Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loeoeoeoeooeoeee

Pytanie o pierogi ruskie.?sKALDNIKI i ich ilosc.?

Polecane posty

Gość loeoeoeoeooeoeee

ile maki potrzeba zeby zrobic ok. 50 pierogow? i jaka proporcja farszu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość proncesssssa
Wujek Google nie gryzie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość loeoeoeoeooeoeee
nie ma napisane ze z 0,5 kg wyjdzie tyle pierogow i z takiej ilosci farszu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość proncesssssa
No tak na oko to kilo maki powinno wystarczyc, zalezy jaki ten farsz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość loeoeoeoeooeoeee
twarog-ziemniaki-cebula.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ManiaWszędobylska
Ja wsypuję kilka garści mąki na stolnicę i dolewam wody tak długo, że się zagniecie ciasto a farsz taki: 80 dag ugotowanych ziemniaków 20 dag sera białego 1 cebula pierz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość loeoeoeoeooeoeee
a z jakies ilosci maki wyjdzie ok 50sztuk.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ale to zalezy jakie ty te pierogi duze robisz. Jesli chcesz 50 pierogow takich "normalnych" rozmiarow okolo 5-5.5 cm na dlugosc to potrzebujesz okolo 3 szklanek farszu, zgadza sie? W proporcji 1/3 sera do ziemniakow potrzebujesz 250 ml sera i jakies 650-700 gram ziemniakow.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość loeoeoeoeooeoeee
a co zrobic zeby farsz nie byl zbyt mokry?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przeciez w proporcji 1/3 to same ziemniaki w cieście jecie? Ja daje dużo więcej twarogu, chociaz 1/1 boczek wędzony podsmażony z cebulką sól i pieprz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×