy ty sie nie pomylilas z cena raclette? Jesli kosztuje 17 funtow to kolo 80 zl- to by bylo u was taniej niz u nas? To az niewiarygodne jaka taniocha u was

Udost臋pnij ten post

Jestem gra偶ko! :) Mon - ten wieniec to ju偶 smakowicie wygl膮da na zdj臋ciu a co dopiero w smaku! Chleb musz臋 wybr贸bowa膰 - mo偶e na 艣wi臋ta upiek臋. Moje ciasto adwentowe takie se - za suche jak dla mnie i zjad艂am go dos艂ownie 1 kawa艂ek w sobot臋 a wczoraj wola艂am zje艣膰 bakalie i sa艂atk臋 owocow膮 z banan贸w, jab艂ek i pomara艅czy. Moje dzieci jad艂y ze wzgl臋du na czekolad臋 ale ciasto sza艂u nie zrobi艂o. C贸偶 testujemy dalej nowe wypieki - ja przechodz臋 do 艣wi膮t na adwentowe ciasteczka :) Olensjo - tak o te strony mi chodzi艂o. No to ju偶 wi臋cej pom贸c nie mog臋, bo widz臋 偶e ju偶 wiesz co i jak i gdzie. Wypada mi 偶yczy膰 ci powodzenia i szybkiego znalezienia pracy. Pewnie po nowym roku si臋 co艣 ruszy, bo oni jak wiem lubi膮 艣wi臋towa膰 i 偶ycie zamiera :) tesso - super, 偶e si臋 wszystko uda艂o! Jak my tu przetrwamy bez naszej super babci przez kilka dni to ja nie wiem :( gra偶ko - a jednak sie myli艂am odradzaj膮c ci te porady. Ciekawa jestem dzisiejszego dnia - jak ci p贸jdzie. Na Miko艂ajki prezenty kupione ale pod choink臋 to mam tylko jeden dla szwagierki. Chodzili艣my w sobot臋 po sklepach ale zupe艂nie weny nie mia艂am na robienie zakup贸w i 偶adnych pomys艂贸w. Za tydzie艅 musz臋 ju偶 co艣 kupi膰, bo czasu coraz mniej a ja tych prezent贸w to mam troch臋 do kupienia - dwie Wigilie jak co roku mnie czekaj膮 i dwie rodziny do obkupienia. U nas ju偶 klimaty zimowe - po艣nie偶y艂o, przymrozi艂o, jest w ko艅cu zima ale jeszcze tego 艣niegu za ma艂o. Jest nadzieja, 偶e od jutra sypnie - tak zapowiadaj膮, 偶e opady codziennie przez kilka dni i kto wie czy do 艣wi膮t si臋 nie utrzyma - oby!

Udost臋pnij ten post

Wrocilam niedawno, glodna jestem, zaraz zjem zupe pomidorowa Dabrowko, ja dzisiaj nie mialam rozmowy, po referencje tylko bylam, jutro mam w Toruniu U nas nie ma sniegu, ale fajnie juz sie robi coraz bardziej swiatecznie, to przekichane masz skoro tyle prezentow musisz kupowac, a co szwagierce kupilas? Ja tylko dla meza i dzieci , bo najprawdopodobnie mamy nie bedzie na swieta- jedzie juto z kolezanka do Niemiec,i wraca na Sylwestra prawdopodobnie- ale bedziemy w kontakcie, byla wczoraj u nas, zadowolona, widac ze kolezanka ma dobry wplyw na nia, przyniosla mi i dzieciom slodycze na Mikolajki , bo jej nie bedzie;O lekarzach mowila ale o psychiatrze ani slowa, bede musiala podejsc, ale strasznie malo czasu mam w tym tygodniu; Kobietka, z ktora mialam w sobote spotkanie Dabrowko bardzo mnie podbudowala, bo mowila ze mnie sie nie da nielubic i robie bardzo dobre wrazenie, ale teraz sobie wkrecam ze moglam plombe w dwojce wymienic wczesniej,a wizyte mam dopiero 10 tego, kupilamjeszcze dzisiaj bluzke biala, rany dziewczyny- rozmiar 44! A choinka w Gdansku juz stoi? W ktorym miejscu?

Udost臋pnij ten post