Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozia:):):)

Illuminaci w przemyśle muzycznym. Gwiazdy realnie sprzedały duszę diabłu

Polecane posty

Gość który to chciał tych lluminató
David Rockefeller Jacob Rothschild Evelyn Rothschild Zbigniew brzezński Henry Kissinger Rumsfeld Dick Cheney etc...

Gość skołowanaaaaaaa
ojej Kruszna uwodził to straszne, a poczytaj sobie o krucjatach :-O o poczatkach chrześcijaństwa :-O czemu nie wyłożysz tutaj historii chrześcijaństwa? tylko czepiasz się tego, na czym sie nie znasz, a co tylko skopiowałes bez przemyślenia?

rózia ,ale to włąsnie brak wiedzy o tym jaki jest Bóg i czego naprawdę chce był motorem wojen religijnych i innych strasznych rzeczy . A przeciwstawiać ise temu można tylko poznając Boga poprzez czytanie Biblii i modlitwę a nie wymyślanie koślawych konglomeratów wiar .

Gość zxderr
Rozia masz jakąś fobie o KK? Bo ciagle sie przypierniczasz do tego kosciola, tak jakby tylko on był chrześcijanski (według mnie nie jest, ale to inna sprawa)...Świeta Inkwizycje zrobili ludzie, Kosciol Katolicki nie Bóg.

Tak i wierze ze Bog wynagrodzi mi moje zycie. A wy jak żyjecie? potraficie tylko gderac? ciekawe czy przestaliscie dla Jezusa ogladac filmy i TV i zrezygnować z innych rozrywek bluzniacych przeciw Bogu...

No wystarczy przeczytać stary testament tam mamy doskonale przyklady :) eeh szkoda słów.

Gość skołowanaaaaaaa
smutną mam twarz :( jak mozna nie rozumieć prostych zdań :-D no naprawdę tępota społeczeństwa mnie powala i jak później wami nie manipulować??? TYLKO manipulować takimi idiotami mentalnymi, którzy nawet czytać ze zrozumieniem nie umieją... ehhh

możemy wierzyć w różne rzeczy ,zjawiska czy nawet bogów . Pytanie tylko czy ta wiara jest prawdziwa ? ty stworzyłaś swoja własna doktrynę powyciągawszy z różnych religii elementy , które i pasuja i uważasz , że jest to wiara prawdziwa - bo wierzysz ,że jest prawdziwa . Ale na czym opierasz ta wiarę ? tylko nie pisz ,ze na swoim wnętrzu ,bo to już przerabialiśmy .

Gość skołowanaaaaaaa
Skoro uważasz że reinkarnacja jest zgodna z nauczaniem Jezusa to współczuję głupoty. \ a tu jest szczyt Twojej głupoty :-O pokaz gdzie ja to napisąłam

Polecam przeczytać Essenska Ewangelię Pokoju Jezusa. ale oczywiscie w to tez nie uwierzycie ze taki manuskrypt odnaleziono. Wasza sprawa. wierzcie ślepo...

no to sory róznia ,ale j a nie wiem jak ty możesz wierzyć ,ze ten straszny Bóg ze ST cokolwiek ci wynagrodzi ? to w ST jest straszny i bezlitosny a dla ciebie zamieni sie łagodnego Stwórcę ?

Gość ostatni moheranin
Vittorio Messori w swojej książce pod tytułem "Czarne karty Kościoła" przeciwstawia się wielu fałszywym opiniom dotyczącym historii Kościoła, które propaganda antychrześcijańska zydomasonska usiłuje od lat wmówić ludziom wierzącym. Wbrew obiegowym wyobrażeniom tak chętnie rozsiewanym przez katolikożerców sąd inkwizycyjny nie wykonywał kar śmierci. Stwierdzał jedynie winę. Wykonywanie kar należało do sądów świeckich. Nie kryją tego nawet współczesne opracowania laickie. Bulla z 30 listopada 1259 roku zabraniała duchownym uczestniczenia w torturach. Istniała również i protestancka inkwizycja, która była bardzo okrutna. Na przykład Zwingli w 1529 roku stracił wielu anabaptystów, wieszając, torturując, paląc żywcem, szlachtując, a nawet rzucając heretyków na pożarcie dzikim bestiom. Również Luter popierał prześladowania innowierców, papistów i zwolenników herezji Mnzera. Kalwin zaś kazał spalić na stosie Serveta. Fisher i More, który był krytykiem Lutra, zostali ścięci za czasów Henryka VIII. Około 1579 roku protestanci zagładzali na śmierć katolików, których dzieci nadziewali na rożen i piekli w obecności ich rodziców. Torturowano anabaptystę Balthasara Hubmaiera a w 1619 roku miała miejsce egzekucja Jana z Oldenbarnevelt w kalwińskich Zjednoczonych Prowincjach. W 1572 roku protestanci pogrzebali żywcem katolickich zakonników, zostawiając na powierzchni ich głowy by mogły służyć do gry w kule. Szacuje się, że w samych tylko Niemczech inkwizycja protestancka zgładziła 100 000 istnień http://gloria.tv/?media=307900

Oj Rózia, Rózia, Ty jesteś ewidentnym przypadkiem tępoty :D Już Ci tyle osób tu tłumaczyło, na czym polega zbawienie i czemu Jezus umarł na krzyżu , a Ty dalej swoje... jak krew w piach. Ale cóż zrobić, z "pustego naczynia to i Salomon nie naleje" :D :D

No to przeczytajcie ksiazke ciemna strona chrześcijanstwa helen, jakie przekrety miały miejsce. no coment

Gość skołowanaaaaaaa
A przeciwstawiać ise temu można tylko poznając Boga poprzez czytanie Biblii i modlitwę a czemu nie przez czytanie Koranu??? wasza wybiórczośc mnie poraża :-O jakby Ci od urodzenia wciskać do ręki Koran to dziś broniłabyś go włąsną piersią i nakaała go studiować :-O Ja Boga poznaję nie przez napisane literki (w większości zmanipulowane, skoro Biblia pzrez wieki była przekazywana JEDYNIE ustnie to można sobie tylko wyobrazić jakich nadużyć dokonano :-D ) i kartki w okładce, których KTOŚ jest redaktorem i wydwacą (ktoś o konkretnych poglądach, ktoś kto równbiez moze maniuplowac - bo niby dlaczego jest kilka wydań Biblii, które różnia sie od siebie???? ) Ja poznaję Boga na łace, w lesie, w pięknie stworzenia, widze Boga w latającym ptaku i podziwiam,z ę jest to możliwe, widzę Go w ziołach i darach natury którą stworzył dl aludzi i zwierząt. To jest Bóg, Bóg jest w drugim człowieku.

Napisałaś wyraźnie że zgadzasz z tym, co Rózia napisała, tłumaczyć mam dalej?: '"Czytam Twoje posty i czuję, ze jestem po Twojej stronie. Czy jednbak nie czujesz się skrzywdzona, kiedy Twoja wiara w karmę nazywana jest okultyzmem i stawiana w szeregu z satanizmem i iluminati????" Wszak ja, jak krowie na rowie, npisałam dlaczego żeśmy się z Rózią nie zgodzili, ale widzę że trafiłam na kolejną co zamiast na katechezę to na wagary chadzała :D

Nie osądzaj mnie bo bedziesz sądzona :) ja Was doskonale rozumiem bo swego czasu stałam murem Dokladnie za tym za czym Wy tu stoicie. Nie mam zamiaru dluzej sie tłumaczyć

ciekawe ,ze o zmanipulowaniu Biblii zawsze najwięcej wiedza ci , którzy Jej w życiu w ręce nie mieli :) o czytaniu nie wspomnę :D

Skolowana zgadzam sie ze wszystkim w 100 procentach co napisalas, bardzo ładnie :) Szukajmy Boga w naturze a nie w martwych pismach

Gość skołowanaaaaaaa
ostatni moheranin Vittorio Messori w swojej książce pod tytułem "Czarne karty Kościoła" :-O czy Ty masz jakieś SWOJe ZDANIE? czy potrafisz tylko przytaczać słowa innych osób (Czysty SUBIEKTYWIZM danej osoby - jesi w ogóle rozumeisz o czym piszę) i powoływać się na ksiązki danych autorów , które sa niczym innym jak tylko SUBIEKTYWNĄ wizją danego tematu danego człowieka/autora. Napisz coś od sioebie. W co ty wierzysz?

sęk w tym rózia , że to pismao nie jest martwe . (12) Żywe bowiem jest słowo Boże, skuteczne i ostrzejsze niż wszelki miecz obosieczny, przenikające aż do rozdzielenia duszy i ducha, stawów i szpiku, zdolne osądzić pragnienia i myśli serca. (13) Nie ma stworzenia, które by było przed Nim niewidzialne, przeciwnie, wszystko odkryte i odsłonięte jest przed oczami Tego, któremu musimy zdać rachunek. (List do Hebrajczyków 4:11-13, Biblia Tysiąclecia)

Gość zxderr
Rózia przeczysz sama sobie co chwilę: pisałaś, że czytasz Nowy Testament, teraz twierdzisz, że to tylko martwe pismo. Ale teksty Twoich guru od reinkarnacji już martwym pismem nie są? :D wielebny doktor Weatherhead jest mądrzejszy dla Ciebie od samego Boga aaaa i Esseńska Ewangelia Jezusa NA PEWNO jest prawdziwa. Ciekawe na jakiej podstawie tak sądzisz? bo sie zgadza z Twomi poglądami? :D

i śmiem twierdzić ,ze własnie z tego powodu ,ze Słowo Boże potrafi nas osądzić tak bardzo sie Go obawiacie , tak bardzo Go unikacie .

Gość ostatni moheranin
Jean Alcader: Prawdziwe oblicze islamu http://apologetyka.com/swiatopoglad/islam wersety pozostające względem siebie w jaskrawej sprzeczności, tudzież frag- menty wzięte co prawda z Biblii, ale w dziwaczny spo- sób poprzerabiane. A oto kilka przykładów: Mariam, siostra Mojżesza, zostaje Matką Jezusa... Tymczasem Maryję i Mojżesza dzieli - bagatela - dwanaście stuleci! To nie Izaak, syn Sary, uniknie śmierci na ołtarzu przygotowanym przez Abrahama, lecz Izmael, syn jego niewolnicy Hagar! Duch Święty zamienia się w „anioła Gabriela", który ukaże się Mahometowi! Trzecią Osobą Trójcy nie jest Duch Święty, lecz Ma- ryja Dziewica! Na krzyżu nie umarł Jezus, lecz - w zależności od wersji - Judasz, Barabasz, albo... sobowtór Jezusa! Abraham - pierwszy muzułmanin Abraham jest „pierwszym muzułmaninem", nie opiera się na żadnych podstawach naukowych i lekceważy zwykłą logikę historyczną: bo jak to możliwe, żeby Izmael, pa- triarcha, który żył 2000 lat przed Chrystusem, był przod- kiem muzułmanów, podczas gdy historycznie rzecz biorąc islam istnieje dopiero od VII wieku n.e.? Powstaje w ten sposób luka czasowa wynosząca ponad 2500 lat! Ten obłędny anachronizm zdaje się jednak nikomu nie prze- szkadzać, w tym muzułmańskim uczonym, „ ulemom Annie Laurent, wybitna badaczka islamu i autorka publikacji nauko- wych, w tym książki pt. „Vivre avec l'islam?" (Żyć z islamem?), w następujący sposób streszcza swój pogląd na temat rzekomej autentyczności Koranu: islam jest plagiatem religii chrześcijańskiej i religii żydowskiej oraz starożytnej filozofiigreckiej(„LaRageetVOrgueiV\wy- dawn. Plon, s. 102). ISLAM kultura śmierci http://www.youtube.com/user/gotkoran?feature=watch

Dla mnie Pismo to nie Slowo Boze. Slowo Boze to Jezus, Slowo ktore ciałem sie stalo czyli żywy On. Nic nie rozumiecie :) nic. powtarzacie tylko to czego sie nauczyliscie przez cale lata swojego zycia. cos co zostalo Wam z góry narzucone

Gość skołowanaaaaaaa
A dlaczego powołujesz się na Biblię Tysiąclecia? BO?????? Bo CI ją włożono do rąk, prawda? i innych nawte nie znasz, prawda? i przykazano,ze jest jedynie słuszna :-O Dlaczego zmieniono i zdezaktualizowano Biblię Jakbua Wujka? Co z nia było nie tak? Dziwne,z ę Biblie powstawały na zlecenie papieży... :-O

Gość zxderr
Tak tego Jezusa znasz, że w ogóle. Nie wiesz po co żył i po co umarł. Nie znasz (albo raczej nie chcesz znać) Jego podstawowej misji na tym świecie...

a jaak chcesz Biblie ? w którym przekładzie ? Brzeska , pożańską Warszawską ? Gdańską ? wybieraj :)

Najpierw to Essenska Ewangelię przeczytaj i dopiero oceniaj czy jest prawdziwą czy nie... A nie z góry mi zadajesz pytania na jakiej podstawie twierdzę ze jest prawdziwa.