Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość facet taki.....

zostac w Warszawie czy nie?

Polecane posty

Gość dsfsf
na wsi nigdy nie dostaniesz 3800, a w policji to mozna chyba jakos podniesc swoje kwalifikacje, zeby przeniesc sie do jakiegos innego/lepszego dzialu itp? w kazdym razie sam musisz zadecydowac co jest dla ciebie wazniejsze - warszawa to kariera zawodowa, kasa i zycie towarzyskie, a na wsi.. no wlasnie, w sumie nie wiem czemu chcialbys tam wracac. spokoj, las, cisza, przyroda natura i samotnosc? jesli lubisz...

Gość facet taki.....
problem w tym że napisałem raport o przeniesienie teraz będzie to bardzo głupio wygladac jesli się rozmysle w zasadzie drogę powrotu do mojej miejscowości chyba zamknę tym na zawsze

Gość tomek567687
do tej wsi zwanej warszawa zawsze mozesz wrocic....

Gość facet taki.....
wrócic teoretycznie mogę trudniej z wawy uciec na prowincję, to prawda ale jestem na rozdrożu i zupełnie nie wiem gdzie iśc

Gość nie chwalcie tak tego miasta
a ja myślę że dobrze robisz wracając do siebie. To wcale nie znaczy, że nigdy nic nie osiągniesz, u siebie również możesz iść w górę tym bardziej, jak mówisz że pracujesz w policji. Wyższy stopień, wyższa kasa itp. Pewnie będziesz też miał spokojniejszą pracę. A W-wa to moloch, nikt Ci nie zagwarantuje że tam na pewno zrobisz karierę. Zawsze jak będziesz u siebie to możesz trochę pomóc rodzicom, szczególnie matce skoro ojciec alkoholik. No i podstawowa sprawa, masz tam dom który kiedyś będzie Twój. A co w W-wie? mieszkanie na kredyt na 30lat??, albo płacenie za wynajem całe życie. Przecież u siebie też bedziesz miał znajomych i możesz poznać fajną dziewczynę. Tak, że generalnie uważam że nie powinieneś wycofywać podania.

Gość facet taki.....
Twoje argumenty tez sa uzasadnione sam juz nie wiem

Gość dsfsf
wszystko zalezy od tego co kto woli... co wolisz, miasto czy wies? mnie ten ojciec alkoholik mocno by zniechecal... wieczny wynajem to tez nie jest metoda na zycie, najlepiej miec swoje mieszkanie. mozna wziasc na kredyt, wyjechac na wies i to mieszkanie wynajmowac...

Gość facet taki.....
każde rozwiązania mają swoje racje na wsi mam dom, który po częsci nalezy do mnie w wawie nie mam tak naprawde nic poza wynajmowanym pokojem znowu w wawie szansa na awans jest nieco większa, choc to nie tak że jest to takie łatwe z drugiej strony ojciec pijak to powazny stresor

Gość moze na razie
lepiej zostan w wawie

Gość z jakiej miejscowosci pochodzi
z jakiej miejscowosci pochodzisz? z Międzyrzeca może? pytam z czystej ciekawości, bo też jestem z lubelskiego

Gość facet taki.....
ja jestem z innych rejonów województwa

Gość hamper
trudna decyzja i sam musisz zdecydowac co lubisz

Gość facet taki.....
kolejny dzien rozterki

Gość znalam jednego policjanta
z wawy co wlasnie wynajmowal pokoj i mial lustro nad łóżkiem ale on pochodzil z mazur

Gość 43445
jak tesknisz za miastem rodzinnym to wracaj

Gość facet taki.....
teskniłem za miejscowością rodzinną moja mama trochę choruje, choc jest całkiem samodzielna a na wsi jak to na wsi trzeba zimą w centralnym rozpalic z drugiej strony obawiam ze atmosfery w nowym miejscu pracy

Gość nie ludź się
etam boisz sie atmosfery. myslisz ze w obecnej pracy bedziesz robil do emerytury??? prosze cie.

Gość facet taki.....
mam nadzieje ze tak ze moze nie dam ciała i mnie nie zwolnią

Gość shatinnnn
wszystko ma swoje zalety i wady mieszkanie z rodzicami w wieku 28 lat to trochę obciach

Gość wszedzie dobrze
gdzie nas nie ma

Gość karolina z garwolinaa
miec 28 lat i mieszkac z rodzicami

Gość policjanttt............
jesteś tu jeszcze:(

Gość opieńka miodowa
trochę kiepsko tak całe zycie wynajmowac z drugiej strony żyć na wsi

Gość tipłannn
po prostu przemyśl wszystkie za i przeciw

Gość facet taki....
w poniedziałek pewnie otrzymam rozkaz z którym będę się musiał zapoznać, mam 14 dni na odwołanie się od niego. Gdybym to jednak zrobił wyszedłbym na wyjątkowo nieodpowiedzialnego faceta,długo starałem się o przeniesienie na prowincję. napewno będzie mi na początku brakować Warszawy, jej tempa,pewnego niepowtarzalnego klimatu tego miejsca, dobrej atmosfery w pracy. U mnie na razie wyląduje w patrolówce i być może pozostanę tam długi czas.Podjałem decyzję że jednak wrócę, gdyby warunki mi w ogóle nie odpowiadały i nie mógłbym odnaleźć się na prowincji zawsze mogę do Warszawy wrócić, choć tam w zasadzie nie mam nic

Gość xksxm
myślę ze podjąłeś dobrą decyzję, za rok wcale ci nie będzie brakowało warszawy, całkiem o niej zapomniesz, wtedy będziesz cenił spokój i brak tego całego pośpiechu i korków na ulicach

Gość facet taki....
tutaj na wsi mam wspólnie z rodzicami dom nie jest wielki ale w razie czegoś można coś tam dobudować w stolicy boli mnie wizja wiecznego najmu i tego że pracując tam całe życie mogę się tak naprawdę niczego nie dorobić:( Warszawa to nawet fajne miasto pod warunkiem że się dużo zarabia

Gość Onaaaaa_27
Jeśli mogę wyrazić swoje zdanie to ja na twoim miejscu bym została w Wawie ponieważ sama wróciłam po studiach do rodzinnych stron i teraz tego żałuje i nawet planuje znowu szukac pracy w wawie i tam wrócić. Owszem tutaj mam pracę i nie wynajmuje tylko mieszkam z rodzicami ale co pozatym nic. Znajomi każdy po ślubie i z dziećmi także każdy ma swoje życie także co tu robić po pracy co z tego braku najmu i dorobku. W Wawie nawet jak nie miałam towarzystwa to sobie szłam do kina a tutaj gdzie można iśc nigdzie, tam można iść np. na studia podyplomowe i poznać nowych ludzi a tu gdzie można poznać? Uwierz mi że jak wrócisz to będziesz mieć te swoje 4 ściany, pracę ale co pozatym a życie płynie szybko i jest tylko jedno.

Gość facet taki....
tego się właśnie boję Ona że po pracy będę siedział przed komputerem lub czytał ksiązki nie sądziłem że tak wrosnę w warszawę boje się samotności w wawie ale na wsi może się okazać że będę bardziej samotny no i tutaj będę miał nocki w pracy

Gość Onaaaaa_27
sam zobaczysz jak będzie u mnie na początku było super cisza, spokój, relax w ogródku a teraz strasznie mi brakuje tego że nie mogę sobie wyjść do kina czy do centrum handlowego, moje koleżanki ze studiów które tam zostawiłam ciągle robią jakieś kursy poznają nowych ludzi a u mnie się nic nie dzieje i chętnie bym znowu zamieniła te swoje ściany na wynajmowany pokój