Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana dziewczynaaaaaaaaa

Nie mam pracy, nie mam mieszkania, myślę o samobójstwie.

Polecane posty

Kochanie jeśli faktycznie myślisz o samobójstwie to powinnaś iść do psychologa bo to może być depresja ,,nie myśl że to wstyd lub nie wypada ,teraz wiele osób choruje na depresję a to poważna choroba .Jeśli możesz to napisz z jakiego jesteś wojewódzctwa i jaki nosisz rozmiar ubrań ,pozdrawiam Cię serdecznie .

"boje sie brac kredytu, a jesli nie bede miala jak go splacic." - popracuj nad swoją psychiką i będzie dobrze, widać, że masz chęci, jesteś odważna, ale masz rzuconą kotwicę.

Gość eweqweqweq
raczej do psychiatry, psycholog nie poradzi nic na depresję, bo jej nie leczy się pogadankami

Gość bezrobotna robotna...
wspolczuje ci, ja tez nie pracuje od 3 lat, wlasciwie to nigdy nie pracowalam odkąd skonczylam studia, ale rodzice mnie z domu nie wyrzucają...

Gość maeza
Podaj maila i napisz jaki masz rozmiar ubran, moze cos sie znajdzie :) napisz na jakich jestes studiach, bo naprawde sa kierunki, ktorych niewarto:/

Zuzanna dziekuje za dobre slowo :) Przepraaszam, ale wolalabym nie pisac wojewodztwa bo boje sie, ze ktos ze studiow moze skojarzyc. Wiem, ze czasem dziewczyny rozmawiaja co bylo na kafe, wiec wchodza. Jestem biedna, ale honorowa. Staram sie nie pokazywac tego po sobie (chociaz widac po moim wygladzie), ale nie opowiadam nikomu o tym co tu pisze. Dziękuję Wam bardzo za dobre chęci, ale ja nie śmiałabym przyjać niczego.

zacznij dawac korepetycje

Gość wrocław awaw
Z tego co widzę to po pierwsze idź do lekarza bo masz depresję, a potem rozrysuj sobie plan co i jak po kroku. Nikt ci nie karze jechać nigdzie w ciemno. Znajdź online prace w jakimś większym mieście i pokój za parę groszy (liczmy 1000zł na rękę pokój jakieś 500). Wyjedź, przenieś studia staraj się o akademik i stypendium etc.

Czasem w lecie udawalo mi sie zalapac na zbieranie warzyw/owocow, ale to tak na kilka dni. Zarobilam z tego na dojazdy, czy takie najpilniejsze potrzeby typu art.higiniczne itp. Wiem, ze psycholog/psychiatry to dobry pomysl, jednak boje sie, ze sie nie przelamie. Mialam kiedys kontakt z jedna pania psycholog i po prostu zrazilam sie bardzo.

Dawalam ogloszenie w gazecie, ze bede udzielac korepetycji, ale bez odzewu. U nas jest dosyc biedna okolica, rodzicow nie stac na to.

to ile ty chcialas za te korki? no jak zaspiewalas 50 zl to niedziwne... ja dawalam za 15

Gość wrocław awaw
Zacznij od ziół na depresję, jak się psychologów boisz, np. pij napar z tak pospolitego dziurawca ;)

Nie, nie 50. Moja stawka to bylo 10-20zl za godzine, w zaleznosci od przedmiotu.

a dziurawiec cos pomoze?

Gość wrocław awaw
U nas korki to chodzą od 50 są a standard to 80zł/h :D

Gość jeśli studiujesz idź do akadem
Daj ogłoszenie że zajmiesz się dzieckiem w Sylwestra - zainteresowanie bardzo duże, choć wiadomo że rodzice wolą znaną już sobie nianię. Jeśli chcesz faktycznie wynieść się od rodziców (jak rozumiem znalezienie pracy niewiele by zmieniło, skoro atmosfera jest napięta), to inne miasto akademickie może Ci tylko pomóc: właśnie przez stypendia, akademiki itd. Ale nie obejdzie się bez przychylności rodziców, którzy będą musieli pobrać zaświadczenia z US itd.

To z Sylwestrem to dobry pomysl :) Dziekuje.

Gość wrocław awaw
Dziurawiec zwyczajny to np. główny składnik persenu, jest jeszcze wiele ziół antydepresyjnych, tylko ludzie zbytnio przestawili się na farmakologię i nie doceniają tego co daje nam natura :)

Jeśli dasz ogłoszenie, że w Sylwestra zajmiesz się kimś dorosłym - to ja aplikuję na pracodawcę! ;)

Pamietam, ze kiedys bralam persen (dawno temu, jeszcze w gimnazjum w czasie wiekszego stresu) jednak nie pamietam jak dzialal. Bede pila ziola:)

Gość kooolo
Dziewczyno ,płaczesz dla samego płakania? jak sie chce to sie działa,opcji jest wiele.Jak chca Ci pomóc to juz nie bo jestes honorowa,ale mnie rozbawiłac.A mecz sie to tylko Twoja wina

Ja wiem, ze moja i nawet nie zaprzeczam. Jest mi wstyd przyjmowac dos od kogos, bo wiem ze czasy sa ciezkie. Jest to dla ciebie smieszne to gratuluje. Obys nigdy nie byla w mojej sytuacji.

Gość jpgSliczna
Co studiujesz?

Jesli placze to z besilnosci. Nie jestem robotem, tez mam uczucia i nie zawsze potrafie panowac nad nimi. Czarli dziekuje, ze chcesz mi poprawic humor :)

Myślę że psycholog zdiagnozuje czy to depresja i skieruje ewentualnie do psychiatry a rozmowa z psychologoiem pozwoli szukać dobrych stron w życiu .Piszesz ,że kiedyś byłaś zadbana a teraz nic Ci się nie chce i tak działa depresja ,że nic się nie chce nawet wstać i umyć ,Musisz zawalczyć o siebie ,nie dać się ,może nawet jakiś wolnotariat aby wyjść z domu i być komuś potrzebna no i ogarnąć się ,da się ale musi być diagnoza i ewentualnie leki.Trzymaj się i głowa do góry ,jesteś młoda i to jest bardzo ważne,pozdrawiam.

Przepraszam, ale boje sie tu napisac - nie chcialabym zeby ktos mnie skojarzyl.

Gość eweqweqweq
ja psychologa odradzam,, jesli juz to psychoterapeuta... u psychiatry nie trzeba się przełamywac, oni tylko wypisują leki w 5 minut czasem nie patrząc na pacjenta... :p Dziurawiec warto pic, jak to lekka depresja, bo na gorszą to nie pomoze nic

Zuzanna wiesz to moje niezadbanie nie wynika z tego, ze mi sie nie chce tylko nie stac mnie po prostu na ladne ubrania, kosmetyki itp. Jestem zawsze czysta i ubrania tez, ale wiesz jak wygladaja schodzone rzeczy. Staram się ratować jakoś czyms z ciucholanda, ale nie sa to jakies ladne rzeczy, raczej takie zwykle.

Gość wrocław awaw
Dyshonorem jest złodziejstwo i sponsoring a nie przyjęcie pomocy jak ktoś ją oferuje, wystarczy odwdzięczyć się kiedyś tej osobie/ewentualnie pomóc komuś innemu.