Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Będę MAMĄ2013

Starania o Dziecko od stycznia 2013

Polecane posty

Gość BabyPoznan
Witam dziewczyny! Dołączam:) Mam 27 lat, zaczynamy starania od przyszłego cyklu. Pozdrawiam i życzę powodzenia!

Witam dziewczyny.W niedzielę dostalam pierwszy @ po stracie i dostalam zielone światełko od gina więc zaczynamy staranka?Czy któras wie czy endometrium 5 mm to normalne,czy zaale dzień przed @?bo jeśli tak jest to mi nigdy się nie uda,chyba że po poronieniu mi się tak porobilo,A na co jest te clo?

Gość pylekKwiatowy
Hej dziewczyny, ja tez sie chetnie przylacze, w marcu 2012 poronilam w 9 tyg. (przyczyna nieznana), teraz borykam sie z brakiem owulacji, lekarz twierdzi ze jeszcze sie nie pozbieralam ale widzi ze coś zaczyna się dziec, ostatnio dal mi skierowanie na FSH i ide na wizyte w pt wiec zobaczymyvco powie

hmmm co do tego endometrium o ktorym pisalas to w sumie nie wiem dokladnie co to ale moj lekarz tez w czoraj powiedzial no piekne endometrium wiec nie wiem o co chodzilo ale wiem ze mialam ostatni dzien plodny , no ale tez w ubieglym roku mialam lyzeczkowanie bo ciaza obumarła, ale trzeba byc dobrej mysli:):):)

Gość _Ewqa25_
Hej Dziewczyny! Chciała bym się przyłączyć do was. Mam 25 lat i z narzeczonym staramy się o dzidzię od lipca, niestety nic z tego nie wychodzi. Ginekolog twierdzi że wszystko jest ok, robiłam badania hormonalne niby ok, tylko stężenie lh do fsh wyszło 0,6. Gin powiedział że jest ok, ale ja naczytałam się w necie że powinno być 1, zastanawiam się nad zmianą lekarza, co wy na to?

Gość _Ewqa25_
Hej Dziewczyny! Chciała bym się do was przyłączyć :) Mam 25 lat i staramy się z narzeczonym o dzidzię od lipca. ginekolog mówi że niby u mnie wszystko ok, robiłam badania hormonalne, też niby dobrze, tylko zastanawia mnie stosunek lh do fsh mi wyszło 0,6, a powinno być 1. Niby gin twierdzi że jest ok, ale sporo czytałam i zastanawiam się czy nie zmienić lekarza, bo może jednak potrzebne jakieś leczenie? jak myślicie?

Gość BabyPoznan
karola2812 - ja byłam wczoraj u lekarza i mierzył mi endometrium, ale kompletnie nie pamiętam jakie miało wymiary... też jestem przed miesiączką, a usg zostało w gabinecie. A lekarz nic nie powiedział, czy to nie za mało? Ja też mam do Was pytanie bo sama nie wiem co robić. Kochaliśmy się 3 razy bez zabezpieczenia 8 - 9 dnia cyklu. Cykle mam 26-28 dniowe. Czy to możliwe że mogę być w ciąży, czy plemniki raczej nie przetrwały do owulacji? Mam jakieś zapalenie pęcherza i lekarz przepisał mi Furaginę, ale zaznaczył, że w żadnym wypadku nie można jej brać w pierwszym trymestrze ciąży. A jest za wcześnie, żeby ciąże w jakikolwiek sposób wykryć. Może lepiej kupić jakiś preparat z żurawiny, a na razie odczekać z tą furaginą?

Gość pylekKwiatowy
Hej u mnie gin powiedzial ze mam endometrium pofalowane ale jeszcze w normie wiecnie martw sie na zapas, moze na nastepnej wizycie spytaj o to lekarza

Gość pylekKwiatowy
Hej u mnie gin powiedzial ze mam endometrium pofalowane ale jeszcze w normie wiecnie martw sie na zapas, moze na nastepnej wizycie spytaj o to lekarza

a moze pomogla by mi ktoras zrozumiec swietrdzenie>>> ma pani piekne endometrium?????? bo nie wiem o co chodzilo..... z góry dziekuje . w tym dniu przypadal ostatni dzien jako tako owulacji no i oczywiscie cala owulacje sie staralismy:):):) dzieki za odpiwiedz z gory:)

Karola clo to skrót od leku clostybegyt, tabletki stymulujące cykle.. zwykle się je bierze i chodzi na monitoring USG do lekarza czy jajeczko się wytworzyło, czy pekło, zapłodniło i takie tam.. a w ogóle cześć dziewczyny.. ja się staram trochę już wcześniej niż od stycznia 2013 ale chętnie poczytam was i popisze jeśli można..

Karola clo to skrót od leku clostybegyt, tabletki stymulujące cykle.. zwykle się je bierze i chodzi na monitoring USG do lekarza czy jajeczko się wytworzyło, czy pekło, zapłodniło i takie tam.. a w ogóle cześć dziewczyny.. ja się staram trochę już wcześniej niż od stycznia 2013 ale chętnie poczytam was i popisze jeśli można..

Gość Aggie79
Do Kaja009, u nas nieplodnosc jest idiopatyczna ,moje wyniki są super, mąż może być dawca nasienia :-) a ciąży jak nie było tak nie ma :-(

Witajcie Dziewczyny! MIŁO że dołączacie. :) zapraszam kolejne osoby :). U nas fajnie ten miesiąc się zapowiadał, jednak z powodu choroby teściowej staranka na razie w odstawce są. Dzisiaj trochę mnie ciagnie dół brzucha /owu?/. MOże coś wyjdzie :) jak nie to są kolejne miesiące, chociaż tak naprawdę ważny jest każdy z nich. Nie mam zbyt dużo czasu... Może załóżymy tabelkę aby wiedzieć co której słychać :) Będę MAMĄ2013 ...........36 lat..... @29.12.2012...........cykl 3

Gość Aggie79
Czesc dziewczyny, Ja jestem obecnie w 8 dc, od 2 dc brałam CLO 2 tbl codziennie, w 5dc i 7dc mialam zastrzyk z Fostimoru, jeszcze jeden dziś i w sobote mam usg zeby zobaczyc czy rosna jajka no i ile ich rosnie. owu pewnie za tydzien bo mam cykle 28dniowe. dziewczyny napiszcie czy Wy staracie się na cyklach naturalnych czy stymulowanych?

Hej dziewczyny. Dołączam do Was. My staramy się od pół roku. Mam nadzieję ze 2013 będzie dla mnie i dla Was szczęśliwy :)

Aggie i Littleworld - witajcie! Aggie - jak napisałam na początku - miałam 2 cykle z clo i duphastonem, teraz przerwa, bo nie miałam tabletek a wizyta w 7 dc. Dzisiaj 13 dc a na usg dwa pęcherzyki 11 i 13 mm. Czyli chyba kicha w tym miesiącu. Cykle mam też 28 dniowe.

Gość starajacaa
ja dzisiaj na afrodycie zobaczyłam paprotkę (dla niewtajemniczonych: jest to mikroskop owulacyjny paprotka wskazuje na dni płodne) i zaczynamy zabawę :) Życzcie powodzenia, mam nadzieję że w końcu zajdę, staram się już 6 cykli

Gość lataraka
Witam! O dziecko staraliśmy się od połowy 2005 roku. Przez te wszystkie lata ani razu nie zaszłam w ciąże. Na początku tj. w latach 2007-2009 czyli kiedy padły pierwsze podejrzenia o to, ze niepłodność nas dotyczy, chodziliśmy do lekarzy, byliśmy nawet w specjalistycznej w klinice. Ale nasza wytrwałość szybko się wyczerpała szczególnie że lekarze niczego nie mogli dostrzec. Zwalali winę to na mnie to ma męża, choć nie mieli podstaw, bo wszystko było zawsze w porządku. W połowie 2009 odpuściliśmy sobie, przestaliśmy chodzić do lekarzy, poznaliśmy kilka par bez dzieci, przyjaźnimy się z nimi. Pochłonęły nas nasze zainteresowania i cele, które po jakimś czasie były dalekie od posiadania dzieci. Nasi znajomi tez maja podobne pasje. Dzielimy się nimi. W połowie ubiegłego roku zmieniłam z mężem miejsce zamieszkania. Przeprowadziliśmy się w inny rejon Polski (600 km od poprzedniego miejsca zamieszkania). Mieszamy i żyjemy w zupełnie innym klimacie. Mąż zajął się intensywnie pracą, natomiast ja zaczęłam prowadzić trochę spokojniejszy tryb życia, niż to było do tej pory. @ spodziewałam się 29 grudnia. Nie pojawiła się. Dziś kupiłam i wykonałam test. Dwie wyraźne kreski, choć po tylu latach i z racji wieku wydaje mi się, że mi przypadł ten 1% pomyłki. Oczywiście jestem świadoma i przygotowana ze wszystko jeszcze może się zdarzyć ,ale nie boje się o ty m mówić. Życzę szczęścia wszystkim starającym się o dzidzi.

Gość Aggie79
Lataraka, twoja historia brzmi jak moja tylko u mnie bez pięknego zakończenia.jeszcze. Życzę wszystkiego dobrego i gratuluje z całego serca

latarka trzeba myslec pozytywnie juz sie teraz sama tak nastawiam:) na pewno jak masz dwie kreseczki to bedzie za 9 mis upragniony dzidzius:)..... taki dwie kreski to marzenie:):):)...... trzymam kciuki

Witam dziewczyny i chetnie sie prylacze do Was. U mnie PCO stwierdzono w wieku 19 lat. Tabletki anty odstawiłam w listopadzie 2011, intensywnie staramy sie od maja 2012. Mam za soba cztery nieudane cykle z Clo i tylko jedna potwierdzona monitoringiem cyklu owulacje. W grudniu przeszłam nieudane HSG-lekarz podejrzewa zrosty albo cholera wie co jeszcze. 2 lutego mialam miec laparoskopie ale wyniki nasienia meza okazaly sie bardzo slabe, ma natychmiast rzucic palenie i zaczac brac leki, na efekty jego leczenia trzeba czekac 3 miesiace wiec moja operacja przesunie sie gdzies na maj moze czerwiec. Teraz nadrabiam zaleglosci w Waszych historiach:)

Powodzenia ja zaszłam w styczniu 2012 roku w ciąże, a starania rozpoczeliśmy też od stycznia 2012. Jutro będę miała 28 lat, więc starając sie miałam 27 lat. Powodzenia.

Hej Ja już się postarałam i to 5tg. :) starajcie się bo warto :) trzymam kciuki :)

Hej dziewczynki jeśli mogę to się przyłączam. Mam nadzieje, że rok 2013 będzie w końcu udany. Tak naprawdę to już będzie 5 lat jak staramy się o dziecko. Od ślubu nie stosowaliśmy żadnych zabezpieczeń, po roku czasu nie było efektu podjęłam leczenie. Wina po mojej stronie, mąż jest zdrowiutki. W grudniu 2010 roku udało mi się zajść w ciąże, ale niestety okazało się, że jest to ciąża pozamaciczna. Ciąża pękła uszkodziła prawy jajowód, jajowód musiał zostać usunięty. Od tego czasu starania nadal trwały. Brałam Clo, Femarę, Merional, ale żadnego efektu nie było. W lipcu zeszłego roku zmieniłam lekarza, zrobiłam zlecone przez Niego badania. W lutym tego roku podchodzimy do pierwszej IUI:)

Ktoras z Was pisala o ziolach ojca Sroki? podobno sa pomocne przy zajsciu w ciaze ale nie mozna ich pic w trakcie kuracji hormonami bo moze dojsc do hiperstymulacji jajnikow a z tego dopiero ciezko wyjsc.

Dam Wam radę. Nie myście, że już ma ma być dziecko, że chcecie itp. Podejście jest ważne ,,olejcie'' to, nie myście. Myśl, że już ma być dziecko jest najgorsza.

Hej,postanowilam sie i ja przylaczyc,mam juz syna i ma on 10 lat,2 lata temu postanowilismy postarac sie o dziecko ale nie wyszlo,wstepnie lekarz stwierdzil ze jest wszystko ok,ale dostalam skierowanie do poradni leczenia nieplodnosci do ktorej mamy zamiar sie zglosic,czy robilyscie sobie testy owulacyjne,sa one wiarygodne? Mam nadzieje ze w tym roku sie wszystko ulozy.