Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zainteresowana_12

W jakim wieku chrzciłyście swoje dzieci?

Polecane posty

Gość bananowamamai
jak slub cywlny przeszkadza w byciu chrzestnym?ja jestem po slube cywilnym i ostatnio zostalam chrzestna :)

Nasz synek będzie chrzczony jak będzie miał 4,5 miesiąca, w styczniu. Chcieliśmy szybciej, ale mieliśmy mega problem, by wytarmosić taki termin, by chrzestni (pracujący studenci) i obydwie babcie (pracują w Niemczech) mogli się stawić. A co do ślubu cywilnego - też miała być chrzestną moja siostra, też ma tylko ślub cywilny i też ksiądz jej nie dopuścił jako chrzestnej...

Widzę, że bardzo dużo dzieci jest chrzczonych w czwartym miesiącu lub jeszcze wyżej, a moja babcia mnie zjebutała, że nas pogięło, że wstydu nie mamy, że tak długo czekamy.

Starszy mial 2,5 roku, mlodszy 4,5 miesiaca. Ze starszym przeboje byly, bo ojciec chrzestny bardzo zachorowal i co mielismy termin to ladowal w szpitalu :( I niestety ostatni termin byl na wrzesien, a niedoszly ojciec zmarl w sierpniu :( I ostatecznie ojcem chrzestnym zostal jego najstarszy syn, ale to musialo troszke czasu uplynac.

Mała miała 4 miesiące, byłoby wcześniej tylko maż złamał nogę i długo był w gipsie . U nas tradycyjnie chrzci się dzieci w wieku miesiąca lub dwóch.

Gość moja miała 5 miesiecy
rozgladałasie po kosciele,brała raczki do buzi, była najstarszym dzieckiem, chcialam ochrzcic predzej, ale chrzciny u mnie w parafi tylko raz w miesiacu :/

Gość elaelżbieta
Córka miała 4 miesiące, była bardzo spokojna, część mszy przespała, ani razu nie zapłakała. Moje dziecko od. ok. 9 miesiąca do 2,5 roku było bardzo absorbujące, na pewno trudno byłoby ochrzcić ją w tym wieku. Charakter i temperament jej się nie zmienił, ale teraz dużo rozumie i wie, że są sytuacje, w których musi być spokojna i pewnie wytrzymałaby cała mszę, zresztą u nas w kościele i w wielu innych jest możliwość ochrzczenia dziecka bez mszy. Jest czytanie i sakrament chrztu, w świątyni jest tylko rodzina.

moj mial 3 miesiace jak go chrzcilismy . a w wieku 6.5 miesiaca mial 72 cm i wazyl 7.9 kg

Gość bnnnnn
5,5 miesiąca

Dziękuję za wypowiedzi, oczywiście te w temacie ;) Nie pytam się o sam fakt chrztu, bo to sprawa indywidualna, jeśli komuś coś w tej kwestii nie pasuje, to po co tutaj wchodzi? :O Coraz bardziej do mnie przemawia chrzest na Boże Narodzenie... dzieciak będzie miał prawie 4 miesiące skończone.

Gość no i???
u nas na chrzcie było 12 dzieci .. Wszystkie malutkie ładnie spały w wózeczkach cała msze :) Moja córka miała wtedy 4 miesiące.

moja miala rowne pol roku i byla maskara!!! plakala i sie strasznie wiercila!!! maz musial wyjsc z nia na zewnatrz podczas kazania. zalowalam ze nie chrzcilam jak byla mniejsza bo pewnie by przespala cala ceremonie i byloby mniej stresu.

Gość nasz mial z 8
miechow.a i tak najbardziej darlo sie najmlodsze dziecko.nasz patrzyl z zainteresowaniem co sie dzieje wokol

Gość nie chrzciłam, niech się sama
ochrzci, jak będzie chciała :)

Gość L.klementyna
Dzieci sie chrzcisz wcześniej zeby nie odmówiły chrztu księdzu. Tak mi powiedział proboszcz u dominikanów :D

Gość fasfsafsa
3 miesiace.w te niedziele:(

Gość AUTORKO!!!
moja miała 9 m-cy i pięknie przespał całą mszę łącznie z samym sakramentem, tylko ciężko było ją trzymać i zmienialiśmy sie co chwilę

L.klementyna Dzieci sie chrzcisz wcześniej zeby nie odmówiły chrztu księdzu. Tak mi powiedział proboszcz u dominikanów no coś w tym jest :P mój synek miał 1,5 roku i jak tylko ksiądz do niego się zbliżał, wrzeszczał na cały kościół: nie pan, nie!!!

Gość i ja się wypowiem.,..
Jak miała 2 miesiące, bez wielkiej pompy, po południu i w tygodniu, nawet zdjęć nie ma....dziecko wyło z bólu 20 godzin na dobę, dosłownie, nikomu tego nie życzę. Myśleliśmy, że po chrzcie będzie lepiej, tak nam niektórzy radzili, ale płakała tak do 4.5 miesiąca. Nikomu tego nie życzę, jak nie wiesz dlaczego dziecko płacze, bo lekarze nic nie widzieli, okaz zdrowia... Później minęło jak ręką odjął, dziecko anioł, cudo:D Najprawdopodobniej takie miała kolki, na piersi, ja nie jadłam prawie nic, ryż, gotowana pierś z kurczaka i gotowana marchew...

Gość hipcia12
moja miała równe 4 miesiące. Cała msze patrzyła na ołtarz, bo taki kolorowy, albo na sufit

Gość jak ja sie boje
ja chrzcze moje dziecko teraz an swieta bedzie mialo 6msc i 3 tygodnie . Wiec nic sw tym strasznego. Gorzej jest z utrzymaniem takiego duzego dziecka na rekach. Moj juz wazy 10kg a do swiat troche przybierze ;p

Gość jak ja sie boje
no tyle wazy, tzn nie am jeszcze pelnych 6msc. Ale on jest proporcjonalny dlugi i duzo wazy. LEkarze nie widza w tym problemu.