Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozia:):):)

Illuminaci w przemyśle muzycznym. Gwiazdy realnie sprzedały duszę diabłu

Polecane posty

Gość zxderr
Ooo a nie jesteśmy? Ty nie masz grzechów? No to gratuluję :)

Staram się mieć ich jak najmniej. Poprzez medytacje człowiek osiąga spokój umysłu i jest mniej podatny na zewnętrzny świat

Gość zxderr
Ahaaa...ciekawe teorie wysnuwasz, naprawdę. A na czym ta medytacja polega? Modlisz się do czegoś/kogoś?

Gość bachuska
Rozia Rzekła Marta do Niego: "Wiem, że zmartwychwstanie w czasie zmartwychwstania w dniu ostatecznym". 25 Rzekł do niej Jezus: "Ja jestem zmartwychwstaniem i życiem. Kto we Mnie wierzy,CHOĆBY i UMARŁ ŻyĆ BĘDZIE 26 Każdy, kto żyje i wierzy we Mnie, nie umrze na wieki. Wierzysz w to? Biblia nie mówi o reinkarnacji ale o wiecznym życiu tych którzy wierzą w Niego i tego uczy kościól

Medytacja polega na byciu w ciszy, wyciszaniu umysłu. Modlę się do Jezusa przede wszystkim i do Stwórcy

Nie interesuje mnie czego uczy kościół

Gość zxderr
Ok, no to poproszę fragmenty Biblii, które mówią o reinkarnacji

Ni zacytuję niczego takiego. Napisałam że można je w ten sposób zinterpretować i to wszystko.

Gość zxderr
Ten fragment: Postanowione ludziom raz umrzeć, a potem sąd (Hbr 9, 27) Jest tak prosty, oczywisty, że nie wiem jak można go jeszcze zinterpretować inaczej...

Słuchaj, Ty nie wierzysz, nie musisz. Ja wiem, że reinkarnacja jest faktem i możesz pisać co tylko chcesz-nie przkonasz mnie. Tyle :)

Gość zxderr
I nawet nie potrafisz podać mi fragmentów? Ja Ci wskazałam taki, który przeczy Twojej teorii. Zastanów się, w co i komu wierzysz. Bo modlisz się do Jezusa, a jednocześnie zaprzeczasz prawdziwości fragmentu, który jest w Słowie, pozostawionym nam przez Boga - abyśmy się wzmacniali i poznawali Prawdę. Jeśli ten fragment jest kłamstwem, to wszystkie mogą nim być. I nie ma żadnej prawdy, żadnego Boga.

Nie możecie dwóch panom służyć-Bogu i mamonie. A czym jest ówczesny Kościół? Jest nastawiony na zysk

Nie, nie dam już żadnych argumentów, prawda będzie świadczyć sama o sobie

Gość zxderr
Obyś się kiedyś nie zdziwiła i nie piszę tego złośliwie... Nie ma to jak wybierać i interpretować sobie framenty jak pasują - ten jakiś taki niefajny, to go sobie przetłumaczę, zinterpretuję jak chcę. Ten może być. Zastanów się, czy to jest ok...

Tak to jest ok. Mam ślepo wierzyć w to co mi powie ksiądz i nie myśleć nad tym? Trzeba mieć swoje zdanie...

I nie zdziwię się. Bóg nie potępi mnie za szukanie prawdy i bycie coraz to lepszym człowiekiem. A Jezus zawsze jest przy mnie i nieraz ratował mnie z ciężkich sytuacji

Sukces Lady GaGi wynika głównie z faktu iż ona zakręcona - stanowi ikonę współczesnej pop-kultury. Nie żeby jej muzyka miała jakieś szczególne przebicie, ale jej sposób bycia i podejście do pop-kultury odwierciedla stan współczesnego społeczeństwa. Swoją drogą, niektóre kawałki Lady GaGi są naprawdę świetne - np. "Alejandro": http://www.youtube.com/watch?v=VrY39ooSKBY

Dziękuję, ja nie posłucham ;) Nie słucham takich artystów którzy mają w przekazie satanizm ;)

Swoją drogą, coś już chyba pisałem w tym temacie, i ktoś to usunął. Wyjaśniłem termin iluminaty: Iluminata - Oświecony - Wykształcony/Mądry.

Gość zxderr
Czemu ciągle pijesz do księży? Czy ja jestem księdzem? Nie i powiem Ci więcej - brzydzę się Kościołem Katolickim za to co zrobił z wiarą chrześcijańską. Czyli Ty robisz na zasadzie, że niektóre fragmenty Biblii uznajesz, a niektóre nie? Dobrze zrozumiałam?

W przekazie Lady GaGi nie ma elementów satanistycznych. Osobiście jestem jej fanem, chociaż wolę Tarję Turunen.

Nie ma tak, że niektórych nie uznaję... Lubię czytać tylko Nowy Testament, słowa Jezusa... Nie wszystko interpretuje. Wystarczy mi przeczytanie tych słów... I to mi daje taki wewnętrzny spokój...

Wystarczy że Gaga jest marionetką illuminatów i wykonuje ich pracę

różie - nie słuchasz piosenek o przekazie satanistycznym a wierzysz w reinkarnację ? :D toż zaprzeczasz sama sobie :)

Licencja, nie zaprzeczam... Otwórz swój umysł i pomyśl, dlaczego miałabym zaprzeczać

dlatego ----- (13) Tymczasem ludzie źli i zwodziciele będą się dalej posuwać ku temu, co gorsze, błądząc i /innych/ w błąd wprowadzając. (14) Ty natomiast trwaj w tym, czego się nauczyłeś i co ci zawierzono, bo wiesz, od kogo się nauczyłeś. Od lat bowiem niemowlęcych znasz Pisma święte, (15) które mogą cię nauczyć mądrości wiodącej ku zbawieniu przez wiarę w Chrystusie Jezusie. (16) Wszelkie Pismo od Boga natchnione /jest/ i pożyteczne do nauczania, do przekonywania, do poprawiania, do kształcenia w sprawiedliwości - (17) aby człowiek Boży był doskonały, przysposobiony do każdego dobrego czynu. (4) 01 Zaklinam cię wobec Boga i Chrystusa Jezusa, który będzie sądził żywych i umarłych, i na Jego pojawienie się, i na Jego królestwo: (2) głoś naukę, nastawaj w porę, nie w porę, /w razie potrzeby/ wykaż błąd, poucz, podnieś na duchu z całą cierpliwością, ilekroć nauczasz. (3) Przyjdzie bowiem chwila, kiedy zdrowej nauki nie będą znosili, ale według własnych pożądań - ponieważ ich uszy świerzbią - będą sobie mnożyli nauczycieli. (2 List do Tymoteusza 3:13-4:3, Biblia Tysiąclecia)

Jeśli to rzeczywiście prawdy głoszone przez Jezusa to powiedział On ,,Nie szukajcie prawa w waszych księgach, gdyż prawem jest życie, podczas gdy księga jest martwa."

z akcentem na ---- (16) Wszelkie Pismo od Boga natchnione /jest/ i pożyteczne do nauczania, do przekonywania, do poprawiania, do kształcenia w sprawiedliwości - (17) aby człowiek Boży był doskonały, przysposobiony do każdego dobrego czynu.

Może i marny ze mnie myśliciel ale chętnie zobaczę werset gdzie Jezus wyowiedział te słowa :)