Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rengie

wrzesień 2013 :))

Polecane posty

asiula - cieszę się, oby dzidziuś rósł sobie zdrowo. Ja idę w sobotę na usg i juz mam nerwa co będzie, ile moja kruszynka urosła i czy bedzie ok wszystko. Mąż się ucieszył,że będzie przy badaniu :)

ja na usg idę 22.02, ale to na te genetyczne. Zobaczymy jak będzie. A normalną wizytę mam 28.02. ale już mi chyba USG daruje. Bo taki chętny nie jest ten mój tymczasowy lekarz. Ja to bym dzidzie co tydzień mogła podglądać, by sprawdzać czy tam mu dobrze. Dziewczyny , pytanko, wspomagacie się jakąś lekturą? W sensie czy czytacie jakieś książki o ciąży? Ja kupiłam "Ciężarówką przez 9 miesięcy" Kaz Cooke. Fajnym językiem kobieta opisuje ciążę, tylko mało obrazków/ zdjęć. Ale koleżanka pożyczyła mi "Moje dziecko. Poradnik dla rodziców od ciąży do trzeciego roku życia" I tu jest dopiero super, nawet poród jest opisany, są zdjęcia w trakcie porodu. A Wy macie jakąś lekturę. Ja to nie mam kogo zapytać. siostry nie mam, bratowych też nie bo brata też nie mam ;) na odpowiedzi teściowej nie mam co liczyć, a mama też raczej nie. Dlatego kupuje książki. A Wy?

żabeczka wiem jak się denerwujesz bo ja też mało palcy nie zjadłam a już dziś w gabinecie to mało serce mi nie wyskoczyło bo to 1 usg i mała ciąża to do wcipnie było

witajcie. powiem Wam ze mam takiego doła ze masarka. czytam o porodach i cesarkach i nie wiem co wybrac a lekarz daje mi wybór. pierwszą mialam cesarke i to z powiklaniami. 2 tyg lezalam w szpitalu. boje sie znowu zakazenia rany ale boje sie i bolu porodu naturalnego, Jest tu ktos kto tez ma ,, wybór"?

ja nie kupiłam żadnych poradników bo wszystko jest w internecie ;) ja rozważam cesarkę bo boję się powikłań porodu SN, które mogą odbić się na zdrowiu dziecka - wolę sama pocierpieć ;):O ale zarówno SN jak i CC wiążą się z ryzykiem i na razie nie podjęłam decyzji...

Ja też nie kupiłam żadnych książek bo na necie wszystko można znaleźć i to z łatwością bo wystarczy wpisać czego się szuka i już ;) Co do porodu to ja jestem zdecydowana na cesarkę i na pewno nie będę rodziła naturalnie, boję się porodu więc będzie cesarka i żadna siła mnie nie przekona na poród naturalny :p

a mialyscie powiklania jakies? mnie zarazlili gronkowcem i mialam rope w ranie. masakra co ja tam przeszlam. nacinali mnie na zywca i wyciskali ta rope 5 razy dziennie -myslalam ze umre

Aga to będzie moje pierwsze dziecko. Powikłania zdarzają się i przy porodzie naturalnym i przy cc. Ja nie zdecyduję się na sn bo jednak cc bardziej do mnie przemawia i mniej obawiam się powikłań.

Witam :) jakiś czas temu pisałam o swoich obawach i poszłam dziś na tą nadprogramową wizytę i bardzo się cieszę! z maluszkiem wszystko ok, fikał, lekarz chciała mi pokazać buźkę a ono rączkami ją zasłoniło ;) niesamowite!!! a u mojego lekarza wizytę mam 6 marca więc niedługo :) za to usg genetyczne mam 1 marca u jeszcze innego lekarza. Robię cały test pappa, razem z badaniami krwi. Chociaż dziś lekarka powiedziała, że przezierność karkowa jest ok, kość nosowa jest ok, więc na tym kończą się moje badania prenatalne, a więc po tym względem też się trochę uspokoiłam :) TO JEST NIESAMOWITE :)

moja siostra i duzo moich znajomych rodzilo u nas naturalnie wiec ja pewnie tez chyba ze beda kazali mi cc ksiazek tez nie mam raczej czytam net tylko czasem gazetki jakies kupuje. rybalopika skoro usg genetyczne jest ok to po co jeszcze test pappa?

bo ta wizyta była nadprogramowa, nie powinnam w ogole iść, a ta moje lekarka mi zleciła, to zrobię :)

moja gin powiedziala ze testy robi sie jesli by w usg genetycznym bylo cos nie tak..

to jest u mnie troche zakrecone.. ta lekarka u której byłam dzisiaj powiedziala, ze dla mnie koniec badan prenatalnych bo wszystko ok, a ta która chce aby prowadzila ciaze juz jak bylam 4 lutego to zlecila mi badania - najpierw usg genetyczne, a ze mam specjalne ubezpieczenie w pracy, gdzie zwracaja mi wiekszosc kosztow to zlecila calosc :)

Cześć Dziewczyny Nie było mnie tu parę dni, a tu tyle historii nowych się pojawiło i tyle pytań, ale wszystko przeczytałam przy śniadanku. Podziwiam skąd bierzecie tyle czasu na pisanie. Co do innych lektur, to powiem Wam, że wszystko raczej znajduje na necie , ale chce sobie kupić jakiś poradnik i ciąży i przede wszystkim chce kupić taki album, kiedyś widziałam u koleżanki, muszę teraz poszukać, pewnie mają coś takiego w empiku. Czy któraś z Was może już coś takiego ma? Pierwszy album dziecka? Gdzie zapisuje się wymiary, wkleja pierwsze zdjęcia z usg, potem odcisk pierwszy rączki czy nóżki. Macie coś takiego? To bardzo fajna pamiątka później dla dziecka, więc na Dzień Kobiet już zażyczyłam sobie taki prezent. Wczoraj zrobiłam badania (krew, mocz) jutro będą wyniki, myślę, że wszystko ok, bo czuję się dobrze. Jedno co to wczoraj przed snem strasznie bolała mnie głowa, ale ze zasypiam w sekundę to nie było źle. W weekend byłam w Benettonie, jakie tam są ciuszki dla dzieci cudne, słodkie. Ale nic nie kupiłam, bo nie wiem czy będzie chłopczyk czy dziewczyna. Miłego dnia przyszłe mamusie:)

Agatko -ja mam taki album dla mojej córeczki. bardzo fajny duzo miejsc na zdjęcia i super opisy dokladnie taki https://www.google.pl/search?q=album+dzidziusia&hl=pl&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ZN0lUYypLuio4gTi1YGgBw&ved=0CEoQsAQ&biw=1280&bih=642#hl=pl&tbm=isch&sa=1&q=album+nasz+dzidzius&oq=album+nasz+dzidzius&gs_l=img.3..0i24.18624.22858.0.23007.19.12.0.7.7.0.187.1344.6j5.11.0...0.0...1c.1.4.img.up27j3V4rZw&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&bvm=bv.42661473,d.bGE&fp=ff95698b3fc56b8b&biw=1280&bih=642&imgrc=9VH00z5SB7Q5ZM%3A%3BcJSbgjo8qHh4UM%3Bhttp%253A%252F%252Fcache.wysylkowa.pl%252Fcache.php%253Ff%253Dhttp%253A%252F%252Fwysylkowa.pl%252Fo%252Fd2%252F9%252F923719.JPG%3Bhttp%253A%252F%252Fwysylkowa.pl%252Fks1177561.html%3B300%3B314

rybalopika...ja własnie sie zastanawiam nad tym badaniami.z racji mojego wieku chciałabym je zrobić.Mój lekarz mi nic takiego nie zalecił a wie ile mam lat,ale ponoc jak sama zechce to nie moze mi odmówić,ale nie wiem czy sie zdecydowac czy zostawić to losowi...zresztą teraz to nie wiem czy nie za pózno na nie,te badania sie robi do któregoś tygodnia prawda??

witajcie dziewczynki :) Agatka 09.2013 takich albumów jest masa i fajna pamiątka moje chłopaki mają i obecna dzidzia też będzie miała :) Albumy tego typu wszędzie kupisz nawet w Hipermarkecie-kupowałam w prezencie :) Wzory kolory,tematy najrózniejsze.Popatrzysz nie będziesz wiedziała jaki wybrać ;) :) Miłego dnia wam życzę :)

RÓżOwY sTrAcHuLeC Ja też nie miałam tych badań a i wiekowo prawie jak ty i za tydz mam wizytę u lekarki i mam zamiar ją o to zapytać i jak da radę to chcę zrobić z tym że te bezinwazyjne -są bezpieczniejsze dla dziecka :)

Hej wszystkim ;) Mnie dzisiaj od rana boli głowa :( ciśnienie 70/50, będę musiała wypić kawę bo jestem strasznie słaba. Do tego pobolewa podbrzusze, chyba zadzwonię do swojego lekarza żeby mnie trochę uspokoił. W nocy obudził mnie dosyć mocny ból, wzięłam nospę i nie pomogła, dopiero jak wzięłam kąpiel to ból ustał, teraz tylko czuję takie pojedyncze bóle. Mieliśmy z mężem jechać na izbę przyjęc ale na szczęście ból przeszedł po kąpieli i wolę jednak skontaktować się ze swoim lekarzem bo u mnie w mieście szpital to rzeźnia i podejrzewam, że nawet usg by mi nie zrobili :o Z resztą słysząc opinie znajomych które tam były w ciąży to wolę unikać jak ognia i zaraz dzwonię do swojego ginekologa.

Cześć Dziewczyny! Jak Wam mija dzionek, u mnie piękna pogoda więc spacer murowany bedzie :) Jeśli chodzi o ksiązki o ematyce ciąży to ja dostałam od kuzynki takie fajne Vademecum Matka i Dziecko elizabeth Fenwick, doś dawno to dostała, ale jak przejrzałam to niewiele sie zmieniło, jest sporo zdjęć i wszystko od początku ciąży do pielegnacji dziecki w wieku 3 lat, jak postepowac w przypadku zakrztuszeń, oparzeń,użądleń itp. Poza tym kilka czasopism typu Mam Dziecko dostała od siostry. więcej kupowac nie będę bo wszystko jest w necie. A te albumiki dla dziecka to naprawde fajna rzecz :) pewnie też się zaopatrze :)

RÓżOwY sTrAcHuLeC - te badania podobno można robić do 14 tygodnia. Ja poradnika niestety żadnego nie mam, ale tak jak piszecie większość rzeczy w necie można znaleźć :) Czasem kupię jakąś gazetkę- ostatnio m jak mama. Ja dziś z domu pracuję, troche mnie mdli od kilku dni, więc dostałam zgodę na taką pracę, ale jutro juz jade do biura.

Witajcie. czy wy tez macie bóle w krzyżach? od rana mnie bolą plecy i niektórzy pisza ze to normalne..przy 1 ciazy tak sie ni czulam..

Zakupiłam dziś koszulkę nocną ciążową i do karmienia z bawełny. http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozmiary-s-m-i3020403288.html#tabsAnchor wziełam z krótkim rękawem bo raczej o tej porze roku co bedziemy rodzić powinno być ciepło w szpitalu. Zresztą mama mi ciągle mówi, że powinnam mieć wszystko zawsze spakowane i gotowe na wszelki wypadek.

AgaT86 - ja nie mam żadnych bóli, czasem troszke podbrzusze, ale ponadto żdanych innych. Choć się troche martwie jak bedzie później bo mam skrzywiony kręgosłup, więc może jak brzuch będzie większy bęzie się dało to odczuć. Póki co dzieki Bogu nie mam takich krzyżowych jak niektóre dziewczyny opisują. Chociaż dawniej jak miałam okres to mogłam gryźć ściany tak te krzyże bolały :(

nie mogłam się zdecydowac jaką wybrać, ale ta nie dość że cena niska to jeszcze ma tą możliwość łatwego karmienia dzięki zakładce na piersiach.

Ja miewam bóle krzyża, jak mnie zlapie to przez 3 dni nie mogę się ruszać bo tak boli :( Dzwoniłam do lekarza i powiedział, że normalne te bole nie są, zwiększył mi dawkę duphastonu, mam wziąć dzisiaj 3 razy po 2 tabletki i nospy 3 razy na dzien i jutro z rana zrobić badanie moczu i przyjechać do niego. Mówił, że raczej nie powinnam się martwić jeśli nie plamię no ale te bóle brzucha muszę skontrolować. Żabeczka ładna ta koszulka, u mnie w mieście jest taki mały sklepik gdzie są właśnie fajne koszule do karmienia po 20-30zł ;)