Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozia:):):)

Illuminaci w przemyśle muzycznym. Gwiazdy realnie sprzedały duszę diabłu

Polecane posty

Gość O.N.A2122
ja też wierzę w reinkarnację i również modlą się do Jezusa. Nie wierzycie bo macie ograniczone spojrzenie na świat skoro myślicie że żeby być godnym Królestwa Niebieskiego wystarczy jedno życie 🖐️

Przecież ja Ci nie każę w to wierzyć... Więc do czego dążysz?

Logiczne? Jak wiara w reinkarnacja może być logiczna w kontekście tego czego Jezus nauczał? Tylko ktoś kto pismo zna jedynie z okładki moze coś takiego napisać... „Bez wiary potykamy się o źdźbło trawy, z wiarą przenosimy góry. S. Kierkegaard dlatego twierdzę,ze albo dziewczyna nie wie na czym polega reinkarnacja albo pojęcia nie ma o Jezusie .

No dobrze, zostaw to dla siebie

dobrze wkleję jeszcze coś ,,Reinkarnacja w Biblii Jezus wierzył w reinkarnację. W nowym Testamencie znajduje się kilka fragmentów, w których Jezus przemawia językiem dowodzącym, że w jego czasach powszechnie i z całego serca wierzono w koncepcję powtórnych narodzin i karmy. Na przykład w 16. rozdziale Ewangelii według świętego Mateusza dwa wersy (13-15) opisują uczniów Chrystusa dyskutujących nad możliwymi "przeszłymi życiami" ich mistrza: Gdy Jezus przyszedł w okolice Cezarei Filipowej, pytał swych uczniów: "Za kogo ludzie uważają Syna Człowieczego?" A oni odpowiedzieli: "Jedni za Jana Chrzciciela, inni za Eliasza, jeszcze inni za Jeremiasza albo za jednego z proroków". Jezus zapytał ich: "A wy za kogo Mnie uważacie?"" http://www.nieznane.pl/powroty-do-dawnych-wcielen,349.html

,,Reinkarnacja na Soborze Najwyraźniej to nie wystarczało późniejszym chrześcijanom. W 553 roku n.e. piąty sobór powszechny w Konstantynopolu postanowił usunąć koncepcję reinkarnacji z liturgii. W oficjalnym oświadczeniu stwierdzono, że: "Jeśli ktokolwiek będzie zakładał wymyślone wcześniejsze istnienie duszy i przyjmował wynikające z tego odrodzenie się duszy, niech dotknie go anatema". Anatema. Ekskomunika za wiarę w coś, co wyznawał sam Jezus Chrystus."

5:54 [zgłoś do usunięcia] O.N.A2122 ja też wierzę w reinkarnację i również modlą się do Jezusa. Nie wierzycie bo macie ograniczone spojrzenie na świat skoro myślicie że żeby być godnym Królestwa Niebieskiego wystarczy jedno życie A ja uważam osobę za ograniczoną która w wiarę w Jezusa łączy z reinkarnacją. :P I to nie jest kwestią "spojrzenia na świat" tylko kwestii zgodności z pismem Albo jest się chrześcijaninem albo się nim nie jest. Nie można być "pomiędzy"

czy to ,ze uczniowie uważali Jezusa albo za Jana albo za Eliasza to znaczy , ze Jezus był Janem albo Eliaszem ?

A ja nie wyznaję żadnej religii.

16:02 [zgłoś do usunięcia] LICENCJA:) czy to ,ze uczniowie uważali Jezusa albo za Jana albo za Eliasza to znaczy , ze Jezus był Janem albo Eliaszem ? Na to chyba wychodzi... :D mi już ręce opadają :D :O

koty podobno mają dziewięć " żyć " więc one śa jak nikt godne , żeby wejść do Królestw Niebieskiego .... matuchno ....

Ciało jest tylko swego typu skafandrem w którym poruszamy się w swiecie fizycznym...

wyznajesz rózia ,wyznajesz . to w co wierzysz to czysty okultyzm - a wiesz kto jest panem okultyzmu .

Nie... Z tymi kotami to żeś dowaliła. Tu chodzi o to by się oczyścić, w kolejnych życiach odpracować to co narobiłaś złego... I kiedy już będziesz miała czystą duszę-powracasz do Źródła. Wtedy dopiero po śmierci czujesz się godna isć w stronę swiatła

Gość zxderr
Reinkarnacja, medytacja, hipnoza a w tym wszystkim Jezus - ten, który oddał za Nas życie RAZ na zawsze... Kto Ci takie pranie mózgu dziecino zrobił, pokaż mi go ...

ric-Emmanuel Schmitt ,, chciałbyś wiedzieć, która z religii jest prawdziwa. Żadna! Religia nie jest ani prawdziwa, ani fałszywa, proponuje tylko pewien sposób życia."

tacy jak rózia i jej podobni ludzie śa argumentem dla mnie ,że my w Polsce jestęsmy tak n aprawdę duchowa pustynią i potrzeba nam jest misjonarzy , którzy od podstawa będą uczyli o Bogu . Bo u nas każdy o Bogu wie . tylko co ?

Gość zxderr
To jest przykre, że ludzie wolą wierzyć innym ludziom niż Bogu...Tak jakby ludzie byli nieomylni...

No właśnie co? I co robicie z tą wiedzą? Pragniecie być lepszymi ludźmi? Czy może tak jak reszta oglądacie telewizję i inne badziewne rozrywki które bluźnią przeciw Bogu?

Wy też wierzycie ludziom... ale tym którzy napisali Biblię i w jaki sposób przedstawili Boga

A są jeszcze ludzie myślący samodzielnie...

Gość zxderr
Licencjo, nasza rozmówczyni ciągle pije do ST - to weź jej w końcu napisz jak to z tym okrutnym Bogiem w ST jest bo nie zasnie dzisiaj :D

Umarłem jako minerał i stałem się rośliną, Umarłem jako roślina i stałem się zwierzęciem, Umarłem jako zwierzę i byłem człowiekiem. Czegóż mam się obawiać? Cóż straciłem umierając? [Dżelal-uddin Rumi] Dusza ludzka jest jak woda; spada z nieba i do nieba wzlatuje, i znów spada na ziemię, wiecznie zmienna [Johann Wolfgang von Goethe] Nie jest bardziej zaskakujące narodzić się dwa razy, niż raz ...doktryna reinkarnacji nie jest ani absurdalna, ani bezużyteczna Bóg śpi w kamieniu, oddycha w roślinie, śni w zwierzęciu i budzi się w człowieku [porzekadło starohinduskie]

rózia ty bardzo samodzielnie myślisz- to pewne szkoda tylko ,ze dochodzisz do fałszywych wniosków . ale skoro założenia są błędne - to jaki ma bć wniosek ? a czas płynie ....i twój prywatny koniec świat przybliża sie skutecznie ...

Gość zxderr
chociaż szczerzę wątpię, że to cokolwiek zmieni w jej myśleniu, ona ma już umysł zawalony hipnozą, medytacją, reinkarnacją...i pseudoJezusem...

,,W naszym kręgu kulturowym, zdominowanym przez wpływy Kościoła Katolickiego panuje dość rozpowszechnione przekonanie, że żyjemy tylko raz. Mówi się, że Biblia w ogóle nie wspomina o reinkarnacji i że to jest dowód na to, że zjawisko to nie istnieje. Idea reinkarnacji jest niezwykle rozpowszechniona i występuje właściwie we wszystkich religiach i wierzeniach. Pojawiała się również w pracach dawnych myślicieli chrześcijańskich, zwanych ojcami kościoła, np. u św. Hieronima czy św. Augustyna. Powszechnie uznawali jej założenia świeccy filozofowie i myśliciele, z wyjątkiem tych, których ściśle obowiązywała lojalność wobec późniejszego, oficjalnego nauczania Kościoła Katolickiego, ogłaszającego co jakiś czas kanony wiary i coraz dłuższą listę dogmatów. Rozważania na temat reinkarnacji znajdziemy również w powieściach i poezji największych autorów. Wiedzieli o niej m.in. Platon, Giordano Bruno, Artur Schopenhauer, Johann Wolfgang von Goethe, Lew Tołstoj, Honore de Balzac, Jack London, Louise May Alcott, Walt Whitman, Immanuel Kant, Carl Gustav Jung czy Benjamin Franklin."

,,Doktryna reinkarnacji bardzo im w tym przeszkadzała, bo jeśli człowiek wie, że może się poprawić w następnych wcieleniach, nie będzie uczestniczył w praktykach, które ograniczają jego wolność i godność."