Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiosenna panna:)

kto tak jak ja teraz marzy zeby wstreciucha nie przyszla?

Polecane posty

Hej jak w temacie, do testowania jeszcze daleka droga, 9 dni, w tym cyklu bralam po raz pierwszy clomid, a teraz biore duphaston 2 razy dziennie po 1 tabletce, dodam ze staramy sie juz ponad rok, czy ktoras z was bierze te hormony i czeka na cud? piszcie dziewcyny ile wam zostalo do testowania, wiem ze tych tematow jest cale mnostwo ale jeden wiecej nie zaszkodzi :) pozdrawiam wszystkie staraczki

Ja biorę Clo pierwszy raz i liczę na cud, starania od 6 m-cy. Pierwsza ciąża pozamaciczna......

hej ja też biorę w tym cyklu i jeden i drugi i fajnie byłoby ,żeby jednak @ nie przyszła..choć czuję ,że nie tym razem;) ale głowa do góry..grunt to wierzyć,że się wreszcie uda:) pozdrawiam.

ile zostalo wam dni do testowania dziewczyny?

idę na monitoring, potem starania a potem testowanie czyli coś czego już nie cierpię i jestem kłębkiem nerwów czy się udało... też tak "świrujecie"???

j aswirowalam przez pierwszych kilka m-cy, pozniej mi przeszlo, a teraz mowiaz szczerze to czuje rezygnacje cholerna i nie wiem sama czy mi taz bardzo zalezy jak na poczatku, wiem, ze nie powinnam miec takiego nastawienia ale powoli trace cierpliwosc, obiecalam sobie ze staram sie do bozego narodzenia i jesli nic sie nie wydarzy to koniec z hormonamil monitoringami i calymi staraniami

Mozna sie dolaczyc? My staramy sie juz bardzo dlugo, w kwietniu mialam hsg, po ktorym mielismy sie starac 2 miesiace bez lekow, biore tylko luteine na wywolanie @ lub potrzymanie ewentualnej ciazy, dzis 17 dc to testowania az 10 dni...

Szczerze Ci życzę aby twoje marzenie się spełniło, tylko ponoć czasami im bardziej się starasz tym gorzej, a później niespodzianka, więc może coś w tym jest. Ja potwornie się boję nie tylko negatywnego wyniku ale również pozamacicznej kolejnej bo usunięto mi prawy przy poprzedniej, więc jak sytuacja się powtórzy to będzie tragedia.. a szczególnie zaczynam brać CLo i tam pisze że zwiększone ryzyko pozamacicznej

u mnie 2 dni ,ale czuje,że @ przyjdzie:( wszystko za tym przemawia..może następnym razem? kto wie...

witamy biedronko, no jasne ze mozesz sie przylaczyc, im nas wiecej tym lepiej, dziewczyny lykajace duphaston, czy was tez po nim mdli? bo mnie okropnie, uciekam do pracy, piszcie odezwe sie wieczorem

Yassmin znam ten bol, ale nastawiam sie pozytywnie, a przynajmniej sie staram myslec, ze musi sie udac! :) nawet nie zrobilam zapasu podpasek, zostaly mi moze z 2 sztuki, bo mocno w to wierze, ze przez najblizsze miesiace nie beda mi potrzebne :P

Dziewczyny, widzę że wiekszość brała dużo różnych leków, jak z owu po CLO, bo mam bardzo nieregularny cykl i czy tak jak w ulotce pisze owu miałyście między 11 a 15 dniem? A co z zastrzykiem na pęknięcie, jest konieczny? mam stwierdzone PCOS.

I nie załąmujcie się bo na te 2 kreski warto czekać i się starać, była to chyba najcudowniejsza chwila w moim życiu i radość niesamowita, nie do opisania...czasami też już mam dość wszystkiego, ja jak mam iść do lekarza to łapię doła z myślą co znowu poszło nie tak...idę w piątek więc dół murowany, ale potem znowu starania... i też nie wiem ile dam radę, ale wierzę w nas wszystkie i po prostu MUSI się udać!!!!!! Komu jak komu ale Nam się musi udać:-) Dziewczyny głowy do góry....

Jordan ja tez mam pco, niestety mamy do siebie, ze nam pecherzyki nie pekaja, lub baaaaardzo rzadko, twoj gin powinien ci zrobic monitoring, zeby zobaczyc czy po clo rosna pecherzyki i czy pekaja, bo jesli nie to powinnas dostac zastrzyk na pekniecie. A mialas robiona kauteryzacje?

Cześć dziewczyny:) To nasz 3 cykl starań o dzidziusia :) dziś mam 14dc. :) Już nie mogę doczekać się tych II kreseczek na teście! :)

szczerze mówiąc nie wiem co to kauteryzacja...jakbyś mogła wytłumacz, jestem na początku drogi brania leków, badań więc chyba muszę się wiele dowiedzieć. A monitoring mam w piątek.

Kauteryzacja to na chlopski rozum przebijanie tych pecherzykow, ktore nam sie robia na jajnikach przy pco. Przy kauteryzacji usuwaja tez gruba, biala blone, ktora utrudnia owulacje. Haczyk jest taki, ze razem z tym wszystkim usuwaja tez niewielka czesc jajnika, dlatego nie poleca sie robic badania dwa razy, bo zmniejsza sie ilosc rezerwy jajnikowej, czyli ilosc jajeczek z ktorymi sie rodzimy. Przed tym zabiegiem warto zrobic sobie badanie AMH. Ktore okresla ile jest tych jajeczek i w jakiej sa kondyncji. Jednak zanim sie na to zdecydujesz to spytaj gina, czy moze ci zrobic badanie droznosci jajowodow, ktore sprawdzi czy nie ma zadnych zrostow i czy jajowody nie sa poskrecane, co tez utrudnia przedostanie sie jajeczka do macicy

Pomaranczka to czekamy na dwie kreseczki :) rozumiem, ze narazie nie robiliscie zadnych badan, czekacie az natura zadziala? :)

Jordan warto tez zrobic badanie nasienia, bo tu tez moze byc problem. U mojego M jesst akurat wszystko w porzadku, ale warto zrobic dla swietego spokoju :)

Tak :) jeżeli się nadal nie będzie udawało to po wakacjach zaczniemy badania :) Mam nadzieję, że wstrzelimy się bez badań :)

Ja byłam raz w ciązy (pozamaciczna) i dlatego lekarz może jeszcze nie skierował na badanie nasienia, o ile mi wiadomo PCO jeszcze nie jest tak najgorzej aby mieć kautyryzację. A jajowód jest ponoć ok bo przy laparoskopii patrzono w jakim jest stanie. Tzn był prawie rok temu. Nie wiem czy dobrze gin postępuje, kilka miesięcy staraliśmy się bez leków, teraz 3 m-ce z CLO (z monitoringiem)a jak nie wyjdzie to dalsze działania... chyba tak logicznie. Co na to powiecie?

Gość smiech na saliii
pomaranczka92 po 5 cyklach do lekarza na badania buahhahahahahhahahahahahahhhahhaahahahahhahhhaha

Gość smiech na saliii
pomaranczka92 po 6 cyklach do lekarza na badania buahhahahahahhahahahahahahhhahhaahahahahhahhhaha

A w sumie badanie M nie zaszkodzi a może dać pewność,że leczenie jest w odpowiednim kierunku prowadzone

Jordan a droznosc mialas robiona przed czy po ciazy pozamicznej? smiech na salii : nie wiem co cie tak smieszy, fakt, ze pol roku to nie jest dlugo, ale zauwaz, ze coraz wiecej kobiet ma problem z zajsciem w ciaze, a porobic badania mozna dla pewnosci, czy wszystko jest w porzadku, bo po co starac sie np rok jesli sie okaze, ze jest na cos chora ((oby nie) i mozna od razu zaczac leczenie

Tarot na zycie........ Nie zeruj na nieszczesciu ludzi... Gdybys byl/a taki/a dobry/a to bys nie potrzebowal/a oglaszac sie na allegro, wrozka z allegro zal :/

smiech na sali : po co piszesz! wchodzi taki osobnik pisze zeby komus dopiec i wychodzi I mysli, ze jego zdanie ma jakies znaczenie :Dpff...!:D:D

smiech na sali : po co piszesz! wchodzi taki osobnik pisze zeby komus dopiec i wychodzi I mysli, ze jego zdanie ma jakies znaczenie :Dpff...!:D:D