Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość (nie)mądra*

byc w ciazy po raz pierwszy -zapraszam szczesliwe mamusie

Polecane posty

Anetucha do Polaka się przejdź po selera ;) My robimy jajka faszerowane pieczarkami i szynką, sałatkę wielowarzywną, żurek i tyle :] Własnie yadaeth, gdzie jesteś ?:)

Faktycznie Yadeath nie widać dlugo... No wiecie co usg mi nawet nie zrobili normalnie święta chyba w szpitalu... Ehhh nikomu się nie chce pracować widać ... Ale jestem dziś glodna cały czas :p najważniejsze ze synus szaleje :D a obiad był paskudny blee blee blee

Anetucha co do mięsa w wielki piątek to ja tego nie przestrzegam jak jestem glodna i mam na coś ochotę to to jem i juz :D

No to rzeczywiście Anetucha obiady w szpitalu miałaś super ;) Ale generalnie to w szpitalach chyba zawsze jest ochydne żarcie :P Andziulka a Tobie przyniosą coś dobrego z domu?

Carolajna ja nigdy nie lezalam w szpitalu, slyszalam tylko, ze jedzenie jest oblesne. Pierwszy raz lezalam w szpitalnym lozku podczas porodu. W anglii sniadania ssa o 7 rano!!!! o 7!!!!! a pozniej dopiero ten obiad ochydny o 15, kolacji nie bylo. nie wiem jak ma sie to do 5 posilkow dziennie ;)

No wiem wiem zrozumiałam, tylko moja wypowiedź znów zbyt chaotyczna :P Chodziło mi o szpitalne jedzenie w Polsce ;) Jak przygotowania laski? Wszystko gotowe? Ja właśnie koncze robić ciasto cappuccino i gotuje zurek :)

i po co budzicie lwa... ? hmm? anetucha selera pod dostatkiem masz w polskim sklepie na pewno :). Podziwiam Cie,że nie boisz się kupować ciast w PL sklepie - ja to mam zawsze wizje zatrucia i wole kupić zapakowane ciastka ;) Andziulka cwaniaro znowu "odpoczywasz" w SPA wykręciłaś się od jaj malowania ;) nic tylko "zazdrościć" :o Smacznych jajek i mokrego dyngusa :)

Gość czekamy na córkę
nie mądra w końcu jesteś ! :-) mam pytanie ty masz rozwarcie i szyjke skrócona? Możesz powiedzieć jakiej długości masz szyjke i duże to rozwarcie? I Leżysz?

(nie)mądra jak miło Cie widzieć :D tak ja znów w spa :p Carolajna był mój misiek z moim tata przynieśli dużo jedzonka,później moja mama też przyniosła jedzonko a na koniec była przyjaciółka i jeszcze rybkę po grecku przyniosła :) także zarcia mam na tydzień :D co do szpitalnego jedzenia to obiady sa zazwyczaj dość nie do ogarniecia w sensie takim ze nie wiadomo co to do konca jest :p

ja mam kurwa wesole, chris w pubie na piwie bo braciszek przyjechal. arogant :/ Wesolych świat laski !! :) niemadra w koncu! odkurowalas sie?

czekamy na córkę leżałam tydzień i się wydłużyła na 3,10cm z 2,67cm, z zewnątrz teraz jest zamknięta ale na usg od wewnątrz widać lej(rozwarcie) w dodatku Leon jest już głową w dół i się pcha" kolejne 4 tygodnie bo teraz jest najbardziej newralgiczny okres jak uda się przetrzymać to potem mogę odetchnąć. Jak masz podobnie to leż nawet palcem nie kiwaj to naprawdę pomaga. Szoszonowa - wzajemnie :)

andziulka dzieki ale jakos nie pomaga ;/ poszlabym do tego pubu i mu pizla ... niemadra tak czytam co ty na corke czekasz? :D haha

Lekarz po mnie przyszedł wziol na badanie bo dostał wyniki krwi i mam infekcje dostałam antybiotyk i fenoterol na skurcze i cos oslonowo na serce zeby mi pukawa nie siadla... Ehhh

Gość czekamy na córkę
wogóle nie Wstawalaś ? Tylko do wc? U mnie szyjka zjechała o centymetr i centymetr rozwarcia 33 tc zaczynam w poniedziałek. A Ty w którym jesteś?

czekamy na córkę 30tc u mnie,wstawałam do wc, umyć się, picie zrobić i rozprostować kości kilka razy w ciągu dnia żeby się nie zrobiły zakrzepy i na jedzenie :) 2x wyszłam z domu na 10-cio minutowy spacer ale potem czułam ból więc nie radzę ryzykować. Leż na lewym boku z poduchą między nogami i będzie dobrze :) Dostałaś jakieś leki ? andziulka jak masz fenoterol to ostro a isoptin też Ci dali ? ja mam isoptin doraźnie jakby brzuch był twardy :o a infekcje czego masz?

jak tak was czytam to ciekawa jestem co ja mialam a nawet nie wiem ;D pieke ciastka ;] zeby mu dopiec to dam jego rodzicom a on moze tylko powachac

Gość czekamy na córkę
właśnie biore tylko magnez i No spe. Jak brzuszek boli. A powiedz przepraszam że tak wypytuje ale Ty już to przerobiłaś bolało Cię w środku w pochwie ? Mnie jak przejdę kawalek to boli czy to od tej szyjki lub rozwarcia? Wiem że mała też jest duża i może to ona tak w dół pcha? Moja gin powiedziała że dam radę do maja ale Ja w to wątpie. Ale z drugiej strony myślę że jak by było naprawdę źle to by do szpitala wysłała?

No ten isoptin dostałam ochronnie przy tym fenoterolu bo to na serducho podobno oslonowo a infekcje od przeziębienia i biore też antybiotyk duomox

czekamy na córkę to Cie od szyjki boli :( miałam rwąco kujący ból w pochwie a jak wyszłam na spacer to promieniowało do pachwiny i bolało w kości łonowej do tego stopnia że mnie zginało i kroku nie mogłam zrobić ale to podobno,że młody się pcha. Nie zauważyłaś np. że po badaniu macanym tam czujesz się gorzej, bo ja tak i nie pozwolę sobie paluchów już tam wsadzić,do samego porodu- w momencie mi brzuch twardnieje po badaniu i na ktg są skurcze -nie podoba mi się to. Do maja doczekasz :) mnie powiedział lekarz ze jak do 34tc nie urodzę to przenoszę zapewne i tego się trzymam :). Wiesz ile cm ma szyjka? Bierz sobie też profilaktycznie potas bo on jest typowo na skurcze magnez nie działa tak dobrze, przetestowałam na sobie no albo bananami się opychaj bo i magnez mają i potas w 100% wchłaniany. andziulka to ja już nie ogarniam tego isoptinu na co w końcu jest -chyba jakiś cudowny lek :P ,dobrze ze dostałaś antybiotyk nie będziesz się męczyć, też miałam duomox a dali Ci coś osłonowo na jelita i zeby grzyba nie dostać? jakiś trilac czy coś?

Gość Caroajna87
(nie)madra w końcu jestes :) łez tam niech Leon grzecznie czeka na swoja kolej ;) Andziulka dobrze,ze dostałaś lekarstwa, byleby szybko Cię wypuścili no i dobrze, ze masz jedzonko :) Laski jak mnie dzisiaj cycki swędzą, masakra normalnie. Anetucha jak asz ochotę to go walnij. Czemu Cię nie zabrał ze soba w ogóle?

Gość czekamy na córkę
czyli jak to boli to szyjka dalej się skraca? :( miała 4 cm a skróciła się do 3 cm i rozwarcia 1 cm :( :( :( nie wiem czy jutro siadać do śniadania z rodzinką :(

Gość Caroajna87
Ale pisałaś ze dostalas antybiotyk i leki na skurcze o to mi chodziło ;)

czekamy na córkę możesz usiąść do śniadania- to żaden wysiłek, nie siej sama sobie paniki :) masz tylko 7 tygodni do porodu, szyjkę 3 cm to jest naprawdę dobrze.Zjesz i położysz się :) Mój wypiołek zaraz mi wyskoczy przez brzuch... Nie zapomnijcie dziewczyny przestawić zegarków ;)