Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lady Caroline

Nie wiem jak można urodzić dziecko z gwałtu i jeszcze je kochać

Polecane posty

po co aborcja, tabletki? od razu z mostu skoczcie, jednej glupiej mniej :)

Gość Lady Caroline
12563475676575 - I o to chodzi, kobieta sama sobie może wybrać odpowiedni czas na macierzyństwo, i nie trzeba słuchać jakichś nawiedzonych obrońców życia, tylko siebie. Bo oni dużo krzyczą, ale jak już nakłonią do porodu, to później ani Tobie ani temu dziecku nie pomogą.

Gość 12563475676575
nie rozumiem przeciwników aborcji skoro nie chcą jej przeprowadzać dlaczego zabraniają komuś.

Gość Lady Caroline
afa_fa - Więc, jeśli Twoja córka w przyszłości zajdzie w niechcianą ciążę to mam nadzieję, że pomożesz jej zorganizować samobójstwo, no przecież jesteś jej matką, i to Katoliczką.

Ten temat to kwadratura koła.A ja sie zapytam, jaką macie pewnosc ze napewno pokochacie wlasne dziecko poczete "normalnie" nie mowiąc juz o gwaltach?nie mozecie miec takie pewnosci 100% ,bywa i tak że z jakis niewiadomych przyczyn kobieta odtrąca swoje dziecko i sam nie wie czemu Ja bylamw ciązy 3 razy i w zadnej ciązy nie mialam pewnosci czy napewno gdy dziecko sie urodzi bede wstanie je pokochac,a w pierwszej najbardziej ,i nie ukrywam sporo mi to zajelo, i mysle ze wiekszosc kobiet takie ma obawy,a co niektore juz zalozyly,ze tym bardziej dziecko z dokonanego przestepstwa na nich, dadzą rade pokochac dziecko z gwałtu...stek bzdur czy napewno tak by bylo,, puste slowa i tyle

Gość poraszka
aż przykro sie czyta nie takie wypowiedzi.Usunąć powiedzmy to wprost ZABIĆ dziecko przecież w połowie to twoje geny wiec ktoś po pełnił przestępstwo gwałt ale ty Mamusko ZABIJESZ i tak ze spokojem piszesz dobrze ze to tylko gdybanie ale jednak myśle ze za bijesz kawałek siebie bedziesz ten ból za dawać kawałek po kawałku rączka, nożka, ALE co tam zabić kawałek siebie i twierdzić ze jest sie kimś lepszym od gwałciciela

Gość 12563475676575
zabieg abrocji nie funkcjonuje jako zabójstwo chyba ze w kościele. koniec tematu.

Przestań pierniczyć. Takie wmawianie komuś co będzie czuć. Znam wiele lasek, które poddały się zabiegowi i jakoś nie widze po nich zeby cierpiały. Raczej widać po nich tylko ulgę. Niektóre od tamtego czasu zdążyły pokończyć szkoły, pobrac sie i załozyć rodzinę we własciwym czasie z właściwym facetem.

ale ksieza żadne prawo nie obowiązuje, oni sa ponad prawem i rzadzą sie swoimi prawami na ktore Watykan jawnie dawal poparcie i paluszek na usteczka kladł ,zatajając przestepstwa

Gość 12563475676575
tak naprawdę robi sie awanture że aborcja to morderstwo, moim zdaniem aborcja powinna być legalna, a jednoczesnie powinno sie promowac akcje takie że można dizecko oddać do adpocji, że można poradzić się psychologa,mozna uzyskac jakąś pomoc mateirialną. że aborcja to nie jedyne wyjście. kobieta zostaje sama z podjeciem decyzji. bo co niby ją ma przekonac banda rozwscieczonych moherów??

Gość Lady Caroline
15:24 [zgłoś do usunięcia] poraszka "aż przykro sie czyta nie takie wypowiedzi.Usunąć powiedzmy to wprost ZABIĆ dziecko" ­ Usunąć to powiedzmy wprost PRZERWAĆ CIĄŻĘ. O żadnym morderstwie nawet nie ma mowy i tak na chłopski rozum - Jeśli aborcja rzeczywiście byłaby morderstwem to dlaczego w większości krajów Europejskich jet legalna? Dlaczego za granicą można sobie ciążę usunąć na życzenie? A według Ciebie to jest przecież morderstwo.

Czy to aborcja czy konopia nie rozumiem durnych przepisów i zakazów. Wiadomo jak to jest w praktyce wic po co sie oszukiwać? nie lepiej zalegalizowac, kontrolować i poprzec to wszystko kampania edukacyjną zamiast oszukiwac sie i udawac że problemu nie ma?

Gość poraszka
jesli słowo zabić miało by miec tylko znaczenie religijne to czemu w sądzie wydaje sie wyrok za zabójstwo a nie za usunięcie np przeszkody w czasie rabunku jednak coś was rusza skoro tak atakujecie. dla mnie jest to za pozbawienie życia i koniec

Gość Lady Caroline
poraszka - Nie bardzo wiem o co Ci chodzi, myślę, że byłoby lepiej gdybyś pisała po polsku.

Toksyczna zazwyczaj sie z Tobą zgadzam, ale nie w tym przypadku- kk nie mówi, ze uzywanie prezerwatyw to morderstwo. Wręcz usprawiedliwia prezerwatywy wsród innych metod antykoncepcji nazywajac to mniejszym złem. Nie rozumiem ciagłej nagonki na katoli. Wszyscy dzieci chrzczą, biorą sluby koscielne- ale w necie zagorzali ateisci- hipokryzja. I nie tylko kk nazywa aborcje morderstwem. wielu ateistów PRAWDZIWYCH również tak uważa. Skoro 3tygodniowemu zarodkowi bije serce i zaczyna sie rozwijać mózg oraz układ kostny to czym jest? Roślinką? owadem? Krewetką? No niestety- jest człowiekiem. Medycyna w dzisiejszych czasach jest tak rozwinieta, ze pozwala na USG już w bardzo wczesnej ciazy zobaczyc m.in. bijace serduszko a ciemnota dalej jak w sredniowieczu uwaza, ze to nie jest żywa istota tylko sam plemnik połaczony z sama komórka jajową :)) Nauka do przodu a Ci sie cofaja. cóz to klasyczny syndrom wyparcia :) I tyle ;)

Gość poraszka
plumkaj sobie do woli

porazka..w religijnym znaczenieniu spuszczenie sie do prezerwatywy tez jest uznawane jako morderstwo na rowni traktowane z aborcją, i tak jest ,wiec moze jeszce zacznij nawolywac aby prezerwatyw nie uzywac, bo w swietle KK to jest mord ??

i jeszcze jedno ode mnie. Nie pamiętam gdzie tak jest, ale bodajze w jakims stanie w ameryce, że kobieta, która chce poddac się aborcji MUSI zobaczyc dziecko na USG. Badania wykazuja, że bardzo duzo kobiet dzięki temu unika aborcji i jakos... kochaja swoje dzieci i daja im szanse :)

Spójrz, że dziecko nie jest niczemu winne więc już na początku potępiam Cię za "wywalenie"! Fakt, ciężko wychowywać dziecko które jest owocem gwałtu, ale pamiętaj, że ono naprawdę na świay się nie prosiło, niczemu winne nie jest, a jeśli boli Cię jego widok to oddaj je rodzinie, która dzieci mieć nie może, a chce.

mama 6latki :)) - niestety sama niejednojrotnie na wlasne uslyszy slyszalam ze stosunek zakonczony w prezerwatywie jest morderstwem, takze moje starsze dzieci do mnie nawiązaly ostatnio na ten temat dlaczego kosciol tak okrutnie mowi ,ze stosując prezerwatywe wtenczaszabijamy nienarodzine dziecko.. uprawiając seks w zabezpieczeiu to grzeszymy,.co ja mialam im powiedziec? niech kieruują sie wlasną ideoligią i tyle

Gość 12563475676575
poraszka żeby kogoś zabić pierw musi się urodzić innej mozliwości nie ma

Gość Lady Caroline
czarna_jagodziankaa - A niby dlaczego mam chodzić w ciąży i rodzić dziecko gwałciciela? Dla mnie to jest niepojęte i ja bym się na to nie zgodziła, a to że inni się starają i nie mogą mieć dzieci, czekają na adopcję to już mnie nie interesuje, nie urodzę dla ich widzimisię dziecka z gwałtu.

Toksyczna no niestety mylisz się tutaj. Ja nie mówie, ze jakiś nawiedzony ksiadz z ambony tak powiedzial. Ja mówię o rzeczywistym podejściu kk do tej sprawy. ksiadz pedofil (co zdarza się rzadko, tylko jest nagłosnione bardziej niz pedofil mechanik czy pedofil prawnik), ksiadz zdzierajacy kase, ksiadz majacy 8 dzieci nie są Kościołem tylko są jednostkami należacymi do Koscioła- to jest roznica. Katolicyzm nie jest zły- co złego jest w dekalogu czy przykazaniach miłości? Źli sa ludzie 9w tym ksieza takze, bo tez sie zaliczają do ludzi) ale nie sama religia