Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozia:):):)

Illuminaci w przemyśle muzycznym. Gwiazdy realnie sprzedały duszę diabłu

Polecane posty

Gość zxderr
Czytałaś w ogóle fragment, który Ci wkleiłam? Czy nie, bo nie pasuje do Twoich poglądów? Z tego fragmentu wyłania się jeden podstawowy fakt: to, że ktoś je mięso, nie jest grzechem w oczach Pana. Tak samo jak ktoś nie je mięsa. Więc Jezus mógł je jeść i nie było w tym nic złego a może nie jadł - i to też było ok! Dlatego jeśli nie jesz mięsa, to nie jedz i w porządku...

Gość mentaI cut
artystą czy chce czy nie chce jest wychowawcą, bo ludzie naśladują swoich idoli. nawet podświadomie. :) przejmują ich poglądy, styl życia, bycia i ubierania się

Gość mentaI cut
nie obchodzi mnie co ona robi poza Just Dance itd. włączyła się w tą całą durną machinę - nie odnosisz sukcesów jeśli nie wyjedziesz z jakimś prowokującym gównem :) już muzyka nie jest najważniejsza, to jest smutne.

Jedząc mieso przyczyniasz sie do zabijania. a 5 przykazanie jak brzmi? obejrzyj ten filmik jesli mozesz

Gość zxderr
I wracamy do punktu wyjścia: Ty wybierasz fragmenty, które Ci pasują, interpretujesz je jak chcesz. Ja przyjmuję, że Biblia nie jest przekłamana, że jest taka jak na początku ponieważ pisali ją ludzie pod natchnieniem Ducha Św. A ponieważ tak uważam, to słowa św. Pawła mi wystarczą - skoro jemu ukazał się Jezus, to jego słowa są prawdziwe (Co wam piszę, mówię przed Bogiem, że nie kłamię(Ga 1,20))

Ok nie mam zamiaru na siłę Cie uświadamiać

Gość musicie zrozumiec
mentaI cut - to, czy bedziesz ich nasladowac, wierzyc w ich poglady, nie majac swoich - to juz wina twojego mozgu, czy raczej braku jego uzywania, a nie wina Gagi czy innej popowej gwiazdy :D tak samo dzieci nasladuja swoich sasiadow ktorzy moga byc pedofilami, zbokami, dewiantami, przeklinaja, gwalca itd... zlo masz pod swoim nosem i tym zlem czynnie sie zajmij, wplyw muzyczny bezposrednio na ciebie nie dziala, a ty zajmuejsz sie tym, jakbys nie miala wiekszych zmartwien dziewczyno.. moze rozejrzyj sie, czy jakis bachor na twoim podworku nie kopie dla zabawy wlasnego psa i zwroc mu uwage, zrobisz cos pozytecznego i to bedzie twoj 0,0001 % wkladu w naprawe swiata, bo to co tu robisz, ty i twoje koelzanki, to jedna wielka farsa ten, kto skupia sie na muzyce, bierze tylko muzyke, jak ty wpadlas w trans węszenia szatanskich wplywow w muzyce, nie dziwie sie, ze zatracilas sens tworzenia muzyki dla muzyki a nie dla przekazywania durnych symboli :O a co zrobisz dzieciakowi co nosi na koszulce pentagram, albo znak anarchii?? gowno, a zajmujesz sie Gaga ktora zakrywa jedno oko, nie czujecie tego, jak sie osmieszacie??

Gość skołowanaaaaaaa
DO RÓZI czytamd ziś cały dzień o tym i jestem skołowana i przerazona tym wszystkim . Miałam swiadomosć, ze dzieje się dużo złego i intuicyjnie odrzucałam większosć rzeczy. Też nie oglądam TV, od lat nie mogłam nawet 2 minut oglądać MTV bo wszytsko mnie tam drażniło, reklamy i ogólnie bTV to dla moejgo mózgu była jedna wielka migawka. Coś potwornego, przywołującego ból głowy i chaos, zero czasu na refleksję. Wierzę w Boga, ale nie wierzę w kościół, w jego doązenie do bogactwa i pływanie w luskusie chociaz wiernym każa oddawac kazdy grosz dla biednych :-O co za hipokryzja!!! Wierzę w Boga, jako wielką MIŁOŚĆ, która swtorzyła świat i ludzi, wierzę, ze natura w swej istocie jest idealna. Wierzę w reinkarnację, bo dopiero ona wyjasniła mi dokłądnie sens zycia ciała i duszy, pokazała, ze nic nie jest dziełem przypadku i że na świecie sa potzrebni i dobrzy lludzie i źli, bo kazdy ma swoją karmę. Czytam Twoje posty i czuję, ze jestem po Twojej stronie. Czy jednbak nie czujesz się skrzywdzona, kiedy Twoja wiara w karmę nazywana jest okultyzmem i stawiana w szeregu z satanizmem i iluminati????

"Wierzę w Boga, ale nie wierzę w kościół, w jego doązenie do bogactwa i pływanie w luskusie chociaz wiernym każa oddawac kazdy grosz dla biednych : Cóż, dla mnie to nie pierwszczyzna, że na kafe użytkownicy nie potrafią odróżnić wiary w Boga od rytuałów kościelnych, a Bóg nie jest ani "własnością" żadnej denominacji, ani też żadna denominacja nie ma monopolu na prawdę. Kto komu każe oddawać "każdy grosz" na biednych? Nie demonizujesz troszeczkę? Nikt nie każe oddawać wszystkich pieniędzy na kościół, a o jałmużnie i idei pomagania bliźnim to możesz poczytać w Piśmie "Czytam Twoje posty i czuję, ze jestem po Twojej stronie. Czy jednbak nie czujesz się skrzywdzona, kiedy Twoja wiara w karmę nazywana jest okultyzmem i stawiana w szeregu z satanizmem i iluminati????" Jak można stawać po stronie Rózi, skoro Rózia nie wie co to jest chrześcijaństwo, nie po co Jezus umarł na krzyżu. Nie ma pojęcia co to jest zbawienie, na czym ono polega i kto może je osiągnąć. Co więcej, wpiera nam tutaj że o reinkarnacji to można poczytać sobie w Biblii. Cóż pecha ma dziewczyna, bo na kafe można spotkać jeszcze osoby które Pismo znają i czytają. Co do ostatniego Twojego zdania... wystarczy przeczytać w Piśmie, jak należy oceniać Ewangelię która jest odmiennie głoszona niż ta która została nam objawiona. Z pretensjami to do Boga się zgłoś, a nie do nas:O

Gość musicie zrozumiec
dlaczego jeszcze nikt nie wymienil mi najwyzszych z hierarchii iluminatow?? tacu kurwa obeznani jestescie w tym temacie, to czekam ! :D

Do skolowana, nie nie przejmuje sie takimi komentarzami :) nie zalezy mi na zdaniu innych... postępuje zgodnie ze swoim sumieniem i wiem ze nie robie nic zlego

Gość skołowanaaaaaaa
Po 1 . na poczatku napisałam,z ę słowa te kieruję tylko do Rozi, więc nie wiem czmu się wtracasz :-O czy z Toba chciałam dyskutowac? po 2. tak, każe oddawac ostatni grosz, zobacz na dziadkó z Radia maryja, które po dpłaszczykiem wiary sa nakłaniane do oddawania ostatnich groszy, na jedzenie taka nie ma, na leki, ale rydzykowi odda :-O zresztą nie chodzi o rydzyka tylko, bo zaraz pewnie się przytpierniczysz, ze tylko o nim piszę :-O po 3. zawsze zadziwia mnie to, ze biali uważają, zę ich jasna skóra jest najwązniejsza, nbjapiękniejsza i jedyna godna by żyć, wszytskie inne są słabsze i gorsze :-O i tak samo jest z religią! dziecko JAKĄ TY MASZ PEWNOŚĆ ŻE TWOJA RELIGIA JEST TĄ NAJLEPSZA (nie ma lepszych i gorszych religii i jesli tego nie rozumiesz, NIE ROZUMEISZ NIC :-O ) Dlaczego uważasz, ze Biblia jest wazniejsza niż np. Koran??? DLa Ciebie jest, ale nie dla wszystkich ludzi :-O czmeu macie takie wąskie horyzonty myślenia iw szytsko co nie jest wasze jest z gruntu złe :-O

ja isę na iluminatach w muzyce nie znam to ci nie odpowiem . Faktem jest jednak ,ze takiego zalewu niemoralność jaki sączy sie ekranów tv i neta to samo piekło moze pozazdrościć ,bo chyba nawet tam tego nie ma .

Gość wielbiciel reinkarnacji
Wiara w reinkarnację znosi odpowiedzialność i wolną wolę człowieka.Jedyną normą postępowania jest prawo silniejszego, naturalna selekcja, walka o byt i prawo karmy czyli "dług" dobrych lub złych czynów który nagromadziła sobie dana dusza podczas wcześniejszego lub obecnego wcielenia. Jeżeli karma jest dobra kolejne wcielenie duszy nastąpi w wyższej kaście, natomiast gdy karma jest zła wcielenie będzie w kaście niższej. Według tych wierzeń cierpienie zawsze spowodowane jest złą karmą, dlatego rzeczą bezsensowną jest pomaganie osobie cierpiącej ponieważ ona sama musi wypracować sobie lepszą karmę. Stąd bierze się pogarda dla ludzi cierpiących i ciężko pracujących. Poprzez prawo karmy wszystko staje się względne, a więc nie można kierować się współczuciem, litością i miłosierdziem. I tak na przykład gwałt na kobiecie tłumaczy się tym, że musiał się on na niej dokonać z powodu złej karmy. Według prawa karmy i reinkarnacji również morderstwa nie można karać z tego względu, że zamordowany, albo nieświadomie chciał aby się to stało, lub też zła karma musiała zostać przezwyciężona. Tak więc według teologii reinkarnacji " bezużyteczną rzeczą jest pomaganie biednym i cierpiącym, gdyż jako ludzie i narody muszą odpracowywać złą karmę i osiągnąć świętość.. powiedz gdzie mieszkasz to cie zgwałcę bo taka jest twoja karma

Znawcy, wyjaśnijcie mi Adam i Ewa i co dalej? kaziroctwo... od poczatku to sie kupy nie trzyma

Gość skołowanaaaaaaa
sorry za literówki

Gość mentaI cut
na początku nie mogło być dwoje ludzi, bo by zdechli zanim by się rozmnożyli :D tak na logikę

Wszystko stanie się jasne kiedy uświadomisz sobie z jakiego powodu w naszych czasach kazirodztwo jest zakazane . Bo nie zawsze takie było , wierz mi .

No. Jakbyscie urodzili sie w rodzinie muzulmanskiej to byście uważali ze ta religia jest prawdziwą. nie szukaćie obiektywnie

ale ludzie tutaj maja racje . Biblii n ie czytasz to nic nie wiesz i wszystko trzeba ci tłumaczyć .

Gość wielbiciel reinkarnacji
Do dnia dzisiejszego w Indiach tak zwani siudrowie - ludzie należący do najniższej kasty - są przeznaczeni do najgorszych prac i to pod nadzorem osób z kast wyższych. Warstwy wyższe mają zakaz dotykania tych ludzi. Łamiących te zasady karano chłostą lub zabijano. Jest to rasizm w czystym wydaniu. Bramińskie prawo "nadczłowieka" inspiruje do różnych form bezprawia z potajemnym uśmiercaniem niewygodnych osób włącznie. Trzeba pamiętać, że ideologia hitlerowskiego rasizmu swoimi korzeniami sięga wschodniej duchowości reinkarnacji i kastowości. Czołowi ideolodzy hitlerowscy wyznawali reinkarnację, rasistowską gnozę, byli prawdziwymi okultystycznymi magami należącymi do filii masonerii staropruskiej tak zwanego stowarzyszenia Thule. Do jego członków należeli wszyscy przywódcy nazistowskiego reżimu: Hitler, Hess, Himmler, Rosenberg, Frank, Borman (A. Zwoliński, Tajemne niemoce, Biblioteczka KSM, nr.14, Kraków 1994, s.46-50). Hinduska praktyka świątynnego nierządu gloryfikuje erotyzm we wszelkiej postaci ze zboczeniami włącznie.święta księga Kamasutry - tamtejszej oczywiście redakcji, bo w polskim tłumaczeniu opuszczono już te fragmentynakazuje, aby zarażony ma oczyścić się przez "żeńską formę, która nie była skażona miesiączką", czyli dziecko.Duchowość Wschodu, którą propaguje się obecnie w Polsce to jest już tak zwany zeuropeizowany neo-hinduizm, który został opracowany w obecnym stuleciu przez wolnomyślicieli i jest przesiąknięty elementami chrześcijańskiej kultury. Dlatego przemilczane są w nim zabobonne poglądy z różnymi skandalicznymi dla europejczyka nieetycznymi postawami. Idealizowanie duchowości wschodniej sprawia, że wielu młodych ulega jej złudnemu urokowi i bezkrytycznie przyjmuje informacje dotyczące Wschodu i ślepo naśladuje tamtejsze praktyki. Nie zdają sobie sprawy z tego, że na przykład w świętych księgach hinduskich bóg Kryszna manifestował swoją boską wolność przez zabójstwa, kradzieże, uwodzenie dziewcząt i cudzych żon, urządzanie nieprzyzwoitych zabaw. We wszystkich dziełach poświęconych Krysznie nie było kobiety zdolnej oprzeć się jego urokowi, dlatego został nazwany Wszechmocnym Uwodzicielem. Kryszna według hinduskich wierzeń miał być ucieleśnieniem witalnej mocy Wisznu, bo posiadał 16 000 żon i 180 000 synów, a chociaż wszystkie jego żony mieszkały w osobnych pałacach, Kryszna u każdej z nich był o tej samej porze. Do dnia dzisiejszego Kryszna jest w Indiach czczony przez praktykę nierządu świątynnego jako władca seksu i płodności zwany "Radżagopalausami".

Co za patologiczne rozumowanie karmy... karma nie wyklucza pomagania innym i współczucia. Nie wszystkie zdarzenia sa wynikiem karmy

Gość ostatni moheranin
Dla katolika wiara w reinkarnację zdradą Chrystusa dlatego, że według Biblii życie każdego człowieka na ziemi jest niepowtarzalne. Ludzie umierają tylko jeden raz: "A jak postanowione ludziom raz umrzeć, a potem sąd..."(Hbr 9,27). Po swojej śmierci człowiek nie ma już możliwości powrotu do życia ziemskiego: "Nie zapominaj, że nie ma powrotu" (Syr 38, 21a). W momencie śmierci następuje oddzielenie duszy od ciała i decyduje się ostateczny los człowieka: zbawienie albo wieczne potępienie. Natomiast ciała zmarłych zmartwychwstaną dopiero w dniu Paruzji. Jest to prawda którą objawił nam sam Jezus Chrystus poprzez swoją śmierć i zmartwychwstanie.

Rózia ,ale ty pusta jestęś . Ty naprawdę wybierasz sobie tylko to co ci pasuje .

Gość skołowanaaaaaaa
własnie dlatego zboczeńcu trzymasz sie ode mnie z dala i mnei nei znasz ,b o taka jest moja i twoja karma :-)

No i moja to sprawa tak? moje zycie

20:45 [zgłoś do usunięcia] skołowanaaaaaaa Po 1 . na poczatku napisałam,z ę słowa te kieruję tylko do Rozi, więc nie wiem czmu się wtracasz czy z Toba chciałam dyskutowac? po 2. tak, każe oddawac ostatni grosz, zobacz na dziadkó z Radia maryja, które po dpłaszczykiem wiary sa nakłaniane do oddawania ostatnich groszy, na jedzenie taka nie ma, na leki, ale rydzykowi odda zresztą nie chodzi o rydzyka tylko, bo zaraz pewnie się przytpierniczysz, ze tylko o nim piszę po 3. zawsze zadziwia mnie to, ze biali uważają, zę ich jasna skóra jest najwązniejsza, nbjapiękniejsza i jedyna godna by żyć, wszytskie inne są słabsze i gorsze i tak samo jest z religią! dziecko JAKĄ TY MASZ PEWNOŚĆ ŻE TWOJA RELIGIA JEST TĄ NAJLEPSZA (nie ma lepszych i gorszych religii i jesli tego nie rozumiesz, NIE ROZUMEISZ NIC ) Dlaczego uważasz, ze Biblia jest wazniejsza niż np. Koran??? DLa Ciebie jest, ale nie dla wszystkich ludzi czmeu macie takie wąskie horyzonty myślenia iw szytsko co nie jest wasze jest z gruntu złe ad1. To jest forum internetowe, a nie Twój prywatny folwark. Najwidoczniej nie wiesz na czym polega dyskusja i na czym polegają fora internetowe. ad2. A dla Ciebie KK to radio Maryja i ksiądz Rydzyk?:O ad3. Skoro uważasz że reinkarnacja jest zgodna z nauczaniem Jezusa to współczuję głupoty. Bo już nie wiem jak to nazwać. :D Ja nie dzielę religii na gorsze i lepsze, ale na prawdziwe i nie prawdziwe. A skoro chrześcijaństwo jest dla Ciebie tożsame z buddyzmem, to się zastanawiać gdzie wyście na Religię uczęszczali i czego Was uczono w szkołach. Nie pisząc już o tym że żyjemy w dobie internetu, i możemy sobie potrzebne informacje wyguglować, o Biblii online nawet nie wspominam. Tego typu"teorie? są nieprawdziwe, aby się o tym przekonać to wystarczy Pismo Św wziąć do ręki. Choć raz. Po to aby wiedzę zdobyć, bo już nawet o samej wierze nie piszę.. To by było na tyle.

0pewnie ,ze twoje ale i konsekwencje tego życia tęz twoje .

Lepiej przypomnijcie sobie święta inkwizycje i mordowanie w imię Boga