Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dociekliwa Kobietka

Poród w Oświęcimiu

Polecane posty

Gość samotna szczęśliwa mama
Tez mam taka nadzieje ja karmilam piersią wiec szybko mi to zlecialo:-) teraz tez tak planuje:-) a jak wyprawia szykujesz juz cos? Ja masm juz troszkę ubranej poprane i powoli znosze do domu co nie co:-)

Jeśli chodzi o rzeczy dla dziecka to ciągle wydaje mi się,ze mam mnóstwo czasu :) Mam ubranka,właśnie kupiłam wózek i mam jeszcze chustę do noszenia po synu. Czyli nie mam za wiele chyba. Zastanawiam się nad kosmetykami; jestem zdania ze taka nowonarodzona skore lepiej zostawić w spokoju i wolałabym chyba kupić jakis naturalny olejek tylko muszę poczytać jakim można smarować takiego maluszka. No i coś na odparzenia+ delikatne mydło. Z kosmetyków chyba tyle. Myślę też zeby kupić kilka paczek pieluch teraz i w sierpniu. Pamiętam ile tego się zużywa, wiec w trosce o finanse lepiej zrobić wcześniej zapasy. No i jeszcze lozeczko- w Ikei są za 90zl :). A jak u Ciebie?

Gość szczesliwa samotna mama
Wózek mam upatrzony, podwójny taki rok po roku:-) tylko taski czołg mi pozostał hehe. Ciuszki mam, jakieś tam buteleczki, szczoteczki bo w biedronce były ostatnio:-) koszule do karmienia i tyle. Czekam na wypłatę i uderzam na zakupy bo boje się ze mogę nie zdazyc bo z synem w 30 tyg wyladowalam ze skorczami i jak wyszlam to migusiem na wariata. Lozeczko po synku :-) a co do kosmetyków to dla siebie nie mam nic a u nas to wszystko trzeba bo nic nie dają. A dla malej myślę o zwykłej oliwce i mydelku Bambino.... Nic więcej. Krem do pupki i stosy pampersow bo maz za granica wiec zapasy konieczne....

Gość gość
Widzę dziewczyny że przygotowania pełną para u was ja juz wszystko mam ale większość od siostry lóżeczko od znajomej a wózek z tablica.pl naprawde warto tam zaglądac jeśli nie macie parcia że wszystko musi być nowe. Wogóle to fajnie że temat tu ruszył i opisujecie swoje doświadczenia. Pozdrawiam

ja właśnie wózek kupiłam przez tablicę. 3w1 od razu z fotelikiem samochodowym za 500zł, więc myślę że cena ok :) Ciuszki w sumie też dostałam od koleżanek co mają małe córki. Muszę sobie to wszystko spisać co jeszcze potrzebuję,bo idzie się pogubić :)

Gość gość
Ja też wózek na tablicy tylko głęboki 150 zl a jak nówka fotelik i spacerówka od siostry a druga siostra jest za granica i ciuszków mase wysłała kosmetyków i butelek wiec zbyt dużo dla mnie zakupów nie zostało :-)

Gość gość
Ja to juz mam wszystko :-D teraz tylko czekam.. Torba spakowana.. Wozek z fotelikiem my kupowalismy nowy troche nas ponioslo i duzo zaplacilismy. Teraz z biegiem czasu stwierdzam ze moglismy kupic nowy o polowe tanszy..

ja przy pierwszym dziecku kupowałam nowy wózek i wiem, że szczególnie głęboki jest na chwilę i praktycznie się nie niszczy. Dlatego teraz kupiłam używany w idealnym stanie. A na kiedy masz termin, że już wszystko gotowe?

Mój podwójny wózek tez nas tablicy.pl ok 500 zł z fotelikiem i gondolka dla mniejszego dzidziusia. Lista tez zrobiona i końca nie ma hehe. Dużo tajnych rzeczy można tez kupić w biedronce udało mi się kupić tam kocyk cieniutki za 9 zł bo był ostatni:-) najgorsze i najdroższe rzeczy to z apteki... Te które muszą być nowe o i kosmetyka.... Reszta jak dla mnie jak najbardziej używana:-) :-) jeszcze pościeli nie mam, samej bo wkład się zachował:-) i muszę właśnie gdzieś dorwać torbę bo nie mam się w co spaskowac. Nie wiem gdzie kupić taka najtaniej? Może targ?

Dziewczyny podpiszcie się różnie od siebie bo SA dwa goście i trudno was odróżnić :-)

Gość gość32222
Ja mam termin za 16 dni :-D

Gość patka1987
Ja pisałam jako pierwszy gość zapomniałam zmienic nick z gość na swój.

ja pościel mam po synku, bo nie spał w łóżeczku tylko z Nami, więc oba komplety praktycznie nieużywane :) Ja takie rzeczy jak kocyk, ręcznik do kąpieli, smoczki, butelki będę kupować w pepco - chociaż zastanawiam się, czy smoczek to nie ryzyko, bo jednak pepco to chińszczyzna. Torbę pożyczam od siostry; ma prawie taką niewielką na kółkach. Pieluchy chyba kupię w Biedronce - sprawdziły się przy pierwszym dziecku, a kosmetyki w Rossmanie - czytałam o ich dobrym składzie.

Gość gość32222
My wszystko kupowalismy przez allegro. Tylko kosmetyki w rossmanie. Do kapieli mam oliatum - po tym kuz nie trzeba dzidziusia oliwkowac, zreszta polozna mowila ze oliwka wysusza skore tak naprawde i nie polecala. Pieluch i chusteczek mam zaspas tzn mam narazie 3 paczki jedynek i 3 paczki dwojek i 6 paczek chusteczek.

Gość patka1987
Ja mam termin za 25 dni a jezeli bedzie cesarka tak jak pani doktor mowila to tydzien wczsniej wiec z gosc32222 moze sie spotkamy :-)

Gość gość32222
Hehe patka no byc moze :-D kto wie :-D

Pieluszki tez dada i husteczki tak sami. Reczniczek mam. Szczerze mówiąc balabym się właśnie tej chinszczyzny. Wszystko ok ale nie smoczki :-) a jaki proszek? Właśnie ja znalazłam Dzidziusia na allegro za 33zl juz z wysylka. Polaca się chyba no nie? Kocurku a nie orientujesz się czy w pepco kupiec torbę?

Gość gość32222
Ja kupowalam proszki z loveli.

Gość patka1987
Sa niezle torby w biedronce teraz tylko nie sa takie duze jak wczasowe :-) takie sredniej wielkosci po 19, 99

Gość gość
A gdzie w Oświęcimiu lub okolicy tanio można kupić koszule do szpitala?

Gość patka1987
W chińskim sklepie sa cos po 30 kilka zl albo w biedronce szukaj sa na wyprzedazy po 20 fajne

Gość straszny_kocur
Faktycznie, smoczek i butelkę może sobie daruje z pepco :) Nie wiem,czy maja tam torby, ale maja też fajne koszule-nadawałyby się do karmienia.

Koszule mam jedna z biedronki:-) s dwie po syneczku. A jak dziewczyny chcecie karmić? Piersią? Czy mieszanką? Wiadomo ze wszystko się okaże:-) ja chciałam syna karmić i udało mi się :-) cycal rok :-)

Gość straszny_kocur
chciałabym piersią. Z pierwszym dzieckiem było ok, miałam dużo pokarmu i bardzo żałowałam, że macierzyński był wtedy taki krótki i chcąc wrócić do pracy musiałam go przestawić na butlę. Czyli karmiłam niecałe pół roku. Teraz chciałabym jak najdłużej - gdyby się udało to około rok czasu. A macie już pokarm/siarę? Bo mi się właśnie pojawił kilka dni temu :)

Gość gość
Ja mam dwie koszule do karmienia jedna kupowalam na allegro sa z bardzo fajnego materialu, naprawde polecam . Karmic chcialabym piersia ale zobaczymy jak to wyjdzie. Siare mislam jakos w polowie ciazy, takie zolte plamy na biustoniszu mialam kilka razy ale teraz nic.. Powiedzialabym erecz ze

Gość gość32222
Powiedzidlabym wrecz ze piersi chyba mi zmalaly.. To wyzej tez ja pisalam tylko za szybko wyslalam

Ja tez bardzo bym chciała karmić udało mi się z synem po wielu upadkach... Pewnie gdybym nie musiała brać tabletek karmilabym go do tej pory.... Siara jest i to juz od dłuższego czasu.... A piersi mam mega :-P

Gość patka1987
Chyba kazda z nas wolała by karmić piersią ja też ale jak to jest po cesarce nie wiem. Siare miałam już od 5 miesiąca a teraz końcówka a piersi mi chyba zmalały :-)

Gość gość32222
Patka to masz tak jak ja.. Mi tez sie wyydaje ze mi zmalaly.. A siara tez nie leci od jakis 2 miesiecy..

Gość patka1987
U mnie nawet mąż to zauważył :-)