Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozia:):):)

Illuminaci w przemyśle muzycznym. Gwiazdy realnie sprzedały duszę diabłu

Polecane posty

nic n ie iwesz o tłumaczeniach Biblii ,szczególnie wspóczesnych , które śa tłumaczone przez Organizacje biblijne np Wycliffa czy BSM z Ustronia . Na zlecenie papieży ....

Gość zxderr
Czytałam i dla mnie to totalne bzdury. W Biblii przyjście i cierpienie Jezusa było zapowiedziane wieki przed Nim i wypełniło się w 100%. Jaką masz na to odpowiedź?

Powiem tyle-patrzyćie a nie widzicie, sluchacie a nie slyszycie. Jestescie przekonane na bank ze to Wy macie racje i Jestescie nieomylne bo wierzycie ze Biblia posiada w sobie cala prawde. Hmmm... no cóż. tak jest Latwiej, zamknąć sie na wszystko co zostalo wam odgórnie na tacy podane. Jezus tez mowil szukajcie a znajdziecie. Wy nie szukaćie bo sie boicie ze zostaniećie potępione przez Boga?...

Gość princess of illuminati
' wielebny doktor Weatherhead jest mądrzejszy dla Ciebie od samego Boga" - czyli że biblie napisal Bog :classic_cool:🖐️ o ile dobrze zrozumialam, ktos tu wpada i probuje narzucic nam, ze wiara w ktora wierzy jest prawdziwa bo tak, bo jest pismo swiete :D boze co za belkot, ze tez ludzie potrafiabyc tak bezczelni i wmawiac drugiemu, ze wierzy w glupoty, podczas gdy sam wierzy w cos co udowodnione nie jest i nie bedzie zachowujecie sie jak sekciarze - to sekty posiadaja tzw 'monopol na prawdę', przemilczę

No i co w zwiazku z tym ze zostalo zapowiedziane i wypełnione? duzo rzeczy z biblii zostalo wypełnione i co w zwiazku z tym? co to ma do rzeczy? przeciez tam jest i prawda i fałsz. no i co z tego?

Gość skołowanaaaaaaa
Organizacje vbiblijne powiadasz???? :-D a w organizacji pracuję bóg , Jezus i Maryja Dziewica, tak? a nie ludzi e z krwi i kosci, którzy wchodzą do organizacji z włąsnymi poglądami i wiarą i tworzą pismo poprawne politycznie? :-D jesteście tak nieświadomi manipulacji,z ę aż jest mi was żal i jeszcze skaczecie do gardeł, aby przekonac nas do swojej racji, czysta inkwizycja :-O Dobrze, ze dzieli nas ekran, bo pewnie byście nas zlinczowali z waszą wiarą na ustach i Biblią w ręce :-O Ok, ja spadam, szkoda mojego czasu. Uzyskałam odpowiedź na swoje pytanie i zmykam, Pa!

Gość ostatni moheranin
a co powierz na wypełnianie sie proroct biblijnych to zostało przepowiedziane ze Europa powróci do neopogaństwa a było przepowiedziane 2000 lat temu ze będzie wyszydzany kościół apostazja w kosciele to sa znaki przed końcem świata http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mUp1fHpRFlQ

" a co powierz na wypełnianie sie proroct biblijnych " lepiej zeby ta osoba wklejki z neta robila :O bo az zal patrzec

21:29 [zgłoś do usunięcia] Rozia:):):) Powiem tyle-patrzyćie a nie widzicie, sluchacie a nie slyszycie. Jestescie przekonane na bank ze to Wy macie racje i Jestescie nieomylne bo wierzycie ze Biblia posiada w sobie cala prawde. Hmmm... no cóż. tak jest Latwiej, zamknąć sie na wszystko co zostalo wam odgórnie na tacy podane. Jezus tez mowil szukajcie a znajdziecie. Wy nie szukaćie bo sie boicie ze zostaniećie potępione przez Boga?... Jak "ładnie" moja droga żonglujesz sobie cytatami z Pisma. I to w jakim celu? Po to jedynie aby zafałszować Słowo Boża jakimi spisami o esseńczykach i gadaniem o "chrześcijańskiej reinkarnacji" A Prawda obroni się sama. Co zaś do tego "argumentu": " tak jest Latwiej, zamknąć sie na wszystko co zostalo wam odgórnie na tacy podane." To nie wiesz kim jesteśmy, nawet nie wiesz że Licencja katoliczką nawet nie jest, o swojej drodze poszukiwań Prawdy nawet nie piszę bo i po co..

Gość skołowanaaaaaaa
*Bóg

Nie no slabo mi po prostu. Czy ja Wam cos narzucam? coscie sie tak uczepili co? zebym ja jeszcze propagowala swoje poglady to rozumiem... Ale nie... Nie przekonaćie mnie do swojej racji i tyle, wyroslam juz dawno z ślepej wiary. Tyle w temacie.

21:35 [zgłoś do usunięcia] ifka* ktos mi stresci w 3 zdaniach o co chodzi??? ...dziękuję, u mnie maj Ifka :D Koleżanka Rózia i skołowana uparcie nam wmawiają że o reinkarnacja jest zgodna z Pismem ŚW. udadło mi się w 1 zdaniu :D :P

Gość ostatni moheranin
nie wiem o co sie klucicie ale czytam książkę psychologiczna Jezus największy terapeuta wszechświata i tam pisze Z badań wynika że po osiągnięciu najwyższego stopnia moralnego rozwoju; zwracamy uwagę nie tylko na własne potrzeby, ale na potrzeby innych łudzi. Psycholodzy odkryli, że ludzi którzy osiągnęli najwyższy stopień moralnego rozwoju, SA altruistami. I właśnie w życiu tej garstki ludzi, którym udało się osiągnąć najwyższy stopień moralnego rozwoju, można zaobserwować to, czego nauczał Jezus zasady istnieją po to, by pomagać nam kochać się nawzajem. Jezus nauczał, że najwyższą formą rozwoju człowieka jest miłość bliźniego. I chociaż jest to stan, do którego wszyscy powinniśmy dążyć, niełatwo jest go osiągnąć. Każda religia dysponuje pewną strukturą rytuałów lub zasad, które mają służyć organizowaniu praktyk religijnych jej wyznawców. Zgodnie z zasadami głoszonymi przez Jezusa miłość bliźniego jest czymś, do czego wszyscy powinniśmy dążyć. Jego zdaniem Bóg dal nam przykazania po to, byśmy mogli osiągnąć najwyższy stopień rozwoju polegający na „miłowaniu się nawzajem. MYŚL DO ZAPAMIĘTANIA: Gdy prawem jest miłość, sami dla siebie jesteśmy policjantami.

[zgłoś do usunięcia]ifka* ktos mi stresci w 3 zdaniach o co chodzi??? ...dziękuję, u mnie maj " wierzę w Boga i reinkarnacje i medytację i rozszerzanie intuicji , a Biblia to o tylko książka " nawet jednym zdaniem służę :)

Gość zxderr
Nie, Rozia ma racje bo Essenska Ewangelia Pokoju to jedyna prawdziwa Ewangelia, cała reszta to bulszit. Apostołowie, którzy ginęli za wiarę kłamali, to że odnalezione dużo starsze kopie Biblii były TAKIE SAME jak znane do tej pory to też przypadek/kłamstwo. Wypełnione w Jezusie proroctwa i te wypełniające się teraz to teeeeż nieprawda. To że Bóg mówi do ludzi przez Biblię to oczywiście też nieprawda. Esseńska Ewangelia Pokoju - to jest prawda, reinkarnacja to prawda, medytacja też a Jezus tak naprawdę nie umarł za Nas i będziemy się odradzać w nieskończoność. Super, bardzo mi się podoba ta wizja, Rozia to jest sto razy lepsze niz ofiara Jezusa. Nie moge sie doczekac kim bede w przyszłym zyciu, jak myslisz moze psem?

A Prawda obroni się sama. dobre, skoro prawda obroni się sama, dlaczego od paru stron ty i tobie podobni szczekacie tak głośno i zawzięcie? jednak słabo radzi sobie ta wasza wiara, skoro wokol tyle osob o odmiennej opinii, nieprawdaz :O

Poprawiam Boga :) dobre. a czy Bog napisal lub zmanipulowal Biblie? :) Ze tez Bog nie grzmi jak na to patrzy co piszecie :)

skołowana - mylisz organizacje polityczne z organizacjami biblijnymi hahahahahaha, a wy mylicie muzykę z satanistycznymi sektami, wracając do tematu :D🖐️

Gość tytuł trochę niepasuje,
" Jezus największy terapeuta wszechświata " zamiast wszechświata powinno być świata, ponieważ chrześcijaństwo na pewno nie jest najważniejszą religią we wszechświecie

LICENCJA:), ale w taką reinkarnację z nagrodami i karami? Jeśli w tym życiu nabroję, to następne dostanę gorsze?

Gość ostatni moheranin
Patologia egoizmu Punktem wyjścia zarówno dla zbawienia, jak i dla zdrowia psychicznego jest uświadomienie sobie, że potrzebujemy innych. Jeśli chodzi o pełnię duchową, potrzebny kontakt z Bogiem, Jeśli chodzi o pełnię zdrowia psychicznego, ważna jest umiejętność budowania więzi z innymi Uważając wszystkich za wrogów, przed którymi trzeba bronić, przyjmujemy pozycję obronną i ryzykujemy zniszczenie tego, co tak bardzo staramy się chronić. Jezus nauczał, że człowiek musi tworzyć związki ludzmi. Często wypowiadał się na temat tego, jak ważny nasz kontakt z Bogiem na płaszczyźnie wertykalnej jak istotne są więzi z ludźmi na płaszczyźnie horyzonta Mówiąc słowami Jezusa, zdrowie psychiczne jest możliwe wtedy, gdy więzi te są nietknięte, zaś grzech pojawia się gdy zostaną one zerwane. Obawiając się, że nasze potrzeby nie zostaną zaspokojone, dopuszczamy do głosu instynkt samozachowawczy i uruchamiamy mechanizmy obronne, by Mechanizmy te stają się niestety źródłem psychopatologi izolujących nas zarówno od otoczenia,jak i od naszego prawdziwego „ja. Jezus głosił, że żaden człowiek nie jest wyspa psycholodzy uczą, iż nie możemy osiągnąć pełni człowieczeństwa, nie nawiązując więzi z innymi ludźmi. Zarówno grzech, jak i psychopatologie wynikają z rozpaczliwych prób ocalenia samych siebie, co sprawia, że egoizm jawi się jako główny powód duchowych i psychicznych problemów. MYŚL Do ZAPAMIĘTANIA: Egoizm jest podstawą grzechu i psychopatologii

rozia - pisałaś ,zę w Biblii jest fałsz - to pokaz go - jeśli potrafisz oczywiście .

Gość zxderr
Rozia to Ciebie Jezus powinien piorunem potraktować, za to jakie masz zdanie o Jego ofierze na krzyżu. Fajnie, On tyle wycierpiał a jakaś pannica pierdzieli o reinkarnacji i jeszcze bezczelnie twierdzi, że wierzy w Jezusa. NIE Rozia Ty nie wierzysz w Jezusa, cos Ci sie konkretnie pomerdalo w bani!

Gość żal na was patrzeć, bo
LICENCJA:) skołowana - mylisz organizacje polityczne z organizacjami biblijnymi :-D :-D :-D naiwnosc ludzi nie zna granic!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-O

Gość jakie są dowody na to
że jakiś Jezus rzeczywiście wisiał na jakimś krzyżu, i że to rzeczywiście za nas?