Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozia:):):)

Żal mi Was ludzie... Toniecie w bagnie świata, w piekle, w masowej pralni mózgów

Polecane posty

juz kiedyś czytałam podobny topik - autorka wymieszała wiele elementów z różnych religii , powybierała to w co chce wierzyć i tym sposobem stała się " wierząca " :) tylko w kogo ? w co ? :D

Rozia77 i Vanilla Chic kiedyś medytowałem OOBE. Myślę ze bardzo możliwe że przez oobe jakies byty wleciały. Za dziecka wywoływałem chyba raz ducha i ten duch może lata ciągle wokół mnie. Jak sie wywołuje duchy to przychodzi szatan albo ktos od niego i potem już bardzo ciężko go wyrzucić. Chlałem pół życia i przez to tez szatan miał łatwiej mnei zwerbować. Zajmowałem się dłuższy czas z przerwami okultyzmem tzn pisałem z wróżkami. Lecz mało co sie sprawdzało i zaczłem się zastanawić czy one serio mi chca pomóc czy tylko wyciągną kasę, której nie mam prawie wcale. Doszedłem do wniosku że dużo bajek jest w wrózbach i naiwnych takich jak ja nie brakuje :(

Gość mentaI cut
ego i umysł to coś przeciwstawnego. :D po prostu nie rozumiesz i dlatego nie wiem gdzie zajdziesz w tych medytacjach, co znajdziesz.

Januszu , z cichą radościa czytam , że zdajesz sobie sprawę ,ze twoja przeszłość ma wpływ n a teraźniejszość . To o czym pisze autorka to zakumulowany okultyzm , to ukryta próba zwiedzenia a rzekoma wiedza o Bogu ma tylko uwierzytelnić jej postawę .

Gość Rozia777
mentaI cut nie mam czasu dlatego wklejam, nawet swoje wcześniejsze wypowiedzi z mojego topicu. OOBE jak najbardziej, mogłeś wpuścić coś niedobrego i nie wiem czy jesteś w stanie pomóc sobie sam. Jeśli nie to możesz zgłosić się do egzorcystki Wandy Prątnickiej, czytałam kiedyś wiele pozytywnych opinii na jej temat, znajdziesz w google jej stronę. Możesz najpierw skontaktować się mailowo i opisać swoją sytuację

DLA MNIE umysł jest równoznaczny z EGO, to pewne zaprogramowanie, prawdy i wierzenia wpojone nam przez rodzicow, społeczeństwo, Kosciól, telewizję itp, niedobrze używany jest NISZCZĄCY dla nas (krytykowanie siebie i innych, nienawiść, szukanie akceptacji tylko po to, żeby zaspokoic swoją próżnosć, porównywanie siebie do innych). Umysł powoduje cierpienie. Jednak możemy go używać inaczej... Wymagat to jednak przeniesienia świadomości z umysłu do serca, wiem, że brzmi to wrecz śmiesznie, ale wielokrotnie tego doświadczyłam: kiedy "patrzy się" sercem, wszystko jest takie spokojne, w srodku mamy głęboki spokój, znika strach, niepotrzebne pragnienia, po prostu dotykamy swojej prawdziwej natury. NIE JESTEŚMY SWOIM UMYSŁEM, wszyscy jesteśmy czescia Boga i Boga nosimy w sobie.Słowo "BÓG" też jest już przereklamowane, ja wolę słowa "wolnośc", prawda, miłość, istnienie... Może dla Was to brzmieć dziwnie/śmiesznie/głupio, ale ktoś tego doświadczył to wie, o czym mówię.

Gość Rozia777
Dokładnie, można powiedzieć że jest równoznaczny z ego

Gość franiaaaa
Licencjo, to jest jedna i ta sama osoba:) Nadal medytuje, wierzy w reinkarnację i uważa Biblię za sfałszowaną. Jednocześnie jej autorytetem jest Jezus. Doprawdy nie wiem jakim cudem :D Ponieważ Rozia nie uznaje Jego najważniejszej misji na tym świecie...moim zdaniem jakiekolwiek rozmowy z nią nie mają sensu, bo ona jest przekonana o swojej racji

To nie Bóg cię prześladuje ,ale diabeł , ktoremu nie podoba sie twoje zainteresowanie Bogiem . Zwróciłeś uwagę , że jak jesteś powolnym narzędziem w ręku diabła , robisz to co on chce , grzeszysz , oddalasz sie od Boga - on zostawia cie w spokoju ? Bo i tak jesteś jego , nie ma więc potrzeby cię dręczyć . Jeśli natomiast chcesz sie wyzwolić tym bardziej chce cie związać .

Janusz jeżeli jestes osobą wrażliwą, bardzo możliwe, że przyciągnąłeś do siebie coś niedobrego, Twoja jedyna obrona jest w Twojej wierze, wyobraź sobie, że masz wokół siebie świetlistą tarczę, coś pięknego i mocnego, że nie jesteś sam. Mi bardzo pomaga modlitwa do swojego Anioła Stróża. Naprawdę. To wspaniałe uczucie, że ma się kogoś za plecami. Poszukaj w Internecie słow modlitwy i w chwilach strachu powtarzaj. SŁOWA MAJĄ MOC, TYLKO TRZEBA IM DODAĆ WIARY

Gość mentaI cut
ego to osobowość, umysł to świadomość. osobowość znika po śmierci, świadomość zostaje

Gość Rozia777
Licencjo, znów wydajesz o mnie osąd.

Gość Rozia777
Biblia :) No no... ok

Powiem Wam Wszystkim, że sam niewiem kim jestem co tutaj robię na tym świecie i to jest również straszne. Niestem za głupi zeby to pojąć no i wałśnie moze teraz kłamię chociaż za inteligentnego się nigdy nie uważałem i nie uważam. Często fantazjuję w róznych tematach. Lubię fantazjować że jestem szczęsliwy a tak naprawdę to dusze się psychicznie i ciało mnie też uwiera. Czuję się jak wypalona zapałka.

Gość franiaaaa
Eeee tam Biblia, ona kłamie...Ewangelia Esseńska za to nie, prawda Roziu?:)

Ale Bóg wie kim jesteś , dokąd zmierzasz , jakie śa twoje mocne i słabe strony - On wie , bo jest twoim Ojcem . Musisz tylko do Niego przyjść .

czuje się taki bezradny w tym temacie :D wszyscy odrzuciliście rozsądek i logikę? Rozia, nie masz zdolności telepatycznych. Łatwo mogłabyś je udowodnić. Ale ich nie masz :)

Gość Rozia777
Oczywiście że wie. I wie też że kierowanie się Biblią wcale nie jest takie pozytywne jak Ty myślisz. Z resztą nieważne. Rób swoje a ja robię swoje. Nikogo nie krzywdzę, siebie też nie, w przeciwieństwie do Ciebie (przykre).

Gość Rozia777
Oczywiście że wie. I wie też że kierowanie się Biblią wcale nie jest takie pozytywne jak Ty myślisz. Z resztą nieważne. Rób swoje a ja robię swoje. Nikogo nie krzywdzę, siebie też nie, w przeciwieństwie do Ciebie (przykre).

Gość Rozia777
No pewnie że nie mam zdolnosci telepatycznych, nigdzie nie powiedziałam że je mam :) Czytaj ze zrozumieniem. Lecę.

czuje się taki bezradny w tym temacie wszyscy odrzuciliście rozsądek i logikę? wręcz przeciwnie . Jako rozsądna i logiczna wierzę w Boga :) Bo taki właśnie jest Bóg - logiczny i poukładany :) Trzeba tylko coś o Nim wiedzieć a nie odrzucać Go z góry , nie zadawszy sobie trudu poznania Go i twierdzenie ,ze jest np . nielogiczny . To tak jakbym ja twierdziła , ze np . astronomia jest nielogiczna i bezładna a nawet nie wiedziała gdzie leży Pas Oriona :)

Gość mentaI cut
świadomość nie siedzi w mózgu tylko jest przez niego przyciągana. mi Was co prawda nie żal, ale muszę Was poinformować, że to Wy błądzicie po bagnach niezrozumienia :D

LICENCJA :) sam niewiem czy Bóg mnie kocha :( Ludzie nie kłóćcie się lepiej się godzić. Z rodzinką i ogólnie staram sie nie gadac na denerwujące tematy np politka, bo pamiętam jak jeszcze nie tak dawno wściekałem się jak gadali o polityce a teraz zlewam nie mieszam się w rozmowę. Zły Nas chce zniszczyć żeby My sie kłócili o to mu chodzi parszywa gnida z tego szatana ale czy mu się też mozna dziwić skoro miał wszystko chciał wiecej a teraz nie ma nic? została mu frustracja i chęć zemsty czyli to co ja jeszcze nie tak dawno miałem za cel. Macie moze tez tak, że jak zamykacie oczy i myslicie o czymś miłym dobrym to aż Wam jaśnieje obraz? ja takie cos mam a śpię w bardzo ciemnym pokoju tak bardzo lubię i do tego uwielbiam Black Metal. Uwielbiam mroczne klimaty, ale to nie zmienia faktu że chcę być dobry. Jestem nieźle postrzelony.

czy ap. Paweł albo Piotr chodząc o ulicach i głosząc Ewangelię spodziewali ise , ze wszyscy będą ise z nimi zgadzać? albo rozmawiali tylko z tymi ,którzy wydawali isę im zgoni i mili ? Przeciwnie . Biblia mówi wprost ,ze kto nie jest z Bogiem - jest przeciwko Bogu . Nie ma formy pośredniej .

Gość mentaI cut
żeby być dobrym wystarczy nie być złym.

dobrze LICENCJO :), ale czy przypadkiem nie wierzysz w to że: o tym którzy ludzie pójdą do piekła Bóg wiedział w momencie stwarzania Świata, mimo to stworzył go dokładnie takim jakim jest. Wniosek: jeśli idziesz do piekła to dlatego że Bóg chciał żebyś poszedł do piekła :)