Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozia:):):)

Illuminaci w przemyśle muzycznym. Gwiazdy realnie sprzedały duszę diabłu

Polecane posty

Gość zxderr
Dziwne, nic już nie rozumiem. Fragment z Hebrajczyków jest przecież w Nowym Testamencie. Jezus jest moim Panem i Zbawicielem i wszystko, co jest w Biblii przyjmuję, bez przesadnego interpretowania i zagłębiania się. Są fragmenty, które ciężko inaczej rozumieć, tak prosto zostały podane. Czy ten fakt o reinkarnacji sam Jezus Ci podsunął? Pytałaś Go czy to prawda?

Dobrze Licencja, myśl że zwodzę ludzi... Ale ja wewnętrznie w sercu wiem że nie robię nic złego. Przede wszystkim nikogo nie nakłaniam do wiary w reinkarnację

Licencja, w Esseńskiej Ewangelii Pokoju jest tak napisane

Gość mentaI cut
a niech sobie sprzedają tą duszę diabłu. wolna wola :)

Nie muszę pytać, po prostu jestem tego pewna... A gdybym błądziła, wiem że podsunąłby mi zwątpienia. Jednak ich nie mam. Kiedy byłam katoliczką i chodziłam do kościoła to ciągle miałam jakieś zawahania. Teraz nie mam żadnych...

aaa w Esseńskiej .... no tak . a w Biblii NŚ jest napisane ,ze do Królestwa wejdzie tylko 144 tys - to jak sądzisz - załapiesz się?:)

rózia - rozumiem ,ze poprzez to ,ze cztasz wyrywkowo NT wielu rzeczy nie rozumiesz a przez to dośpiewałas sobie resztę . Tyle tylko ,ze ta reszta stoi w sprzecznośći z Ofiarą Jezusa . Bo Jezus juz złożył za nas ofiarę , już jesteś odkuiona od grzechu a tym samym śmierci wiecznej . Musisz tylko Mu zaufać , uwierzyć . Nie ma już potrzeby " szkolenia " swojej duszy ,nie ma potrzeby stawanie sie coraz lepszym bo Bóg kocha cie takak jaka jesteś , ze wszystkimi twoimi wadami i zaletami . Zna ciebie .

Gość zxderr
Licencja ja oczywiście jestem po Twojej stronie ale jak wytłumaczysz to, że według Rozi Jezus wielokrotnie ratował ją z ciężkich sytuacji?

Nie chcecie obejrzeć i spojrzeć na to obiektywnie

Tak w ogóle to nie jest okultyzm. Facet opowiada o swoich dświadczeniach z ludźmi którzy przychodzili do niego na terapię

Sam był sceptykiem i nie wierzył w takie rzeczy...

ponadto - nie czytałam wszystkich stron , tylko kilka ostanich wpisów - nigdize nie jest powiedziane ,ze to Bóg jej pomaga . Przecież Pismo mówi wyraźnie ,żę i diabeł potrafi przybrać postać Anioła Śwaitłości żeby zwodzić i mamić ludzi . A diabeł jest jak diler - pomoże ,ale nie za darmo .

Gość zxderr
Ale Biblia wyraźnie zakazuje takich praktyk: Powtórzonego Prawa 18:10 niech nie znajdzie się u ciebie taki, który przeprowadza swego syna czy swoją córkę przez ogień, ani wróżbita, ani wieszczbiarz, ani guślarz, ani czarodziej, 11 ani zaklinacz, ani wywoływacz duchów, ani znachor, ani wzywający zmarłych; 12 gdyż obrzydliwością dla Pana jest każdy, kto to czyni, i z powodu tych obrzydliwości Pan, Bóg twój, wypędza ich przed tobą.

ale jka widzisz jest to ST a rózia ST nie lubi :) a tym samym nie zna a tym samym popada w pułapki .

Gość dark energy,
"nie słuchasz piosenek o przekazie satanistycznym a wierzysz w reinkarnację ? toż zaprzeczasz sama sobie" a ja wierzę w coś trochę podobnego do reinkarnacji, a nie słucham piosenek satanistycznych i nie zaprzeczam sobie

Tak, Bóg wypędza... Znów Bóg katolicki... Który jest katem wobec nas... Bóg jest Miłością... On nie może czynić zła, gdyż nie byłby wtedy doskonały...

Gość różowy kubek
a ja chce sie nauczyc wychodzic z ciala i podrozowac po swieciee!!! ahhh

W ST są same mordy i to w imię ,,Boga"

Gość dark energy,
ja bym wolał po wszechświecie

Gość kasaa
to ciekawe ale eminem wiele razy mówił że wierzy w Boga,nosi krzyż,także myślę że to bujda ,z tymi illuminatami czy jak im tam:)

Ja jestem w szoku jak można do tak beznadziejnej, prostej muzyki dorabiac jakąkolwiek filozofie. A madonna jest największym dnem dna i beztalenciem, bazuje tylko na krzyżach i kontrowersji z tym związanej. Nawet dla mnie nie-katoliczki jest to niesmaczne 🖐️

rózia - nie ma Boga katolickiego , prawosławnego czy protestanckiego :) wmawiasz sobie takie podziały , żeby łatwiej było ci odrzucić Jego naukę .

Gość kasaa
JA myślę że Bóg jest miłością a zło wyrządzają żli ludzie ,Bóg nie może ingerować we wszystko co się złego dzieje bo ma to jakiś cel