Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaapola777

tusz do drukarki oryginalny czy zamiennik?

Polecane posty

Mam starą drukarkę i nie sądziłam, że będę w stanie znaleźć do niej zamienniki jednak w sklepie DobreTonery jeszcze trzymaja czesci do takich staroci i szacuneczek za to :) Polecam :)

Gość werka991
Ja zazwyczaj kupuje zamienniki ale oryginalne też się zdarza. Z tego co wiem na http://inkhouse.pl/tusze,do-brother,nr-225.html można zamówić tusz i tonery do drukarek w bardzo atrakcyjnych cenach. Ja mam drukarkę do użytku domowego więc nie patrzę za bardzo na jakość tuszu ale z tego co wiem Inkhouse ma bardzo dobrą jakość tuszy.

Gość gość
Nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Jeśli chcesz stosować oryginalne tonery, musisz liczyć się z ceną. W kwestii zamienników cierpi jakość. Więc trzeba wybrać między jednym a drugim. Ja staram się wybierać oryginalne tonery do drukarek od http://czarnynabialym.pl/

Gość gość12266
Ja zamawiam zamienniki z drukujesz24 pl i jestem bardzo zadowolony bo mają super jakość,wydajność i cenę!!!!

Gość mariuszrox
Ja zamawiam z drukujesz 24 pl oryginały ale zastanawiam się nad zamówieniem następnym razem zamienników bo czytałem pozytywne opinie o ich jakość, wydajności i cenie!

Gość gość
Zamienniki są tańsze ale zapewniają trochę niższą jakość więc wybór należy do Ciebie. Dosyć tanie i dobre tusze do drukarek znajdziesz na www.beradex.pl. Ja właśnie tam najczęściej zamawiam i jestem zadowolona.

Gość gość
ja kupuję jedynie zamienniki z firmy astaro asarto. po pierwsze z powodu atrakcyjnej ceny, o drugie z powodu dobrej jakości wydruku. a i zamienniki te nie naruszają gwarancji.

Gość CharmLenka
Teraz jest wiele zamienników do drukarek jednak ja wolę kupować oryginalne bo nie wiem jak zamienniki wpływają na moją drukarkę. Jeżeli szukasz zamienników lub oryginalnych tuszów to zajrzyj sobie do nich https://ale.pl/1061-materialy-eksploatacyjne mają spory wybór i przystępne ceny :)

Gość axarto
a czy ktos bral zamienniki ze sklepu dobretonery bo znajomy mi polecil i zastanawiam sie czy zamowic? Mam dosc stara drukarke i ponoc tam znajde wlasnie do niej zamiennik ktos moze o tym sklepie dac jakas opinie?

Gość Justaxa
@axarto ja zawsze z DobreTonery.pl kupuję, do starych drukarek też tam znajdziesz zamienniki, niemal do każdego modelu mają. Wpisz w wyszukiwarce na stronie sklepu swój model drukarki i Ci wyskoczą wszystkie zamienniki do niej.

Gość DamianLipiec
Ja kupuje zamienniki na drukujesz24 pl i jestem mega zadowolony z ich jakości i wydajności!Nie zauważyłem też różnicy w wydruku!

Gość gość
Używam tylko zamienników, ale tylko ze sprawdzonego sklepu. Drukuje dużo wolę na tym oszczędzić. Na electro.pl zawsze kupuje i sprawdzają się świetnie.

Gość gość
Podobno jeżeli nie używa się za często drukarek to zamienniki mogą zaschnąć ale nie wiem czy to prawda bo dość często używam drukarki. Na początku używałem oryginalnych tuszy teraz przerzuciłem się na zamienniki, które zamawiam na www.wndcomp.pl i jeżeli szukacie tuszy i tonerów do drukarek to polecam ich wam.

Gość gość
wolę zamienniki, kosztują ułamek ceny oryginalnych tuszy a wg mnie nie ma dużej różnicy w jakości, od paru lat kupuję actisy, są niezłe, moje oczekiwania w 100% spełniają

Gość gość
Ja używam zamienników i drukarka chodzi i drukuje jak nowa! Nie mam z nią żadnych problemów. Ostatnio drukowałem na papierze kredowym (taki pół forograficzny) i na zamiennikach kolory super, nie rozmazywały się. Jest tylko problem że nie każda drukarka pracuje z zamiennikami, z reguły HP nie chciało działać. Zamawiam konkretnie te: http://www.book-poster.pl/informatyka/roznice-pomiedzy-oryginalnymi-tonerami-a-ich-zamiennikami/

Kiedys korzystałam z zamienników z allegro i nie do końca mi podpasowaly, a tusze oryginalne do mojego Epsona sa za drogie, korzystam z oferty strony print-mania pl i nawet drukarka nie wykrywa, ze sa nieoryginalne

Gość gość
Ja zazwyczaj stawiam na oryginalne choć dobrej jakości zamienniki też są ok. Tusze do mojej drukarki Brother zamawiam z www.darodruk.pl.

Gość Gabsyy
zamiennik.. a dlaczego? Jest tanszy, wiele przypadkow jest tak ze placimy za marke, oryginalny jest duzo drozszy i nie znaczy to ze lepszy, ktos musi miec z tego pieniadze.. ja do swojego samsunga na dobretonery.pl kupuje i nigdy jeszcze nie narzekalem

Gość gość
zgadzam się że dobry zamiennik nie będzie się dużo różnił od oryginalnego tuszu, sam używam actisów, kosztują niedużo i jakość jest w porządku

Gość gość
Ja kupuję tylko oryginalne, bałabym się zamienników... Ale jeśli zależy Ci na cenie to polecam sklep http://www.toner-tusz.pl/ Ja od nich zmawiam i jest trochę taniej, do tego szybka wysyłka.

Gość kropcko
zamienników nie ma się co bać, nie gryzą ;) jak wybierzesz z głową to nawet nie zauważysz różnicy

Gość ridass
Masz calkowita racje! Jezeli zamienniki sa dobrej jakosci to nie ma nawet cienia szansy na to, ze drukarka ulegnie zniszczeniu dlatego polecam tego typu rzeczy kupowac w sklepie https://dobretonery.pl/ macie potwierdzenie jakosci i przede wszystkim dobre ceny.

Gość michuuo
@ridass potwierdzam sklepik fajny, ceny przyzwoite i nie zaplacimy jak w mediamarkcie czy tego typu sklepach, a co do zamiennikow to sam uzywam i wszystko swietnie chodzi:)

Gość Marekiepka
to zalezy od sprzetu, jezeli masz kupiony za pare tysiecy drukarke to mysle ze warto zadbac o oryginalny tusz, natomiast zamienniki raczej do uzytku domowego... sam uzywam do hp'ka z dobretonery.pl i oplaca mi sie, roznicy zadnej nie odczuwam, oprocz w portfelu;)

Gość Pietja
W sklepie Tonerytanio.pl znajdziecie pełną ofertę oryginałów i dobrych zamienników tak jak Asarto i inne POLECAM bo działają szybko i sprawnie