Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaraz do pracy :-(

czy pozwalacie niemowlakom oglądac TV?

Polecane posty

Gość zaraz do pracy :-(

Mam nadzieję, że nie robie krzywdy 5 miesięcznemu dziecku gdy wkładam ja do leżaczka - bujaczka i ogląda TV a ja mam czas cos zrobić w domu

TV w takim wieku na pewno nie !! jesli w ogole to kup jej bajki dla najmdloszych, np teległupole albo dobranocny ogród. na TV jest za mała,za duzo bodzców na raz

Moj tez ogladal tv,a najbardziej to reklamy lubil w glos sie do nich smial :) Nie zauwazylam negatywnego wplywu,dzis ma 4 latka rozwija sie ksiazkowo,a nawet troszke ponad bo z racji ze mieszkamy w Anglii zna juz j.angielski.

Mój jak był malutki to kochał reklamy :o Teraz w przerwach między zabawą lubi bajki pooglądać :)

Gość fetafeta
córka ma 11 miesięcy i nigdy nie włączyłam jej telewizora, uwżam, że powinno się w inny sposób spędzac czas z dzieckiem, a nie od najmłodszych lat włączac TV

Gość Oliwiaaaaaaaaaaaaaa4444789
MASAKRA!!!!!! pozwalacie niemowlaka ogladac TV!!!! ????!!!! moja ma 7 miesiecy i telewizor wlaczony widziala raz w zyciu!! niemowle jeszcze nie ma rozwinietego wzroku a Wy sadzacie swoje dzieci przed telewizorem zeby miec chwile dla siebie? !!! JA robie obiad sprzatam itp a mala siedzi obok w lezaczku i sie bawi, gadam do niej itd. Moze teraz nie widac skutkow ale bede jak Wasze dzieci dorosna!!!

wątpię,żeby 5 miesięczne dziecko cokolwiek w ogóle rozumiało z TV. patrzy bo jest tam dużo kolorów i dźwięków! nie przesadzajcie,że 7 miesięczne dziecko nie widziało włączonego TV...czyli rozumiem,że ani ty ani nikt z domowników nie ogląda TV???? Ja mojego małego trzymam na rękach jak oglądam i też odwraca główkę...to co mam na siłę nie pokazywać mu telewizora,albo wcale nie oglądać???

Ja czasem zostawiałam małą w leżaczku i włączałam tv, jak musiałam skorzystać z toalety. Innej opcji nie było :P

Gość tralala1111111
Moze to dziwne, ale nie ogladamy telewizora!!! nawet w obecnym mieszkaniu nie mamy :) jak widac ta sie zyc :) a widziala u znajomych wlaczony. zreszta nawet jsk mielismy to jak ja ogladalam to mala byla odwrocona w moja strone a nie w strone telewizora

Moze to dziwne, ale nie ogladamy telewizora!!! nawet w obecnym mieszkaniu nie mamy jak widac ta sie zyc a widziala u znajomych wlaczony. zreszta nawet jsk mielismy to jak ja ogladalam to mala byla odwrocona w moja strone a nie w strone telewizora

JA dla zdrowiaa mojego dziecka potrafie zrezygnowac z glupich seriali itp :) ale jak widac dla innych to nie jest wazne :) haha

piszecie tak jakby takie dziecko miało siedzieć przed TV cały dzień!!! paranoja! dziecko popatrzy może z 2-5 min.i już mu się znudzi!

Oglądanie przez małe dziecko TV może spowodować padaczkę( bodzce, szybka zmiana obrazu) wiec pomyślcie czy warto... Druga rzecz psujecie wzrok dziecku od samego początku. Zastanówcie sie teraz jakie macie tego plusy i minusy. Chyba nie warto sadzać dziecko przed TV aby sobie naczynia pozmywać, czyż nie? Są inne sposoby na zajęcie dziecka.

A jak mozna niemolwkakowi zakazac oglądania tv? Mówcie: Synu,ja jako twoja rodzicielka oficjalnie zakazuje tobie ogladania tv w wieku niemowlecym,gdy dorosniesz to pozwolenie ode mnie uzyskasz,?? Bo jesli nie pozwole a moj przekorny niemowlak nie respektujący matczynego braku pozowlenia bedzie głowke obracac w strone mrygających kolorkow na ekranie wtedy co??

ToksycznaKobita moje dziecko ma ustawione łóżeczko tak , że nie widzi TV, da się? Da! Jak ja karmie próbuje zerkac a nawet chce :P ale nie pozwalam :) w sumie ma nie całe 3mies :P ale i tak jej nie pozwolę w wieku 5mies oglądać :-/ nie wiem po prostu nie...

nie mowie ze ma ogladac widomosci a seriali nie!! wogole nie powinno ogladac. ale to jest tylko moje zdanie. chcecie to sobie sadzajcie i razem ogladajcie :)

kiwi1988ldz ,pewnie ze sie da,nie zabardzo zrozumialas mojego podsmiania sie z faktu ze niemowlak przyjmie do wiadomosci wasze pozwolenie lub jego brak,tylko czy twoje dziecko caly dzien w lozeczku siedzi? bo mysle ze chyba choc raz z tego lozeczka je wyciągasz i je ponosisz

Gość fetafeta
Ja mam w domu telewizor, ale oglądamy go tylko jak córka idzie spac. Nie widzę zasadnosci w tym, żeby ułatwiac sobie życie włączając dziecku telewizor, ponieważ w późniejszym okresie na pewno nie wyjdzie to na dobre

fetafeta jedyna rozsadna osoba na tym forum :)

nie mam juz dzieci w wieku niemowlecym ale począwszy od przedszkolaka az do nastolatka, i szczerze nigdy zbytnio dzieci nie interesowaly sie ogladaniem tv bo bajek nie ogladają, lecz jak juz cos sporadczynie od czasu do czasu jakies kanaly przyrodnicze ,lub cos o kosmosie Dzieciaki doslownie incydentalnie przez tv zasiadają,ale np jak mąż sport ogladał a mała raczkowala sobie po pokoju to nie kazałam mu wlaczac telewizji bo nie daj cos dziecko na 1.5 minuty popatrzy sobie na zywe kolory w tv

takie cos to da sie zrozumiec ale nie ze inne panie pisza ze sadzaja niemowlaka przed telewizorem zeby miec chwile cos zrobic!

nie no, centralnego sadzania niemowlaka przed tv rowniez nie pochwalam, tak ze dziecko wprost jest jest posadzone przed telewizorem jako niemowlak i to nie na przyslowiowe 2 min ale znacznie dluzej, w tym akurat rozumiem oburzenie ludzi, choc napewno nie bede popierac takiego swirowania ze domownicy nie mają prawa wlączac telewizji i obejrzeec sobie jakis swój program, bo maluch przebywa w tym samym pokoju raczkując czy bawiąc sie czyms, gdzie jest tv .To juz jest przesadne szalenstwo

Nie przesadzajcie, że dziecku dzieje się krzywda, gdy przez 5 minut posiedzi w leżaczku przed tv. Powtórzę się, że robiłam tak gdy chciałam skorzystać z toalety, a byłam w domu sama. Nie mówię tu o przypadku, gdy mamusia sadza niemowlaka przed tv na 2 godziny.

Wlasnie. ale niektore osoby chyba nie przeczytaly pytania osoby co zalozyla watek a dyskutuja i sie oburzaja.