Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropka nad i*

Ciężka sytuacja. Nie wiem jaką decyzję podjąć.

Polecane posty

Gość bbjbjgk
Ten film to farsa oczywiscie ale zahukane mohery tylko w ten sposob manipuluja uczuciami kobiet.

saga, nie zwykłam pisać tego typu wypowiedzi, ale pier..lisz strasznie. Najpierw jej piszesz, że to jej decyzja, a potem jej piszesz, że ma się nie bawić w Matkę Polkę. No jasny gwint! I nie pierdziel, że jak ma pracę na czarno to może zapomnieć o macierzyńskim, bo parę osób już jej pisało, że wystarczy założyć DG i już ma się prawo do świadczeń ZUSowskich. Dziewczyna ma swoje sumienie i to jej sprawa, jak się będzie czuła po aborcji czy po porodzie, ale na litość, nie mówcie jej, że ma zrobić A albo ma zrobić B!

Gość kropka nad i*
Dziewczyny, dziękuję wam bardzo za wszystkie wypowiedzi. Niestety nie mogę porozmawiać na ten temat ze swoim facetem, bo gdybym podjęła decyzję o usunięciu, to nie chcę aby o tym wiedział. Jeżeli podejmę decyzję o urodzeniu, to oczywiście zostanie o tym poinformowany i wtedy zobaczymy jak się zachowa. Pozdrawiam was.

Kropko, wydaje mi się, że będzie Ci dużo łatwiej podjąć tę decyzję, jeżeli z nim o tym porozmawiasz. I będzie to uczciwe wobec niego, moim zdaniem ma prawo wiedzieć, że jesteś z nim w ciąży.

Gość kropka nad i*
I tak tego nie zamierzam obejrzeć.

Gość bbjbjgk
Nie ogladaj bo to tylko manipulacje moherow.

Gość TAKAZLA
ten filmik to nie zadna prowokacja - to sa FAKTY! okrutne!

Gość bbjbjgk
Taaa, takie same fakty jak Ty. :D

Gość TAKAZLA
no akurat tak sie sklada ze ja jestem faktem :)

Gość Move like jagger Maroon 5?
Autorko jestes? napisz potem jaka decyzje podjelas, czy porozmawialas z facetem i ogole pisz nam tu. 🌼

Gość kropka nad i*
będę informowała co i jak. Jak na razie zrobiłam test, który potwierdził moje przypuszczenia.

Gość kooocccciiiiimiętka
Oczywiście nie mów facetowi, dopóki nie zdecydujesz się urodzić. Nie wiem co zrobisz, ale zrób to, co chcesz. I NIGDY nie ródź,, jeśli masz wątpliwości

Gość ubaw po pachy
twoje objawy ciąży są śmieszne. Bolące piersi i spóźniający się okres miałam 6 razy w tym roku a w ciąży nie jestem. dodałaś sobie 10 lat czy co? zachowujsz się jak małe dziecko, już nastolatki wiedzą że robi się test ciążowy a nie ciąża bo czuję to, całe biuro z ciebie leje

Gość kropka nad i*
ubaw po pachy - a czytać ze zrozumieniem umiesz? Napisałam, że zrobiłam test, który potwierdził moje przypuszczenie, więc swoje czcze gadanie daruj sobie :)

Gość kropka nad i*
I pozdrów całe biuro, które leje 🖐️

mi smutno sie zrobilo..ze tak latwo jest w nawet rozwazac aborcję.. a jak czytam dobre rady typu : "nigdy nie rodz jak masz watpliwosci" to mi niedobrze... powiem tylko, ze wiem co znaczy nieplanowana ciaza..i wiem jak jest ciezko czasem, jakie leki moze miec kobieta, i praca to akurat najmniejszy argument, ale wiem tez ze takie dziecko potrafi byc calym swiatem i wynagrodzic wszystkie łzy i niepewnosc... Nie masz 16 lat Autorko. Twoje dziecko będzie mialo wspaniała mamę..cos tak czuje... :)

metafora pier...olisz za przeproszeniem ty! wyobrazasz sobie zalozyc firme, ktora musi istniec przez rok czasu, gdzie nie masz swojego wkladu w nia, bo pracujesz na czarno, a to, ze dostasjesz kase, aby zalozyc firme, to jedno wielkie gowno. w PUPie jak jestes autorko zarejestrowana, to jak zalozysz firme dostaniesz kase, ale wez ta firme utrzymuj i plac skladki! nawet niech wyniosa cie one przykladowo 400zl miesiecznie, to 400zl miesiecznie idzie w proznie, jak np nie bedziesz miec dochodow z firmy. do tego trzeba miec dobrze przemyslany plan, jaka firme chcesz miec, czym ma sie zajmowac, bo nie wystarczy stworzyc jakiejs pierdoly tylko po to, zeby miec pozniej macierzynski itp. czesto ludzie zakladaja firmy, ktore musza utrzymac sie przez rok, zeby dostac na starcie marny grosz na wspomozenie firmy, ale ile z tych ludzi wychodzi na tym na zero albo na minusie. metaforo jakbys czytala ze zrozumieniem, to doczytalabys w moich wypowiedziach, ze nie warto byc Matka Polka i jednoczesnie, ze decyzje, ktore podejmujemy to nasza wylacznie sprawa. ale niestety wiekszosc ludzi ma problem z czytaniem ze zrozumieniem:D widac, ze jestes jeszcze mloda osoba i nie potrafisz myslec wszechstronnie tylko skupiasz sie na jednej rzeczy. dziecka miloscia nie nakarmi sie, a przy okazji trzeba zapewnic mu godne zycie, a nie liczenie kasy od 1 do 1, popadanie w dlugi itp...dziecko ma swoje potrzeby, ale my jako rodzice rowniez. a jak my nie mamy warunkow do tego, zeby miec dziecko, to nagle te warunki znajda sie? no na pewno...:/

Sago, masz małe pojęcie o niektórych sprawach. Na założenie działalności gospodarczej nie musisz mieć wielkich pieniędzy, nikt nie każe autorce zakładać spółki akcyjnej. Sporo kobiet w ciąży tak robi i dostaje później chorobowe i macierzyński.

Gość taka jedna spod sklepu spoz.
messol kolejna idiotka bo inaczej nie da sie tego nazwac. a skad ktos kto robi na czarno ma wziac kase na zalozenie dzialalnosci?? no powiesz mi?? z nieba?? moze rodzice jej dadza? dziewczyna nie ma umowy, krotka znajomosc, a dziecko prawdopodobnie w drodze, a wy jej kazecie zalozyc firme. super pomysl! moze kasa na drzewie rosnie, a ja o tym nie wiem?

Gość taka jedna spod sklepu spoz.
"Na założenie działalności gospodarczej nie musisz mieć wielkich pieniędzy" a moze ty jej kase pozyczysz? a moze DASZ?

ja nie mam pojecia, to kto ma pojecie piszac, ze trzeba zalozyc firme? wy na pieniadzach spicie? to zamiast odkladac na wyprawke dla dziecka, bo nie wiadomo, jak zachowa sie facet w przypadku ciazy, to proponujecie jej dzialalnosc? co z tego, ze duzo osob tak robi. byc moze takie osoby maja pomoc w rodzinie, ktora ma kase i dla nich nie stanowi problem pozyczyc, czy dac. przypuszczalnie autorka jest w ciazy i bedzie chciala urodzic, a facet cmoknie ja w 4 litery, bo nie chce dziecka, to jak rozwiaze sprawe z kasa? o alimenty dopiero bedzie mogla starac sie po narodzeniu dziecka, a wczesniej musi ona jakos funkcjonowac, robic badania, ktore czesto trzeba robi prywatnie, bo takie czasy...trzeba przemyslec wszystko za i przeciw, a nie od razu wchodzic w dzialalnosc. moze jeszcze zaproponujcie jej kredyt na ta dzialalnosc? autorko licz zawsze na siebie i nie pakuj sie w takie rzeczy, bo nie dasz rady tego utrzymac. mam nadzieje, ze bedziesz miec wsparcie w swoim chlopaku.

Gość dbh
juz nie przesadzajcie ile to dziecko kosztuje,jakby tak kazdy sie tego bal to malo kto by rodzil.ale radze ci abys sie zdecydowala na urodzenie a te co ci odradzaja to zaloze sie ze nie maja dzieci i nic na ten temat nie siesta tak jak te powyzej

Gość dbh
nic na ten temat nie wiedza,tak jak te powyzej

Saga, a po co ona ma dostawać kasę z urzędu i utrzymywać firmę przez rok? :/ Ma tylko płacić składki, które ją uprawniają do pójścia do lekarza i jak przechodzi na L4, a potem macierzyński, to zawiesza firmę, widzę, że masz pojęcie w tym temacie że ho ho.

Gość malineczkaaka
Słuchaj, myślę że możesz tego żałować, gdy zdecydesz się na aborcję. Czasami życie decydue za nas. Może tak miało być? Masz 9 miesięc aby przygotować się do roli matki. Zależy jaką masz teraz pracę i czy dasz radę żeb pracować w ciąży. Twó facet wie skąd się biorą dzieci, skoro byliście razem kiedy to sie stało to pewnie do głowy mu przyszły możliwe konsekwencje. Napisz coś o nim, jaki jest co do niego czujesz...

ja odradzalam dziecko i jestem za aborcja, a mimo to jestem w ciazy:) to, czy ktos ma dziecko, czy nie nie ma nic wspolnego z pogladami nt aborcji. bez przesady. metafora jak ja nie mam kasy na dzialalnosci, to po prostu nie pakuje sie w to i koniec. a juz tym bardziej bedac w ciazy, gdzie na glowie mam dziecko i jego potrzeby a nie firme. i to mam caly czas na mysli...oczywiscie wszystko mozna ladnie obejsc, bo mamy beznadziejne prawo w polsce, ale sa jeszcze inne opcje.

Poza tym mówi, że pieniądze to nie problem, więc chyba wyciuła te 400 zł na składki, a jak będzie chodziła prywatnie do lekarza to ile myślisz wyda? A pomyślałaś o tym, gdzie urodzi, jak nie będzie miała ubezpieczenia NFZ? W szpitalu prywatnym za min. 2 tysiaki!

taaa bedzie pisac, jaki jest jej facet, jak zaraz zaczna sie posty, ze rzuc tego ch...ze nie jest wart ciebie itd. co kogo obchodzi jej facet? do tej powyzszej osoby- na podstawie postow potrafisz okreslic czyjs profil psychologiczny? wydaje mi sie, ze trzeba kogos poznac i znac dluzszy czas, zeby wiedziec kim dana osoba jest, a nie kierowac sie postami. durne ludzie;D a to czy bedzie zalowac usuniecia ciazy to tylko jej sprawa i nic nam do tego. jej dupa, jej zycie.