Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozia:):):)

Illuminaci w przemyśle muzycznym. Gwiazdy realnie sprzedały duszę diabłu

Polecane posty

Gość ostatni moheranin
poczytaj Rozia:):):) o hinduizmie bo to on wynalazł reinkarnacje a to ciebie czeka po śmierci sa to zapiski fuli Horak przychodziły do niej duchy i co jej mówili to ona to zapisywała http://www.taw1.republika.pl/horak.html

"moim zdaniem pismo nie ma tu nic do rzeczy, bo wiara to nie wpojone od dzieciństwa przekonania i wyznania, ale to coś o wiele głębszego, coś, co człowiek CZUJE całym sobą i odnajduje w sobie. Gdyby nikt nigdy nie czytał CI pisma to w nic byś nie wierzyła? A wierzysz TYLKO DLATEGO, ze przeczytałas Pismo? W takim razie współczucia dla Twojej wiary, wielka nie jest, wystarczyłoby wcisnąc Ci inną książkę... Takim wpisem udowadniasz jedynie że nie dość ze nic o nas nie wiesz, to jeszcze kierujesz się w życiu stereotypami. Nie masz o nas żadnego pojęcia, nie wiesz w zasadzie nic, dlatego tak łatwo ferujesz wyrokami

Bo wiara powinna tez Wychodzic z wewnątrz siebie. I poszukiwać prawdy cale zycie

pierwsza ksiazka ktora sama przeczytalam byly Dzieci z Bulerbyn. Potem seria o Tomku Wilmowskim. Malo tam bylo na temat wiary. No i juz wiadomo dlaczego jestem kiepska katoliczka.

Gość ostatni moheranin
gdyby była reinkarnacja to by na gurze tabor nie objawiły by sie Eliasz i mojrzesz

Gość żal na was patrzeć, bo
te własnie banialuki ,ze wiara to coś co czujesz Bardzo mi jest żal, bo widocznie Twoja wiara to nie Twój wybór podyktowany sercem, coś, co jest Tobą i jakoś Cię określa, ale to coś, co Ci narzucono odgórnie i przykazano w to wierzyć :-O

22:06 [zgłoś do usunięcia] Rozia:):):) Bo wiara powinna tez Wychodzic z wewnątrz siebie. I poszukiwać prawdy cale zycie A Ty dalej nie możesz sie z tym że reinkarnacja nie jestzgodna z NT. Chcesz wierzyć w reinkarnację, bo to Ci bliższe? To zostań buddystką i sobie nią bądź. Bądź buddystką, ale prawdziwą. Nie mieszaj chrześcijaństwa z religiami Wschodu, bo śmierć Jezusa i zbawienie to nie to samo co 9 żywotów kota

Zal na was patrzeć, dobrze mowisz. widac ze masz szerzej otwarte oczy a nie na jedyną "niezaprzeczalna" prawde

rózia - wydaje ci sie ,ze ciągłe oszukiwanie prawdy stawia cie w lepszej sytuacji od tych , kórzy stwierdzili ,ze juz znaleźli ?

Moge łączyć co chce. Chyba wazne ze Was do tego nie namawiam?

Gość ostatni moheranin
Dzieci z Bulerbyn. Potem seria o Tomku Wilmowskim.terz to czytałem a czytałaś Karolcie i koraliku albo Winnetou ja nawruciłem sie na katolicyzm 3 lata temu przez szkaprzesz karmelitanski gdy ksiadz mi nakładał go to usłyszałem kobiecy głos nakładam ci zbroje przeciwko grzechowi i w tym momencie zobaczyłem moje grzechy jak w filmie czyli to czym sie zajmowałem magia i tarot radestezja po prostu okultyzm tym zajmowałem się z 15 lat alkohol ,sex i od tego momentu porzuciłem to wszystko

i łączysz - często nieprzystające do siebie elementy . i na dodatek twierdzisz , ze wszystkie te elementy współgrają ze sobą tylko dlatego ,ze tka twierdzisz . Zakładasz ,ze możesz isę mylić ?

Gość musztarda jakim Ty jesteś
o reinkarnacji ( jej genezie ) w hinduzmie ( przed reformą ) bardzo ciekawie mowi Michaela Pawlik..... nie mozna wierzyc w chrześcijańskiego Boga a jednocześnie w reinkarnację, bo ona zaprzecza fundamentowi wiary chrześcijańskiej..

Ja juz znalazłam bo szukałam. a Ty? nie szukalas... żyjesz z tym bo ktos od dziecka Ci to podsunął i nakazał warunki. ja wyszlam poza to

Rózia, musisz się w końcu zdecydować. Albo lektura Pisma i to dogłębna, i zawierzasz Jezusowi, albo zostaje Ci inna droga. Nie można być "pomiędzy" już Ci to pisałam. Dlaczego nie przeczytasz Pisma, chociaż po to aby zgłębić swoją wiedzę? Bez tego Rózia ani rusz, jak chcesz Boga poznać i tego czego od nas oczekuje, skoro przed lekturą się tak bronisz?

rózia , nikt za mnie nie decydował :) nie ekscytuj sie tka wolnością , bo jest darem od Boga , którego tak lekceważysz .

22:16 [zgłoś do usunięcia] Rozia:):):) Ja juz znalazłam bo szukałam. a Ty? nie szukalas... żyjesz z tym bo ktos od dziecka Ci to podsunął i nakazał warunki. ja wyszlam poza to Rózia każdy z nas tutaj szukał. Wiem co pisze, bo znam parę osób z tego tematu, i nie raz o tym rozprawialiśmy

No witaj droga musztardo:* I moge zgadzać sie ze wszystkim innym ale ponadto bede wierzyc w reinkarnacje bo jest ona faktem zbagatelizowanym przez kościół. Dlatego palił pisma z biblioteki Aleksandryjskiej

"w chrześcijańskiego Boga" :-D chrześcijański Bóg????? nawet Boga sobie przywłaszczacie????? a ja myślałam, ze BÓG JEST JEDEN :-D ale nie ! dzięki za oświecenie :-O

znalazłaś coś o czym nic nie wiesz rózia . Robisz rzeczy zakazane przez Boga , którego rzekomo wyznajesz . I o ile reinkarnacji nie przeszkadza wiara W Boga o tyle bogu przeszkadza wiara w bożki .

Zakazane przez Boga. no i znowu. przez takiego Boga jakiego wy sobie wyobrażacie... Stworzyli Jego wizerunek taki a nie inny by ludzie sie bali

Gość musztarda jakim Ty jesteś
żal na was patrzeć, bo "w chrześcijańskiego Boga" chrześcijański Bóg????? nawet Boga sobie przywłaszczacie????? a ja myślałam, ze BÓG JEST JEDEN ale nie ! dzięki za oświecenie poamrańczo ... nie wiem czy to prowo czy naprawdę tak myślisz, ale ... nikt żadnego absolutu sobie nie przywłascza, ale system wierzeń w Boga judaistycznego jest inny niż wiara w Boga chrześcijanskiego i inny niż wiara w Allaha... chodzi o cały sytem wiary a nie o posiadanie :O

ja j uz stawiałam tezę , parę stron temu ,ze nasza rózia jest sprtyną manipulantką - satanistką . bo bardzo chojnie wkleja wklejki propagujące reinkarnację i inne " i wiary "

Licencja jestes żenująca i popisujesz się swoją wyuczoną wiarą :-O Daj mi dowód, ze Bóg istnieje? No? Jaki dasz mi dowód??? Tylko proszę nie Pismo, nie ośmieszaj się! A następnie daj mi dowód ,z ę reinkarnacja nie istnieje.