Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie chce żyć na takim świecie

JESZ MIESO ? MUSISZ TO ZOBACZYĆ !!! DLA LUDZI O MOCNYCH NERWACH.

Polecane posty

Gość DEFINICJA WEGANIZMU
Weganizm to styl życia oparty na diecie roślinnej mający na celu utrzymanie zdrowia człowieka oraz będący integralną częścią życia bez cierpienia. Dieta wegańska składa się z owoców, warzyw, orzechów, pestek, nasion, zbóż, strączkowych oraz glonów spożywanych na surowo bądź w postaci przetworzonej. Odpowiednio skomponowana, połączona z suplementacją witaminy B12 i regularnymi ćwiczeniami fizycznymi dostarcza wszystkich niezbędnych składników odżywczych i pozwala cieszyć się dobrym zdrowiem i energią życiową. Weganie nie spożywają żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego, tj.: mięso, ryby, mleko i przetwory (sery, jogurty, kefiry itd.), jajka, miód, żelatyna itd., oraz nie używają skór, futer, wełny, jedwabiu, lanoliny i innych produktów pochodzących z ciał zwierząt lub z wyzysku zwierząt. Weganie sprzeciwiają się okrucieństwu wobec zwierząt oraz ich wykorzystywaniu do celów rozrywkowych: ogrody zoologiczne, cyrki, przetrzymywanie zwierząt w klatkach, wyścigi konne i inne formy ekspoatacji zwierząt. Stosując kosmetyki i inne produkty nie testowane na zwierzętach przeciwstawiają się też wiwisekcji proponując alternatywne metody testowania produktów.

Gość kjhggh
na weganizm magą sobie pozwolić bogaci przestańcie pierdolić bez sensu:-0

Gość DEFINICJA WEGANIZMU
JA akurta sama sobie robie kosmetyki.

Gość kjhggh
bardzo chciiałbym kupowac ekologiczne warzywa, kosmetyki, ubrania, ale mnie na to nie stać w tym chorym kraju

Gość kjhggh
robię zakupy w biedronce i jem chłam bo zarabiam 1700 zł i mam kredyt do spłacenia pacany nawiedzone:-0

Gość DEFINICJA WEGANIZMU
Taaaa bogaci :-o Kolejny mit.

Gość funkca kapralaa
Niestety korporacje żądza na ziemi i nic się z tym nie zrobić,waszą dyskusję można przyrównać do sporu pic gorzale czy palić gande,rząd nigdy nie zalegalizuje posiadania i hodowli z prostego powodu ludzie zaczęli by mieć przemyślenia a to jush niebezpieczne dla państwa,po gorzale warjuja zabijają ludzi,niszcza rodziny i życia małych dzieci ale z tym można sobie poradzić.Pozamykac,pozkazywac,społeczeństwo zapłaci. Nie zanosi się moi drodzy na to by wegetarianizm był propagowany przez nasz rząd ,mała to kasa by byla. Jest jeszcze jedna sprawa o która chciał bym was zapytać co z dieta GeRSONA nikt jej nigdy nierozpropaguje gdyż kartele farmaceutyczne straciły by pieniądze a zasadniczo zbankrutowały by i cześć. A sprawa przeciecz jest tak prosta siła roslin jak sie okazuje ma niesamowita moc leczenia i jush 1920r było wiadomo ze raka można zwalczyć i to w trybie piorunem. Co wy na to??

Gość :_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_
buhaha... oczywiście taka jest natura człowieka... zawsze się to słyszy od mięsożerców, bo nie potrafią przyznać, że poprostu są zbyt słabi, żeby mięso porzucić. Człowiek jest jedyna istotą na Ziemi potrafiącą wyjśc poza swoje naturalne, ewolucyjne ograniczenia, a ponieważ jest wszystkożerny, mięso nie jest mu niezbędne do życia, szczególnie w dzisiejszych czasach. Gdyby kierować się naturą nieograniczona kopulacja powinna być dozwolona - chce mi się seksu, chwytam pierwszą samicę z brzegu i robię swoje.. czy to nie jest narutalne? Ale oczywiście dalej będę słyszał to pieprzenie, że jedzenie mięsa jest zgodne z naturą. Pomijając etykę wobec zwierząt mięsożercy nic nie powiedzą na temat koszmarnej degradacji środowiska do jakiejprowadzi masowa hodowla, tego, że mięsem delektuja się kraje zachodnie, a Afryka tonie w głodzie ( jedni z największych producentów bydła w Afryce? - Somalia i Etiopia,kraje, które świetnie by się wyżywiły, gdyby nie to, że większość produkcji roślinnej idzie tam napaszę dla bydła przeznaczonego na stoły w bogatych krajach). Obecna produkcja roślinna wyżywiłaby około 17 miliardów ludzi.. mięso jest w stanie wyżywić dwa, może trzy... ( przy amerykańskim modelu jedzenia mięcha codziennie). A społeczeństwa coraz bardziej spasione i tylko po przychodniach przesiadujące. Ale mięso dalej będa wpierdzielać, bo tak trzeba... Ech ciemnogrodzie wspaniały, propagandą koncerów karmiony! Jedyny powód jedzenia mięsa, który można obronić to hedonistyczna chęć zaspokojenia swojej zachcianki...

Gość kjhggh
wypierdalaj weganko i przestań ludzi wkurwiać! nawiedzone matoły, oderwane od polskiej rzeczywistości :-0

Gość kjhggh
ekologiczne ubrania? bambusem mamy się obwiązać?? skóra ze zdechłego psa? wariatki na forum :-0

Gość co za patafiany
I siedza na kafeterii od rana do wieczora i jecza jak to ich boli niga, reka, dupa, a wtakim watku nagle wszyscy zdrowi sa :)

Gość w czym rośliny są gorsze?
Nawet w dzisiejszych czasach tylko marny odsetek szczęśliwców - w tym my, może sobie pozwolić na jako taki wybór tego, co lubi i chce jeść. Większość ludzi na świecie takiego luksusu nie ma, a żyją dzięki temu, że na drodze ewolucji przystosowali się do żywienia róznego rodzaju pokarmem - w tym mięsem. Sam piszesz, że jemy mięso bo jesteśmy słabi - skoro tak trudno to pokonać, to jednak chyba natura miała cos do gadania. Obróbka miesa (i roślin - wielu nie jemy na surowo prosto z krzaka zasadzie prawie tylko owoce) - to sprawa wyłącznie kulturowa. Mięso na surowo nie jest trujące dla ludzi.

Gość co za patafiany
Owoce to nasz pokarm, bo wazrywa wymyslili ludzie.

Gość kjhggh
co 4-te polskie dziecko jest niedożywione, a te pierdola o niejedzeniu mięsa a wpierdalaniu ekologicznych warzyw:-0 zajmijcie się poważniejszymi tematami

Gość fffffffffffddddddddsssssssssss
Chciałam tylko zwrócić uwagę na to, że mięso wbrew zaleceniom ogólnym nie jest tak zdrowe jak nam się wmawia. No...może jeśli zjadane jest w bardzo małych ilościach(i gdy ktoś naprawdę nie potrafi obejść się bez niego), to organizm zdoła się uporać z wydalaniem puryn i innych toksyn powstających po jego zjedzeniu. A potrzeba na to aż kilku tygodni.Ale po co narażać na cierpienie i śmierć niewinne istoty, skoro można zdrowiej się odżywiać w inny sposób.A hodowla zwierząt, uprawa paszy dla nich, utylizacja odpadów z ferm i rzeźni ,zatrucie środowiska itd. są z konsumpcją ściśle powiązane. Do tego produkcja leków itd,itp...Warto wziąć to pod uwagę, bo jedzenie mięsa, to nie jest tylko jedzeniem, ale cały łańcuch złych skutków zdrowotnych i hodowlanych.

Gość jean claude van damme
jest wegatrianiem.

Gość heloooooooooooo;;
Ja jestem weganka i mam nadwage-jak to możliwe ?

Gość heloooooooooooo;;
zamknij ryja bo ci z nieg wali padlina :)

Gość gy78uj
Piszecie ze w Radio Maryja sa nawiedzeni ludzie, ci tutaj malo sie od nich roznia. Masz czlowieku wybor... jaki? "DLACZEGO ZGADZACIE SIĘ NA MORDOWANIE, ZWIERZAT, DLACZEGO UCZESTNICZYCIE W TYM, KAZDEGO DNIA ? JAK CZYTAM TE WASZE TEMATY "CO MACIE DZIEIAJ NA OBIAD" TO MI SIĘ NIEDOBRZE ROBI, BEZ MIESA NIE POTRAFICIE, PRZEŻYĆ JEDNEGO DNIA. NA SNIADNIE, MIECHO, NA OBIAD MIECHO I NA KOLACJE MIECHO LUB INNY PRODUKT ZWIERZECY :/" Tylko wg nich jeden. Szlochy piski i placze. Wyjdz "weganinie" "wegetarianinie" i pomoz ludziom, w ten sposob wiecej zrobisz, niz siedzac na forum i bredzac o swoich zasadach.

Gość Temat zszedł na psy :(
Przykre to, że ludzie nie potrafią rozmawiać jak ludzie.

Gość ombre sombre
Okropny ten filmik, nie dam rady oglądać :(

no niestety...zeby coś zjeść, trzeba to najpierw zabić. Mnie ten filmik nie rusza, krowy, świnie kury, kaczki...to jest jedzenie...ot co

Gość ombre sombre
Ajwen- uważaj, żebyś nie trafiła na jakiegoś kanibala :(

Gość Ja uważam, że jeśli...
Kogoś nie rusza, to co widzi w tym filmie, to coś jest z nim nie tak i szkoda mi kogoś takiego, bo nie ma wykształconej empatii. Lepiej nie przbywać w takiej osoby towarzystwie.

Gość to jakieś zaburzenia
ja nawet nie moge tego ogladać.

Kiedyś na wioskach trzeba było cielaka czy świniaka samemu sobie zabić zeby zjeść, ale pewnie o tym nie wiecie. No jest jakiś niesmak, ale takie jest zycie, a zeby zyc, trzeba jesc

Gość SZCZuplutka OnA
Ja nie obejrzę tego filmu, bo zawsze płaczę jak widzę cierpienie zwierząt. Bardzo mnie wzruszyła historia z krową która wypatrywała zabrane jej cielątko :(:(:(:( ja uważam, że można zabijać w humanitarny sposób, żeby zwierzęta nie cierpiały i nie rozdzielać po chamsku matki od dziecka. A mięsa to za bardzo nie lubię, tak mi "ciężko" po nim, wolę ziemiaki, jajka, owoce. Ryby lubię bardzo.

Gość SZCZuplutka OnA
" Kiedyś na wioskach trzeba było cielaka czy świniaka samemu sobie zabić zeby zjeść, ale pewnie o tym nie wiecie. No jest jakiś niesmak, ale takie jest zycie, a zeby zyc, trzeba jesc" no właśnie, kiedyś. A teraz jest mnóstwo innego jedzenia. Ale i tak ludzie zawsze wybiorą niedobre mięso.