Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Więc proponuje tak

Imiona 2013

Polecane posty

Gość Więc proponuje tak

Jakie imiona będą królować w przyszłym 2013 roku? jak nazwiecie swoje pociechy? My zamierzamy Jakub Robert chyba że dwóch lekarzy się pomyliło to będzie Maria Katarzyna.

Gość ohh Karolina
u mnie będą bliźniaki. Płeć jeszcze nie znana. Jeśli dwie dziewuchy to Kaja I Laura. Jeśli dwóch chłopców to Filip i Maksymilian. Jeśli parka to Kaja i Filip.

Gość POLECCIEMIWOZEK
KUBUS :) MAM GDZIES ZE ICH WIELU ;P

Gość U mnie jeśli będzie
dziewczynka- Lilianna, dla chłopczyka jeszcze nie wybraliśmy.

Gość Więc proponuje tak
Polecciemiwozek Ale Kuba i Jakub to dwa różne imiona. Ale ty chyba Kubę nosisz?

Gość POLECCIEMIWOZEK
KUBA KUBA :)

Gość nie chodzę
ja będę mieć Leona :)

Gość dla chłopca
Mateusz, Tomasz, Kamil dla dziewczynki: Kamila, Natalia, Karolinka

Gość Katastrofffa
fajna mama :Moja corcia ma na imie Roksana :) Diabel wcielony !! ;)

Gość A nasza niuniu bedzie
miecna imie Chiara :)

Gość Immers
Lena Fabiola lub Lena Martyna :)

Gość pytanie do kobiet937
mi sie podoba Karolinka :)

Gość mandra6
u mnie ma być synuś - najprawdopodobniej Aleksander

Gość no nieeeeeee
Zero inwencji twórczej. W życiu bym nie dala dziecku na imię Kuba, Julka, Lena, Roksana, Blanka i inne popularne imiona. Co z tego, że są ładne? Później ktoś zawoła na ulicy Julka i połowa dziewczyn się odwróci. Wiem, bo sama mam popularne imię. Niby nie jest brzydkie, ale co z tego skoro połowa polskiej żeńskiej populacje też je nosi? Swojej córce dała rzadkie imię. Nie jakieś szczególnie oryginalne, ale rzadko nadawane. Przynajmniej wiem, że w okolicy nie ma drugiej dziewczynki, która by nazywała się tak samo. Myślę, że rodzice podążając z modą w kwestii imienia robią dziecku krzywdę. Ot co.

Wykaz sie w takim razie inwencja tworcza i podaj przyklady swoich imion ktore uwazasz za " lepsze" od tych ktore podalas.My tez chcemy sie posmiac i pokrytykowac.Kazdy ma prawo nadac imie dziecku takie jakie chce bo kazdy ma prawo do swojego gustu.Nie twoj problem czy to bedzie 20 Julka w klasie bo to nie bedzie twoja Julka!

U nas będzie Ania albo Mikołaj, no nieeee, też wybieraliśmy imiona w podobny sposób jak Wy, nie chcemy mieć właśnie tej dwudziestej Julki czy piętnastego Jasia :)

Gość Jasia zadnego
nie znam ale Mikolajow znam 3.Do tej listy "znanych imion" dopisalbym jeszcze Oliwke i Nicole i Amelie.Niezmiennie od kilku lat kroluja na liscie top 10 najczesciej nadawanych imion zenskich.

Gość U mnie Sebastian lub Gabriela
..

Gość lepsze popularne imię
niż jakieś cudaczne albo obcobrzmiące (jak rodzic nie jest obcokrajowcem to porażka) - zreszta ta popularność jest pozorna - mój syn ma na imię Jakub i zawsze był jedynym Jakubem w klasie (jest w VI klasie), podczas gdy jest np 3 Kacprów.

no nieeee - to może pochwal się, jakie to nietypowe i oryginalne imię dałaś córce, jeśli Blanka i Roksana są dla ciebie megapopularne. Ja akurat nie znam ANI JEDNEJ dziewczynki o takim imieniu.

Gość sxdcfvgbhn
hubert samuel

Jasia zadnego - bo teraz od kilku miesięcy trwa boom na Jaśków :) Gdzieś na jakimś portalu przedstawiali top10 imion w 2012, był Jaś, Staś, Kacper - tyle pamiętam męskich, ale Mikołaja na pewno nie było :)

Gość Więc proponuje tak
Mi nie chodziło o to jakie imiona są popularne w 2012, czy kilka lat wstecz, w tym wątku chodzi, żeby każdy dał propozycje jak planuje nazwać swoją dzidzie która urodzi się w 2013r. Przykro mi, że większość nie czyta ze zrozumieniem, właśnie po tym wątku mieliśmy stwierdzić jakie imiona BĘDĄ popularne i częściej nadawane, np będzie 5 Antosi a jeden Kuba, więc wg tego w 2013 imieniem bardziej popularnym będzie Antoni.

Gość iustka80
tez nie widziałam Mikołaja na liście najczęściej nadawanych imion, ale czuję, że to się zmieni... u mnie tez ma być Mikołaj:)

Gość ano wlasnie
to nieszczesne czytanie ze zrozumieniem .Niektorzy maja z tym problem a owszem.Ale jak tu sie pochwalic jak twoje dziecko ma na imie jak zaraz znajdzie sie 5 pajacow ,ktorzy zaczna cie krytykowac i obrazac.

Gość a ja myślę, że ludziom bije
teraz. Dajcie imię, które dla Was coś znaczy, które dobrze się kojarzy, którego znaczenie znacie i podoba Wam się to znaczenie... Co to jest FABIOLA??? jakaś masakra Co z tego, że nie nadawane... Jeśli priorytetem ma być to, że jest mało popularne to proponuję : Kunegunda, Emerencja, Adolfa, Hildegarda, Hortensja i wiele wiele innych.... A dla chłopca: Gerwazy, Protazy, Baltazar... jest w czym wybierać....

Gość Więc proponuje tak
a ja myślę, że ludziom biję mi chodziło o to, żeby każdy kto tu wejdzie napisał tak jak ja-będę mieć synka, ale imiona mieliśmy wybrane dla obojga-Jakub Robert lub Maria Katarzyna, zaraz mnie za Marie zjadą.