Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozia:):):)

Illuminaci w przemyśle muzycznym. Gwiazdy realnie sprzedały duszę diabłu

Polecane posty

,,Bóg nie zapisał praw na stronicach ksiąg, ale w waszym sercu i w waszym duchu"

rozia dzieciaku - prosiłam o usunięcie kogoś kto wklejał jednym ciurkiem emotikony albo słowo " rzygam " nie pochlebiaj sobie ,ze zajmuje mnie usuwanie takich tematów jak twój :)

Zobacz jak to ignorujesz. A co powiesz kiedyś jeśli po śmierci dowiesz się, że w Esseńskiej Ewangelii były zawarte Jego słowa, które wrzuciłaś do worka zła?

W takim razie zwracam honor:*

dobrą praktyką jest jeśli sie kogoś cytuje podawanie źródła - iwęc jeśli chcesz być wiarygodna - rób to :) taka rada darmowa :)

Kochana, powinnaś wiedzieć że cytuję Esseńską Ewangelię

wszystkie słowa Jezusa , Jego życie ,śmierć i naukę mam w Biblii . Nie potrzebuję dwuznacznych " dokumentów " żeby w Niego wierzyć .

Powiem na koniec tyle : ,,Nie rozumiecie słów życia, ponieważ jesteście w śmierci. Ciemność zaciemnia wasze oczy, a wasze uszy zatkane są głuchotą" :)

myślisz, że później zechcieli podać dla ludzi wszystkie prawdy które On głosił, dla ludzi? Nie nie... Mnóstwo zostało zniekształconych lub celowo usuniętych. Zdziwisz się kiedyś kochana... Nie znasz praw wszechświata przez swoją ignorancję

Banał i bzdura? Jak po śmierci Jezus przytoczy Ci te słowa, to otworzysz usta swojej duszy i będziesz bardzo zdziwiona i zasmucona swoją żywotnią ignorancją... Przykro mi

pewna jestem ,ze ty znasz te ukryte nauki Jezusa -ale pewnie isę nie podzielisz , prawda ? :)

Skąd Ty możesz wiedzieć, czy te słowa są nieprawdziwe? A jeśli są prawdziwe? Może zasmucasz Jezusa że nie chcesz otworzyć swojego serca i wewnątrz zadać sobie pytania odnośnie tego...

Gdybym miała dowody na to, że Jezus uczył tak, czy tak to kochana pragnęłabym się podzielić tym z całym światem.

wiesz jaiei sa najważniejsze słowa Jezusa rożiu? (25) Rzekł do niej Jezus: Ja jestem zmartwychwstaniem i życiem. Kto we Mnie wierzy, choćby i umarł, żyć będzie. (26) Każdy, kto żyje i wierzy we Mnie, nie umrze na wieki. Wierzysz w to? (Ew. Jana 11:24-26, Biblia Tysiąclecia)

Zobacz na Stary Testament ile tego jest. Zobacz na Nowy. Tyle co nic... A powinien być co najmniej taki jak Stary. Ale dużo zostało zachowane w tajemnicy, nie mówię nic czego ludzie by już nie wiedzieli. Tylko Ty się upierasz

Oczywiście, że wierzę

No dowody na to, że Jezus nauczał o reinkarnacji i tego typu rzeczach, lub jakkolwiek inaczej to przekazałabym to całemu światu.

rozia - przecież ST opisuje kilka jeśli nie kilkanaście wieków a NT - czasy bezpośrednio przed Jezusem i ok 60 lat po Nim - to czego sie spodziewasz ?

,,Generalnie rzecz biorąc jest sprawdzonym faktem, że po odejściu z tego świata przywódcy i nauczyciela, jego naśladowcy i zwolennicy nie są w stanie utrzymać jego ideologii i kontynuować przebiegu spraw w taki sposób, jak on to zapoczątkował. Zaczynają się wkradać zafałszowania, odchyłki i rozbieżności, a nawet rozłamy i podziały na obozy i frakcje. W trakcie tworzenia się religii ten proces rozpuszczania, rozmywania się nauk oraz wprowadzanie urozmaiceń i wychodzenie na zewnątrz może iść w wielu kierunkach. W ciągu ubiegłych wieków chrześcijaństwo uległo takiemu „urozmaiceniu jak żadna inna religia w historii pisanej. Jak niesie wieść, Diabeł ze swym przyjacielem wybrali się kiedyś na spacer, gdy nagle ujrzeli człowieka, który w zachwycie schylił się, żeby coś podnieść. Co on podniósł? zapytał przyjaciel. Kawałek Prawdy odrzekł Diabeł niefrasobliwie. I ty się tym nie przejmujesz? zdziwił się przyjaciel. Nie, powiedział Diabeł. poczekam aż zrobi z tego religię! " http://studiozaprog1.blogspot.com/2011/05/john-davidson-ewangelia-jezusa-w.html Chciałabym przeczytać tą książkę, ale jest troszkę droga jak na mój budżet ;/

Powinno być więcej Jego nauk w NT

rozia tobie sie te zlote mysli po tym zyciu bez jedzenia biora???

jest wystarczająco dużo , żada dziedzina naszego życia nie została przez Niego pominięta . A w tych sferach w których mamy problemy , jesli tylko wierzymy Bogu On sam za nas walczy i współdziała :)

A właściwie czemu przypisano Jezusowi 25 grudnia jako dzień narodzin?