Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jestem po prostu załamana :(

Moja szesnastoletnia córka zmieniła się nie do poznania!!!! POMOCY!

Polecane posty

A żeybś wiedziała żeby jej jeszcze taryfe zamówiła zeby dziecko do domu bezpiecznie dotarło. Ja te z byłam okropna jako nastolatka.

pisałaś, że to mądra i oczytana dziewczyna a Doda jest jej autorytetem?? musisz wprowadzic pewne zasady i byc konsekwentna - zabrac komórkę, komputer, ograniczyc telewizję - nie wypuścic z domu i powiedziec, że okna zostana zamknięte o 24 - i zamknąc, niech się nauczy chyba przegapiłas jakiś moment, skoro doszło do takiej drastycznej zmiany, bo przeciez jak sama piszesz nie stało się to z dnia na dzień.. możesz ją przenieśc do innej szkoły i radziłabym przeprowadzkę, najlepiej do mniejszego miasta - do pracy można dojeżdżac, ważniejsze dziecko, które lada moment możesz poprostu stracic..

Gość zabrałabym jej kompa
ale ona w glebokim poważaniu ma matke, szkołe i reszte towarzystwa, z kim tu gadać? to zwykłe siłowanie i pokazanie ze jej jest na górze na gadki szmatki to za późno, jak dla mnie to ostatnia szansa, bo jak stuknie jej 18tka to jej całkiem odbije "dorosłosć" i szlaban nie jest zły - wiekszość moich przyjaciół mialo zasady i godziny powrotu wyznaczone, nie trzymałeś swojej strony umowy to były konsekwencje

Gość rosa na betonie WITAMY
ZNOWU PROWOKACJE PISZESZ????????

Też możesz, za dobre chwalić za złe karać. Wiesz ośrodka od razu nie dostanie, dostanie kuratora najpierw, ale może to ją troche wystraszy i zacznie się zachowywac.

no i oczywiście, że przestac opłaca lekcje śpiewu! dziewczyno, musisz jej pokazac, że cos za coś i radzę ci szybko reagowac, bo stracicsz dziecko..

Chodziło mi o to, że w tym wieku powinna myśleć racjonalniej. Nie. Ona się nie przejmuje, dla niej 23/24 to za krótko. Ona musi przyjść o 5 nad ranem. Nie zabraniam jejspać u koleżanek, chciałabym po porostu wiedzieć gdzie jest i z kim, nie jestem w tej kwestii potworem bo jak każda matka martwię się o swoje dziecko.

Gość zabrałabym jej kompa
to zrezygnuj z lekcji spiewu, pewnie nie trzyma sie reguł to jest kara - ale pomyśl nad zmiana szkoły, albo moze wysłac do kogos z rodziny na wieś/ miasteczko?

o 5 to wracają do domu dorośli ludzie. Chce spac u kolezanek? Pewnie, telefon do mamy koleżanki, dzwonisz przedstawiasz się i pytasz czy tam bedzie. Jeden przekręt i nie śpi więcej u koleżanke. Koleżanki śpią u was? Powiedz mi co 16 latka może robić dłużej niz 24? 16 latek nawet do klubów nie powinni wpuszczac.

nie rozumiem cię, wygląda na to, że to ona ustala zasady w waszym domu, nie wy, rodzice.. :o jakie to ma znaczenie, co ona chce? jest niepełnoletnia, nie może decydowac o wszystkim, mieszka pod waszym dachem, jest od was zależna - tyle w temacie

Gość 555devil555
jak widze takie idiotyczne porady to musze napisać-spedzaj z nią czas- wyjedzcie na wycieczkę rodziną, zabieraj ja do kina, pokaz jej milosc, a tym samym badz stanowcza i nie pozwalaj szlajac sie po nocach, zorganizuj jej tak czas zeby nie miala czasu na co innego, zobacz jakie masz kursy w miescie, musiasz zaprowadzic ja w takie miejsce gdzie inteligentni nastolatkowie są- niech i pozna i zobaczy jak oni widza życie- tylko nie do jakiegos kosciola, bardziej na kurs...powodzenia

nie qidzcie ze to prowo bajkopisarki alias Rosa na betonie :-O jak zle trzeba wychowywac bachora zeby tak wymknal sie spod kontroli???????? jesli bachor wraca do domu o 5 rano to rodzice musza za to odpowiadac przed prawem. taka jest prawda. bajkopisarko ty:-O

Racja z tym kinem spacerami, kursami. Ma ci podac numer, jak nie policja, zrozum ona jest nieletnia i możesz miec problemy.' A czemu nie śpią? Bo ona nie chodzi do koleżanek na noc.

ty se daj spokoj kretynko zadna matka by tak spokojnie i bez emocji nie pisala o takiej sprawie jak ty to robisz idiotko ale to jest twoj typowy styl pisania idiotko.

Chce wyjśc na dłużej, to Ty ja odbierasz żeby dziecko miało bezpieczny powrót i jest trzeźwa i to w weekendy.

jeśli chodzi o Dodę, to nie znam inteligentnej osoby, która torowałaby sobie drogę do kariery sztucznym biustem i tanimi prowokacjami - to nie są atrybuty inteligencji, sam fakt, że ktoś jest wyszczekany nie świadczy o inteligencji, bez względu na to jakie ma IQ, wystarczy popatrzec na jej sposób wypowiadania się, standardy społeczne, moralnośc, klasę (lub jej brak) - to jest wizerunek jaki ona tworzy sama, inteligencja jakoś nie jest pierwszym słowem które ciśnie się na usta..

IDIOTKO TY SKONCZ DO KURWA NEDZY Z TYMI BAJKAMI NA KAFETERII!!! KURWA CZY TY UWAZASZ ZE LUDZIE SA GLUPI?????? NIE WPUSCISZ BACHORA NA NOC DO DOMU TO T Y BEKNIESZ PPRZED SADEM ZA TO BO TA TWOJA NIBY CORKA JEST NIELETNIA!!! WIEC NIE PIERDOL GLUPOT KAZDA MATKA I KAZZDY OJCIE BY W ZYCIU SIE NIE BAWILI W TAKIE COS! A ZE TA TWPOJA NIBY CORKA SIE POLICJI NIE BOJI TO NORMLANE BO TY SIE POWINNAS BAC JESLI BACHORA PRZYPILNOWAC NIE UMIESZ ALE WIDAC KTO TO PISZE IDZ KURWA DO KSIAZEK DEBILKO