Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozia:):):)

Żal mi Was ludzie... Toniecie w bagnie świata, w piekle, w masowej pralni mózgów

Polecane posty

Bóg kocha wiecznie , zawsze . Mowi o tym wielokrotnie np Jer . 31, 3 (3) Pan się mu ukaże z daleka: Ukochałem cię odwieczną miłością, dlatego też zachowałem dla ciebie łaskawość. Jeśli ty nie oddalisz isę o d Niego - On nigdy nie oddali ise od ciebie . Jeśli nawet ty przestaniesz Go kochać - On bedize ciebie kochał nadal ,zawsze . Jeśli nawet miłość jest dla ciebie zależnością - czy nie jest to cudowana " zależność " ?:)

Gość mentaI cut
w czym objawia się jego miłość? chodzi mi o pojęcie dobra i zła w pisaniu o Bogu... jeśli Bóg stworzył świat w którym cierpimy, w którym jest zło, ale i dobro, to znaczy że chce żebyśmy w pogoni za dobrem walczyli ze złem, czyli tj. się hartowali czy to jest miłość?

Gość mentaI cut
dobra zgłodniałam. :D

Bóg stworzył świat doskonały ,bez cierpienia i chorób . To że teraz taki jest zawdziećzamy tylko sobie . Jako ludzie wybraliśmy nieposłuszeństwo Bogu , negację Jego przykazań i nauk a teraz dodatkowo obarczamy Go winą za nasze ciężkie życie . A przecież wcale nie m usi tak być . On czeka .

no to dopiero arogancja, ja nie mogę w żartach napisać że wiem co Bóg myśli żeby się nie narazić na drwinę, ale Ty naprawdę myślisz że znasz zdanie Boga na temat związków homoseksualnych :)

ale jest różnica między nami taka, że ja wiem co na ten temat mówi księga sprzed dwóch tysięcy lat, a Ty "wiesz" co myśli Wszechwiedzący, Wszechmocny, Dobry Bóg (który jak wcześniej pokazałem nie może istnieć w świecie w którym istnieje zło).

mylisz się . wiem co na temat np. homoseksualizmu mówi Bóg właśnie na p odstawie Biblii . a Biblia , nota bene nie powstała 2 tys lat temu :)

(który jak wcześniej pokazałem nie może istnieć w świecie w którym istnieje zło). wykazałeś to tak samo jak w twierdzeniu ,ze romb nie jest czworobokiem :)

wykazałem ponad wszelką wątpliwość że Bóg który jest wszechmogący, wszechwiedzący i dobry nie mógł stworzyć świata w którym ludzie cierpią, gdyż wtedy nie byłby jedną z tych rzeczy prosta logiczna konsekwencja, ale jak wcześniej pisałem, to czy wybierasz logikę i rozsądek jest moralnym wyborem i nie mogę Cię do niego przekonać używając logiki i rozsądku

wykazałem ponad wszelką wątpliwość że Bóg który jest wszechmogący, wszechwiedzący i dobry nie mógł stworzyć świata w którym ludzie cierpią, gdyż wtedy nie byłby jedną z tych rzeczy tyle tylko ze Bóg stworzył taki świat . Własnie taki - bez bólu i cierpienia , a nawet bez śmierci . Znajomość Tory sie kłania . to co sie stało później jest " zasługą " ludzi . Czego tu nie rozumiesz ? a mozę ty piszesz tylko o świecie współczesnym ? ale przecież musisz sobie zdawać sprawę ,ze świat nawet jako planeta juz trochę trwa , nic dziwnego wiec , że zachodzą w nim zmiany .

Gość mondełek
Święty Józef, Święty Antoni, Wszyscy Święci....

uważasz, że Bóg powinien nas " zaprogramować " na niebo ? stworzyć nas tylko z jedna opcją ? jaka to wtedy byłaby wolność ? jaka dobrowolność ? do wolności powołał na Bóg , nie od niewolnictwa , do mozliwosci wyboru nie do przymusu .

wyobraź sobie że jesteś Bogiem i chcesz stworzyć świat w którym będzie troje ludzi, którzy po swoim życiu umrą i pójdą do piekła albo nieba. W momencie stwarzania świata jako wszechwiedzący Bóg będziesz wiedzieć gdzie pójdzie każda z tych trzech osób. Jaki świat stworzysz jako dobry Bóg? Taki w którym każda z osób wybierze niebo. Nie zabierzesz im możliwości wyboru, ale stworzysz świat w którym takiego wyboru dokonają. Prawdziwy Bóg nie miałby problemu ze stworzeniem takiego samego świata dla miliardów ludzi.

i tak, niezależnie od tego czy bóg istnieje czy też nie, nie mamy czegoś takiego jak wolna wola

Gość mentaI cut
" Bóg stworzył świat doskonały ,bez cierpienia i chorób . To że teraz taki jest zawdziećzamy tylko sobie ." wszechmocny Bóg błędów nie popełnia, zło na świecie jest bo tak chciał Bóg

Gość mentaI cut
"i tak, niezależnie od tego czy bóg istnieje czy też nie, nie mamy czegoś takiego jak wolna wola" ale kupa bzdur. skoro nie znamy swojego przeznaczenia to oczywiste, że istnieje wolna wola

Gość mentaI cut
to pojęcie się do skał nie odnosi. masz wolną wolę, możesz zrobić co chcesz, prawda? nawet jeśli taki Bóg se siedzi w zaświatach i, ponieważ istnieje poza czasem, wie o całym twoim życiu, to nie znaczy że to nie ty wybrałeś co robić

nie mogę zrobić co chcę, gdyby przewinąć czas do tylu i znowu bym był w tej samej sytuacji, stanął przed tym samym wyborem z tymi samymi doświadczeniami, z tymi samymi genami, z takim samym otoczeniem, wspomnieniami to postąpiłbym dokładnie tak samo. nie ma w naszym ciele specjalnych rodzajów atomów które nie podlegają tym samym prawom co atomy z których składają się skały

Gość cold cold ground
To nie Bóg sprowadza na ludzi nieszczęścia i klęski. Bóg stworzył swiat doskonały, ale tym światem rządzi Szatan. Dzieje się tak od roku 1914 kiedy to narodziło sie królestwo Boże a Szatan został zrzucony z niebios na ziemię.