Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Firankaa

Starania czas rozpocząć - sierpień / wrzesień 2012

Polecane posty

O rety wczytuje się w te niektóre głupie stymulacje rozmowy mające wydźwięk negatywny i tak naprawdę się zastanawiam jakim trzeba być desperatem żeby wpierniczać się coniektórym w posty na forum i przewidywać rychły koniec- Ja pytam! I co kurna z tego- upadnie to upadnie- mi by było naprawdę szkoda mojego cennego czasu żeby aż tak ponadto przejmować się "podobno" obcymi czy post na forum padnie czy tez nie- ludzie to naprawde mają problemy - bez kitu...

Gość L.klementyna
Ooo to. Niezłe . Dzwonilas do nich?

Gość L.klementyna
Dziewczyny koniec pisania, my tubterror mamy :)

Gość L.klementyna
Terror

wrześniowa nie wiem dokładnie jak z krwiakiem-ma sie wchłonąć sam i mam 400mg progesteronu ani nie mam krwawień czy plamień- skąd to się bierze? Mnie tez wróżka pierwsza córkę wywróżyła potem bliźniaki ;] ale to z przymrożeniem oka wzięłam do siebie i chyba dobrze

Gość L.klementyna
Veg a moze to drugie jest takie przyczajone i go nie widać na usg :D

eeee nie :D jedno słychać serducho.Czytałam fajna książkę po powrocie wczoraj,że dziecko na dotyk bardzo gwałtownie reaguje i to prawda.Lekarz wsadził tylko sonde do pochwy a mały sie rozbrykał do tego stopnia,że się ze szczęścia rozkraczył i mu tam pomierzono co nie co między nóżkami ;) Potem zrobił mi 3D żebym mogła M wysłać zdjęcie bąbla to spał z rękami przy oczach i nic go już nie ruszyło :).

Gość L.klementyna
Towarzyski jest i tyle. Co ma spać jak ktoś z wizyta przyszedł :) I taki otwarty pokazuje wszystko co ma :) Dawał ci znać ze wszystko jest z nim wszysko ok :.)

Gość L.klementyna
Wrzesniowa marudzi i tyle najpierw żaden nie przyjeżdżał. Kurier to było złe teraz przyjeżdżają jacyś obcy to tez złe :D

A moje było zaspane :) i jak miało leżeć cicho to zaczynało się ruszać, a jak miało co nieco pokazać to zasypiało. Leniwiec od samego początku.

hej dziołszki ;P sto lat mnie nie było :)))) lezałam troche w szpitalu, a potem tak jakos nie miałam nastroju na kafe. Odkleiła mi się część kosmówki i zrobił się krwiak- muszę lezec... ale nie jest najgorzej, wczoraj na wizycie ordynator powiedzial, ze wg niego nie powinno sie nic złego dziac, dzidziuś ładnie rośnie :P

Hej dziewczyny , dzis odwiedziłam to strone troche wczesniej , mimo natłoku pracy .. musze odreagowac zaczyna sie weekend a ja mam długie perspektywy na codzienna prace , wiec troche relaksu sie mi nawet w parcy nalezy .... Czytam czasem wstecz posty które piszecie , i wiecie stwierdzam ze teraz trudniej o upragniona ciąze jak o mało co . Jak juz zajdziemy to same perypetie . Nie wiem czy zycie które obecnie prowadzimy nie pozwala na przebycie ciazy bez komplikacji , trudno stwierdzić

Wrześniowa źle było bo to była niedziela godz 5 czy 6 rano a ja dostałam krwawienia jasnego ze skrzepami :/ szczerze to myslałam, że już "po"... pojechaliśmy na IP a tam tak yntelygentny lekarz, że zrobił mi USG przez brzuch i stwierdził pustą macicę po czym zlecił łyżeczkowanie na żywca... Oczywiscie bojąc sie bolu zażyczyłam sobie narkoze więc dał mi leki na podtrzymanie żeby krwawienie ustało plus cyklonamine i jeszcze cos. Potem rano obchód i ordynator zalecił wykonanie USG dopochwowego, a poniewaz na oddziale nie ma (!!!) trzeba było czekac do poniedziałku do 11tej ;/ No i na USG wyszło, że odkleiła sie kosmówko, ale dziecko żyje- myslalam że tegop lekarza udusze... teraz zajmuje się mną ordynator i najlepszy lekarz od nas a tamten niech mnie nawet nie dotyka bo pogryze bez uprzedzenia -.-

Mama6l kawał skur... że tak powiem :o jak można zrobić badanie w tak wczesnej ciąży przez brzuch? a co to za szpital co nie ma sondy :/ tragedia!! Straszne to jest. Dobrze, że poprosiłaś o to znieczulenie gdyby nie to.. :o idiota kompletny!!

Wrześniowa a no sonda na oddziale się zepsula i jest tylko tam gdzie RTG a tam czynne od 11-13 w dni powszednie ;P paranoja- wiem, ale co poradzić... ja bym się w życiu nie dała skrobać na zywca, no i liczyłam, ze na obchodzie bedzie lekarz, który miał prowadzic moją ciazę- no i byl... powiedział mi, ze nie wszystko przesadzone i mam nie ryczeć, bo to xle jeśli dziecko żyje... wtedy mnie to nie pocieszyło, bo tamten nastraszył, no ale...

Mama6latki , ciesz sie ze tak wyszło .. a lekarz chyba ma brak kompetencji . jak mozna zrobic łyzeczkowanie na zywca , ja była znieczulona i nic nie pamietam , wyczyscili mnie ładnie bo mało krwawiłam , ale boje sie czy nie uszkodzili czasem szyjki macicy , to sie okaze... powiem tak całe to wywolanie poronienia to bardzo smutna rzecz

a ten rzeźnik ma w swojej karierze tyle błedów lekarskich, ze dziw, ze jeszcze pracuje... lezałam z dziewczyna, ktora jest w 2giej ciazy, ale 3 lata temu rodziła w tym szpitalu. Miała skierowanie na cc, on to przeoczył i podczas badania bez słowa postanowił jej przebic pęcherz plodowy. Przebił... razem z łozyskiem :/ Dziewczyna mało sie nie wykrwawiła na śmierc, dziecko ledwo przeżyło i to dzieki ordynatorowi i ginowi, ktory jest również anestezjologiem. natychmiast narkoza, jeszcze zanim usneła zaczeli ja ciać- czuła niestety, ale musieli żeby biegiem wyciagnąć dziecko i ich ratować ;/ na szczęście do pacjentek ordynatora sie nie tyka :D

mama 6-cio latki ja to chyba takiego lekarza bym zaskarżyła! masz może na piśmie ze było pusto w macicy a nie było?!!Tyle stresu co miałaś,takie konowały powinny mieć zakaz wykonywania zawodu! Te krwiaki to sie jednak chyba robią jak sie jest za bardzo aktywnym-dźwiganie, przeciążenie-5tygodni temu tego nie miałam a teraz przed urodzinami sprzątanie uskuteczniałam i dużo dźwigałam.Musimy na siebie uważać nie ma lekko :) Firanko-zleci ci tak jak i mnie te 5 tyg ostatnich :) dopiero marudziłam ze az 5 tyg a zleciało jak tydzień:)