Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedronka pstra tratata

Dlaczego na forum bezdzietne są atakowane przez majace dzieci?

Polecane posty

Gość weraaaaa
szymon w ktorym miejscu najechalam na kogos?:)

Gość do takiego se faceta v2
zgadzam się z tobą w zupełności 🖐️ choć jestem kobietą :P tak na marginesie, gdybyś się uśmiechał na zdjęciu, byłbyś boski ;)

Gość Zazani
dlatego Norwedzy niedługo wyginą, bo zabraknie tych co będą chciały rodzić małych Norwegów

Oj juz nie narzekajcie tak na matki . Byc matka to nie znaczy byc tylko nią. Faktycznie w Pl większośc to "matki polki", które poza dziećmi nie znaja innego życia. Oprócz tego że jestem mama to także jestem kobieta,żoną i odrębna jednostką. Nie cały świat się kręci wokół dziecka. Trzeba znaleźć czas dla siebie na spotkania z przyjaciółmi i jednocześnie dać dziecku miłość i troskę. Osobiście uważam że kobiety,które nie chcą mieć dzieci nie powinny być piętnowane. To ich wybór, a poza tym jeżeli mają dzieci byc przy nich nieszczęśliwe to lepiej żeby dzieci nie miały. Kobietki luuuz ;)

Gość weraaaaa
tych kobiet nikt nie pietnuje, one same robia wokol siebie duzo szumu, czego najlepszym przykladem jest ten topic:) skoro maja tyle pasji i wycieczek egzotycznych do zaliczenia to po co traca czas na rozpowiadanie o swojej bezdzietnosci na forach internetowych?;)

Chyba to taka Polska mentalność. Gdy nie ma sie powodu do narzekania można wymyślić jakikolwiek ;) Ja jestem mamą i nie narzekam i to ze ktos nie planuje mieć dzieci wcale mnie nie rusza. Ja za kogos decyzji nie będę podejmować ani zachęcać lun zniechęcać. Powodzenia bezdzietnym niechaj wam się żyje jak najlepiej a wszystkim mamom radochy z małych pociech ;) pozdrawiam

Gość dck
nie chodzi przecież, że wszystkie matki są złe. chodzi o to, że często matki nie akceptują tego, że inna kobieta może nie chcieć mieć dzieci. i tak, jak weraaa, obecna na tym topiku, agresywnie je atakuje i próbuje ośmieszyć, np stwierdzeniami typu "dorośniesz, to ci się zmieni". przecież to zwyczajnie obraźliwe. ja w tym roku skończę 30 lat i nadal nie chcę mieć dzieci i raczej już nie zachcę, ale nie mówię nikomu, jak żyć i nie namawiam i nie ośmieszam ludzi, którzy myślą inaczej. o takiej właśnie postawie pisze autorka topiku. i proszę bardzo, uderz w stół, a nożyce się odezwą i proszę bardzo - mamy pierwszą przedstawicielkę gatunku nawiedzonych, pani weraaa. ręce opadają.

Gość weraaaaa
jedni nie akceptuja tego, inni tamtego:) wszystkich nie zadowolisz:)

Gość weraaaaa
dck kogo ja tu agresywnie zaatakowalam?:) to ja tu zostalam wyzwana raczej:) ja tobie zycze wszystkiego najlepszego na twojej bezdzietnej drodze zycia:)

Gość weraaaaa
poki co siedzisz na forum dla kobiet i piszesz o problemach, ktore ciebie nie dotycza, a nie na basenie:)

Gość weraaaaa
nawet byl nie chciala spedzac calego dnia w lozku, szkoda zycia:)

Gość weraaaaa
oczywiscie:)

Gość weraaaaa
obiad juz dawno ugotowany:)

Gość weraaaaa
nie, golabki:) a jemy zazwyczaj o 14:) pozdrawiam

Gość 85hhd
te halina widac ze szkoly nie pokonczylas byk na byku na dodatek slownictwo rynsztokowe wiec co Ci zostalo procz klepenia dzieci?

Gość 85hhd
bo bezdzietne maja fajne zycie,wolnosc,wyglad ,pasje ,kariere itp,a te co porodzily to maja 24/24 czas zajety dziecmi i ani wyjazdu ani wolnosci,na dodatek sa tez sfustrowane bo facet 'polecial" na ladniejsza i dlatego musza sie gdzies wyladowac";P

Gość weraaaaa
tak, mamy straszne zycie z naszymi dziecmi i zazdroscimy wam pasji i podrozy:)

@weraaaaa a twój tekst "weraaaaa dorosniecie dziewczyny to zmienicie zdanie na temat macierzynstwa..." to niby co ma znaczyć ? że ci którzy nie chcą mieć dzieci są niedojrzali, gorsi od Ciebie ? "

Gość weraaaaa
oj tam oj tam:)

Gość ryrww
bo wera ma "wspaniale" zycie z dziecmi:O

to może kawał. Jak polska matka uczy swoje dzieci zakładać majtki ? - żółtym z przodu, brązowym z tyłu :D

Gość weraaaaa
demorator co mam Ci odpowiedziec?

No szczytem szczęścia to jest nie musieć rano wstać po imprezie, nie musieć ugotować obiadu i szczytem szczęcia jest pójsc na piwko, kiedy się chce - no po prostu żal.pl

Gość weraaaaa
niektorym niewiele potrzeba do szczescia:)

Gość Ja czytam z politowaniem
teksty "dorośniesz, to ci się zmieni". Jest to protekcjonalne i obraźliwe oraz bardzo ograniczone, bo pokazuje sposób myślenia, w którym nie ma miejsca na odmienność. Ja się czuję bardzo "dorośnięta", zaraz kończę 33 lata i już się nie zmieni moje podejście do dzieci. Wybraliśmu po prostu z mężem inną drogę, chcemy żyć dla siebie i siebie nawzajem, a nie oddać życie komuś innemu. Bo nie oszukujmy się, ale dla większości polskich par poczęcie dziecka oznacza zakończenie życia dla siebie, bo nie mamy takich możliwości czasowych, finansowych i innych, żeby nadal to życie prowadzić z myślą o sobie. Może ludzie na zachodzie inaczej to widzą, ale Polska to ciężki kraj. Dla większości dziecko to koniec wyjazdów, przyjemności, wszystkiego, bo nawet na niańkę tu ludzi nie stać, a co dopiero, żeby w pełni zaspokoić potrzeby dziecka i potrzeby własne. Zaczyna się wieczna rezygnacja z potrzeb własnych. Może to i piękne, ale ja tego nie chcę. Ale nie czuję się specjalnie atakowana na forum, raczej mamusie nie zakładają takich tematów, tylko właśnie bezdzietne. W realu nikt tego tematu ze mną nie porusza, bo oczywiście wszyscy z otoczenia myślą, że dzieci mieć nie możemy i płaczemy po kątkach :) więc mamy spokój z tym.

Gość weraaaaa
powodzenia:)

Gość Ja czytam z politowaniem
Wera, tak z ciekawości, potrafisz sformułować bardziej złożoną konstrukcję myślową, poza tymi monosylabami okraszonymi emotkami? Wiesz, taką wypowiedź zawierającą argumenty i takie tam... ;) Może oderwij się czasem od tych dzieci o poćwicz? Również powodzenia.

Gość weraaaaa
nie, nie potrafie:) powodzenia rowniez:)