Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Desperados.

Krajobraz po zdradzie...

Polecane posty

Go艣膰 echhhhh zycie...
wyobrazam sobie jak sie czujesz autorze. ja usychalam z braku seksu a moj maz posuwal takie sztuki, ze jak to moj brat okreslil - *takiej to bym nawet kijem nie dotknal*. nie wiem czy jest sens radzic Ci abys porozmawil z zona, bo widze, ze jestes totalnie zdruzgotany i masz do tego pelne prawo. nie jestem pewna, czy ta rozmowa cokolwiek nowego by wniosla w wasza relacje. w przeciwienstwie do Ciebie ja juz chyba jestem gotowa na nowe znajomosci, na razie kolezenskie, bo byl czas, ze totalnie zamknelam sie na swiat. jednak ta moja izolacja sprawila, ze wokol mnie totalne pustki.. :(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Desperados.
@ Forsycja. No powiem Ci, 偶e sam si臋 pop艂aka艂em, jak to wysz艂o. Chocia偶 naprawd臋 jestem twardzielem i ostatnio to chyba p艂aka艂em w podstaw贸wce. Ale roz... mnie to na 艂opatki. @ ech Nie zamierzam zamyka膰 si臋 we w艂asnym 艣wiecie. Mam pasje, kt贸re rozwijam i b臋d臋 rozwija艂. Jestem optymist膮. Ale niestety moje postrzeganie kobiet definitywnie uleg艂o zmianie. I to jest smutne. 呕e kolejne b臋d膮 ponosi艂y konsekwencje wyst臋pku tej pierwszej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Forsycja35
Z czasem to na pewno minie,ale d艂uga droga przed Tob膮,bardzo d艂uga. S艂abe to pocieszenie,wiem.Jednak nikt nam nie obieca艂,偶e w 偶yciu b臋dzie ca艂y czas z g贸rki. W 偶yciu pi臋kne s膮 tylko chwile i to jest najprawdziwsza z prawd.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 upupupupupupupup
Desperados, mnie ju偶 nie ma. Dzieci s膮 dla mnie najwa偶niejsze. Zawsze by艂y. Jestem z tych, co to pragn臋艂y mie膰 liczn膮 rodzink臋. Mamy tak z dziada, pradziada. Oczywi艣cie jestem zdania, 偶e nie ka偶dy musi mie膰 dzieci. I bardzo szanuj臋 ludzi, kt贸rzy z w艂asnej, nieprzymuszonej woli nie chc膮 mie膰 dzieci. To dojrza艂a decyzja. Niedojrza艂ym jest natomiast sprowadzanie dzieci na ten 艣wiat, bo tak wypada. Te dzieci s膮 najcz臋艣ciej ofiarami. Ale nie o tym. Tak przez my艣l mi przesz艂o, 偶e mo偶e u Was nie wszystko jeszcze stracone. Jednak ka偶dy ma swoj膮 hierarchi臋. Ty nie zniesiesz my艣li o zdradzie 偶ony i masz do tego prawo. Dla mnie zdrada fizyczna m臋偶a nie znaczy nic. Niesamowite, ale w og贸le mnie to nie boli. Natomiast zdrada polegaj膮ca na powolnym pozbawianiu mnie 偶ycia, rodziny, dzieci... to dla mnie cios 艣miertelny. Dlatego m贸wi臋, 偶e mnie ju偶 nie ma. Zosta艂a tylko matka kochaj膮ca swoje cudowne dzieci, bo s膮 cudowne. Kobiety we mnie zero. Jakby mi t臋 cz臋艣膰 amputowano. Nie potrafi臋 tego opisa膰, bo to po prostu nienormalne. Nawet ostatnio spr贸bowa艂am sobie ogl膮da膰 romanse na jakiej艣 tam stacji romans co艣 tam. My艣la艂am, 偶e zat臋skni臋 do tych uczu膰, tej chemii. Nic. Mi艂o si臋 ogl膮da, czasem wzrusza, ale ja tego ju偶 nie chc臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasjdkjasldj
upup podziwiam.. ale nie moge pojac jak mozesz byc z mezem po tym co chcial ci zrobic?? i nie mam na mysli zdrady

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 autorze, autorze
z czasem minie, u mnie to trwa艂o 6 lat, znaczy si臋 dochodzenie do formy. ale pozna艂em rewelacyjn膮 osob臋, dzisiaj nie wyobra偶am sobie 偶ycia bez niej. tak wi臋c wierz臋, 偶e wszystko si臋 Tobie u艂o偶y. z mojego do艣wiadczenie, zadra w sercu nadal boli.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Forsycja35
Ja dopiero 2 rok staram si臋 doprowadzi膰 si臋 do porz膮dku,wzi膮膰 si臋 w gar艣膰 i wiem,偶e to jeszcze nie koniec.Du偶o jeszcze przede mn膮.Ale dziwne jest to,偶e wiem,偶e z innym facetem ju偶 tak nie b臋dzie>.Tak jak napisa艂 Desperados-kolejni patrnerzy b臋d膮 p艂aci膰 cen臋 za wcze艣niejsze przykre do艣wiadczenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Forsycja35
mNFVKJ CO-nie obra偶aj autora,co on Ci zawini艂?呕e ma takie ,a nie inne problemy?Ty te偶 b臋dziesz je mia艂/a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 echhhhh zycie...
wylalam morze lez, stalam sie zimna jak lod i obojetna na swiat.. mam swoje pasje, jednak swiadomosc tego co zrobil moj maz zabila we mnie cala radosc zycia. z tryskajacej radoscia, wiecznie usmiechnietej optymistki stalam sie zagubiona, bojaca sie wszystkiego slaba dusza. Autorze - to, co zrobila Twoja kobieta to pikus w porownaniu z tym co nawywijal moj maz. moja sytuacje moglabym porownac do upupupu. choc mysle, ze niektore jego numery sa gorsze. daj sobie czas. moze nie wszystko jeszcze stracone!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 upupupupupupupup
kasjdkjasldj 呕ycie ze mn膮 to kara dla niego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Desperados.
@ up i ech Ale nie macie poczucia, 偶e karacie siebie za jego wyst臋pek? To troch臋 bez sensu chyba? Nie kumam jeszcze jednego - jak na podstawie moich kilku wpis贸w mo偶na napisa膰, 偶e takiego faceta szuka艂am. Bez poznania jego fizyczno艣ci w realnym 艣wiecie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Forsycja35
Autorze,ja te偶 bym da艂a jej szans臋.Uwierz,s膮 gorsze 艣wi艅stwa,kt贸re si臋 wybacza.Przemysl to ,nie kieruj si臋 emocjami i zranionym ego.Ma艂偶e艅stwo to ci膮g艂e ranienie i wybaczanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 upupupupupupupup
echhhhh wsp贸艂czuj臋 szczerze. Wiem, o czym piszesz. Mamy to samo. L贸d, oboj臋tno艣膰, i ten potworny zaw贸d i poczucie winy, 偶e mo偶e to ja jestem jaka艣 trefna... NIE! Jeste艣my 艣wietne babki! Ja walcz臋 u siebie z jedn膮 konsekwencj膮 tamtych wydarze艅. Nie umiem si臋 ju偶 u艣miecha膰 jak dawniej. Bardzo du偶o energii kosztuje mnie u艣miechanie si臋. M贸j najwi臋kszy przyjaciel, brat, kt贸ry zmar艂 3 lata po wydarzeniach powiedzia艂 tylko, 偶e moje oczy sta艂y si臋 martwe. Po jego 艣mierci mam ju偶 tylko dzieci. Powiem Wam, 偶e jak one si臋 usamodzielni膮, to ch臋tnie oddam komu艣 偶ycie. Ja swoje w jakis spos贸b przegra艂am. Mo偶e taka karma? Mo偶e w艂a艣nie tak mia艂o by膰? Mia艂am co艣 przepracowa膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 upupupupupupupup
Desperados zale偶y, jak na to spojrze膰. Zemsta mo偶e dawa膰 satysfakcj臋. Jest to w pewnym sensie autodestrukcja, ale takie s膮 koszta zemsty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 echhhhh zycie...
@upppup- podejrzewam, ze dzieli nas kilka lat roznicy wieku, ale podejscie do zycia mamy podobne. moje oczy tez sa martwe, nie potrafie juz tak szczerze, od serca sie smiac. mam dopiero 34 lata, a bagaz doswiadczen tak wielki, ze juz nie potrafie go dzwigac. @desperados - czy karam siebie za jego wystepki? to nie tak. bol jaki nosze w sobie jest tak niewyobrazalnie ciezki, ze nie mam juz sil by sie usmiechnac. kazdego dnia z rana zakladam maske na twarz - usmiech, humor i dystans do siebie, ale to tylko pozory. niestety tak trzeba. juz nie pamietam kiedy tak naprawde smialam sie do lez.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 upupupupupupupup
Mi艂o si臋 z Wami dyskutowa艂o. Musz臋 jednak zej艣膰 do realnego 偶ycia. Obieca艂am dzieciakom ciasteczka. 呕ycie mo偶e by膰 jeszcze mi艂e.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Desperados.
To jest dla mnie 艣wi艅stwo. To nie moje zranione ego. Po prostu sama my艣l, 偶e z kim艣 si臋 r偶n臋艂a jest nie do ogarni臋cia przez m贸j umys艂. Przy jednoczesnej oboj臋tno艣ci wobec mnie. I stawianiu mi kolejnych barier, kt贸re, je偶eli przebrn臋, czeka mnie nagroda. To po prostu obrzydliwe. To jest k... wredna manipulacja. Granie na moich uczuciach i wykorzystywanie mojego dobrego serca. Si臋 zdenerwowa艂em. Id臋 na si艂owni臋. Pa, dziewczyny!

Udost臋pnij ten post

Autorze, bardzo Ci wspolczuje :( No nie wiem sama czy to aby nie prowokacja; jasne, ze nie warto oceniac ludzi na podstawie kilku postow, ale wydajesz sie byc facetem bardzo w porzadku. Zupelnie nie rozumiem, jak mozna wyrecic po tylu latach komus taki numer. Nie bede dywagowac dlaczego tak sie stalo, Ty pewnie sam wkrotce to odkryjesz, jak popatrzysz na sytuacje z boku, juz po tym, kiedy emocje opadna. Jedyna sugestia z mojej strony- zainwestuj w NAJLEPSZEGO adwokata (radce prawnego) na jakiego Cie stac. Uczestniczylam w wielu sprawach, ale nie pamietam przypadku, aby w sprawach o orzeczeniu o winie proces przebiegal wzorcowo. Pamietaj ze Twoja zona nie bedzie miala juz absolutnie nic do stracenia, i moze wyciagac najwieksze swinstwa, oskarzac o brak czasu dla nie, zrzucac wine na Ciebie za rozpad malzenstwa... powodzenia i "pusc ja w skarpetkach". ;) Co do drugiej polowki, ja Cie nie pociesze ;) Sama zakonczlam relacje 4 letnia z wielkim bolem bo wiem, ze drugiego takiego faceta nie spotkam (On byl po prostu idealny); tez byl idealny, i tez zdarzylo sie cos, co przekreslilo szanse na jakakolwiek przyszlosc :) Mija juz dluuuuugi czas, a ja nawet nie dostrzeglam w zadnym mezczyznie JEGO namiastki ;) a co dopiero kogos, z kim moglabym Go rownac :( Ale tak tlumacze sobie i Tobie ;) ze lepiej byc samemu, niz byc oklamywanym, a juz nie daj boze jak to w Twoim przypadku, miec przyprawiane rogi :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jhfldsfhksjdhf
forsycja 35 pieprzysz jak potluczona, gdyby to laska zalozyla temat ze maz ja zdradza nie byloby ani jednej wypowiedzi zeby sie zastanowila nad przebaczeniem, ani jednej (dowod? poczytaj sobie podobne tematy) ale autor ma wybaczyc zonie ze jebala sie na boku bo 'gorsze rzeczy sie wybacza' a niby jakie? puknij sie w tepy leb, nie maja dzieci, droga wolna, powodzenia desperados !!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Desperados.
Wr贸ci艂em, niestety na kr贸tko... Nie, no jaka prowokacja. Straci艂em 2h, 偶eby jakie艣 farmazony napisa膰? We藕 si臋 zastan贸w ;-) s膮 bardziej ekscytuj膮ce sposoby tracenia czasu. M贸wisz, 偶e taki hardcore b臋dzie? Pewna pani adwokat (w sumie bardzo atrakcyjna i nawet w moim typie) ma u mnie gigantyczny d艂ug wdzi臋czno艣ci. Przez chwil臋 my艣la艂em, 偶eby ona to za艂atwi艂a, ale p贸藕niej uzna艂em, 偶e sam dam rad臋. Tym bardziej, 偶e jest powi膮zana towarzysko z lud藕mi z mojego otoczenia. A ja bardzo ceni臋 sobie dyskrecj臋. Nie m贸wi臋, 偶e by wypapla艂a, no, ale wol臋 mie膰 nad tym kontrol臋. Ale jak m贸wisz, 偶e a偶 tak b臋dzie, to mo偶e warto si臋 zastanowi膰 nad tym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 falbankowa
,,Wol臋 kupi膰 narty sobie ni偶 dziecku. A ona woli sobie kupi膰 ciuch, ni偶 dziecku''. Ok.Wasz wybor i Wasze zycie. Zdecydowales sie na kobiete,ktora nie chce dzieci,bo woli wygodne zycie.Musisz liczyc sie z tym,ze jej swiatopoglad nie stawia milosci na 1miejscu.Zreszta to juz widzisz- co dla niej sie liczy...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Desperados.
Falbankowa - jak to by uj膮艂 m贸j by艂y dow贸dca "mieszasz ch... z og贸rkiem". "- Masz dzieci?" "- Nie mam." "- To nie wiesz, co to mi艂o艣膰." "- Masz dzieci?" "- Nie mam." "- To 偶ona b臋dzie Ci臋 zdradza膰." "- Masz akwarium?" "- Nie mam." "- No to jeste艣 peda艂em." To偶 to k... 艣redniowiecze jakie艣. Nie ma 偶adnego zwi膮zku przyczynowo-skutkowego pomi臋dzy posiadaniem dzieci, a zdrad膮 ma艂偶e艅sk膮. 呕adnego. To, 偶e wol臋 sam sobie zorganizowa膰 czas dla siebie (czy dla siebie i partnerki), a nie wozi膰 dzieciaka na angielski, to nie znaczy, 偶e nie ceni臋 mi艂o艣ci jako uczucia. Poka偶 jakie艣 wyniki bada艅, 偶e w ma艂偶e艅stwach bezdzietnych zdrada jest powszechniejsza. Bym nawet zaryzykowa艂 stwierdzenie, 偶e takie pary kochaj膮 si臋 bardziej - s膮 ze sob膮, bo chc膮, a nie dlatego, 偶e wi膮偶膮 je wsp贸lne dzieci. M贸j przyk艂ad oczywi艣cie temu przeczy, ale rozejrzyj si臋 wok贸艂. I przesta艅 wmawia膰 ludziom, 偶e nieposiadanie dzieci jest przyczyn膮 wszelkiego z艂a i problem贸w w ma艂偶e艅stwie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Forsycja 35
jhfldsfhksjdhf-gdyby taki w膮tek za艂o偶y艂a kobieta,te偶 bym podobnie odpowiedzia艂a.Wiem z w艂asnego do艣wiadczenia,偶e trzeba wybacza膰,sama tego do艣wiadczy艂am.Takie mam pogl膮dy. A wyzywanie kogo艣 jest raczej nie na miejscu,nie uwa偶asz?Ale pomysla艂am,偶e zni偶臋 si臋 do Twojego poziomu i jednak odpowiem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Desperados.
@ Forsycja No w艂a艣nie chodzi o to, 偶e nie potrafi臋 wybacza膰. Jestem cholernie zatwardzia艂y. A na pewno nie potrafi臋 w tym przypadku. Da艂em jej wszystko - mi艂o艣膰, wierno艣膰, oddanie, lojalno艣膰. O kwestiach materialnych nie wspomn臋, bo kasa raz jest, raz jej nie ma (chocia偶 nie powiem - raczej jest, bo bieda nauczy艂a mnie przedsi臋biorczo艣ci). I to bezwarunkowo. A ona tego nie uszanowa艂a. Atrakcyjniejsza od przesz艂o艣ci i przysz艂o艣ci by艂a przygoda. Prawie wszystko bym zaakceptowa艂, ale nie zdrad臋. Jak膮 zdrad臋?! Wed艂ug niej zdrady nie by艂o. To tylko niewinne esy (i maile i gg), przez dobre p贸艂 roku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 forsycja, poczytaj
siebie i b臋dziesz wiedzia艂a, czemu m膮偶 ci臋 zostawi艂. nikt nie szanuje takich os贸b jak ty. kt贸re wszystko wybaczaj膮 "w imi臋 mi艂o艣ci". kt贸re nie potrafi膮 przywo艂a膰 do porz膮dku faceta, odej艣膰 od niego, je艣li przegi膮艂. tylko przymykaj膮 oczy na wszystko, co z艂e, byle tylko zosta艂. on ci臋 nie szanowa艂, dlatego zdradza艂. ale odszed艂 dlatego, 偶e ty nie szanowa艂a艣 siebie. i dalej siebie nie szanujesz. i jeszcze pr贸bujesz autorowi wdrukowa膰 taki schemat my艣lenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Forsycja 35
Odszed艂,bo nie da艂am KOLEJNEJ szansy i to by艂 pow贸d.Nie twierdz臋,偶e wybaczanie bez ko艅ca ma sens.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 forsycja, poczytaj
"Desperados,tak z uczuciem pisa艂e艣 o niej,偶e mi 艂zy w oczach stan臋艂y.Szkoda,偶e m贸j m膮偶 nigdy o mnie tak nie m贸wi艂,zawsze tego potrzebowa艂am.W ko艅cu odszed艂,cho膰 ja wszystko bym odda艂a dla niego." widzisz? by艂a艣 dla niego popychad艂em, kt贸rego by艂 pewien. takie kobiety jak ty nie odchodz膮, wi臋c m臋偶czyzna wie, 偶e nie musi si臋 stara膰, by膰 czu艂y, troskliwy. nie musi spe艂nia膰 twoich potrzeb, bo ty i tak zawsze b臋dziesz. jak wygodny, wys艂u偶ony mebel, o kt贸ry nie trzeba dba膰. ale w ko艅cu przychodzi ochota na remont i wtedy taki mebel idzie w odstawk臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Forsycja 35
No i co z tego wynika,偶e tak napisa艂am?Czy w ma艂偶e艅stwie tak nie powinno by膰,偶e si臋 jest przy drugiej osobie i chce si臋 dla niej jak najlepiej?Jesli nie,to nie wiem,w jaki jakim ja 艣wiecie 偶yj臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 forsycja, poczytaj
"Ma艂偶e艅stwo to ci膮g艂e ranienie i wybaczanie." a to jest cytat 偶ywcem wyj臋ty z ksi膮偶ki o toksycznych kobietach :D nie, ma艂偶e艅stwo to nie ci膮g艂e ranienie i wybaczanie. masz wypaczon膮 wizj臋 zwi膮zku, powinna艣 i艣膰 do psychologa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Forsycja 35
Ok, ju偶 zacz臋艂o si臋 wyrywanie zda艅 z kontekstu.Nie znasz mojej historii i nic Ci do tego.

Udost臋pnij ten post