Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rengie

wrzesień 2013 :))

Polecane posty

witajcie. Wczoraj na wizycie wszystko ok. Widziałam maluszka, słyszałam serduszko:) NIESAMOWITE! Mam zapisane badania pappa na 1 marca. Zostaje u tej Pani doktor, zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie! ja na razie smaruje się tylko oliwką dla dzieci. Co do witamin oprócz kwasu foliowego biorę kwasy omega 3. A słyszałyście coś o kremie Mustela?

Hej! Na rozstępy polecam Fissan używałam go w pierwszej ciąży i nie mam ani jednego rozstępu :) Nie było mnie tutaj tak długo, bo niestety dopadła mnie gorączka 40 stopni + angina ropna.. I niestety skończyło się tak, że muszę brać antybiotyk.. Jestem strasznie osłaniona i bardzo boję się o maleństwo moje :(

Ja dziewczyny jak na razie stosuje balsam nawilżająco - ujędrniający na ciało, ale chyba czas juz kupić specjalny krem przeciw rozstępom. Pewnie zakupię Fissan skoro opinie są dobre. Ja tżz już powoli zauważyłam,że spodnie są za ciasne, ale zależy które, z jakiego materiału są zrobione czy sam jeans czy z domieszką lycry - bo te troche bardziej się naciągają. Zakupiłam juz sobie tunikę i bluzeczkę i czekam na przesyłkę. Zanadto nie szaleję z ciuchami, bo byłam dość szczupła i mam sporo za dużych rzeczy,które zostawiłam tak na wszelki wypadek, więc chwilę ponoszę jeszcze zanim przytyje więcej. A brzuszek u mnie już sie zaokrąglił :) jak ubiorę obcisłą bluzeczke to widac już :) Miłego dnia!!!

Optimum92 - skoro masz tak wysoką gorączkę i lekarz prowadzący ciążę zalecił antybiotyk to myślę,że wie jaki rodzaj antybiotyku możesz zastosować by było jak najmniej szkodliwe dla dziecka. Nie martw się, nie Ty pierwsza chorujesz w ciąży i jakoś na dziecko nie miało to wpływu. Ja jak nie wiedziałam,że jestem w ciąży wzięłam też antybiotyk i to dosyc mocny bo były tylko 3 tabletki i lekarz mi powiedział,że raczej nie powinno mieć to wpływu, a zresztą i tak nie wiedziałam,że jestem w ciąży. Nie martw sie bo jeszcze bardziej nerwy dziecku szkodzą. Nie wiem co jest gorsze antybiotyk czy jak kobieta pije alkohol całą ciążę, bo moja sąsiadka tak piła a dziecko zdrowe się urodziło. Także różnie to jest i myślę,że trzeba zaufać lekarzowi.

Dzięki za odpowiedź ! :) A w którym tyg jesteś bo nie doczytałam chyba :) ?

wiesz ja też się lekko obawiam, bo zapłodnienie było 15 grudnia a ja w Wigilię dostałam biegunkę (był to pierwszy objaw mojej ciąży o czym wtedy nie wiedziałam, nigdy nie miałam problemów z trawieniem) - myslalam,że się wykończę tak mnie wymęczyło i wzięłam 2 stoperany. Do tego jeszcze antybiotyk i jeszcze lek na zapalenie nerwu międzyżebrowego, także ja też sie troche obawiam, czy to nie zaszkodziło dziecku, ale lekarz mówi ze za wczśnie to było więc nie powinno.

Skoro lekarz tak powiedział to nie powinno nic być :) Głowa do góry.. Teraz tak myśle.. Jakby ten antybiotyk miał zaszkodzić mojej dzidzi to by mi go nie zapisano... Ale na wszelki wypadek na następnej wizycie poinformuje o tym mojego ginekologa, że taki lek mi zapisano:) 11 Tydz to super! Już wchodzisz powoli w bezpieczne tygodne :) Ja jestem w 7 tyg i 4 dni według USG :) Dopiero na następnej wizycie założy m karte ciąży :) No i miałam iść na badania krwi i jest problem bo ten antybiotyk.. Za tydzień pójdę ale też będę musiała poinformować żeby potem nie było latania, że są jakieś inne wynki.

Hmm,, Zapłodnienie 15 grudnia? U mnie 20 grudnia.. I taki przeskok w tygodniach? hehe widocznie Ty masz liczone od dnia ostatniej miesiączki a ja od zapłodnienia i według USG :)

Gość Pati22/2013
hej dziewczyny, okres ostatnio mialm 21 grudnia, 5 testow zrobionych kazdy pozytywny, ginekolog potwierdzil ciaze ale dzis wystepuje u mnie mocne krawienie nie wiem co jest :(

Pati na Twoim miejscu jechałabym jak najszybciej do szpitala. Z krwawieniem nie ma żartów.

Dziewczyny mnie dzisiaj strasznie męczą duszności, mam puls 100 na minutę więc wysoki, ciśnienie na szczęście w normie ale ogólnie ciężko mi się oddycha i mam napady gorąca... Zrobiłam sobie melisę, może pomoże... Wiecie czy można pić wapno w ciąży? Boli mnie kręgosłup i tak myślałam, że mogłabym zacząć pić, może coś da bo biorę jeszcze magnez ale nie widzę poprawy.

Gość żabeczka1982re
reni89 - chyba ciąża powoli daje się we znaki i Tobie, bo ja wczoraj poszłam na spacer do swojej mamy i jak wyszłam pod górkę, to sapałam jak stara babka :P potem ledwo doszłam tak się zmęczyłam. Wapno w ciązy można pić ale to raczej jeśli ma się wysypke jakąś, a jeśli chcesz wzmocnić kości to raczej jedz produkty zawierające wapń. Myślę,że to będzie z pożytkiem dla dzidziusia :) Dziewczyny też macie straszne zaparcia? Ja się nie mogę załatwić :(

żabeczka ja też bardzo szybko się męczę, dzisiaj po ugotowaniu obiadu czułam się jakbym była przynajmniej po bieganiu ;) Jem produkty bogate w wapń i ogólnie staram się zdrowo odżywiać a niestety kręgosłup boli mimo, że wcześniej nie miałam problemów z kręgosłupem oprócz tego, że mam skrzywienie lekkie więc może stąd ten ból? Mnie zaparcia męczyły gdzieś do 9 tygodnia, zaczęłam jeść dużo jabłek i pomogło ;) Oprócz tego w akcie desperacji jak jabłka nie dawały rady to jadłam suszone morele (lub śliwki, których ja nie przełknę za cholerę więc męczyłam morele) i activie naturalną, do tego wypiłam kawe i do godziny byłam na kibelku :p

Kurcze mąż mi wlaśnie mówił, że jego kolega z pracy ma różyczkę, on miał z nim kontakt więc mógł przenieść, chociaż mąż sam nie wie czy na to chorował, ja też nie pamiętam czy chorowałam :( teraz sie wystraszyłam bo czytałam, że różyczka w ciąży jest niebezpieczna :( Dzisiaj oddawałam krew na badania to zadzwonię do laboratorium, żeby jeszcze wykonali badania na przeciwciała różyczki. Teraz znowu będę w strachu :(

Gość zwyczaaaaaaaajjjjna
Witam moge dolączyć? Ni wiem który to tydzień chyba koniec 6 liczac od zapłodnienia 2,5 tyg temu gin powiedział, ze 4 tydz i kilka dni usg wyliczyło. Wiec wychodzi koniec 6 czy sie myle? Ale nie moge sie polapac http://dziecko.haczewski.pl/ na tej stronie pisze mi, ze 5 i 5 dni na dzis. Wiec jak to jest?:( W poniedziałek mam iść do gin. Wiem, że to głupie, ale to 1 ciąża jeszcze wpadka i panikuje..

Gość zwyczaaaaaaaajjjjna
A ostatni okres był 13 Grudnia.

zwyczajna -zerknij tutaj i wszystko Ci wyliczy.Jesteś w 7 tyg.6 dni licząc od ostatniej @. Dziewczyny znalazłam fajny kalkulator ciąży określający termin porodu :) Zobaczcie koniecznie :)

Z krwawieniem nie ma żartów... Coś musi być nie tak tym bardziej, że mocno krawawisz... Z takim czymś jedzie sie prosto do szpitala, nawet nie do swojego lekarza bo zanim Cie przyjmie i cokolwiek zrobi to można już płakać... Ale być może jest wszystko ok. :) Miejmy taką nadzieje... Ja w pierwszej ciąży potrafiłam tydzień się na załatwiać piłam jakiś syrop jadłam jabłka ale to nic niei dawało... W końcu pomógł czopik :/ Teraz jak narazie jest ok :) I miejmy nadzieje, że tak będzie ...

Cześć Dziewczyny Dawno mnie tu nie było straszny młyn mam w pracy, Dzisiaj 7 tydz i 4 dz, i muli mnie od rana strasznie, zaraz pędzę na spotkanie i nie wiem co to będzie., może chłodne ranne powietrze trochę pomoże.

Gość agulagagula
witajcie :) mam może głupie pytanie . ale naprawde nie mam pojecia, to moja pierwsza ciąża. A wiec do kogo mam isc pozwolnienie w razie potrzeby, jak zaczne sie zle czuc? Do ginekologa prowadzacego, czy lekarza rodzinnegO?

Gość agulagagula
co do krwawien, plamien w ciązy to moj gin kazał przyjezdzac na kontrole z kazdym, sama miałam taka sytuacje tydzien temu-ale to było znikome plamienie. Tł7umaczył mi , ze krwawienie powstaje na skutek krwiaka w macicy , ktore jest zagrożeniem dla płodu imoze dojsc do poronienia

Idż do lekarza prowadzącego ciążę bo musisz mieć pieczątke od ginekologa, żeby płacili Ci 100% wynagrodzenia