Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oxygen

OLEJ RYCYNOWY

Polecane posty

Gość gość późna
Nie można normalnie wysłać wiadomości, co tu sie dzieje? Wszystko jako spam traktują..

Juz wczesniej pisalam, ze na poczatku rzucilam sie na OR i stosowalam koktail raz w tygodniu. Po kilku razach stwierdzilam, ze jest to zdecydowanie za czesto jak na mnie. Wiec zaczelam stosowac raz na dwa tygodnie. Pozniej raz na miesiac. I tak zostalo mi do dzis. Raz w miesiacu jest optymalne dla mnie i zamierzam tak ciagnac. Nie wiem kiedy pozbede sie wszystkich smieci. Kazdy organizm jest inny. Nie zapominajmy, ze na codzien wchlaniamy kolejne "trucizny" nawet jak odzywiamy sie zdrowo. Trucizny z jedzenia, z wody, z powietrza..... Wiec nawet, gdy bedziesz na 100% pewien, ze nie masz zadnych trucizn w organizmie(co uwazam jest niemozliwe), w zyciu codziennym dostarczasz niestety wieksza czy mniejsza dawke jakichs "smieci". Jest to nieuniknione. OR ktory stosuje raz w miesiacu stal sie dla mnie swoistym livestyle. Stolec jest hmmm.... musze dodac, ze suplementuje magnesium ze wzgledu na to, ze uprawiam sport, wiec czasami jest luzny. Wczoraj wieczorem przestala bolec mnie glowa. Pozdrawiam:)

Gość gość
ale Taratajcio wygląda na chorego, te zaciemnienia pod oczami..

Gość gość
Ale ile ma w sobie energii,zaciemnienia to juz wiek swoje robi

Gość gość
Ile mądrosci w Taratajciu drzemie i jaka silna potrzeba pomocy innym wraz z doktorem Pokrywka

Gość gość
Jeszcze wiele mamy so syspozycji wspaniałych metod leczenia,medycyna naturalna nabiera wiekszego rozmachu,rozwija sie znacznie szybciej niz kiedykolwiek wczesniej

Gość gość
ja zawsze pisze o tobie w pierwszej osobie,nie pochlebiaj sobie

Gość pająk bez nogi
Witam:) Uspokoiło się chyba trochę i można normalnie coś napisać. Agodorka, ja też to różnie przechodzę. Ja w sumie bardziej patrzę na herxy i bóle głowy niż pupę pawiana. Przy każdym oczyszczaniu możesz być słaba. Wszystko zależy od stopnia zanieczyszczenia twojego organizmu. *** późna pora, nieee nie powinno to obciążyć wątroby. Ta sucha skóra może być od tarczycy. Możliwe, że siarka organiczna byłaby pomocna. *** Oxy, prawda nigdy nie pozbędziemy sie całkiem toksyn, bo je cały czas przyjmujemy z otoczenia, ale możemy doprowadzić nasze organy do takiego stanu, że one będą nas bez problemu odtruwać na bieżąco. :)

Gość grazkaaa
Witam.Przeczytalam caly watek i szczerze Was podziwiam.Jestescie niezwykle obeznani w metodach naturalnych,ja narazie zaczynam i prosze was o pomoc.Moj maz ma astme oskrzelowa,alergia na pylki traw,siersc.tradzik od 18roku zycia,nie tylko twarz ale i plecy,luszczyce(zmiany na kolanach i lokciach),i caly bialy jezyk.O lekarzach nie chce slyczec,wiem ze metod typu olej rycynowy czy oczyszczanie watroby nie zrobi.O lewatywach nawet nie wspomne.Zreszta nie posaidam az tak duzej wiedzy zeby stosowac te kuracje.Chcialbym jednak sprobowac oczyszczac organizm w jakis inny naturalny sposob. Olivko jak stosujesz cytrynki?tzn ile wypijac soku i jak dlugo?nie mam wyciskarki i zastanawiam sie nad zjedzeniem cytryny poprostu z ta biala skorka,sprawdzalismy damy rade hehe tylko czy to da ten sam efekt.???czy jednak trzeba sok? Prosze Was tez o rade co jeszcze ? czy ten proszek zasadowy tez?Jedyne do tej stosowalismy to olejek z oregano i olej rzepakowy tloczony na zimno(kupuje na bazarku u kobitki)po oleju rzepakowym mielismy oboje przez 2 dni herxa,oslabienie,bole glowy, stawow,bole gardla,dreszcze,stan podgoraczkowy,ja dodatkowo zapalenie spojowki a po dwoch dniach wszystko przeszlo,wnioskuje ze to toxyny.Mi zawsze doskieral bol karku,miesni i po tych dwoch dniach jaby mi ktos 5 kilo z plecow zdjal:) chcialabym tez zastosowac ta kuracje z pietruszki na oczyszczanie nerek ale nie wiem czy to wszystko tak poprostu mozna stosowac?pozdrawiam serdecznie

Gość grazkaaa
Olej rycynowy stosuje do nacierania haluksa mam nadzieje ze cos pomoze.Mezowi pomoglo nacieranie rycynowym przy opuchnietym kolanie,wszystko pieknie zeszlo. Takze wspanialy ten olejek ale do stosowania wewnetrzenego musimy chyba dojrzec:)pozdrawiam

Gość agidorka
a co sądzicie o suplemencie diety apo-uro plus? w celu oczyszczania układu moczowego? w swoim składzie zawiera ekstrakty z żurawiny, z pokrzywy, z zielonej herbaty, z nasion dyni i korzenia pietruszki, a więc to wszystko co oczyszcza

Gość gość
Olej rycynowy jest bardzo dobrym lekie,Haluksy tez leczy ,tylko wymaga cierpliowosci i zmywania tego miejsca aby toksyny nie wnikały spowrotem

Gość agidorka
sorry, ale halluksy to inna bajka i olej rycynowy ich nie wyleczy, może jedynie dopomóc, by na halluksach nie wyrosły miękkie torbiele utrudniające zakładanie jakichkolwiek butów; halluksy są wynikiem płaskostopia poprzecznego i dopóki nie skorygujemy go poprzez noszenie wkładek supinujących, halluksy będą się pogłębiać (kość śródstopia przy nieodpowiednim nacisku wypycha kość palucha)

Gość gość
Alez oczywiscie ze olej rycynowy wyleczy holuksy,tak samo leczy je moksa,płaskostopie to juz inna bajka,nie kazdy kto ma płaskostopie ma holuksy,to nie jest miernik

Gość gość
26.01.14 dziecko z powrotem nie 'spowrotem" .

Gość gość
26.01.14 [zgłoś do usunięcia] gość Ty pisz na temat a nie znowu sie dowartosciowujrsz kosztem innych,nie jetes tu po to by poprawiac innym błedy ortograficzna,od tego jest tu ortograficzna,pozdrawiam

Gość gość
26.01.14 Pisz z sensem i poprawnie to nie będzie Ci nikt poprawiał.Nie nazywaj kogos ortograficzna jak sam nie umiesz pisac poprawnie

Gość gość
To nie twoja sprawa jak pisze,ale co pisze,a ty nie wychodz przed szereg nie dowartosciowuj sie kosztem innych bo nie jest to tematem tego topiku,jak bedzie temat "Polszczyzna obczyzna" to mozesz sie popisywac

Gość gość
2014-01-26 19:51:14 [zgłoś do usunięcia] gość No to po co tu wchodzisz skoro jestes gimbusem???podziekuj sobie i nie pisz tu wiecej

Grazka zaserwuj mężowi dietę dr Witoszek ,,Dietę Dobrych Produktów", odzyska zdrowie.

Gość agidorka
do gościa napisz mi ,jak olej rycynowy wyleczy halluksy, jak się cofnie deformacja kości śródstopia poprzez smarowanie skutku, jakim jest halluks?

Gość agidorka
Halluksy powoduje przeciążenie przedniej części stopy, czego skutkiem jest obniżenie łuku poprzecznego i w następstwie poszerzenie przodostopia (płaskostopie poprzeczne). By wada mogła się rozwinąć muszą istnieć predyspozycje w budowie stopy, natomiast niewłaściwe obuwie powoduje nasilenie dolegliwości i przyspieszenie postępu deformacji. Dużą rolę w występowaniu wady odgrywają predyspozycje genetyczne.

Gość agidorka
nie mogę już nic napisać, bo wszystko uznają za spam

Gość gość
26.01.14 [zgłoś do usunięcia] agidorka Genetyki o juz w to nie mieszaj,bo kazdy z nas ma najlepsze geny i sam wywołuje swoje dolegliwosci i choroby wszystko jest w Mózgu a nie genach

Gość gość
Pod wpływem zniekształceń zmienia się biomechanika stopy. Nierównomiernie rozkłada się ciężar ciała, paluch nie jest już wystarczająco silnym punktem podparcia w czasie chodu. Pogarsza się wytrzymałość struktur stabilizujących stopę, osłabieniu ulegają mięśnie.

Gość gość
to cd.dalszy agidorka, bo jak chcę napisać pod swoim nickiem,to mi wrzuca spam

Gość gość
W skrajnych przypadkach pojawia się stan zapalny torebki stawowej stawu śródstopno-palcowego palucha, obrzęk okolicy, bolesność, i może wystąpić również przerost nasady dalszej pierwszej kości śródstopia. Mniej zaawansowane zmiany poddają się na ogół leczeniu zachowawczemu polegającemu na noszeniu odpowiednich wkładek ortopedycznych.Masowanie halluksów OR może być pomocne jedynie w powstrzymaniu ewentualnego rozwoju stanu zapalnego torebki stawowej stawu. Ale nie cofnie deformacji kości. Halluks jest skutkiem deformacji kości śródstopia, a nie przyczyną koślawośc***alca. agidorka

Gość gość
Najczęściej stosuje się okłady w następujących chorobach: Wrzody trawienne, zaparcia, samoistne nadciśnienie, zapalenie wyrostka robaczkowego, nieżyt żołądka, zapalenie pęcherzyka żółciowego, odmiedniczkowe zapalenie nerek, zapalenie okrężnicy, infekcyjne zapalenie wątroby, niedrożność jelit, zapalenie kości i stawów, ból głowy, pęknięcie o***tu, bóle brzucha z trudnością odnalezienia przyczyny, krwiak otrzewnej, hemoroidy, zapalenie pochewki ścięgna, zapalenie kaletki maziowej, w chorobach "kobiecych", można zastosować gorący okład z rycyny aby rozpuścić piasek w przewodach żółciowych, w chorobach skórnych, urazach szyi, kręgosłupa, bicepsów, ból krzyża (polecam, działa naprawdę "cuda"), okłady można stosować, kiedy występuje gorączka.

Gość agidorka
niestety, nie masz racji coś o tym wiem ja swoich halluksów nie stworzyłam w mózgu, jak mówisz, a jednak skłonność do ich powstania, a raczej tzw. budowę stopy warunkującą powstanie halluksów odziedziczyłam po babci i mamie, mimo, iż nigdy w życiu nie nosiłam szpilek, ani butów z czubami itp.