Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dejanira 111ooo

Poród szpital Puławy

Polecane posty

Gość gość
rudy z broda to dr Sawa. A DR Kozyrski to taki wysoki, lysawy, zgarbiony w smiesznych malych okularkach.

Gość gość
witam mam takie pytanie czy dr.mizak przyjmuje gdzies w puławach na nfz czy tylko prywatnie?

Gość gość
Ostatnio jak sprawdzałam to przyjmował tylko prywatnie. Ale tak dokładnie nie wiem może ominęła jakaś przychodnie.

Gość kaja12345
przylacze sie do dyskusji. Czyli gdzie rodzic jesli nie w Pulawach? Macie moze kontakt do poloznej ktora prywat.odbierze porod?

Gość kwiecień2016
ja wkońcu w lublinie na staszica:)

Gość gość
Wszędzie byle nie tam u nas z rodziny urodziło sie tam 5 dzieci w ostatnich latach ostanie w tym roku w lutym .Wszystkie porody z jakimiś komplikacjami ,2dzieci mialo zapalenie płuc ,a jedno zmarło przy porodzie ponieważ położna stwierdziła ze to ze nie ma dziecko pulsu na ktg to wina aparatu i poszła szukac przez kilkanascie minut drugiego ,gdy wróciła dziecko juz nie zyło . U siostry złamali dziecku bark przy porodzie, a jej łozysko za szybko położna wyciągnela bez skurczu ,tydzien po porodzie rozwineła sie u niej infekcja prawie 40 stopni goraczki miała skrobanke.Stwierdził lekarz ze jakis kłaczek został itp.

Gość gość
Chociaż dodam cos na porawę humoru ze panie pielegniarki od noworodkow w sumie przy dłuższym pobycie stwierdzam ze sa sympatyczne i jak rodziłam dwa lata temu to tez miła byla pani położna taka czarna po 40 z czarnymi krótkimi włosami i pani sprzątaczka ta blondynka ,bo ta czarna to wredzielec .

Gość gość
Mam pytanie do Pan rodzacych w ostatnim czasie. Kto jest teraz ordynatorem oddziału??

Gość gość
W styczniu miałam cesarke. Polecam. Byłam pod opieką Pani Korzeniowskiej bo byłam jej pacjentka. Przychodziła pytała o mnie, o dziecko. Opieka położnych po operacji super. Gorzej z pielegniarkami od noworodków. Ale w sumie teraz bardzo pozytywnie oceniam to że tak często przystawialy dziecko do piersi. Ogólnie porodowka bardzo dobrze wyposażona. Położne do porodu też większość młode i wyrozumiale panie. Malo juz zostalo, jedna czy dwie, takie polozne ze "starej szkoly" na ktore kobietu moga narzekac.

Gość gość
Ordynatorem jest dr Tomasz Janczarek a dr Marcin Mizak przyjmuje na Partyzantów

Gość gość
A czy ktoś miał planowana cesarka? Jak to wygląda?

Gość gość
Witam a czy możliwe jest znieczulenie w tym szpitalu czy nie ?

Gość gość
Z tego co mi wiadomo to niestety nie

Gość gość
Znieczulenie nie jest stosowane w Puławach. Może któraś mama rodziła w przeciągu ostatnich dwóch miesięcy i wypowie się jak opieka porodowa i poporodowa wygląda? Czy lekarze/położne są ok podczas porodu i pomagają, czy raczej nic się pod tym względem nie zmieniło?

Gość gość
Lekarze i położne ok. Gorzej z lekarzami z noworodków. Panie są niemiłe.

Gość gość
mam pytanie z troche innej beczki. Kojarzycie może ginekologa onkologa w puławach?? Najlepiej na nfz ale nie koniecznie. Lub w lublinie?

Gość 87_aga
Witam,mam termin porodu za miesiac. Chodze do R.Łyszcza,ale mysle rodzic w Pulawach.Na początku chodzilam do Mizaka,ale musiałam zacząc leczyć tarczyce,wiec zeby nie zbankrutowac wykupilam ubezp.w Luxmed,a dr Mizak niestety nie przyjmuje na to ubezp.

Gość 87_aga
Wiem ze to moze kiepski pomysl rodzic tu skoro chodze do lekarza z Lbln.ale moje dwie znajome byly w tej samej sytuacji i nikt tu ich ani dzieci nie skrzywdzil,dzieci byly zdrowe,po 3 dniach w domu. Pocieszam sie tym ze teraz bede miec wymaz na gbs...

Gość 87_aga
...a w pierwszej ciąży tamten lekarz mi tego nie zlecil, druga sprawa to odeszly mi wody 12 godzin przed porodem,stad synek mial jakas infekcje.Podobno ja powinnam miec podany jakis lek skoro minelo tyle godzin,co uchroniloby dziecko,ale nie kojarze...

Gość 87_aga
...by oprócz oksytocyny cos mi podawano.Mam wiec nadzieje ze dla dobra dziecka ten poród rozpocznie sie skurczami. Trzymajcie kciuki bo w Lublinie raczej rodzic nie bede. A szczerze,to lubelskie szpitale tez maja swoje negatywy,no i ten tlok.

Gość gość
Ginekolog onkolog w Puławach to chyba trudno, ale ja polecam dr Pietrasa, który przyjmuje w Internusie w czwartki, on jak ma pacjentki z problemami onkologicznymi czy innymi, to zwykle wysyła na oddział na Jaczewskiego a tam juz robią bardzo szybko wszystkie badania i konsultacje z kim trzeba. Ja rodziłam pierwsze dziecko na Jaczewskiego i jakkolwiek trzeba stwierdzić ze to jest fabryka, to opieka genialna i drugie tez tam chce rodzic ze względu na bezpieczeństwo bobasa. Tu jest ciagle problem z ta bakteria płucna i brakiem znieczuleń :/

Gość marzec 2016
Ja rodziłam w marcu i jestem zadowolona. Chodziłam do dr Mizaka, który codziennie zaglądał do mnie. Opieka po porodzie jak dla mnie bardzo dobra. To nie hotel więc jeśli ktoś spodziewa się luksusów i ciągłego zainteresowania to się zawiedzie:) Położne bardzo często przychodzą, pomagają, dobrze wspominam pobyt w szpitalu i na pewno następnym razem również tam będę rodzić.

Gość gość
Hej! Jestem w ciąży z drugim dzieckiem. Czy dr Mizak w drugiej ciąży, gdy pierwsza zakończyła się cięciem, z automatu drugi poród też robi cc?

Gość gość
witam jesli pierwsza miałas cesarke ,to przy drugiej ciazy terz bedziesz miała.

Gość gość
Ja miałam przerwę między porodami 22 miesiące i dr mizak powiedział od razu ze będzie cc. Ale jak byś chciała naturalnie próbować to raczej nie może ci odmówić

Gość gfhfjdksl
Witam. Czy ktoś rodził ostatnio w Pułąwach, jak wygląda teraz systuuacja na oddziale?? Czy nadal tak dużo noworodkó choruje na wrodzone zapalenie płuc albo ma bakterie w moczu czy jest juuż ok??

Gość 87_aga
Tak ja rodzilam na początku czerwca. Moje wpisy sa tez wyzej,i tez mialam kilka obaw by tu rodzic,ale bylo super. Porod naturalny,super polozne-pani Ula starsza kobitka,i mloda Marzena. Na noworodkach tez ok. Raczej 80%dzieci zdrowa w tym czasie...

Gość 87_aga
...dodam ze jest tam fajna doktorka od dzieciaczkow,przed czterdziestka,wyzsza,czarne dlugie wlosy,i mowila ze pulawy sa bdb szpitalem,dzieci sa pod kazdym katem badane,i najmniejsze odchylenie jest pod obserwacja. Wiec chyba nie musisz sie bac, choc...

Gość 87_aga
...choc wiadomo ze zawsze cos sie niestety przytrafic moze. A dodam ze nami matkami tez sie dobrze zajmowano,a ordynator Janczarek-super gosc. Jedyny minus to brak diety dla matek karmiacych,podawano kotlety,kapuste-efekt kateringu. Powodzenia zycze.

Gość gfhutdc
No ja rodząc 4lata temu przelezalam 2tyg bo syncio mial wrodzone zapalenie pluc a inne dzieciaczki tez byly chore...15dzieci na 20 byly faszerowane antybiotyjami...za 2ttyg mam termin porodu i kompletnie nie wiem co robic:(