Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Firankaa

Starania czas rozpocząć - sierpień / wrzesień 2012

Polecane posty

Majka88 ja na wakacjach bylam i 17 sierpnia tam dostalam okres tak jak zwykle co 28 dni tyle ze trwal 4 dni zrobilam bete i wyszlo ze nie jestem w ciazy i twraz powinnam byla dostac okres 14 wrzesnia i jak juz wiecie nie ma go nadal i sama sie zastanawiam czy moj wyjazd na wegry ma z tym cos wspolnego ale nie wiem czy juz za duzo czasu od tego nie minelo ja tez jak nie dostane do 24 wrzesnia to ide do lekarza bo tak mam wyznaczony termin i w tedy tez zrobie test Majka88 moze jeszcze nie wszystko u nas stracone mam jednak nadzieje ze moze jednak sie udalo :)

Majka88 ja tez bylam w sierpniu na wyjezdzie za granica i tam 17 dostalam @ i teraz powinnam dostac 14 wrzesnia jak wiecie nie mam nadal @ i zastanawiam sie czy to ma z tym zwiazek ja tez mam wizyte u lekarza 24 wrzesnia i tego dnia jak @ sie nie pojawi to zrobie ten test Majka88 moze jeszcze nie wszystko stracone moze to glupie ale wierze w to ze nam sie uda :)

Gość Firankaa
tak sobie czytam i widze ze byc moze prawie wszytskim wam sie udalo w tym cyklu... majka, KiedysMozeSieUda poki nie ma @ wszystko jest mozliwe! wam sie spoznia a ja czuje za mi dzisiaj, albo jutro przylezie@... to takie dziwne... juz stracilam nadzieje, ale czytam wlasnie ze bol brzucha jak na okres tez może byc objawem ciąży juz na początku... no kurcze juz nie wiem. Pozatym dzisiaj temperatura skoczyla mi do góry, a przy @ powinna spasc... :/ to jest serio wszystko dziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiwne

Gość Firankaa
KiedysMozeSieUda moze to byl jakis trefny test.... moze zrob inny

Gość Firankaa
a ja albo sobie wmawiam albo cos jest na rzeczy... wlasnie pije kawe i autentycznie po każdym łyku mnie mdli... czy to mozliwe by az tak podwiadomosc dzialala? z drugiej strony czy w 8 dniu po owulacji mozna takie miec objawy? jak jednak nie dostane jutro tego okresu, na który i tak jeszcze nie pora to zrobie test juz we wtorek... tak z ciekawosci

kurcze nie wiem kupilam 2 jeden lepszy i jeden gorszy dzis zrobilam taki ktory sie robi o dowolnej porze dnia i pisze ze wykrywa ciaze 7 dni od zaplodnienia ten kosztowal 15,90 zl a ten drugi ktorego jeszcze nie zrobilam 7,80zl jeden to taki tu sa inne ceny niz w aptece http://allegro.pl/bobo-test-ciazowy-plytkowy-diagnosis-i2633913780.html a drugi taki tani http://allegro.pl/nordtest-test-ciazowy-hcg-plytkowy-wynik-w-5-minut-i2627388102.html

Gość wrzesniowa**
Ja do terminu @ nie miałam żadnych objawów, w dzień kiedy miałam dostać i później bolał mnie tylko brzuch jak na okres i byłam święcie przekonana, że zaraz dostanę @. No i było dużo białego śluzu. To tyle, a wstręt do kawy i zgaga przyszły dużo później, nie pamiętam kiedy, ale na pewno nie w 6tyg. tylko dalej. Np,. z 2 dni temu zemdliło mnie od zapachu piwa :D gdzie nie ma możliwości, żebym już cokolwiek odczuwała, dziewczyny to psychika płata figle :)

Gość wrzesniowa**
Ja już od dawna nie kupuję takich testów drogi tylko te z allegro i żaden mnie nie zawiódł , szkoda pieniędzy na pojedyncze testy, jak za 5zł mam 5 sztuk.. oczywiście zawsze zdarzy się osoba co powie, że testy są do niczego, ale większość raczej je chwali.

Gość wrzesniowa**
Firanka Tobie zostało 6dni do @ ? bo już nie pamiętam na kiedy wpisałaś termin @. To tym testem o czułości 10 byś mogła spróbować np. 3 dni przed.

Gość Firankaa
wrzesniowa no wlasnie, tak jak myslalam podswiadomość.... jednak z tym bolem brzucha jak na okres to naprawde dzisiaj tak mam :(, wiec pewnie w nocy, albo jutro dostane @ :(:( KiedysMozeSieUda a te twoje testy to wcale do natjtanszych nie nalezaly... wiec juz sama nie wiem o co chodzi z tobą i ze mną... bo tak jak pisze wrzesniowa u mnie na pierwsze objawy chyba za wczesnie... wrzesniowa a w ktorym momencie ciąży ty mialas takie bole jak na okres?

Gość Firankaa
tk wrzesniowa zostalo mi 6 dni do @.... i chyba sprobuje faktycznie zrobic test wczesniej. Dzisiaj zamowilam na allegro te czule 10.... jak przyjdą to zrobie w srode rano... chyba ze dostane ten okres który czuje...

Gość wrzesniowa**
Firanka ja miałam bóle w dzień @ która miała nadejść i nie nadeszła. Wiesz, że teraz też mam bóle brzucha, ale jakieś takie inne nie jak na okres. Jeszcze w dodatku mąż we mnie podsyca nadzieje, bo ciągle mi gada o ciąży zaczyna mnie to powoli drażnić.

Gość wrzesniowa**
A poza tym nie patrz na moje objawy, bo ja nie wiedziałam, że będę w ciąży :D więc się kompletnie niczym nie przejmowałam, a teraz to próbuje się wszystkiego doszukać.

Gość wrzesniowa**
Ja dzisiaj też już zapłaciłam za te testy, mam nadzieję, że do czw dojdą niby priorytet, ale ta poczta tak marnie funkcjonuje, że brak słów.

Firankaa a powiedz mi od ktorego dnia sie robi te testy owulacyjne ? i jak sa 2 kreski to znaczy ze owulacja jest czy dopiero bedzie pytam bo nigdy tego nie robilam :)

Gość Firankaa
wrzesniowa a myslisz ze mozliwe bym 8 dni po owulacji miala juz takie bole jak na okres będąc jednak w ciąży? czy na zdrowy rozum to niemozliwe?

Gość Firankaa
Testy owulacyjne stosujemy, aby wykryć moment owulacji, zaplanować ciążę. Za pomocą testu owulacyjnego możemy określić samodzielnie w domu najbardziej płodne dni w danym cyklu. Testy owulacyjne stosujemy celem wczesnego wykrycia piku LH (skoku hormonu lutenizującego), który ma zawsze miejsce od 24 do 36 godzin przed wystąpieniem owulacji. Test owulacyjny wykrywa owulację przed jej wystąpieniem, dzięki czemu możemy zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Tak wiec jak pojawią sie dwie kreseczki tzn ze owulacja powinna nastapic nastepnego dnia... od 24-36 godzin... ja jak zobaczylam II kreseczki to nastepnego dnia kochalam sie z mezem i dla pewnosci jeszcze raz w kolejnym dniu... ale mozna tez odrazu w dniu pojawienia sie II kreseczek... bo przeciez przed owulacją tez mozna zajsc w ciąże.... wazne by robic te testy nie z porannego moczu, ja robilam wieczorem zawsze o tej samej porze....

Firankaa - teoretycznie mozliwe, zalezy czy wiesz w 100% kiedy miałas owulacje, ja mialam podobnie w 1ciazy po tyg od iui/owulacji, a po 2 beta wyszła wysoka, wiec wszystko mozliwe. a przed samym terminem @ czulam sie identycznie jak przed okresem. teraz cisza :(

Gość wrzesniowa**
Firanka nie mam pojęcia, zobacz co znalazłam: Przez kilka dni pobytu w macicy zarodek odżywia się tzw. mleczkiem macicznym - substancją wydzielaną przez śluzówkę. Jednocześnie enzymy wydzielane przez jajo powodują nadtrawienie błony śluzowej macicy. Zarodek zagnieżdża się w wytrawionym zagłębieniu, endometrium je obrasta. Proces ten zwany implantacją lub zagnieżdżeniem rozpoczyna się mniej więcej po 6 dniach od owulacji, ale w zależności od tego, jak długo zarodek znajdował się w jajowodach, rozpocząć się może od 4 do nawet 12 dni od jajeczkowania.

Gość Firankaa
Owulacja następuje w ciągu 24-36 godzin od piku LH (pozytywny test owulacyjny). Komórka jajowa gotowa jest do zapłodnienia przez 24 godziny tylko 24 godziny 1 raz w każdym cyklu. Płodny okres kobiety trwa od pozytywnego testu owulacyjnego przez 36 godzin. Współżycie w tym płodnym okresie to największa szansa na zajście w ciąże. Zaczynamy od ustalenia długości cyklu. Jest to liczba dni od pierwszego dnia krwawienia do dnia przed rozpoczęciem następnego krwawienia. Jeżeli cykle nie są regularne długość cyklu to długość najkrótszego cyklu w ostatnich 3 miesiącach. Jeśli cykle są krótsze niż 21 dni i dłuższe niż 40 dni należy skonsultować się z lekarzem. Jeśli nie znasz długości swojego cyklu powinnaś rozpocząć testowanie 11 dnia cyklu. Wykonujemy 1 test dziennie do momentu wykrycia piku LH. Test powinien być przeprowadzany codziennie o zbliżonej porze, najlepiej pomiędzy 15-18. Przed rozpoczęciem należy uważnie przeczytać załączoną do testów szczegółową i obszerną instrukcję, przygotować naczynie do pobrania moczu oraz zegarek. Należy unikać testowania z pierwszego porannego moczu, LH jest syntetyzowane w organizmie wcześnie rano, próbka z nocy może nie wykazać piku LH pomimo jego wystąpienia. Należy ograniczyć spożywanie płynów w ciągu 2 godzin przed wykonaniem testu. Mocz zbieramy w pojemniczku pomijając jego pierwsze krople (strumień początkowy). Opakowanie po otwarciu wraz z pochłaniaczem wilgoci wyrzucamy do kosza.

Ja właśnie pierwsze bóle miałam tzn. coś poczułam dokładnie 7 dzień od owulki. I codziennie je czułam najczęściej wieczorem. I doszło nocne sikanie. Dlatego właśnie zdecydowałam się zrobić test przed @.

Gość wrzesniowa**
No to jestem ciekawa czy w ogóle utrafiłam w owulację, bo wg kalendarza miała nastąpić 12, a ja najszybciej jak mogłam zrobiłam test dopiero 13 i były II kreski ehh ;) mam nadzieję,. że 12 wystąpiła albo wcześniej.

Gość Firankaa
w zaleznosci ilu dniowy ma sie cykl roznie powinno zaczac sie robic te testy, i tak: Długość cyklu................................Początek testowania 26 dni............................................dzien 9 27 dni.............................................dzien 10 28 dni...............................................dzien 11 29 dni................................................dzien 12 30 dni................................................dzien 13 31 dni.................................................dzien 14 itd....:)

aaaaa gagkan - i pociesze cie bardziej, mi testy nie wykazywały ciąży a już o niej wiedzialam z bety :P potem gin potwierdził a testy (mialam jeszcze jeden w domu) daaaalej spały... I teraz mój "brak ciąży" z testów ma ponad 1,5 roku :P