Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agucha_Aga

"Życie po Gacy"

Polecane posty

Witajcie życzenia boskie :) Ja całe święta byłam grzeczna i ćwiczyłam i nawet nie dojadałam a od wczoraj jelitówka albo zatrucie . Bu dopiero wstałam z łóżka :( a całą noc witałam się z sedesem . Z dwojga złego to przejdę bardzo potrzebne mi odwodnienie.

Joanka,ja też po troszku popróbowałam ciasta i widzę,że po pszenicy czuję się pełna-a dużo nie jadłam! Teraz już nic nie dojadam,poćwiczę w poniedziałek i wtorek,a po Nowym roku zrobię tłuszczówkę łososiową oczywiście lub drobiową,bo też o takiej czytałam-dołączysz się? Aneczka,troszkę się pomęczysz,ale będziesz lżejsza...trzymaj się! Ja dostałam od synów książkę Gacy,ale nie mam czasu narazie czytać.Pozdrawiam serdecznie.

🖐️ Andzia, oj dogoniłam Cię :D Tłuszczówkę zrobię dopiero po 13 stycznia. Minie wtedy miesiąc od poprzedniej. A na obecną chwilę odstawię to, co mnie najbardziej gubi i zobaczę jak to będzie. Denerwuję się tylko na ten kręgosłup, bo przez to, nie mogę ćwiczyć :O. Andziu, życzę Ci żebyś po tłuszczówce zobaczyła w końcu wymarzoną 5-teczkę. Pozdrawiam serdecznie ❤️ trzymajmy się :-)

Joanka,na 5-tkę to nie nie mam szans,chociaz o niej marzę... Ale co z twoim kręgosłupem,a może to korzonki ? byłaś u lekarza? już to trochę długo trwa jak na naciągnięty mięsień,chyba,że jakies zapalenie mięśnia albo przeziębienie-bierzesz jakieś leki? pozdrawiam

Gość gość
Witam Was wszystkich miło. Ja mam pytanie z innej beczkii proszę nie zlinczujcie mnie, bo to dla mnie bardzo istotne.

Gość gość
Mam pytanie jak zachowują się wasze piersi po odchudzaniu i wagina? Czy nic nie wisi?? Stosujecie jakieś specjalne specyfiki? Trzeba dodatkowych ćwiczeń? Bardzo dziękuję za odpowiedź :) Mam do zrzucenia 40 kg.

Gość gość
piersi wiszą i wagina też wisi ;)

Gość gość
mnie tam nic nie wisi ale jestem po innej diecie moze dlatego

Witam:-) Andzia, przed Świętami niefortunnie podniosłam się do góry z obrotem. Poczułam ból w kręgosłupie. Trzymało mnie 3 dni, tak porządnie. W Święta jak na zamówienie na szczęście odpuściło. A po Świętach , znów czuję kręgosłup. Tylko teraz nie jest to ból zarywający, raczej tępy( ból dolnej części kręgosłupa przeszywający w dół brzucha). Nie jestem wyrywna do lekarza, ale jeśli dłużej tak będzie, to chyba się udam. Śmieje się, że za duża dawka pszenicy była i tak mi się dzieje;-). Odkąd jestem na diecie nie miałam nawet kataru- wszystko OK. Jeśli chodzi o zwisy, to miałam i mam dwa;-). W obwodzie bardzo mi ubyło, natomiast miseczkę mam obecnie o jeden rozmiar mniejszą. Z wyglądu nieskromnie powiem, że jestem mega zadowolona. Chciałabym, żeby tak pozostało. Tak więc myślę, że nie ma się nad czym zastanawiać, tylko zrzucać balast 40kg. Trzymam kciuki, bo warto :D Pozdrawiam🌼

Gość Adita
Czesc Dziewczyny czy tam wasze forum I bardzo wszystkim gratuluje :) juz od Dawna zastanawiac sie nad zaczeciem tej diety , teraz czuje sie psychicznie gotowa by zaczac , ale pare rzeczy jest dla mnie nie zrozumialych bardzo prosilabym o pomoc I odpowiedz, jezeli zaczne diete w ten spodob, czy to bedzie prawidlowe ? Tydzień pierwszy: -I posiłek: godz.7.00, 75 g karczku smażonego na smalcu i średni pomidor; -II posiłek: godz. 11.00, jw -III posiłek: godz.15.00, jw -IV posiłek: godz.19:00, jw Tydzień drugi: -I posiłek: jajecznica z 2 jaj na smalcu; -II posiłek: 75 g łopatki na smalcu i marchewka (ok. 12cm); -III posiłek:75 g łopatki na smalcu, papryka, świeża cebulka; -IV posiłek: 75 g łopatki na smalcu oraz papryka, pomidor, ogórek lub rzodkiewka do wyboru. Tydzień trzeci: -I posiłek: 75 g piersi z kurczaka na smalcu, ogórek; -II posiłek: 75 g piersi z kurczaka na smalcu, ogórek; -III posiłek: 75 g piersi z kurczaka na smalcu, pomidor; -IV posiłek: 75 g piersi z kurczaka na smalcu. Tydzień czwarty: -I posiłek: kefir, 4 suszone śliwki, płatki owsiane na wodzie; -II posiłek: jabłko lub inny owoc (jednakże nie banan albo winogrono); -III posiłek: warzywa na parze lub surowe polane łyżka oliwy z oliwek, pierś z kurczaka na parze gotowana lub grillowana bez tłuszczu; -IV posiłek: serek chudy (nie zawierający soli), jogurt naturalny Cały czas musimy pamiętać, aby podczas diety Gacy spożywać suplementy i błonnik, pić wodę i ćwiczyć.

Musiałam podzielić wiadomość , bo uznawało za spam;-) * Waga powoli leci w dół, na razie bez tłuszczówki 61,7kg. Cieszę się niezmiernie z tego, że po obżarstwie świątecznym na obecną chwilę potrafię powiedzieć passs. Dziewczyny w 2014roku interesują mnie tylko i wyłącznie spadki wagi i stabilizacja na wymarzonym poziomie. Czego i Wam z całego serca życzę. DO SIEGO ROKU ! :D pa pa 🌼

Gość EWCIA59
Puk, puk to ja! Uświadomiłam sobie, że to forum ma już półtora roku. Jak ten czas leci! Jestem w wielkiej opozycji dla takich faktów. Zawsze miałam nadzieję, że jak będę "stypendystką" ZUS-u to będę miała dużo czasu, pieniędzy i ochoty na wszystko co będę robić. Została tylko ochota. Dobre i to. Dziś kończy się /niestety/ kolejny rok i jestem o jeden rok starsza. Powinnam zmienić nicka ale zostanę trochę młodsza, a co tam! W ten wieczór pragnę serdecznie pozdrowić moje wszystkie znajome z tego forum i życzyć Wam dużo zdrowia, rozmiarów od 36 do max 42, spełnienia Waszych oczekiwań, dużo dobroci i samych miłych dni w 2014roku. Ewcia jeszcze 59. Szczególnie pozdrawiam Pigułę, Gacankę /nie mogę wysłać do Ciebie wiadomości/, Pandę59, Komelę, Aguchę, Maję, Różę różową, Arunę, Cadi, Andzia40, Aneczkę33, Christinę, Andzię40. Niech ten NOWY 2014 ROK będzie dla Was szczególnie dobry. Pozdrawiam.

Ewcia :) ja 5 dni temu skończyłam 40 lat :) ale nicka też już długo nie zmieniam .Dzięki za życzenia . Ja również składam wszystkim Życzenia Noworoczne Aby ten rok był dużo lepszy niż ubiegły. Życzę wytrwałości w dążeniu do celu .

Gość gość
Adita ja nie jestem jeszcze na tej diecie ale czytam te fora. Ty podajesz 3 tygodnie tluszczowki a tego sie nie stosuje juz. jedynie 1 tydzien jest tluszczowka. na tym drugim forum na str,556 masz ladna rozpiske wiec przeczytaj. powodzenia

Witajcie w Nowym Roku! Aneczka33 wszystkiego naj,naj,naj z okazji urodzin-pamiętaj życie zaczyna się po 40-tce! Ja w tym roku (w lipcu) skończę 42,ale stopki też nie zmieniam! EWCIA jak miło ,że sie odezwałaś i że mnie wymieniasz i pamiętasz,dzięki,bardzo mi miło!!!! Napisz jak Twoja walka z odchudzaniem? trwasz dalej,utrzymujesz wagę? pozdrawiam gorąco i życzę nam wszystkim jeszcze lepszego roku 2014 ,mimoże lat przybywa,to ciałka niech ubywa!

Gość gość
Witam :) dziekuj***ardzo za rady Joanka :) napewno poczytam to forum :) juz dzis wieczorem zabiore sie za czytanie.

Gość Adita
Witam dziekuj***ardzo za rady Joanka napewno poczytam to forum juz dzis wieczorem zabiore sie za czytanie

Gość Adita
W takim razie musze zmienic forum :) I zaczac diete , boje sie, jestem podekscytowana, a z drugiej strony Jakos nie dowierzam ze sie Uda :) bede wlaczyc xxx bede towniez zagladac I tu a Potem mam nadzieje dolacze do was xxx

HEJ Co tam słychać dziewczynki :). Moja waga po świętach to 69,1 dziś . Kurcze został 1 kilo do wagi sprzed miesiąca ale obwody są takie same jak miesiąc temu :) Ćwiczę intensywnie i zjadam czasem duże ilości kalorii bo około 1900 kal z białkiem po treningu . Zerkam tylko na rozpiskę co mam jeść i już , Ale jednak to jest wygodnie byc na diecie gdzie masz wszystko rozpisane każdy gram mięcha i warzyw oraz co z tego zrobić. Martwię się tylko czy utrzymam takie nawyki kiedyś po wyprowadzeniu . No dziewczyny napiszcie jak po świętach i jak po sylwestrze. Odezwijcie się . Pozdrawiam :)

Witajcie dziewczyny!!!!Ja dopiero jestem tydzień na gacy - ale bez abonamentu- z forum na 16 tygodni mam i to co piszecie . Mam 36 lat i ważę 75kg - chcę zgubić 20 kg - po 3 ciążach trochę zostało . Proszę podzielcie się radami- trudno mi wytrzymać te 4 h bez jedzenia. Miłego wieczoru

Gość gość
najgorzej z treningami nie wiem nic o nich tyle tylko że chyba 1h rowerku a w 3 tyg. nowe ćwiczenia. Może coś wiecie??

Witajcie :-) Adita – trzymam za Ciebie kciuki :-) Ankolba również Ci dopinguję. Podobnie napiszę, skorzystaj z forum, które podałam wyżej, bo tam naprawdę dużo się dowiesz. Jeśli chodzi o głód, to ze swej strony mogę powiedzieć, że piłam dużo wody i żułam gumę. Ale ja nigdy nie miałam problemu z głodem. Problem to mam dopiero teraz, co zjeść żeby dostarczyć organizmowi wszystko co potrzeba i utrzymać się w odpowiedniej wadze. Zawsze łatwiej, jeśli ktoś prowadzi za rączkę, nieprawdaż? Jeśli chodzi o ćwiczenia to na początek było 2x w tygodniu rowerek poziomy cardio 50min. Później doszły 3x w tygodniu brzuszki 4x 15 jedna maszyna + bieżnia lub elipsa 15min + 60min rowerek. Następnie 3x tygodniu brzuszki bez zmian + bieżnia/elipsa zwiększona do 20min+ rowerek 60min. Później dochodziły ćwiczenia siłowe.Wprowadzaj je stopniowo. Ogólnie jak dodajesz ćwiczenia siłowe , to trochę ujmujesz ćwiczeń cardio a jeśli ćwiczysz tylko cardio to dodajesz minut np.: *Jednego dnia ćwiczysz (siłowy) 1 ćwiczenia na jędrne ręce/ nogi 2 brzuszki 3 bieżnia/elipsa 15min 4 rowerek 55min * Innego dnia ćwiczysz (cardio) 1 brzuszki (zwiększasz do 2 maszyn 4 serie po 15 powtórzeń 2 bieżnia/elipsa 20min 3 rowerek 60min Miałam w tygodniu 2x ćwiczenia siłowe i 1x cardio. Po wyjściu mój trening przedstawia się następująco: Rozgrzewka: 5min maszyna eliptyczna. Trening siłowy: na każdą maszynę 3 serie po 15 powtórzeń. KLATKA PIERSIOWA 1. Wyciskanie na maszynie - skos 2. Butterfly GRZBIET 3. Hummer, podchwyt 4. Przyciąganie uchwytu wyciągu dolnego do brzucha, siedząc BARKI 5. Wyciskanie hantli, siedząc RAMIONA 6. Naprzemienne uginanie przedramion z hantlami, stojąc 7. Uginanie przedramion na modlitewniku maszyna 8. Prostowanie przedramion na maszynie, siedząc 9. Prostowanie przedramion z linkami wyciągu górnego, stojąc UDA I POŚLADKI 10. Wypychanie ciężaru na suwnicy 11. Uginanie podudzi na maszynie, stojąc 12. Przywodzenie ud na maszynie, siedząc 13. Wypychanie ciężaru stopą w podporze przodem na przedramionach- maszyna ŁYDKI 14. Wspięcie na palce na maszynie, stojąc + BRZUCH Brzuszki 3 maszyny - 4x po 20-25 + Rower poziomy cardio 50min. Mam ćwiczyć 2x w tygodniu. Jeśli waga wzrasta przechodzę na cardio czyli to co podałam wyżej :D Pozdrawiam i TRZYMAJMY SIĘ BO WARTO 🌼

Ale numer, kiedyś jak chciałam wysłać uznawało za spam, a teraz udało się :D pa pa

Gość Adita
Dzieki Joanka ze bedziesz za mnie trzymac kciuki :) prosze cie rowniez o rade zblizonego mi sie okres czy mam przeczekac I zaczac po ? Czy isc do Kuchni smash karczek I zaczac od Jutra ? Boje sie ze okres moze wstrzymac spadek wagi ???? :-/

🖐️ Adita, ja nie zwracałabym uwagi na okres. Przecież podczas diety jeszcze nieraz będziesz go miała. Ja osobiście zastanowiłabym się nad tym, czy w miarę dobrze poznałam program, aby go wdrożyć w życie. Nie jestem zwolennikiem zaczynania diety i na drugi dzień pytania, co ja mam dalej robić. Bo to z góry nie wróży nic dobrego. Oczywiście pytania na pewno jakieś będą, nikt nie jest alfą i omegą. Ale podstawy diety trzeba znać, żeby nie zrobić sobie krzywdy. Tak więc Adita jeśli znasz podstawy diety, to zaczynaj , nie czekaj:-). Natomiast jeśli uważasz, że nie jesteś jeszcze przygotowana, to poczytaj tamto forum - tam naprawdę dużo wiedzy zawarte. * Andzia jak tłuszczówka? Jak waga? Ja niedługo też zrobię, bo waga na dziś niestety 62,4kg Dobrze, że kręgosłup odpuścił , to jutro polecę na siłkę. Niestety dni świąteczne nie pomagają nam w walce z kilogramami. Dużo pokus kruca bomba - dużo pokus ... 🌼

Witajcie dziewczyny! Ja po świętach i po Sylwestrze nie przytyłam,ale nie objadałam się,tylko po troszku próbowałam.Wczoraj rano,po zakończeniu @ ważyłam 63kg. Wczoraj również mieliśmy w rodzinie chrzciny,bardzo huczne niczym małe wesele,z muzyką,na 80 osób.Było super,ale piłam alkohol-chyba z rok nie piłam-no i stało się! Po powrocie do domu ok 23.00 zrobiło mi sie niedobrze i pół nocy spędziłam w objęciach z sedesem. Wyczyścilo mnie okrutnie,a rano (o 12.00) jak wstałam ważyłam 62kg.Ale byłam szczęśliwa,bo czułam sie już dobrze ,no i mało ważyłam! No i można????być na imprezie i schudnąć???-oczywiście to żart!!!

(Musiałam podzielić wiadomość,bo uznało to za SPAM ) Planowałam od jutra tłuszczówkę ,zakupiony łosoś,ale poczekam jeszcze 1 dzień,aż żołądek dojdzie do siebie,a dziś zjadłam tylko rosołek i 2 kromki suchego chleba i wypiłam 5 herbat z cytryną. Joanka,dobrze,że bóle placów minęły! Aneczka,skoro 6 już jest,to teraz pójdzie dalej,trzymaj się! Nowe dziewczyny,zaczynajcie śmiało,okres to nie choroba i w niczym nie przeszkadza,nie ma na co odkładać,lato już niedlugo,a i latka lecą w przerażającym tempie,a im później tym trudniej,niestety! Pozdrawiam

No to i ja witam po nowym roku. Jestem po diecie i po wyprowadzeniu. Wszystko po swojemu w sumie 14 tygodni do 15 grudnia. Tłuszczówki robiłem tylko pierwsze dwie potem stwierdziłem że to bez sęsu katorga. Co prawda celu 70kg nie osiągnąłem ale byłem blisko 70,9kg. Po 8 tygodniach czułem się okropnie. Podczas wyprowadzenia przybrałem 2 kg. Po świętach waga wraca powoli, obecnie jest 74 – 75 zależy od dnia, natomiast wymiary trzymam takie jak przy 71kg. Cały czas trenuję 2-3 razy w tygodniu (rowerek, bieganie, pływanie). Zaczynam mieć wrażenie że każda dieta przynosi podobne efekty: jak ją utrzymujesz stale i ćwiczysz to utrzymujesz wagę, a jak tylko trochę sobie pozwolisz to od kopa pojawia się efekt JOJO. Ostatnio też słyszałem w radiu opinię jakiegoś profesora od żywienia, że w dużym uproszczeniu każde 6000 kalorii powyżej lub poniżej GDA i 2000 pochodzące z aktywności fizycznej lub jej braku to +/- kilogram na wadze. Im szybciej gubisz tym trudniej jest utrzymać. Coś chyba w tym jest bo dieta Gacy jest niskokaloryczna i oparta na treningach więc tych kalorii człowiek gubi sporo i dlatego szybko spada z wagi a potem szybko tyje. Obecnie zrezygnowałem z diety i staram się jeść wszystko ale liczę kalorie do 2000 i staram się nie przekraczać. Zobaczymy….. Pozdrowionka dla wszystkich znajomych.