Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kushion

Październikówki 2013, termin na październik 2013.

Polecane posty

Gość jak masz magnez
to go bierz rozkurczowo. i no spe ja bym ci poleciła luteinę lub duphaston szkoda, że nie masz jak brać:(

Gość zaniepokojona ;(((
malawronka - w jakim celu ta Nospa???? brzuch mnie wtedy rozbolał na chwile i przestal teraz nie czuje nic, jakby bezobjawowo i tak sobie mysle o tym plamieniu, czy ta polozna nie ma racji. W zeszlym miesiacu tez sie tak balam bo przez pare dni plamilam i po przejrzeniu kalendarza bylo dokladnie w tych samych dniach co teraz, czyli jakbym normalnie miala okres.

Zaniepokojona mi lekarz kiedys powiedzial ze plamienie pojawia sie czasami jak mamy mimowolne skurcze a no spa dziala rozkurczowo. Nio i szkoda ze nie masz dostepu do luteiny . A moze to jest plmienie tak jak piszesz w czasie @ i jest to nic groznego

Gość Ewenka
Malawronka moja coreczka ma na imie Weronika i ma 16 miesiecy, zaniepokojona nie przejmuj sie to moze byc tak jak piszesz czynnosciowe plamienie zwiazane z terminem misiaczki albo plamienie zwiazane z implantacja zarodka, jestem polozna. Odpoczywaj i postaraj sie nie martwic na zapas.

Gość Ewenka
Chyba jednak sie pomylilam myslalam ze jestes w terminie pierwszej miesiaczki podczas ciazy ale wnioskuje ze to juz kolejna.

Hej wszystkim:)Ja w pracy jeszcze godzinka choc dzisiaj bylam dowiedziec sie ile mnie badania beda kosztowac sluchajcie to rece opadaja to co mi lekarz zlecil a jest ich troche to mnie wyniosa 250 zeta rece mi opadly czekalam w kolejce do lekarza zeby mi choc na troche dal skierownaie z przychodni ale jak zobaczylam ile musze stac w kolejce przede mna bylo 10 osob kazda z 15 minut bo zrezygnowalam ale co jutro ide i robie nie mam wyjscia a pakietu jak niektore dziewczynki tez nie mam a szkoda bo bym z checia skorzystala:)Z tego wszystkiego jak wyszlam poszlam sobie do fryzjerka i na male zakupki a co tez sie cos nam nalezy i odrazu mi sie polepszylo:)Ja to strasznie mam na slodkie chec zjadlam dzisiaj juz paczka batonika i pare ciasteczek hehehehe Mdlosci jakby ustaly czasami mnie rano troche zlapie ale pozniej juz jest ok.Dzisiaj zaczelam 9 tydzien jeszcze 30 hehehehehe:)Najwazniejsze zeby wszytsko bylo ok i damy rade:)Milego popoludnia zajrze moze wieczorkiem napewno zajrze:)

Zaniepokojnona nie martw sie mi sie wydaje ze to jest tak jak mowisz ze wtedy co mialabys miec miesiaczke to wystepuja u ciebie plamienia.Ja tez bym wziela na twoim miejsu no spe jest rozkurczowa ja parwie cala ciaze z corka bralam i wiem ze jest bezpieczna.usmiechnij sie bedzie dobrze zobaczysz:)

Gość wrona tępota
CHCE SPAĆ!!!! nie CHCEM!

Po pierwsze robie bledy w pisaniu ale robie to pod nikiem czarnym a po drugie mam szacunek do drugiej osoby . Zycze ci zebys miala tylko takie problemy w zyciu jak pisanie chcem zamiast chce.

Dziewczyny ja juz po wizycie. Dzidzia za malutka jest w dalszym ciagu. Zaczelam 9ty tydz a fasolka ma 7 mm. I lekarz potwierdzil ze moze mi sie woda zatrzymywac. Zakazal soli i kazal brac magnez.

zaniepokojona ;((( ja na poczatku tez myslalam ze to nie za dobry okres ale z perspektywy czasu, mimo wszelkich dolegliwosci wiem, ze ciaza to jednak najpiekniejszy okres w zyciu kobiety, kiedy slyszy sie serduszko a pozniej czuje pierwsze ruchy :) wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww czarnulka0000 ja tak jak w pierwszej ciazy przyswajam jedynie sok ceppy pomaranczowy, banany i frytki wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww nadia3111 ja wymiotuje po kazdym posilku :( a jeszcze opieka nad Marina wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww Aaam ja ide na rok macieryznskiego, wiem ze do pracy powrotu juz neie mam bo jestem od marca zeszlego roku na L4 wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww malawronka mnie odrzuca zapach miesa, kielbasy i pieczonego kurczaka a i paperosy i piwo wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

AnilorakAksweisz normalnie jak bym siebie w pierwszej ciąży widziała. Tylko pomyśl 45 kg dowaliłam. I też ciśnienie miałam. Podobno przy ciśnieniu tak jest że nie wiadomo skąd kg przybywają. Mam jedynie nadzieję, że ta ciąża będzie trochę inna. zaniepokojona nie łam się. Najgorzej to się przejmować bo samemu się dokłada sobie zmartwień a w ciąży się martwić po prostu nie można :). U mnie nadal brak jakikolwiek oznak ciąży ( oczywiście oprócz braku @). Jak tak czytam to stwierdzam, że Wy dość często usg macie. I częste wizyty u lekarza. Ja juto idę robić pierwsze badania. Nie lubię kłucia. Nigdy mi żył nie mogą znaleźć. Ostatnio jak byłam oddać krew na badania okresowe to 2 pielęgniarki mi przez prawie godzinę żył szukały. cztery razy byłam kłuta i skończyło się na tym, że wzięłam próbówkę i poszłam do innego ( swojego) ośrodka zdrowia. I tym się z wielkimi problemami ale udało. Ciekawe jak będzie jutro :(.

Moniqell - ja tez mam czesto ochote na frytki i na sok pomaranczowy :D A teraz od godziny męcze sie z bólem glowy i jestem strasznie nerwowa..wszystko mnie wkurza..a piersi co raz bardziej mnie bola,juz o rozmiar wieksze są :P

Syrfi....sprobuj z pobierac z dloni...tez mam problem z zylami...a na dloni zawsze lepiej widac...tylko boli bardziej ale lepiej to niz ma ci gmerac w tych zylach....

Mami a gdzie w Niemczech? Bo ja jestem w Berlinie i tez nie mam tu prawie nikogo :) moze jestesmy sasiadkami?! :D Ja dalej mam urlop chociaz okazal sie bardziej stresujacy niz myslalam, nie udalo mi sie jak narazie ubezpieczenia zalatwic wiec do lekarza do Wrocka musze jechac ale to dopiero p przyszlym tyg bo nie umowl a m sie na wizyte :( a tak juz chcialam serduszko zobaczyc ;( ja nadal mam mega apetyt ale rano zemdlilo mnie od zapachu mydla do rak..? :) zdziwilam sie bo lubialam je wczesbiej bardo a dzisiwj musialam powstrzymywac wymioty ;)

Zazdraszczam ( gdyby ktoś się czepił to chodzi mi o zazdroszczę) Wam tych wymiotów :). Ja też chcę :). Może bym schudła troszkę. Kurde kopnijcie mnie w d...e bo głupoty gadam. Na dłoni też mają problem ze znalezieniem takiej co by była szersza od igły :). Raz to miałam nawet ze stopy pobierane :). I tu to dopiero boli :).

Ojejku to az tak zle?mi kiedys pobierali taka cieniutka igielka jak dla dziecka...ta standardowa za gruba na moje zylki....

Dziewczyny jeszcze pytanie, jak ciaze znosza wasi ukochani, partnerzy, mezowie? Moj jest w ciazy ze mna przytyl juz 3 kg ja chyba 1...do tego jest zmeczony i spiacy a nawet wymiotowal raz ale mowi ze to po polskiej wodce hehe czasem sie zastanawiam kto tu jest w ciazy ja czy on :)

Mam to szczęście, że mojego M nie ma :). Na weekendy tylko przyjeżdża i to nie zawsze. I tak będzie do sierpnia :). Mam więc luzik. Małego do przedszkola a ja sama sobie. W końcu odpocznę :). Boję się jak będzie jak wróci :).

Jakby mojego m nie bylo to bym chyba z glodu umarla...moje calodzienne mdlosci uniemozliwiaja mi normalne funkcjonowanie...wiec wszystko jest na jego glowie...zakupy,sprzatanie wyprowadzanie psa...i bardzo mnie zaluje ze jestem taka biedna

czesc kobitki, Dopiero teraz dopadlam komputer, bo wczesniej bylam z moim mezem w przychodni, bo okazalo sie ze ma nadcisnienie i musi byc co tydzien na kontroli, a w przyszlym tygodniu bedzie mial pobierana krew i juz panikuje. Mdlosci nadal mnie mecza, praktycznie nic nie jem, a jak juz wcisne jedna kanapke to sukces. Najgorzej jest w pracy, bo tak mnie meczy a nie bede caly czas przesiadywala w toalecie. Wczoraj moj maz kochany ugotowal dla mnie barszzyk czerwony a ja tylko troszke pochlipalam i potem juz nie dalam rady. A barszczyk to moja ulubiona zupa. A i ja jestem z malopolski (podhale), ale od 6 lat mieszkam w UK. Mami 2013: niestety mdlosci nie mijaja, ale mam nadzieje ze za jakis czas to bedzie tylko wspomnienie. Nadia 3111: to mamy tak samo i razem to przetrwamy No name 123: Ja niestety nie mam szans na NFZ jako ze nie mieszkam w Polsce, a zeby umowic sie na wizyte u ginekologa to tylko prywatnie i to u Polaka. W Anglii to polozna prowadzi ciaze i jesli wszystko jest ok to ciezarna kobieta nie widzi sie z ginekologiem wcale. Bede trzymac kciuki za Ciebie :*

Gość mami 2013
montgomery : niestety sasiadkami nie jestesmy :( dzieli nas jeden Land . ja mieszkam w thringen dokladniej Gera ... kurcze no szkoda. A co do Twojego meza - czyzby byl niemcem ;)? bo moj i owszem ;) no i jesli chodzi o Twoje ubezpieczenie to piszesz o niemieckim czy polskim ? ze nie udalo sie zalatwic... no i moj M rowniez szczesliwy , wrecz rzeklabym wniebowziety i nad wyraz spokojny bo ja mam straszne wahania nastroi i niekiedy przyczepiam sie o glupote do niego , ale on zawsze stara sie opanowac sytuacje ;) no i moj rowniezprzytyl :p

ale sie wqrwilam. od 3 lat nei uzywalam mojego konta w nordea, nie dostawlama wyciagow ani nic. chcialam konto zamknac ale zgubilam identyfikator, potem moja placowke zamknieto itp. myslalam ze jak nei ma wyciagow to nie nalicza sie nic. dzis mi w rece karta wpadla dzwonei do nich a tu do aplaty uwaga 306 zl... szok

Witam dziewuszki tyle zawsze naskrobiecie przez cały dzień, że jak potem czytam to trwa to pół godziny i każdemu chciałabym odpisac ale nigdy nie pamiętam co komu chciałam napisać:P pytacie jak mężowie - mój mnie wczoraj wzruszył, bo spał ze zdjęciem USG naszej fasolki...;) malawronka - ja też strasznie się bałam wizyty, bo mam prawie brak mdłości, bałam się pustego jaja, ale wszystko jest dobrze, i moja gin obie ciąże mówi że też przechodziła bez żadnych mdłości. więc w zasadzie się cieszę, bo większość dziewczyn tak starsznie się męczy... Gosia ja policzyłam, że dostałam skierowanie na 10 badań. Dlatego 22 idę wycyganić choć część na NFZ;) Anilorak - życzę Ci, aby Twoja dzidzia zaczęła rosnąć, a czy to bardzo niepokojący rozmiar te 7mm? Ja miałam wczoraj 6mm koniec 7 tyg. też wydawało mi się że to mało...

Moniquell: przykra sprawa z tym bankiem, jesli cie to pocieszy to sama mialam niemale problemy z moim kontem, miesiac przec moim weselem ktos mi okradl konto na 70 tys zl. pieniadze odzyskalam, ale ile sie nadenerwiwalam to moje.

aha tez dziś miałam pomidorówkę, bardzo ja lubię, ale tylko ze śmietaną. A dziś zapomniałam kupić smietany i byłam zła, ze będę jeść bez, a tu proszę, jadłam aż sie uszy trzęsły. Jednak smaki w ciąży się zmieniają... Ja jeszcze zawsze do pomidoróki tre ser żólty, pychotka. A w torebce mam schowana dużą paczkę chipsów. Muszę ją zjeść jak mąż nie będzie widział, bo zakazał mi jedzenia chipsów, bo są niezdrowie, a ja jestem uzależniona... przed ciążą zjadałam 1 dużą paczkę na 1/2 dni. Dziś po prostu nie wytrzymałam i kupiłam:P i napiłabym się winka, oh jak ja lubię wino... cóż, moja fasolinka wymaga wyrzeczeń:)

grace: ja mialam noworoczne postanowienie ze nie bede jadla chipsow, bo niezdrowe. No i wczoraj mnie zlamalo, chyba dzidzius sie domagal, bo taka mialam ochote.

o matko 70 tys złotych! ja bym chyba wyłysiała ze stresu. Mi się przydazyła ostatnio przykra sytuacja, w samochodzie padł silnik. Cholera jedna, nowy samochód 2006 rok taki numer wykręcił. I wiecie co, koszt naprawy wyniósł mojego męża 5700 zł, także w tym roku nie mam wakacji...:( a mój kierownik w Tajlandii się byczy właśnie, życie jest niesprawiedliwe...:/