Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rgteter

do mam - bicie pasem i szarpanie dziecka

Polecane posty

koobra - jak n a razie dzieci nie masz, nie wiesz więc jak żyje i czuje rodzic szczególnie dzieci starszych - co więc możesz wiedzieć na ten temat ?:)

Gość ciastko owsiane2013
Ja mam dzieci w wieku przedszkolnym i gimnazjalnym, więc wiem o czym piszę. Nie masz racji i świadomie zadajesz ból swoim dzieciom. Nie robisz tego nawet pod wpływem emocji.

umiem wyczuwac emocje bo mieszkam pod jendym dachem z nimi i widze kiedy sie martwią,kiedy są zli i kto zawinil czy kto przesadza,tak wiec jestem obiektywna a nie subiektywna Widze kiedy male przesadzają i trzeba wtedy je postrofowac,a tez widze nie raz niesprawiedliwosc doroslych i sama mowie ze mamo /tato nie mialas racji ,mimo ze to rodzic to jednak nie jest nieomylny czy to do malego dziecka czy duzego

cieszę ise ,ze tak isę przejmujesz moimi dziećmi ale wierz mi - nie ma potrzeby :) Wyrośli na dobrych , zrównoważonych chłopaków , którzy zdają sobie sprawę ,ze każde działanie ma swoje konsekwencje a rodzicom należy sie szacunek nie tyko ze względu na wiek ale przede wszystkim za wychowanie :)

Gość Asia czerw.
Dzieci biją ludzie którzy takie wynieśli wspomnienia i wychowanie z domu. W domu pewnie sama byłaś bita. Nie masz czasu dla swoich dzieci. Po co poświęcić więcej czasu, lepiej wziąć pasek i dać w Dupe. Po co budować wiez przez miłość? Lepiej budować strach i dowartosciowac się bijąc. Jakby mąż cię bił w ramach wychowania, albo bo zupa była za słona pewnie czuła byś się świetnie. Dziecka się nie tresuje. Ty widać takie wychowanie wynióslas z domu, rodzice cię jak pastucha traktowali. I tak traktujesz swoje dzieci. Dać klapsa owszem, ale klapsa po to żeby wyruszyć dzieckiem. Ale nigdy bić paskiem.ręką ojca kojarzy się ze wsparciem? Jesteś chora. Ręką twojego mezulka kojarzyć się będzie z bólem. Jak można świadomie zadać ból dziecku? Jak? Jest wiele innych kar i metod. Bez telewizora cały dzien, bez słodyczy, itp itd ale nigdy bicie. No tak , ale przecież narzucenie kary wymaga inteligencji i umiejętności poradzenia sobie z dzieckiem , a ty bierzesz do swoich lap pasek i po sprawie. Gratuluję ci nieszczęśliwa kobieto leczącą kompleksy krzywda swoich dzieci. Stare prukwy tak robią . Czyli ty.

wolałam karać swoje dzieci bez emocji niż doprowadzona do szału ciągłymi jękami i pyskowaniem lać dzieci czym popadło tylko po to żeby rozładować swoje emocje :)

asia - nie produkuj sie dziecko , nie wylewaj żali - tylko rozmawiaj . masz problem z rodzicami ?

Gość problematyczny25
allium skoro mozna bić kilkuletnie tak naprawde bezbronne dziecko - to mozna bić każdego, a wymówke do tego można wymyslec na poczekaniu

no to wymyślaj i bij - potrzebujesz mojego błogosławieństwa ?:)

Gość Asia czerw.
A wogóle allium widać jaką matka z ciebie. Zamiast siedzieć całe dnie dupa na stołku przed komputerem rusz sadlo i zajmij się dziećmi. Zorganizuj im czas. Ale po co , najwyżej ruszysz cellulit i zdejmiiesz pas ze złotej zawieszki jak dziecko będzie głodne.

wedlug mnie rodzic musi sobie zalsuzyc na szacunek, a nie z gory juz ma żądac szacunku za wychowanie.Sa rodzice ktorzy na szacunek nie zaslugują mimo ze uwazają sie za wspanialych rodzicow, to jednak nie są tacy wspaniali jak myslą Ja zawsze mowie, ze bede szanowac wlasnych rodzicow czy drugą osobe jesli oni mnie beda szanowac -cos za cos Napewno bym nie miala szacunku do kogos kto do mnie nie ma

Gość Asia czerw.
A wogóle allium widać jaką matka z ciebie. Zamiast siedzieć całe dnie dupa na stołku przed komputerem rusz sadlo i zajmij się dziećmi. Zorganizuj im czas. Ale po co , najwyżej ruszysz cellulit i zdejmiiesz pas ze złotej zawieszki jak dziecko będzie głodne.

asia dizeciaku - jak mam organizować czas dorosłemu chłopakowi ?:D otrzyj ślinę z monitora i czytaj co ludzie piszą :D

Gość Asia czerw.

Ja zawsze mowie, ze bede szanowac wlasnych rodzicow czy drugą osobe jesli oni mnie beda szanowac -cos za cos Napewno bym nie miala szacunku do kogos kto do mnie nie ma xxxxxx mam nadizeję ,ze u cieszysz sie kiedy twoje dzieci powiedzą tak samo tobie :)

Gość Mam dwojke dzieci: corka prawi
Asia - nie kazdy rodzic, ktory byl bity przez wlasnych starych, napierdziela potem swoje wlasne dzieci w ramach kary. Ja i rodzenstwo bylismy doslownie napi. erda.lani przez ojca paskiem - malo bylo dni, kiedy pasek nie szedl w ruch (czy nam sie nalezalo, czy nie, o czym wspomnialam wczesniej), a jakims cudem, poza kilkoma niezbyt silnymi klapsami, swoich dzieci nie okladamy. Pomyslalam o stopniu religijnosci rodzicow a biciu: moj ojciec uwazal sie za katolika, chodzil do kosciola co niedziele itd. Nie sugeruje, ze dzieci sa bite tylko w katolickich rodzinach - to by bylo na wyrost i krzywdzace dla tych katolikow, ktorzy nie bija. U mnie akurat tak bylo. Ani ja, ani moja rodzenstwo nie jestesmy religijni. Malo tego - moge stwierdzic, ze nas malo takie sprawy obchodza i mamy podejscie na zasadzie:"jest Bog to dobrze, nie ma go to tez dobrze";)

A w jakim wieku masz dzieci alium??tylko piszesz o synu, masz tez corke?

Gość a twój syn się dobrowolnie
położył do bicia moj syn dostał raz w życiu pasem za kradzież byl maly w sumie ok 10 lat namówili go koledzy i uciekli a jego złapali gdy go odebrałam ze sklepu powiedzialam co go czeka i dostal pasem szerokim (moja mama lała mnie smycza z rzemienia i tego bólu nie zapomne do konca zycia)lałam i płakałam nigdy wiecej nic nie ukradł teraz ma 14 lat i pamięta ale chyba najbardziej na świecie sie tego zdarzenia po prostu wstydzi.Nie jestem zwolenniczka nigdy nie byłam bo mnie tez bito nie nagminnie ale bito wspomniana smyczą własnie, ale wtedy w sklepie kierowniczka powiedziała mi że mam mu wlac raz żeby zapamiętał bo ona swojego syna prostowała słownie tłumaczac i nic to nie dalo uciekł z domu wpadł w narkotyki i nie ma z nim kontaktu od 5 lat...to był raz i nie żałuje ale juz nigdy więcej!

Gość Asia czerw.
Starszego dziecka nie uderzysz bo boisz się że ci odda pewnie:) ale jeżeli masz mądrych synów pewnie by tego nie zrobili. Z jednej prostej zasady, gowna się nie rusza bo śmierdzi:) mam 24 lata, dziecko, męża, i nie byłam bita. Nie mam problemu z rodzicami bo to byli rodzice z prawdziwego zdarzenia, nie podroby jak ty i twoj pan.

Gość wifigdansk
Asiu zgadzam się z tobą.karanie to nie tylko bicie.no chyba ze ktos tylko taki sposób zna by wymóc posłuszenstwo.ale jak pisalam wczesniej-to tylko chwilowy efekt ktory daje złudzenie sukcesu a tak naprawdę bedzie coraz gorzej. co do zwierząt-ktos pisał,ze matki karcą swoje dzieci.owszem,tylko w jaki sposób? czy biora pas lub grubą gałaź i leją swoje młode? nie,-natomiast uczą. ciekawa jest przykladu gdzie matki zwierzat biją swoje dzieci.

Nie chce miec dzieci ale wiem ze ze jesli sie ma to powinno dzialac na takie zasadzie ze ja jako rodzic wlasne dziecko szanuje i oczekuje tego od niego, a nie tak ze z gory uwazam ze dziekco ma mnie szanowac za sam fakt bo jestem jego rodzicem, a jego juz nie mussze szanowac bo po co To jest zle.Dziecko ma szanowac rodzica ale rodzic dziecko tez obowiązkowo

Gość ciastko owsiane2013
allium , to zdecydowanie osoba niezdolna do resocjalizacji. Nie zależnie od tego jakich argumentów użyjemy, ona i tak napisze na przekór. Tacy ludzie ( którzy tylko biciem i znieważaniem potrafią radzić sobie z innymi) powinni być bezpłodni, lub po prostu sterylizowani. Dzieciom Twoim współczuję i wiem co za chwilkę napiszesz. Współczuję zatem i Tobie.

bardzo dobrze koobra - świadoma decyzja o dzieciach bądz ich braku świadczy o rozwadze . Ale wypowiadanie sie z taka .... pewnością o sprawach przyszłosći jest .....troche dziecinne . Ale rozumiem - człowiek dorasta , zmienia się i nabywa swoich przemyśleń :)

Gość Asia czerw.
EJ allium , a mam takie pytanie do ciebie. Może ty po prostu tak napięcie seksualne wylądowywałas bijąc dzieci? Mąż cię nie kochał? Wogóle jak już zbilas swoje dziecko, to co potem mówiłas? Zbilam cię bo bóg tak chciał. Ha ha ha ha ha. Żal

Tacy ludzie ( którzy tylko biciem i znieważaniem potrafią radzić sobie z innymi) powinni być bezpłodni, lub po prostu sterylizowani. xxxxx jakim idiotą trzeb być , zey na topiku o biciu dizeci - czytajac wypowiedzi kogoś kto świadomie podejmuje decyzję o takiej czy innej metodzie wychowawczej - wypisuje takie głupoty ? a może ty jesteś jedna z tych mamusiek wiecznie tłumaczących dzieciakowi że należy słuchać nauczyciela i nie należy wyżywać isę n a słabszych kolegach ? albo wręcz przeciwnie - że nauczyciele sa głupi i uwzieli sie na dizeciaczka ?:D

asia - jak tobie przemoc kojarzy sie z seksem to topiki pomyliłaś :) a moze nawet i forum :)

Gość wifigdansk
Przemoc jak każde znaczące doświadczenie, odciska swój ślad w psychospołecznym funkcjonowaniu dziecka. Wagę tego doświadczenia podkreśla fakt, że jego sprawcami są rodzice czyli osoby niejako naturalnie predysponowane do zapewniania dziecku poczucia bezpieczeństwa i dawania wsparcia we wszystkich jego trudnych chwilach. Z tego powodu sytuacja dziecka źle traktowanego jest trudna w dwójnasób. Nie tylko przez fakt przeżywania przykrych doświadczeń, ale dodatkowo, ze względu na odczuwaną bezradność i osamotnienie.

Gość Asia czerw.
Żal mi cię stara kobieto.

Gość i to jak glupie
alium ty jebany TROLLU idz juz wypierdalaj kretynie pierdolony zaloze sie ze jestes jakims pedofilem zboczonym ktory sobie konia wali tylko piszac takie bzdury ty kretynie zjebany. BICIE NIE JEST METODA WYCHOWAWCZA ZAPAMIETAJ TO SOBIE!!!!!!!!!!!!!!!! imbecylu do kwadratu. troll wyjebany przstancie mu odpisywac bo tylko to go przy zyciu podtrzymuje skurwiel