Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lady Caroline

Nie wiem jak można urodzić dziecko z gwałtu i jeszcze je kochać

Polecane posty

Gość Lady Caroline
mama 6latki - KK nie uznaje antykoncepcji, jedynie poleca kalendarzyk małżeński.

Gość poraszka
MAMA 6 latki dokładnie o to mi chodzi ze to soc to człowiek ktory zyje tylko w naszym ciele ale moze dziewczyny mysla ze bociany zyczmy sobie ciąż tylko za planowanych by nie bylo takich dylematów

i jeszcze jedno... współczuje wam wszystkim, ze trafiłyście na tak głupich księży... ja trafiłam na samych dobrych w moim życiu. Madrych, pełnych powołania. Cóz... moze zamiast patrzec na tych złych warto czasem sobie wrócic do nauk jakie głosił np JPII? i nie kieruje tego do ateistów, tylko do ludzi, którzy stracili wiare przez nieodpowiednich ksiezy

A wiesz co, księżniczko? Zgadzam się, ze aborcja w takim wypadku nie jest złym pomysłem. Szczególnie przy takim nastawieniu, jak Twoje. Ale znam dziewczyny, które mają dzieci z gwałtu... ba! Z gwałtu dokonanego przez ich własnego ojca. I nie mają tak nakaszanione, żeby za okno wyrzucać, przeciwnie, normalnie kochają. Kwestia podejścia czyli.

Lady Caroline stosuje prezerwatywy od samego początku- nie mów mi ;) rozmawiałam na ten temat z wieloma ksiezmi w tym z jednym prałatem i św. pamieci arcybiskupem Zycińskim. Skoro nie jestes praktykujaca katoliczka a opierasz się na informacjach zasłyszanych to lepiej ugryź sie w język.

mama 6latki - ja sie nie myle,bo to nie ejst moja hipoteza, tylko stwierdzam fakty co z ust Ksiezy Koscola Katolickiego jest wypowiadane, i to slyszalam niejednokrotnie na wlasne uszy,jak i moje starsze dzieci, wiec to nie jest moja ideologia, ale ideologia Ksiezy KK ktorzy prawią takie moraly Mylic bym sie mogla gdybym tego nie sluszala, i cos przypuszczala, ale jesli ktos mi to w oczy powiedzial lub osobiscie sluszalam takie poglądy to jednak nie we mnie szukac blednego myslenia, nie we mnie

wypowiedź ksiezy toksyczna nie jest zgodne bardzo czesto ze stanowiskiem samego kk. Wiec nazywaj rzeczy po imieniu, że wielu ksiezy tak uwaza a nie, ze kk tak głosi- bo to wielka róznica. Rydzyk glosi- dawaj babka cała rynte, a kk na podstawie pisma mówi daj choć wdowi grosz i nie kosciołowi a potrzebującemu

Gość sfgxvh
dziecko z gwałtu? pffff oczywiście, ze bym usunęła! NIe ma tematu nawet, ze miałabym być inkubatorem i przedłużaniem genotypu jakiegośśmiecia, co mi zniszczył życie. I to nie jest dziecko- tylko pomiot. wy się biologii nie uczyłyście? genetyka to dziwne słowo?

Mało tego! Wielu ksiezy DZIWI sie ludziom z neokatechumenatu (który nalezy do kościoła) że robią tyle dzieci rok po roku nie zważajac na życie i zdrowie kobiety. sami wtedy mówia, ze czasem lepiej uzyc prezerwatyw przynajmniej do poki sie nie opanuje NPR

sfgxvh a gdyś miała dziecko z mężem, który jakby sie okazało po latach zgwałcil jakas kobiete to zabiłabys swoje dziecko zeby nie przedłuzyc genów tego smiecia?

Gość sfgxvh
zgwałciłby MNIE czy tamtą? pierdolisz gupoty.

Pisze caly czas "ksieża" jakie poglądy mi przekazywali i nie tylko mi To na czym Ksieza KK gloszą swoje pouczania i umoralniania?na czym opierają swoje nauki przedmalzenskie? no chyba musza na czyms sie opierac,chocby na Biblii,Nowym-Starym Testamencie, na słowie Bozym. Oni sa przewodnikami i lud podąza za ich praktykami i naukami.Jak wyglaszają takie ideologie jakie pisalam, to skąd to sie bierze? a jak ich ideologioe faktycznie są z duupy wziete niezgodne z Pismem Ś. to jakim prawem taki ktos pelni role ksiedza???

Gość sfgxvh
poza tym jak można pisa o sobie per "mama 6 latki" w czarnym nicku. Jak widać, tyle sobą reprezentujesz na ile ci rozród pozwala

Gość sfgxvh
poza tym jak można pisa o sobie per "mama 6 latki" w czarnym nicku. Jak widać, tyle sobą reprezentujesz na ile ci rozród pozwala

Gość poraszka
pasowało by ze byście zo baczyły ze w brzuchy jest coś wiecej niż tylko kijanka a co do wiary nawet ateista nie za bija bez potrzeby. słuchałam raz wywiad z pewnym za konikiem ktory znamy jest z organizowania zlotow na Legnickich polach i po wiedział kota worku tez by nie kupił wiec co wy na to ????

spotkałam na swojej drodze multum księży i żaden nie wygłaszał teori o których mówi toksyczna...ale owszem czasem sa niewłaściwi ludzie na niewłaściwym miejscu. Wśród księży, nauczycieli, lekarzy etc. Co do dziecka z gwałtu - nie wiem co JA bym zrobiła natomiast na pewno nie czuje się osobą upoważnioną by komuś mówić co w takiej sytuacji ma zrobić.

Gość sfgxvh
Autorka zadała pytanie - tak odpowiedziałam. To mentalność niewolnicza pozwala na pokorne spierdolenie sobie życia przez byle zwyrodnialca. Gardzę takimi bababmi

jestem na forum dla matek i kobiet w ciąży to mam nik do tego dostosowany. Co w tym złego? To Ty masz jakieś dziwne kompleksy skoro zaglądasz na forum dla mam nie majac dzieci. Toksyczna wybacz ale do Koscioła chodzę 24 lata, nauki przedmałżeńskie również miałam i NIGDY nikt nie głosił przy mnie takich herezji o jakich piszesz... mówię- trafiłaś na porypanych ksieży

Gość mam dwoje dziieci, bardzo
kochanych, ale nie zdobylabym sie na urodzenie dziecka z gwaltu. Dziecko to dla mnie uwienczenie milosci, ktos , w kim odkrywam co dzien cechy najblizszych, ludzi, ktorych najbardziej kocham. Mysle,ze nikt nie ma prawa wymagac od kobiety, zeby w tym wypadku dzialala wbrew sobie.

Gość sfgxvh
a kto ci napisała, ze ja nie mam dzieci? od moich dzieci wara i od mojej prywatności też.

Gość mam dwoje dzieci, bardzo
dziecko nie abstrakcyjnym tworem, przyniesionym przez bociana, nie jjst tylko matki, zawsze musi byc do tego dwoje ludzi, równie waznych.

Ja mam doprawdy niebywale szczescie przyciagania do siebie porypańców.wiec sie sama sobie nie dziwie jaka jestem juz tym wszystkim zmeczona ,glownie co ksiądz to inna rola misyjna nie wiadomo na czym w koncu oparta Ale jeszcze raz powtorze, dziecko poczete z gwaltu nie ma pewnosci ,ze od wlasnej matki uzusyak dobre traktowanie czy milosc, ludzka psychika pod wplywem urazu potrafi niezle duzo przestawic w naszej emocjonalnosci, i doprawdy nie jestem pewna czy te dziecko powinno przebywac pod jednym dachem z rodzicielką ,stając sie obiektem wyladowan traumy na dziecku Jesli ktos decyduje sie zostawic w szpitalu i oddac do domu dziecka to moze i czasami lepiej dla tego dziecka

Gość kkkiiikkkaaa
Ja bym usunęła bez zastanawiania się. No jeszcze tego by brakowało, że w imie obrony płodów ktoś zmusiłby mnie do 9 miesięcy ciąży, łażenia z brzuchem, przerwy w pracy, bolesnego porodu i długiego połogu. A przedtem ktoś zmusiłby mnie do seksu... Rany, czy my żyjemy w krajach muzułmańskich, że kobiety pozwalaja sie tak upodlać? I co mnie to obchodzi, że "dziecko niczemu nie jest winne". Płod jak coś, nie dziecko, poza tym tego płodu w ogóle miało nie być. Poza tym zastanówcie się: co taki kilkutygodniowy płód czuje? Kompletnie nic, on jest jak zabijana mucha. A dorosła kobieta? Czuje fizyczny i psychiczny ból, upokorzenie, często wpada w depresję. Dla mnie to jak wybierac między zabiciem wspomnianej muchy a fizycznym skatowaniem psa. No sorry, ale wybieram zabicie muchy.

Gość łąki pola lasy
dokładnie, ja też bym usunęła, nie ma mowy o jakimkolwiek rodzeniu, a te krzykaczki co piszą o zabijaniu dzieci i o tym, że one nie zawiniły są po prostu idiotkami, bez jakichkolwiek uczuć, bo to chyba wiadome, że kobieta jest ważniejsza niż to co ma w brzuchu, a zmuszanie jej do rodzenia jest barbarzyństwem.

Gość Mała Nataliee
A teraz idę po ciepłe kakao, bo mamusia mnie z kuchni woła, jeszcze muszę odrobić lekcję na jutro, napisać jedno wypracowanie, wyobraźnie mam ogromną ale szlifuję ją tu na Kafe, serwując Wam różne nieprawdziwe historyjki o mnie ;)

Gość fvfbsbfsbf
może najpierw szkołe skończ

Gość to jakaś obrończyni zycia
bawi się w bajkopisarstwo ale nie bardzo jej to wychodzi

do pani lady jeszcze chciałam coś dodać: moim zdaniem aborcja jest morderstwem. Nie wyobrażam sobie, jak bym mogła usunąć dziecko w moim brzuszku. Nieważne czy z gwałtu, czy nie. I moim zdaniem naprawdę tu dużą rolę odgrywa charakter.

Gość wedżajna
a moim zdaniem aborcja jest pogrzebem. nie można zabić kogoś kto sie nie urodził i o ustalenia co to jest mamy prawo i terminy medyczne.

Gość pije herbate owocowa
Tak na marginesie (bo wczesniej byla o tym dyskusja) to uzywanie prezerwatywy nie jest morderstwem. Jedyne co kosciol ma przeciwko antykoncepcji jest brak poszanowania plodnosci kobiety i ryzyko przedmiotowego traktowania drugiej osoby Zanim zaczniecie dyskutowac to sie troszke doedukujcie :o Polowa tego co piszecie o katolicyzmie to bzdura Niestety wiekszosc katolikow w tym kraju nie jest godnych nasladowania i psuja tylko sobie opinie