Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozia:):):)

Żal mi Was ludzie... Toniecie w bagnie świata, w piekle, w masowej pralni mózgów

Polecane posty

Gość mentaI cut
ciekawe!

Gość dodapieknamauroda
prawdę mówi!!!! polać jej!!!

Gość mentaI cut
skoro wszystko jest na tych samych zasadach to jak powstają takie byty, które se stwarzają światy jak np. Bóg?

Gość mentaI cut
dlaczego nie? w zaświatach, poza czasem, bezosobowy

Gość cold cold ground
nie ma takiej zasady. Bóg istniał zawsze i zawsze istnieć będzie

Gość cold cold ground
to Ty tak myślisz, ale on jest niezależnie od tego czy w niego wierzysz czy nie.

Gość mentaI cut
to tak jakby slepy mial wiedziec co to kolory. ale fakt faktem ze moze istniec taki stworca. nie mozna powiedziec, ze nie ma Boga, bo to juz jest jakas wiara.

cold cold ground: masz całkowitą rację, istnienie Boga jest całkowicie niezależne od tego czy ktokolwiek, lub nawet wszyscy w niego wierzą mental cut: pisząc że Bóg nie istnieje mam tylko taką pewność jaką może mieć człowiek, być może zostaliśmy wszyscy stworzeni 5 minut temu z naszymi wspomnieniami i dziurami w skarpetkach już gotowymi - tego też nie mogę wykluczyć ze 100% pewnością.

Gość mentaI cut
nic nie można wykluczyć, ale negowanie wszystkiego jeśli to czemuś nie służy też dobre nie jesć

Gość Ingebjorg
rózia 100 % racji.Jedynym sensownym rozwiązaniem byłby koniec tej zakłamanej obłudnej cywilizacji hipokrytów. Niech sobie gonią za kasą i za całym syfem który nic nie znaczy.Grunt żeby nie przekazywali innym swojej nienawiści na tle innych poglądów,innej rasy,innego wyglądu,odmienności. Być innym jest BYĆ PIĘKNYM pierwsza zasada. Zbite w tłumie szare istoty,każdy taki sam,puste marionetki rządu,wierzące na oślep co mówi tv i polityczne ścierwo,kościół itp Rządowe kłamstwa na skalę światową,prawo stworzone dla bogatych i jedna wielka okłamana iluzja bycia bezpiecznym przez taką policję która zajmuje się ważnymi akcjami mającymi na celu zagwarantować nam bezpieczeństwo jak wpierdylanie do więzienia młodzianów mających trzy skręty trawki.Najwięksi złodzieje mordercy i "przestępcy" to ci którzy rządzą.Ale widać ludziom to nie przeszkadza.A żyjcie w tej iluzji sram na was. Szkoda gadać.Pierdole to i uciekam w dziewicze tereny jak uda mi sie coś wykombinować.Inaczej nie ma sensu w ogóle prowadzić tego wszystkiego. Ale tutaj nie pogadasz.Od razu cię wyśmieją i obrócą w chamstwo lub żarty,bo MYŚLISZ. gg 43886325

Gość Rozia777
Ojojoj... No tak, przyzwyczaiłam się do wyśmiewania :) Ale to tylko tutaj na kafe są takie istoty, na innych forach znajdzie się więcej ludzi z otwartymi oczami. Tutaj na razie nie... Ale wierzę, że globalna świadomość jest na etapie poszerzania więc nie tracę nadziei że ludzie się obudzą... Jeszcze tak na marginesie. Próbujecie ogarnąć Boga swoimi umysłami. Bóg jest nie do ogarnięcia. Bóg jest miłością, nie taką jaką my tutaj znamy. Jest miłością przekraczającą nasze wyobrażenia o niej, przenikającą cały wszechświat. Boga nie da się opisać słowami bo jakkolwiek Go ocenimy-to będzie już błędne, mamy zbyt prymitywne rozumki do tego. Licencja tak bardzo wierzysz w tego Boga Biblijnego... Eeeh... Nie mam na to sił. Bóg jest w ukryciu, nigdy nikomu nic nie kazał, nic nie mówił. Przemawia On jedynie do czystych serc, prawdziwie przebudzonych. W Biblii często czyta się jaki Bóg jest zły na grzeszników, że ześle na nich karę. PYTAM... JAK MOŻNA UWIERZYĆ W COŚ TAK BZDURNEGO? MIŁOSIERNY BÓG, NIESKOŃCZONA ENERGIA MOŻE MIEĆ TAK PRYMITYWNE CECHY LUDZKIE JAK ZŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ (Jam jest Bogiem zazdrosnym). TO ABSURDALNE!!!!!!!!! Wystarczy pomyśleć a nie ślepo wierzyć w to co czytacie bo jesteście Biblijnymi fanatykami. A żaden fanatyzm do niczego dobrego nie prowadzi

Gość Rozia777
A właściwie Licencja skoro tak się powołujesz na Biblię, powiedz mi jak to rozumiesz: "A wreszcie rzekł Bóg (Elohim): Uczyńmy człowieka na NASZ obraz, podobnego NAM." (BT, Rdz 1, 26) "Będziecie jak bogowie, wiedzący dobre i złe" (Eritis sicunt dii, scientes bonum et malum, Rdz III,5, Wulgata; dii to liczba mnoga od deus bóg). Poprawne tłumaczenie (bogowie) znajduje się m.in. w Biblii Wujka i Biblii Gdańskiej, błędnie podano w Biblii Warszawskiej i oczywiście w obowiązującej katolików Biblii Tysiąclecia "Pan Bóg rzekł:Oto człowiek stał się taki jak MY: zna dobro i zło;"(BT, Rdz 3, 22-24) MY, NASZ OBRAZ?... Co to ma być? Kilku bogów?

Gość Rozia777
" Posłuchaj więc teraz słów Pana. Tak mówi Pan Zastępów: Ukarzę Amaleka za to, co uczynił Izraelitom, jak stanął przeciw nim na drodze, gdy szli z Egiptu. Dlatego teraz idź, pobijesz Amaleka i obłożysz klątwą wszystko, co jest jego własnością; nie lituj się nad nim, lecz zabijaj tak mężczyzn, jak i kobiety, młodzież i dzieci, woły i owce, wielbłądy i osły " Wierzysz w ,,takiego" Boga? To współczuję :O

Gość Rozia777
Zatanawiające ,,Zacznijmy od wyprawy w głąb dziejów, aż do czasów starotestamentowych, aby się przekonać, że kilka tysięcy lat temu dokonało się na naszej planecie niejedno, co budzi zdziwienie. Ateiści uważają tamte zdarzenia za bajeczne, inni zaś za podstawę swej religii jedni i drudzy są w błędzie! Wydarzenia z obszaru Palestyny, Egiptu, a także Mezopotamii -dzisiejszego Iraku stanowią filary religii Abrahamowych (Abraham był Sumerem z Ur), przy czym Stary Testament, Koran i Księga Mormona usiłują wmawiać nam, że wówczas pojawił się tam „Bóg we własnej osobie, Prastwórca wszechrzeczy: wszystkich galaktyk, wszechświatów, czarnych i białych dziur, i tak dalej, Bóg, który wdał się w dyskusję z „wybranym ludkiem.Ale czy Mojżesz rzeczywiście rozmawiał z Bogiem? Czy widział Boże oblicze? Czy Bóg wszechmogący musi się w taki sposób objawiać? Nasze logiczne myślenie nie może tego zaakceptować. Z kim jednak Mojżesz rozmawiał naprawdę? Zważywszy na wiele opisanych spotkań z tym ludzkim Bogiem, nie możemy potraktować owych konfrontacji jako zwyczajnych przywidzeń, by dostosować je do sposobu myślenia dzisiejszego człowieka, który chce uchodzić za „światłego i pretenduje do „nowoczesności. A teraz chciałbym wyjaśnić, z kim Mojżesz miał do czynienia. Trzeba zacząć od sprzeczności w Księdze Rodzaju (stanowiącej dzieje stworzenia świata): znajdujemy w niej jednoznaczne aluzje do tego, że starotestamentowy Bóg nie był jedną osobą, lecz wystąpiło więcej bogów. Otóż znalazło się w Księdze Rodzaju takie oto, znane przecież, zdanie: A wreszcie rzekł Bóg: „Uczyńmy człowieka na Nasz obraz, podobnego Nam. (Rdz. 1,26)1 Nie dość, że użyto tu liczby mnogiej co właściwie powinno by zachwiać podstawy wiary każdego wyznawcy tej religii to jeszcze owi bogowie okazują się podobni ludziom. I tak jest w całej Księdze Rodzaju, przy czym mówi się tam przede wszyskim o synach Bożych (Elohim), którzy widząc, że córki człowiecze są piękne, brali je sobie za żony, wszystkie, jakie im się tylko podobały. (Rdz. 6,2) Bogowie nie gardzili bynajmniej jadłem i chętnie „raczyli się ziemskimi kobietami. Nieco dalej (Rdz. 6,3) czytamy, że człowiek jest istotą cielesną, co uświadamia nam, iż „bogowie nie byli istotami duchowymi, lecz fizycznymi, bo w przeciwnym razie nie mogliby pozostawiać „córkom człowieczym swego nasienia i swoich genów. Co najważniejsze, znajdujemy w Genesis passus kierujący nas ku wynikom badań przeprowadzonych przez doktora Muldaszewa: A w owych czasach byli na ziemi giganci; a także później, gdy synowie Boga zbliżali się do córek człowieczych, te im rodziły. Byli to więc owi mocarze, mający sławę w owych dawnych czasach. (Rdz. 6,4)Tamci „bogowie czy też „synowie Boży nie spuszczali z oczu swoich podopiecznych, ludzi. Według opisu, strzegło człowieka oko widzące wszystko. Tak więc ludzie widzieli wtedy coś, co miało kształt oka, a czasem chmury, albo też widzieli koła, które obdarzały światłem i sporadycznie interweniowały, gdy podopieczni popadali w tarapaty, i dawały wówczas dowód swej mocy. A Pan szedł przed nimi podczas dnia jako słup obłoku, by ich prowadziłć drogą, podczas nocy zaś jako słup ognia, aby im świecie, żeby mogli, iść we dnie i w nocy. Nie ustępował sprzed ludu słup obłoku we dnie ani słup ognia w nocy. (Wj. 13, 21-22) Ów „słup ognia określilibyśmy dziś pewno jako światło reflektora. Jak się zdaje, „obłoków unosiło się wówczas w powietrzu niemało. Anioł Boży, który szedł naprzodzie wojsk izraelskich, zmienił miejsce i szedł na ich tyłach. Słup obłoku równie przeszedł z przodu i zajął ich tyły() (Wj. 14,19), albo też czytamy: O świcie spojrzał Bóg ze słupa ognia i słupa obłoku na wojsko egipskie i zmusił je do ucieczki. I zatrzymał koła ich rydwanów, tak, że z wielką trudnością mogli się naprzód poruszać.(Wj. 14, 24-25) Tak działo się też, kiedy doszło do spotkania Mojżesza z żydowskim Bogiem: Pan rzekła do Mojżesza:„Oto Ja przyjdę do ciebie w gęstym obłoku (). (Wj. 19,9) Trzeciego dnia rano rozległy się grzmoty z błyskawicami, a gęsty obłok rozpostarł się nad górą i rozległ się głos potężnej trąby, tak, że cały lud przebywający w obozie drżał ze strachu. Mojżesz wyprowadził lud z obozu naprzeciw Boga i ustawił u stóp góry. Góra zaś Synaj była cała spowita dymem, gdyż Pan zstąpił na nią w ogniu i uniósł się dym z niej jakby z pieca, i cała góra bardzo się trzęsła. Głos trąby się przeciągał i stawał się coraz donośniejszy. (Wj. 19, 16-19) Wtedy cały lud, słysząc grzmoty i błyskawice oraz głos trąby i widząc górę dymiąca, przeląkł się i drżał, i stał z daleka. (Wj. 20,18) Gdy zaś Mojżesz wstąpił na górę, obłok ją zakrył. Chwała Pana spoczęła na górze Synaj, i okrywał ją obłok przez sześć dni. W siódmym dniu Pan przywołał Mojżesza ze środka obłoku. A wygląd chwały Pana w oczach Izraelitów był jak ogień pożerający na szczycie góry. Mojżesz wszedł w środek obłoku i wstąpił na góre. I pozostał Mojżesz na górze przez czterdzieści dni i czterdzieści nocy. (Wj. 24, 15-18) A Pan zstąpił w obłoku() (Wj. 34,5) Ile razy obłok wznosił się nad przybytkiem, Izraelici wyruszali w drogę, a jeśli obłok nie wznosił się, nie ruszali w drogę aż do dnia uniesienia się obłoku. Obłok bowiem Pana za dnia zakrywał przybytek, a w nocy błyszczał jak ogień na oczach całego domu izraelskiego w czasie całej ich wędrówki. (Wj. 40, 36-38) itd. Kiedy czytamy starotestamentowe opowieści zwłaszcza Księgę Ezechiela i apokryficzną Księgę Henocka z pozycji neutralnego naukowca, to niemal jedyną możliwą interpretacją jest uznanie, że mamy do czynienia z opowieściami o podróży kosmitów, którzy nawiązali kontakt z niewielką grupą osób, po czym manipulowali nimi odpowiednio do własnych celów i, traktując jak latwowierne i uległe marionetki, zmusili je do wywalczenia dla siebie pewnego terytorium. Wnikając głębiej, stwierdzamy, że co rusz jest mowa o wojnach między samymi „bogami. W sumeryjskim eposie o Gilgameszu, w mitologii greckiej, w Wedach, w zapisach na sumeryjskich tabliczkach widać to wyraźnie. W Starym Testamencie natrafiamy na przeciwstawienie Elohim postaciom zwanym Nefilim. Odnosi się niemal wrażenie, że różni ówcześni kosmici kontaktowali się z różnymi ludami i że nakłaniali ludy do wojen, aby przy ich pomocy zdobywać dla siebie terytorium na Ziemi. Do destruktywnych, ujarzmiających istot pozaziemskich można by także zaliczyć starotestamentowego Boga Jahwe, trudno bowiem nie zapytać, cóż to za Bóg, który zachęca swój „naród wybrany do tego, by w czasie exodusu tępił inne ludy czy plemiona wszystkie, bez wyjątku. Cóż to za Bóg, który nawołuje, a nawet zmusza swój „naród wybrany do ludobójstwa? Zresztą w Starym Testamencie znajdujemy niejeden przypadek ludobójstwa. W sumie jest ich ponad siedemdziesiąt mowa tu o tępieniu całych narodów i o masowych mordach; a nie bierzemy pod uwagę także licznych zabójstw, grabieżczych wypraw, masowych gwałtów i innych zbrodni, choćby przypadki kazirodztwa(...)" http://oroasor.wordpress.com/genesis-teatr-bogow/

Masz rację że pozaczasowy, wszech-to i tamto Bóg który czasem się wkurza jest absurdalnym wymysłem ludzi, ale potem sama zaczynasz cytować inne brednie. Każda cywilizacja pozaziemska zdolna do podróży między układami planetarnymi nie miałaby najmniejszego interesu w interakcjach z rasą ludzką na poziomie podburzania jednego plemienia przeciw drugiemu. To tak jakby Krzysztof Kolumb po dotarciu do Ameryki poruszył patykiem gniazdo mrówek i wrócił. I to jest "niemal jedyna możliwość interpretacji"? A co z pomysłem że Biblia jest zbiorem mitów i opowieści napisanych przez różnych autorów na przestrzeni wielu wieków, które z faktami miały niewiele wspólnego?

Gość Rozia777
Na poziomie podburzania jednego plemienia przeciw drugiemu-nie wiem jaki w tym interes. Są różne teorie, nie mnie to oceniać. Jeśli wierzyć niektórym osobom-istnieją cywilizacje które karmią się nienawiścią ludzką, przemocą, strachem, dewiacjami seksualnymi itp.

Gość Rozia777
no w takich tematach to sama nie wiem co myśleć, ale to nie jest celem. A tą teorię uważam za prawdopodobną i tyle. Nie potrzeba mi nic więcej. Wystarczy że wiem że Stary Testament z Bogiem nie ma nic wspólnego i co do tego nie ma wątpliwości. I nie mogę zrozumieć dlaczego co niektórzy tego nie widzą, np. Licencja, no ale ok. Kiedyś też byłam ślepą katoliczką. Z tego co wiem owa koleżanka jest z Zielonoświątkowych. Ale każda religia omija Boga łukiem

Gość Rozia777
Nie jestem badaczem obcych cywilizacji więc mogę powoływać się tylko na wiedzę innych osób :) Poza tym ta tematyka średnio mnie interesuje żebym miała zaprzątać sobie tym głowę.

Bóg postanowił, że karą będzie grzech [sam w sobie] człowiek żyjący w grzechu sam ściąga na siebie karę. Oczywiście grzeszący zadaje przy tym cierpienie swemu bratu tak też było z Kainem, który zabił swego brata Abla. Bóg Ojciec wszelkie zło dopuszcza ze względu na wolność, jaką dał człowiekowi, i by przez cierpienie jednego człowieka drugi został zbawiony. Tajemnica cierpienia wyjaśniona jest dokładnie w Nowym Testamencie poprzez całe życie na ziemi Moje i Mojej Matki oraz tych, którzy przy Mnie byli. Bóg dopuszcza istnienie Judaszy; każdy z nich ma szansę [być uratowanym], dopóki trwa jego życie na ziemi. Życie to jest wieczną walką, w której ściera się dobro ze złem. Tajemnica cierpienia zawiera w sobie tajemnicę zbawienia, która pozostaje tajemnicą Boga Ojca. Dopóki wszyscy się nie nawrócą i nie zaczną żyć według przykazań Bożych, będą cierpieć zarówno oni, jak i cała ziemia. Będzie głód pożogi, trzęsienia ziemi, której wielkie połacie zaleją oceany. To będzie, Moje dziecko, upomnienie i przypomnienie wszystkim wyznawcom bożków, że Panem ziemi i całego ludu jest JEDYNY BÓG Jahwe. znacie objawienia w fatimie ludzie sami sobie ściągnęli 2 wojnę światowa Zlekceważenie fatimskiego orędzia, odrzucenie Dekalogu i Boga pogrążyło ludzkość w moralnej otchłani, a w konsekwencji doprowadziło do wybuchu II wojny światowej. Spełniły się więc słowa Matki Bożej wypowiedziane w Fatimie 13.07.1917 r.: "Gdy pewnej nocy ujrzycie nieznane światło, wiedzcie, że jest to wielki znak od Boga, że zbliża się kara na świat za liczne jego zbrodnie. Będzie wojna, głód, prześladowanie Kościoła i Ojca Świętego". Światło to było widziane w całej Europie w nocy z 25 na 26.01.1938 r. Było to ostatnie ostrzeżenie przed wybuchem II wojny światowej. Ta straszna wojna była konsekwencją zła, które nagromadziło się w Europie i w świecie. Bóg pozwolił ludziom skonsumować owoce ich grzechów, aby doprowadzić ich do opamiętania i nawrócenia. 1937 roku Rozalia Celakówna ma wizję; [patrz ksiązka -Rozalia Celakówna ''Wyznania z przeżyć wewnętrznych'']'' Patrz dziecko , uważnie na to, co się dziać będzie. To co teraz widzisz stanie się niedługo rzeczywistością. Nastaną straszne czasy dla Polski. Burza z piorunami oznacza karę Bożą, która dotknie Naród Polski za to, że ten naród odwrócił się od Pana Boga przez grzeszne życie. Naród Polski popełnia straszne grzechy i zbrodnie,a najstraszniejsze z nich są grzechy nieczyste , morderstwa i wiele innych grzechów''[str. 40]. Zostało też , zpowiedziane zniszczenie Warszawy, w Warszawie przed wojna funkcjonawoło około 10000 prostytutek.Każdy grzech ,który popełniamy nie pociąga konsekwencji tylko dla nas , lecz również dla naszego otoczenia. Szczególnie grzechy ciężkie jak np. aborcja ,powodują to że, składamy szatanowi ofiarę całopalną. 30 lat temu gospa prosiła o modlitwe pokój w 1991 wybuchła wojna w jugosławi objawienia w kibeho matka boża ostrzegała ale ludzie to głupcy w rwandzie wybuchła wojna domowa Zwykli obywatele byli nawoływani do mordowania sąsiadów i tych, którzy odmówią brania udziału w mordowaniu. Większość ofiar zginęła w miejscu zamieszkania, często z rąk swoich sąsiadów, od maczet używanych przez bojówki. Całkowitą liczbę zabitych oceniano na od 800 000 do 1 071 000.

Gość allah to ksiezycowy
bóg taki sam jak zaus czy hermest jest to wymyślony bóg

Gość Coltrane
Dążeniem docelowym wolnomularstwa jest wyeliminowanie deizmu, wszelkiej religii nie tylko katolickiej. Chodzi tutaj o magiczną libertas- wyzwolenie się od wszelkiej zwierzchności religijnej, cywilnej, jak również o absolutny anarchizm moralno-światopoglądowy. Symboliczne odbudowanie Świątyni Natury, nadanie człowiekowi absolutnej wolności taką jaką miał podczas stworzenia, odnośnie do innych ludzi, jak również względem wszystkiego co istnieje. Według tych pojęć obowiązkiem człowieka jest, obywatela jest nie poddawać się żadnemu prawu, nie przyjmowanie żadnego zobowiązania, czyli jednym słowem niczego takiego co by czyniło zależnym od kogokolwiek. Głosząc (nieoficjalnie takie poglądy) masoneria burzy zasady dekalogu, podstawy cywilizacji łacińskiej, a tym samym sama stawia się w roli adwersarza Kościoła rzymskokatolickiego.Masoneria światowa uzurpuje sobie absolutne prawo do wzbicia się ponad wszelka religię i jakiegokolwiek Boga.Skrajny determinizm wypowiedzi słynnego wolnomularza i filozofa- Voltairea wolność woli nie istnieje, są to tylko wyrazy bez znaczenia, nie różnimy się niczym od zwierząt, oraz że w końcu świat cały jest wielką maszyną podlegającą odwiecznym prawom , skłonił myslicieli masonerii do stwierdzeń uderzajacych w swerę obowiązów istoty ludzkiej względem Boga, bliźniego oraz względem samego siebie. W jednym ze swych dokumentów stwierdza się że: Masoneria uznaje tylko prawdy rozumowe, opierające się jedynie na dowodach naukowych.Zwalcza przesądy, zabobony, które sa źródłem autorytetu różnych Kościołów. Proszę państwa, to co się obecnie dzieje w mediach szczególnie zachodnich, gdzie mówi się w samych superlatywach o prawie jednostki ludzkiej do samobójstwa, pochwalaniu i usprawiedliwianiu moralnym p. dr Śmierć, to jest nic innego jak aplikowanie nieświadomej niczego opinii publicznej środka usypiajacego, przed globalnym wprowadzeniem odpowiednich uregulowań ustawodawczych, sankcjonujących taki stan rzeczy. Instrukcja wysokiej wenty (1819) mówi: Nasz ostateczny cel jest ten sam co Voltera i Rewolucji francuskiej; unicestwienie raz na zawsze katolicyzmu, a nawte samei idei chrześcijańskiej,, która stanąwszy na ruinach Rzymu, stała by się później jego przedłużeniem Do rozkładu społeczeństw łacinskich wyznaczać miała dyrektywa Wielkich Wschodów zgromadzonych na kongresie w Genewie w 1922 r. Oto one (niektóre): 1) popieranie ruchu sekciarskieego 2) popieranie organizacji teozoficznych i wolnomyslicielskich 3) zwalczanie szkoły religijnej 4) popieranie rewolucji obyczajowej 5) popieranie skrajnego feminizmu, oraz wysiłki w zniwelowaniu różnic w traktowaniu płci 6) nieograniczoną wolnośc mediów ( prasa, radio, kina, teatr) w szkalowaniu i ośmieszaniu postaw religijnych . Cele te nie uległy zapomnieniu ani tez nie zostały zarzucone: w 1971 r. znany mason H. Caillavet oręował za liberalnym tekstem ustawy pro aborcyjnej, oraz za usunięciem przepisów dyskryminujacych homoseksualistów. Walka z Tiarą i Koroną, trwa nieprzerwanie od rewolucji Francuskiej 1789 r. Wolnomularstwo ma swój udział w wielu rewolucjach, buntach skierowanych przeciwko legalnej władzy, szcególnie w krajach katolickich: Portugalia (1910), Meksyk, Chile, Argentyna,Cuba (1960), dzieło loży Evolucion, w Rosji carskiej (1917), wojne domową w Hiszpanii (1936-1939). W skali globalnej polityki już w latach miedzywojennych podjeto pierwszedziałania majace przygotoweć grunt pod przyszły Rząd Świata. Na jego czele mają stanąć oczywiście ludzie Oświeceni- klan filozofów, samozwańczych kreatorów ludzkich sumień. Ideę takiego rządu głosił już słynny Albert Pike (1809-1891), generał w Armi Konfederatów podczas wojny secesyjnej w Stanach Zajednoczonych A.P. Deklaracja utworzenia ogólnoświatowej republiki została podjeta współcześnie w 1968 r. Przez Wielkiego Mistrza Wielkiego Wschodu Francji-niejakiego Leraya. Przed dwustu laty kawaler de Ramsey zapowiadał ogólnoświatową republikę. Od tego czasu () masoni całego Świata niezmordowanie trudza się przy jej konstrułowaniu. W 1989 r. J. Plancard dAssac napisał: Konstrułowanie przestrzeni europejskiej nie jest dla masonów niczym innym, jak przygotowaniem przestrzeni ogólnośiatowej, Ojczyzny- Ziemi!W 1958 r. w Wersalu miało miejsce posiedzenie Międzynarodowego Stowarzyszenia na rzecz Rządu Światowego, w którym uczestniczyli przedstawiciele 38 państw i rządów. Podpisal;i oni tzw. Kartę Wersalską- 08.09.1958 r.Współczesnie w 1992 r.- inna grupa tzw. Komisja Trójstronna- która nazywana jest planetarną rada nadzorczą i niewidzialnym rzadem światowym.Jej inicjatorem jest nasz rodak- prof. Z. Brzeziński. czy Rozia777 wspiera masonów

Gość Rozia777
Coltrane... Nie czytałam tego, ale widzę że piszesz o masonerii. Lepiej podałabyś poważniejsze przykłady ich celów. Wolność mediów? Nigdy czegoś takiego nie będzie, wszystko jest pod ich kontrolą, nawet nasze umysły. Wszechobecna propaganda na tle seksualnym by obniżyć nasze wibracje, manipulacja z każdej strony. Jednym zdaniem-degeneracja społeczeństwa, o to im właśnie chodzi, by ludzie mieli zamknięte oczy. Efekty...-> znieczulica ludzka, zwierzęta stają się bardziej ludzkie niż ludzie, ten filmik najlepiej to pokazuje- POLECAM, to tylko 11 minut http://www.vismaya-maitreya.pl/teorie_spiskowe_nwo_z_definicji_napisy_pl_video.html

kiedy podkładem muzycznym jest "Requiem for a dream" wiesz że fakty przedstawione w danym filmiku będą wątpliwe :D co dowiedzieliśmy się wyżej? że należy poważnie traktować przepowiednie Majów... dlaczego nie powiniśmy? po pierwsze nie byli dobrymi przepowiadaczami ;-) nie ma ich już dowodem na wzrost świadomości zwierząt było kilka scenek, w których m in: Byk rozszarpuje człowieka, stado lwów zabija małego bawoła na oczach stada czy rekin zabijający nurka. Jeśli w zmanipulowanym przekazie który wybrał kilka wiadomości z całego świata znalazły się takie motywy to ciekawe jaka jest prawda :) Dla osób podatnych na manipulację, tak jak Ty Rozia, oglądnijcie sobie bez podkładu muzycznego, zwracając uwagę na fakty. Zobaczycie że nie ma tam ani jednego. Gdy się nie ma faktów trzeba się odwoływać do podświadomości i emocji, zwłaszcza kobiety są na to podatne.

Gość pierwsze zdanie wyklucza się
"Wszystko co jest niezgodne z Prawami Wszechświata. Wszystko co w nas jest niegodne naszego Stwórcy" z drugim

Ateisto, daj sobie spokój ze swoim sceptycyzmem. Jest wiele przypadków które udowadniają że zwierzęta potrafią zachować się bardziej ludzko niż człowiek. Ale z resztą ktoś taki zawsze będzie wszystko podważał. No ale ok, w porządku...