Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magnolia11

Zdecydowaliśmy się na dzidziusia:)

Polecane posty

No i chyba jednak nic. Teścik powtórzyłam dzisiaj i jest ujemny jak nic :( Trudno - to czekam na tą wredną @. Tysia - trzymam za Ciebie kciuki - a nuż się udało. Fajnie by było :). Zielona żaba - niestety raczej nie w tym cyklu :( . tracę nadzieję że w ogóle się uda. Wiem już to pisałam, ale co ja poradzę że tak myślę. W ogóle mam czarne myśli :(. Jeszcze problemy w domu. Teściowa będzie miała dializy do końca życia prawdopodobnie :(. A jest osoba bardzo rozczulającą się i mecząca . nie wyobrażam sobie tego teraz wszystkiego.... Na razie jest w szpitalu, ale co będzie ja wróci do domu. wprawdzie z nią nie mieszkamy - jesteśmy jakieś 8 km od niej, więc same rozumiecie jak będziemy się musieli szarpać, a jej humorami :(. Ala - jak tam??? nie zanudź się :)

zielonazaba, tak, ciagle jedziemy na jednym wozku:-) wczoraj bylam u lekarza, wszystko ok, maly jas fasola ma 1 cm (0,92 mm), troche malo, ale to pewnie przez to, ze owyulacje mialam pozno, w 19 dc wiec i ciaza troche mlodsza niz liczac od @. lekarz kazal mi nadal duzo lezec, moze juz nie tak rygorystycznie, herbate sobie wstaje i robie w kuchni, itd, ale ogolnie ciagle leze, tak profilaktycznie:-) tysia123, ja mam duzo ciuchow dziecieych po dwoch coreczkachy mojej siostry, wiec ubranek nie bede musiala duyzo kupowac, no chyba ze bedzie chlopak:p ogolnie nie narzekam, nawet lozeczko juz mamy od mojego szwagra (synek w ogole w nim nie spal, wiec prawie nowka.. no ale kompletowanie wyprawki to jeszcze daleka droga chyba... oczywiscie twoje rady jak najbardziej pomocne, pewnie ze tak - ja jestem zielona w temacie noworodkowym , nawet nigdy na rekach nie mialam takiego dopiero co urodzonbego szkraba:-) dwupaczek???, przykro mi, moze w nastepnym cyklu sie uda.. a z tesciowa jakos musicie dac rade, troche pewnie wam sie powiekszy ilosc obowiazkow, no ale co zrobic jak mus to mus.

U mnie w tym cyklu raczej nic z tego bo juz mnie brzuch na okres boli. Zacznę sie martwic po 3 cyklach. Zakładam że skoro córeczke robilismy 3 m-ce to na syna tez min tyle trzeba ;)

ale nienawidze siebie za swój charakter ;/ wczoraj dowiedziałam się że koleżanka jest w ciąży i ja głupia zamiast sie cieszyć razem z nią to tylko zazdroszcze ...... do tego brzuch na @ juz mnie boli więc aktualny rok, chociaz był generalnie całkiem w porządku, zakonczy sie jak dla mnie niezbyt.Jutro mamy gosci u nas wiec spadam spac, zapowiada sie jutro dluuuugi dzień.

Witajcie Słoneczka :) Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!! Ja dostałam @ w piątek wieczorem niestety :(. Trudno nie tym razem. trwała znowu tylko 2 dni. Gin nie widzi problemu z tak krótko trwającą i skąpą @. ja już sama nie wiem czy wszystko tak naprawdę OK. W tym cyklu odpuszczamy sobie. Mam już dość, jestem po prostu zmęczona :( Dzisiaj mamy kolędę. Pierwszą w nowym domku. :)

Zielona żaba - teraz doczytałam. Przykro mi bardzo z powodu Twojej Siostry., mam nadzieję, że nic poważniejszego się nie stało i szybko stanie Twoja siostra na nogi.

czesc. sorki ze dawno mnie bnie bylo ale nie mialam czasu teraz troche mniej pracy mam to moge z wami pogadac. jak sie czujecie ? wszystkie zafasolkowane ? ja dzis mam 8 dc i biore od 5-9 dc clo 2 tabletki dziennie, kwas foliowy i oeparol(od tego cyklu) czy wy po tym clo tez macie wrazenei ze jestescie suche ? i jak to w ogolez tym clo jest co ? ile cykli z nim daja lekarze na poczecie ?

staraczkaa, z tego co pamietam to na ulotce clo jest napisane, ze przez trzy miesiace sie bierze, a potem przerwa, i znowu trzy. Ale jak przed pierwszą ciążą bralam 4 miesiace bez przerwy i w 4 cyklu zaszlam.. (gdy bralam dwie tabletki) A teraz zaszlam w ciaze w 1 cyklu z clo, podczas brania jednej tabletki dziennie, wiec widzisz, ze roznie to bywa.. a u Ciebie ktory to juz cykl z clo bedzie ? Trzymam ksciuki zeby sie wreszcie udalo. Na tym wątku na razie trzy dziewczyny w ciąży... trzymam za wszystkie kciukasy A u mnie ok, duzo leze, baaardzo duzo. Wizyta 8 stycznia, wiec juz niedlugo, mam nadzieje ze wszystko ok objawów prawie żadnych, tylko piersi wieczorami troche bolące, i to wszystko..

Witam dziewczyny! Jestem nowa w tym wątku, ale mam nadzieję, że "pokochacie mnie" jak swoją :-) Mam 28 lat. Zaczynam właśnie 4 cykl starań, pierwszy z clo (od dziś zaczynam brać). Mam nadzieję, że pomoże on na mój brak owulacji przy PCO...

Kasik1984, witaj w naszym gronie Clo pomoże, na pewno pomoże, ja jestem tego przykładem,zaszłam dwa razy w ciążę właśnie przy pomocy tego leku, wielu dziewczynom pomaga, pomoże i tobie:-) powodzenia

Alicjo, dziękuję za ciepłe słowa. Nie ukrywam, że wiążę ogromne nadzieje z clo, ale nie chcę się nakręcać, tymbardziej, że dziś też zaczęłam przyjmować antybiotyk. Po świętach dopadło mnie okropne przeziębienie, walczyłam z nim domowymi sposobami, przed sylwestem na chwilę mi się polepszyło, aż do wczoraj, kiedy bardziej niż do tej pory zaczął mnie dusić suchy kaszel i straciłam głos! W nocy myślałam, że się uduszę... Mąż rano zapakował mnie do auta i zawiózł do przychodni. Okazało się, że mam zapalenie krtani! Lekarz stwierdził, że bez antybiotyku ani rusz! Powiedziałam o naszych staraniach, przepisał Duomox i powiedział, że to rozsądniejsze rozwiązanie, niż wziewne sterydy, które powinien polecić na moje schorzenie. Niestety sterydy rozwaliłyby całą moją (i tak trudną) gospodarkę hormonalną. Czytałam, że Duomox stosują nawet kobiety w ciąży, więc może nie cała nadzieja stracona w tym cyklu...

Kasik1984, tez slyszalam, ze duomox jest bezpieczny, wiec nic straconego a bedziesz miala robiony monitoring przy clo? usg u lekarza? Bo to wazne jest bedziesz wiedziala jak reagujesz na lek

Alicjo, ja od początku starań jestem pod opieką mojego gina i co miesiąc się monitoruję. A teraz, jak biorę clo, tymbardziej muszę wiedzieć co się dzieje :-) Dziewczyny, jak brałyście clo, też przesypiałyście pół dnia? Bo ze mną po tym leku jest kontakt jak z żółwiem... :/

ja po clo senności nie zauważyłam, ale miałam straszne pryszcze (a nigdy nie miałam problemów z cerą) , no i straszne uderzenia gorąca, siedziałam sobie spokojnie a tu buch nagle mnie dopada fala gorąca, normalnie jakbym menopauzę przechodziła..:-) a czemu lekarz zlecil ci to clo? Nie masz owulacji ? Ja mam policystyczne jajniki i cykle w cały świat były, owulacji nie było w ogóle...

Też mam PCO, zdiagnozowane 4 lata temu. Przedtem okres występował u mnie "od święta". Od diagnozy cały czas brałam Novynette. W końcu z mężem podjęliśmy decyzję o powiększeniu rodziny. Ja trochę zwlekałam z tym, bałam się mojej walki z hormonami, a przede wszystkim okropnie bałam się rozczarowania... We wrześniu odwiedziłam mojego gina, pod jego nadzorem odstawiłam Novynette, zaczełam przyjmować pół tabletki Bromergonu na noc i Duphaston od 16 do 25dc. Po Duphastonie okres się pojawiał, ale miałam bezowulacyjne cykle. Dlatego od tego cyklu (od 2 do 6dc) mam przymować clo, co grzecznie robię :) Dziś nawet udało mi się nie zasnąć po nim w ciągu dnia. Z tego, co zdążyłam wyczytać na Twój temat Alicjo, mamy bardzo podobną historię. Z tą różnicą, że Tobie udało się zafasolkować, a ja muszę jeszcze troszkę powalczyć... Dużo zdrówka życzę Tobie i Maleństwu!

Kasik1984, bo ty zaczynasz dopiero przygodę z clo, ale na pewno pomoże, zobaczysz, to dobry lek ja cała w strach bo zaczęłąm plamić znowu:-( co dwa tygodnie mam plamienia, już mnie to denerwuje... jutro idę do lekarza, mam nadzieję, że ciąża prawi8dłowo się rozwija i z dzieckiem wszystko ok...:-(

Alicjo, mam nadzieję, że wszystko dobrze z Maleństwem, napisz koniecznie co powiedział lekarz! Trzymam kciuki - musi być dobrze! Ja dziś wzięłam ostatnią tabletkę clo. Teraz tylko czekam na monitoring, mam się pojawić u gina między 11 a 14dc. Moje zapalenie krtani powoli ustepuje, antybotyk zadziałał, odzyskuję głos, obyło się bez sterydów! Mam tylko nadzieję, że Duomox nie namieszał mi mocno w organizmie... Ogólnie dzisiejszy dzień dał mi trochę w kość, moja mama wylądowała w szpitalu z podejrzeniem zapalenia mięśnia sercowego, ale po szczegółowych badaniach okazało się, że to zapalenie płuc. Trochę kamień spadł mi z serca, ale mimo wszystko nie mam powodów do zadowolenia... Kilka dni tam zostanie, a ja mam cały dom na głowie... Alicjo, czekam na dobre wieści!

Biedna Ala trzymałam za nią kciuki, ale i za wszystkie dziewczyny też :) u mnie po ostaniach wydarzeniach z siostrą :( okazało się ze krwiak się zwiększył i że tak naprawdę jest gorzej niż 2 tygodnie temu 😭 , na wszelki wypadek zrobiłam sobie badania tsh,ft3, ft4 i anty tpo i wyszły dobrze teraz, bo pierwsze tsh wyszło za wysokie. Ogólnie mam leżeć i o pracy mogę zapomnieć jeśli chce utrzymać ciąże. Najchętniej bym została w Polsce, bo pewnie w Holandii nie dostane chorobowego. Nie wiem co mam zrobić... może wy dziewczyny znacie kogoś kto mi doradzi co mam zrobić?

Alicja - przytulam. Znam też taką historię z autopsji, tylko w innych tygodniach ciąży... Wiem co czujesz.... Trzymaj się KOchana! Myślami jestem z Tobą. Zielona żaba - jeśli możesz nie jedź do Holandii. Zadbaj o siebie i Dzieciątko. To jest ważniejsze teraz, a praca nie zając - nie ucieknie, a nawet jesli ucieknie. To zawsze można ją złapać :) Beybe29, Kasik :)

czesc. przepraszam zen ie bylo nie ale nie mam czasu, wpadlam na chwile sie pochwalic tylko ze dzis wyszly ladne 2 kreski na tescie owu. takze nie bedzie mnei na dniach na pewno ;-)

ja po clo tez mam cere jak na wojnie ;D no ale skutki sa. wiem warto sie przemeczyc. do teog polecam olej z wiesiolka na sluz bierze sie go do owulacji.

hej dziewczyny no u mnie, jak już wiecie - źle, bardzo źle. W środę wróciłam ze szpitala - z zabiegu łyżeczkowania.. moja druga ciąża zatrzymała się na identycznym etapie co pierwsza...:-( przede mną i mężem wiele badań.. dajemy sobie rok czasu na przebadanie się od a do z... boli, oj boli bardzo kolejna strata...:-( zielonazaba, trzymam za ciebie kciuki, żeby było wszystko dobrze !! leż i odpoczywaj, i uwierz , że będzie dobrze (musi być) beybe, gratuluję dwóch kresek.. narescie staraczko, trzymam kciuki, żebys za dwa tygodnie wpadła pochwalić się testem pozytywnym... Kasik1984, jak wyżej ze staraczką...:-)

beybe :) gratuluje tych 2 kreseczek :) Ala tak mi przykro z tego co się stało :( kurcze a było mi raźniej teraz to czeka mnie leżenie i leżenie :) i mój gin kazał mi jeszcze zrobić badanie kryptor cos tam