Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justyna754568

PYTANIE DO NIEWIERZĄCYCH W BOGA

Polecane posty

nie ma znaczenia co sami sądzimy o tym jak Bóg myśli czy działa czy oc ewentualnie zrobi . Masz Biblię ? to ją czytaj - ona wyraźnie i jasno określa kto , gdzie i w jaki sposób może zbliżyć sie do Boga .

Gość the human
Mysle ze nawet po spotkaniu z Bogiem ludzie nie beda mieli wyrzutow sumienia i nie beda wiedzieli co zrobili zle a co dobrze nawet gdyby im to Bog pokazal. Bog nie chce nikogo wrzucac do piekla, to my sami podejmujemy taka decyzje z wlasnej woli. Bog nikogo na sile do nieba nie bedzie wsadzal.

"Ror piszesz,ze potrzeba naszego mozgu jest wiara w Istote Wyzsza...tak jest,bo stwarzajac czlowieka tchnal w kazdego swego Ducha." niegdzie tak nie napislam;-) musiz sie podpierac mna, nie mozesz mowic we wlasnym imieniu, hm? "whedif ROR projekte" ata dalej do i o mnie;-) zakochala sie czy tylko zebrze o atencje ma?;-)

" anegdota :) Czuje obecnosc Jezusa jak czuje milosc do mojego dziecka. Nie potrafie Ci tych uczuc udowodnic.Ona sa. milej niedzieli." przypominam ze w niektorych miejscach niedziela to zwykly dzien pracy;/

Gość hostingowiec taki sobie
dobra lecę na podwózko bo Jezus czeka,lecimy na bilarda A wy się tu wiarujcie tylko nie przedawkujcie. Pa Z tym no .... Bogiem czy tam coś takiego

Gość the human
Ja i tak uwazam ze kazdy nawet najwiekszy grzesznik ma szanse na niebo jesli zrozumie jakie zlo wyrzadzil na ziemi i z calego serca zaluje za grzechy.

[zgłoś do usunięcia] LICENCJA:) nie ma znaczenia co sami sądzimy o tym jak Bóg myśli czy działa czy oc ewentualnie zrobi . Masz Biblię ? to ją czytaj - ona wyraźnie i jasno określa kto , gdzie i w jaki sposób może zbliżyć sie do Bog" dzieki, ale nudzi mnie fantastyka ;-) nie czytam takiego grafomanstwa jak biblia;-)

"the human Mysle ze nawet po spotkaniu z Bogiem ludzie nie beda mieli wyrzutow sumienia i nie beda wiedzieli co zrobili zle a co dobrze nawet gdyby im to Bog pokazal. " podobnie ma sie rzecz z niewierzacymi w kranoludki;-)

Gość the human
Daj juz spokoj z tymi krasnoludkami bo nudzisz.

hostingowiec - tylko trzymaj kumpla z dale od krzyzy - jeszcze po pijaku bedzie sie chcial ukrzyzowac;-)

Ja i tak uwazam ze kazdy nawet najwiekszy grzesznik ma szanse na niebo jesli zrozumie jakie zlo wyrzadzil na ziemi i z calego serca zaluje za grzechy. jak najbardziej sie zgadzam :) Ale jeśli akt skruchy i wiary następuje za życia . Jeśli dojdziesz do wniosku ,ze potrzebujesz Bożego przebaczenia i uwierzysz ,ze Jezus umarł za twoje grzechy , ,zę odkupił ciebie od śmierci wiecznej - jesteś zbawiony ,zbawiony od śmierci wiecznej .

[zgłoś do usunięcia] the human Daj juz spokoj z tymi krasnoludkami bo nudzisz." przganial kociol garnkowi ;-) to ja , a nie ty, bede decydowala jak czesto kwestia krasnoludkow bedzie sie przewijac w moich wypowiedziach - pewnie tak czesto jak ty bedziesz marudzil o 'bogu", as essy as it is;-)

" Jeśli dojdziesz do wniosku ,ze potrzebujesz Bożego przebaczenia i uwierzysz ,ze Jezus umarł za twoje grzechy , ,zę odkupił ciebie od śmierci wiecznej - jesteś zbawiony ,zbawiony od śmierci wiecznej " naprawde wierzycie ze kolo to zrobil dla was?;-)

Gość RAZ SIERPEM, RAZ MŁOTEM
na chomukuj jest ksiazka i zawiera 1131 stron 1111 Pytan i odpowiedzi o tematyce katolickiej „To, co widzę, daje mi wiele odwagi do cierpienia. Rozumiem wartość najmniejszych ofiar. Jezus je zbiera i posługuje się nimi dla zbawienia dusz. Wielkim jest zaślepieniem unikanie cierpienia, choćby w najdrobniejszych rzeczach, skoro ono ma ogromną wartość nie tylko dla nas, ale służy także do ocalenia wielu dusz przed tak straszną męczarnią. Jezus Chrystus do s.Józefy: „Jakże dusze obrażają Mnie!... Ale co najbardziej rozdziera Mi Serce, to patrzeć, jak same na oślep pędzą ku swej zgubie!... Czy rozumiesz moje cierpienie... na widok utraty tych dusz, za które oddałem życie! Oto moja boleść: Krew moja daremnie dla nich przelana! s.Józefa (6.04.1922r.): „Zdaje mi się, że dusze oskarżają się zwłaszcza z grzechów przeciw czystości, z kradzieży, z niesprawiedliwości w sprawach pieniężnych i że większość jest za to potępiona „Jedni przeklinali swe ciało, drudzy - swych rodziców. Inni wyrzucali sobie, że nie korzystali ze sposobności i ze światła, aby porzucić zło. A wreszcie była to wrzawa pełna wściekłości i rozpaczy. księża też idą do piekła „Pewnego razu, kiedy byłam w piekle, widziałam wielu kapłanów, zakonników i zakonnic, którzy przeklinali swe śluby, zakon, przełożonych i wszystko, co mogło im przynieść łaskę i światło utracone... „...katusze duszy świeckiej są straszne, to niczym są jednak wobec cierpień duszy zakonnej. bóg jest sprawiedliwy jednak

Gość the human
Jezus taki jak ten oryginalny A wy już przestańcie z tym bogiem bo zamulacie taki jest temat cymbale. Ty nie zamulaj glupimi komentarzami

Gość gardze niziolkami
Ja boga nie chce ale do piekła też trafić nie chce gdzie moja wolna wola ? Szczerze powiedziawszy planuje przejść na islam. Może tam odnajde swój sens życia.

[zgłoś do usunięcia] LICENCJA:) wierzymy , że zrobił to również dla ciebie " no skoro macie tyle nadmiary wolnego czsau - to pozostaje mi tylko powiedziec amen;-)

"the human taki jest temat cymbale" po stopniu zaanagazoiwania emocjonalnego plus nieradzeniu sobie z wlasna frustracja wydobywajaca sie na zew poprzez obrazanie interlokutorow - od razu rozpoznalabym ze jestes "wierzacy w boga";-)

„Pewien kapłan mówił: „Doprowadziłem się do zguby, bo używałem pieniędzy, które do mnie nie należały... i oskarżał się, że korzystał z pieniędzy złożonych na ofiary mszalne, nie odprawiając Mszy Świętych... Drugi mówił, że należał do tajnego towarzystwa, w którym zdradził Kościół i religię i że za pieniądze ułatwiał straszliwe profanacje i świętokradztwa. tu chodzi na pewno o masonerie „Widziałam, jak wpadało do piekła wiele dusz. Między innymi była wśród nich dziewczynka piętnastoletnia, przeklinająca swych rodziców, ponieważ nie nauczyli jej bojaźni Bożej i nie przestrzegli, że istnieje piekło! Mówiła, że jej życie, chociaż tak krótkie, było pełne grzechów, ponieważ pozwalała sobie na wszystkie przyjemności, jakich domagało się od niej ciało i namiętności. Oskarżała się zwłaszcza z czytania złych książek...

Gość the human
ROR ale to jest temat o Bogu a nie o krasnoludkach. Kumasz ??

Gość jawnna ateistka
justyna754568 No to spotkam się z wszystkimi co na świecie żyją,bo nikt na niebo nei zasługuje.NIe zasługuja nawet księza,papieże.Karol Wojtyła vel Jan Pawel II tez tam się znajduje.

kazdy inaczej pojmuje boga - dla niktorych to pan na tronie z ozltra aureola, dla innych to krasnoludki;-)

Gość the human
ROR cos jeszce chcesz dodac . Znalazla sie pani psycholog haha

przejść na islam chcesz się modlić sie do księżyca a pozatym islam jest zlepkiem Religi żydowskiej katolickiej i filozofi greckiej poczytaj sobie książkę prawdziwe oblicze islamu jest na chomikuj

o skoro macie tyle nadmiary wolnego czsau - to pozostaje mi tylko powiedziec amen co ma jedno wspólnego z drugim ? myślisz ,ze wiara jest zarezerwowana tylko dla ludzi z mnóstwem wolnego czasu ? :)

human - jak bede chciala cos dodac to to zrobie - as easy as it is;-) psycholog? no chyba mnie nie wezmiesz na tanie pochlebstwa toz to dziecinnie proste spostrzezenie ;-) widac trafne skoro przykulo twoja atencje;-)

o skoro macie tyle nadmiary wolnego czsau - to pozostaje mi tylko powiedziec amen co ma jedno wspólnego z drugim ? myślisz ,ze wiara jest zarezerwowana tylko dla ludzi z mnóstwem wolnego czasu ? :)

human - jak bede chciala cos dodac to to zrobie - as easy as it is;-) psycholog? no chyba mnie nie wezmiesz na tanie pochlebstwa toz to dziecinnie proste spostrzezenie ;-) widac trafne skoro przykulo twoja atencje;-)