Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rengie

wrzesień 2013 :))

Polecane posty

pszczolineczka - nie u mnie dzidzia ma 8,5 cm, tylko u reni89 :) niewielkie sprostowanie :) ja wlaśnie nie wiem jak duża jest dzidzia bo dopiero we wtorek idę na badania i wtedy się okaże :) Dziewczyny mnie dzisiaj mli cały dzień - okropieństwo :( źle się czuję i myślałam,że mi spanie odeszło a dzisiaj spałam całe popołudnie. U mnie rano brzuch jest niewielki a wieczorem po całym dniu jedzenia jest znacznie większy. Dziewczyny wpiszcie sobie, te które nie mają, w stopkę na swoim profilu datę przyjścia na świat Waszych bobasów będzie nam łatwiej porównywać, który to tydzień ciąży :)

8cm ;) a w 9 tygodniu było 2,5cm. Tak mam przynajmniej wpisane na usg ;) Też we wtorek idę na usg genetyczne więc dowiem się jak jest naprawdę ;) Ja też największy brzuch mam wieczorem a dzisiaj cały dzień cos podjadałam i teraz wydaje mi się, że zaraz pękne a brzuchol taki duży ;)

Jak wpisać termin poniżej wypowiedzi, żeby cały czas był?

hej dzieczyny ! mogę się przyłączyć do was?? :) mam termin na 22.09

no super dziewczyny wpisujcie tą stopkę będzie nam znacznie łatwiej :) ja jak zjadłam obiad tak nic nie włożę do ust tylko napiję sie herbatę, tak mnie muli strasznie...myśłałyście już nad imionami dla dzidziusiów? Bo ja już myśłałam i męża nagoniłam,żeby coś pomógł w wyborze :)

wiec tak mam 23 lata to moja pierwsza ciąża, staraliśmy się od kwietnia zeszłego roku, dziś mdłości jakby troche ustąpiły ogólnie ciągle bym spała :)

a jaw tym roku 28lat. to też moja pierwsza ciąża, my nie staralismy się dlugo bo jakies 4mies może;)) mdli mnie też często a od 2 dni wymiotuje, coraz więcej rzeczy ma dla mnie nie przyjemny zapach i wogole nie mogejesc slodyczy a kiedys je uwielbialam;/

Hej, no i weekend się powoli kończy, jak zwykle za szybko :( u mnie bez zmian, czyli bezobjawowo ;) dziś miałam całkiem zdrowy dzień, zaliczyłam 1,5 godzinny spacer, na obiad sałata z kurczakiem+ ogórek, pomidor.. coś słodkiego też wpadło! cieszy mnie to, bo u mnie codziennie coś wpadnie nieodpowiedniego i to mnie martwi :( my myślimy jakie imię wybrać- dla dziewczynki może Antonia czyli w skrócie Tosia ;) ale dla chłopca nie mam pomysłu.. podoba mi się Wojciech, ale koleżanka, która rodzi w czerwcu też o tymi imieniu myśli.. no nie wiem.. a Wy?

Gość asefcasc csdasc
Antonina a nie Antonia, dajesz dziecku imię i nie wiesz jak ono poprawnie brzmi? :o:o:o🖐️

ja od zawsze chcialam Antka ale moja siostra ktora urodzila w listopadzie dala Antoni ;/ chciałam też Tymon ale tatuś sie nie zgadza chlopiec chyba będzie Bruno a dla dziewczynki Antosia, Hania albo Lenka ( ja chciałam Blanka ale tu znów był sprzeciw ;))

oczywiście, że Antonina, a to była literówka ;) ale tak swoją drogą, Antonia- takie imię też jest :) mojego dziadka siostra tak miała na imię!

My z mężem myśleliśmy o imionach już. Jeśli będzie dziewczynka to Liliana lub Bianka a jeśli chłopczyk to podoba nam się Dominik lub Nikodem ;) Ja dzisiaj trochę przesadziłam z jedzeniem i namieszałam a teraz mam okropne wzdęcia i bóle brzucha :(

ja jem czesto ale bardzo male ilosci bo jestem pelna po zjedzeniu nieduzej ilosci jedzenia;)) ale za to czesto musze zjesc;))

To ja też nie jem dużo a często ;) ale dzisiaj trochę przesadziłam i mimo, że po obiedzie pełna byłam to musiałam jeszcze dopchać słodycze i teraz mam za swoje.

nio u nas stanęlo na razie na Bruno dla chłopca;)) ja zawsze chcialam syna ale ostatnio u nas w rodzinie urodzilo sie 3chlopcow w lipcu bedzie kolejny wiec stwierdzilam ze chce dziewczynke i jesli bedzie to chyba Hania;))

Dla mnie płeć obojętna, to nasze pierwsze dziecko więc nie ważne jakiej będzie płci, chociaż ja od początku mam przeczucie, że będzie chłopak, teściowa i znajoma też tak twierdzą. Zobaczymy czy się sprawdzi ;)

wiecie, tak pisze o płci bo pytalyście kiedys jakby mnie ktos zapytal o plec to od razu powiedzialabym ze chce syna a jak zaszlam w ciaze to chce tylko zeby bylo zdrowe, kurcz taka jest prawda:)

no jasne, że najważniejsze żeby było zdrowe, po dwóch latach starań jest mi wszystko jedno chłopczyk czy dziewczynka. Ale mam jakieś przeczucie, że będzie chłopiec.

To oczywiste, że zdrowie najważniejsze ;) Ja nigdy nie mialam tak, że chcę chłopca czy dziewczynkę, teraz też jest mi to obojętne jednak chciałabym poznać szybko płeć by móc spokojnie kompletować wyprawkę :D Jeszcze za wcześnie co prawda ale aż mnie korci w sklepie by zacząć kupować ubranka ;)

jak bede miala chlopca to bede miala full rzeczy po chlopakach mojej siostry ale dla dziewczynki trzeba bedzie skomletowac nowe;))

świetny pomysł z terminem w stopce :) !!!! Dziewczyny a próbowałyście pić herbatę z świeżo wkrojonym imbirem - na te mdłości. U mnie zaczęło się z tydzień temu, mam fajnego lekarza, sam taki sposób podpowiedział i mi pomaga. Ja kroje 2-3 mm imbiru, obieram ze skórki i zaparzam z herbatą, piję tak ze 2-3x dziennie. I daję radę. Bo te herbatki gotowe o smaku imbirowym to nic nie dają. To chemia jest i imbiru w życiu nie widziało :) ogólnie nie lubie pić herbaty, wolę wodę albo soki, ale jakoś mi pasuje, daję plasterek pomarańczy plasterek cytryny goździk i imbir - pycha :) Od tygodnia mam spokój.

mój mąż chce synka mi obojętne aby było zdrowe nad imieniem w sumie jeszcze nie myśleliśmy....jeszcze dużo czasu :) dziewczyny pracujecie czy na l4 poszłyście?? bo ja się zastanawiam

pszczolineczka --- Na mnie imbir nie działa, jedyne co to duzo cytryny w herbacie, lub woda z cytryną i owoce. Ale na samą myśl i mięsie czy rybie mnie mdli i to jest straszne. Co do L4, to póki co chodzę normalnie do pracy, ale że mam własną działalność to w zasadzie w każdej chwili jak będę czuła się gorzej to nie będę się zastanawiała i pójdę na L4. Wiecie już może kiedy ma przejść roczny urlop macierzyński?