Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

whedif

nie chcę iść do tego psychiatry

Polecane posty

Gość kji..
A u mnie jest tak, że ja chcę się wybrać do psychiatry, a moja podświadomość zdecydowanie nie :o

Gość ellwiiererjjaa
co wam dolega?

Gość nieeeeeeeeee i nie bede pila
ja bylam juz nawet 3 razy, nic strasznego

Gość idz bedzie dobrze :)
to pierwsza wizyta ze tak bardzo to przezywasz?

Gość HOHO2
oni są psychiczni naprawdę

tak pierwsza co mi jest? źle mi jest. jest zajebiście źle. a nie idę dlatego że jak nie pójdę to będzie coraz gorzej bo już krechę postawiłam na siebie dawno :o tylko muszę iść bo się wkopałam w złą sytuację i trzeba coś postanowić. ja mogę sobie dalej siedzieć na necie, spać, żreć, pić alko mi jest tak dobrze i mam to w dupie ale życie to czy się dalej na zewnątrz i muszę iść do psychiatry żeby mi pomógł do niego wrócić life sucks:O

Gość ellwiiererjjaa
ja bylam eraz. potraktowala mnie jak smiecia. wyszlam zaplakana z gabinetu. nigdy wiecej nie pojde.

ja tez sie poczulam zle po pierwszym psychiatrze, dlatego zmienilam. niektorzy sa do dupy ale nie mozna przez innych rezygnowac z walki o siebie. skad jestes whedif? moge isc z toba i cie wspierac emocjonalnie :P

Gość kji..
"co wam dolega?" Mnie to nie wiem dokładnie, autyzm lub schizofrenia lub nerwica katatoniczna lub nerwica natręctw lub zaburzenie osobowości, coś z tych rzeczy. "ja bylam juz nawet 3 razy, nic strasznego" Mnie rodzice dawali do zrozumienia, że do takich lekarzy nie powinno się chodzić i to siedzi w mojej podświadomości.

musisz wiec zmienic nastawienie. walcz o siebie, bo tylko siebie masz i masz tylko jedno zycie.

Gość idz bedzie dobrze :)
a skad jestes whedif? jak dolnyslask to moge Ci polecić dobrego i fajnego lekarza ;)

nie będę pisać skąd jestem. i w sumie nie chodzi o to żeby mnie obca osoba wspierała choć bardzo serdecznie dziękuję:) nie powinno się chodzić - ale alternatywa może być nieprzyjemna - alkoholizm, próby samobójcze - więc już pójdę chuj im w dupę ellwiiererjjaa - to trzeba iść do innego. prawdopodobieństwa napotkania jakiegoś konowała w tym specyficznym zawodzie jest wysokie :O

Boże rodzice mnie nie wysłali mam 23 lata raczej przytakują że mam iść skoro już nie mogę to chyba jasne że powinnam nie jestem z dolnego śląska w ogóle nie ten rejon Pl

dlaczego nie powinno sie chodzic? choroby zwiazane z psychika sa ciagle traktowane po macoszemu, nie rozumiem tego.

przynajmniej masz wsparcie w rodzicach, ja niestety takowego nie mam

Gość kji..
"dlaczego nie powinno sie chodzic? choroby zwiazane z psychika sa ciagle traktowane po macoszemu, nie rozumiem tego" Moi rodzice uważają choroby psychiczne za tabu, a sami mają skrzywioną psychikę.

nie mam wsparcia w nikim! po prostu mi przytakują na zasadzie boli Cię ząb - do dentysty nie mogę z nimi o niczym rozmawiać wiele jest powodów głównie dlatego że moja matka ma podobne problemy i to jest największe tabu w rodzinie

w ostatnich latach ten swiatopoglad w spoleczenstwie sie zmienil, oczywiscie na korzysc. mysle ze warto sie przemoc. ja nie jestem zdrowa, pewnie jeszcze dlugo nie bede, ale cieszy mnie ze sie odwazylam, bo to zawsze jakis krok do przodu. chce sie pozbyc piekla ktore mam w sobie bo mnie to niszczy. i mnie gowno obchodzi co inni mowia, ja chce czuc sie dobrze.

whedif- ja mam wrażenie, że ty sama nie wiesz czego chcesz.... jak to nie chcesz tam iść, skoro wymieniłaś wszelkie swoje powody, by jednak tam iść. i że wreszcie coś musisz z tym zrobić. czyli chcesz!!! jeśli powiesz psychiatrez, że nie chciałaś przyjść, to cię wygna. trzeba chcieć. samemu. na moje chcesz, tylko się boisz. jak nie pójdziesz nie przestaniesz się bać. i będziesz do usranej śmierci się zastanawiać i będzie ci się pogarszać idź, zobacz jak to jest, najwyżej juz nigdy nie pójdziesz. to nie jest żadna nieodwracalna decyzja, tak jak np. rodzenie dziecka. nie spodoba ci się- nawet wyjdziesz. i tyle. uważam, że masz iść.

no dobra, nie chcialam tego pisac... moja matka jest osoba chora psychicznie takze, i niestety jak przerwala leczenie, to teraz uwaza ze do psychiatry chodza wariaci, nawet nie wie, ze ja tez chodze :) ale mam to gleboko gdzies. jestem chora i potrzebuje pomocy i chuj, i pol zycia sie zmagam ze soba, powiedzialam STOP, nie chce nosic tego piekla w sobie dluzej.

heloiza nie pierdol. ja uwazam tak: droga wolna. jak chcesz, moge isc z Toba :P ale to Twoje zycie, i od Ciebie zalezy czy dasz sobie szanse w ten, czy w inny sposob. nie chcesz? nie idz, ale nie placz tu nigdy wiecej na kafe ani nikomu w rekaw, ze Ci zle, bo skoro nie chcesz sie leczyc to nie masz prawa narzekac.

Gość kji..
"w ostatnich latach ten swiatopoglad w spoleczenstwie sie zmienil, oczywiscie na korzysc. mysle ze warto sie przemoc." Na razie wybrałem neurologa by potwierdzić/wykluczyć problem neurologiczny. Potem jak coś, to będę bardziej rozmyślał o psychiatrze.

kji bardzo dobra decyzja, czasem psychiatrzy i tak zalecaja konsultacje neurologiczne, przynajmniej to jedno bedziesz wiedziec czy nie szwankuje, a bardzo mozliwe na neurologu sie skonczy

wy jesteście niepoważni.... a co ja złego radze dziewczynie, że mi każesz nie pie*dolić????? whedif- ja myślę, że ty chcesz iść w głebi duszy. bo podjęłaś już decyzję, że oś trzeba zrobić. skoro masz takie problemy, to rób coz ztym zanim ci się pogorszy. po prostu nie rozumiem czego mnie tak nie lubią na tym forum. dobrze przecież chcę.

Gość kji..
I nie mogę się doczekać wyniku z rezonansu, bo mnie on ciekawi.

bo piszesz "uważam, że masz iść." a ja uwazam ze to indywidualna decyzja. zawsze bede mowila - trzeba o siebie walczyc, ale Ty za nikogo nie zdecydujesz, kazdy sam musi podjac decyzje.

kji o ile dobrze pamietam, to miales objawy ktore rzeczywiscie moga wskazywac na problem neurologiczny

SS Legion nie oszukuj jej. psychotropy antydepresyjne i zmniejszajace lęk, wcale nie otumaniaja.

i nie uzalezniaja, w kazdym razie leki nowej generacji, ktore sa przepisywane aktualnie, nie uzalezniaja.