Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deretinka

no-spa w 4 tyg ciązy?czy mozna?

Polecane posty

Gość deretinka

rozciągają mi sie macica i boli mnie brzuch. czy moge wziac no spe i czy to bedzie bezpieczne/>

Gość możesz, ja bralam od
początku z zalecenia lekarza bo też męczyły mnie bóle brzucha, nieraz bardzo mocne

Gość kurka bez pazurka
Ja brałam prawie od początku ciąży na przedwczesne skurcze. Ale na zwykły ból bym się powstrzymała. To taki silny ból, że bez leków się nie obejdzie?

Gość deretinka
ok ale pewnie tą zwykłą?

Gość możesz, ja bralam od
ja bralam zwykla. Polecam jeszcze magnez, tez dziala na skurcze. Ja go biore 3 razy dziennie

Gość agula8
jesli ból jest do wytrzymania to moim zdaniem nie bierz, a jesli juz to skonsultuj to z lekarzem. W pierwszym trymetrze powinno sie unikac leków. Ja brałam tylko folik i lactovaginal dopochwowo/probiotyki mozna-pytałam lekarza/. Ja nospę brałam pod koniec przy mocnych skurczach i wiadomo-magnez-maksymalna dawka to 3 razy po 2 tabletki.Ale konsultuj wszytsko z lekarzem-ja do swojego dzwoniłam-to dobry sposób żeby nie latac z byle problemem.

Gość very very happy
a ja, gdy w 6tyg miałam bóle brzucha podobne do okresowych, mój gin się zaniepokoił i powiedział że ciąża jest zagrożona i położył mnie w szpitalu:o powiedział że to nie jest normalne zeby bolał brzuch w ciąży, w szpitalu podawali mi właśnie nospe i duphaston i robili usg dopochwowe 2 razy, zeby sprawdzić czy bije serduszko i biło:) ja tymi bólami sie zbytnio nie przejmowałam zanim gin mnie nie nastraszył, czytałam w necie ze moze bolec brzuch, nawet tu na kafe, i nadal widze ze w sumie to chyba nie jest nic nienormalnego, nie wiem czemu mój gin tak "spanikował", a facet koło 60-tki z duzym doswiadczeniem

Gość LKOLOOLLL
bierz bez obaw - ja całą ciżze brałam 1 x dziennie

Gość barambolina
Przerazajace jest to jak niektore kobiety w ciazy lykaja tabletki jak dropsy i niestety z zalecenia lekarza niekiedy .Tak po prostu profilaktycznie ,a noz widelec za 2 mmiesiace dostanie skurczy albo brzuch zacznie bolec :( jesli bol jest nie do wytrzymania to zglos sie do lekarza bo moze to nie wiazadla.jesli bol jest lagodny to poca brac.naprawde wytrzymac nie mozna bel tabletek?

Gość rerekum kum
mnie też bolał brzuch jak byłam w ciąży, lekarz zalecił mi no spe forte jedna ja zjadłam pare tabletek i odtsawiłam mimo ze ból jeszcze czasami sie pojawiał, po prostu nie chciałam łykać zadnych tabletek a wszystko skonczyło sie tak ze urodziłam w 33 tyg ciązy, nie wiem jaka była tego przyczyna. wyniki zawsze miałam idealne. teraz mam piętnastomiesięcznego, zdrowego synka:-)

Gość very very happy
rerekum kum- a ja urodziłam w 35tyg. i tez nie wiem czemu :( obie brałyśmy nospe i bolał nas brzuch na poczatku, ale to chyba nie przez nospe...chociaz kto wie....mi to jeszcze podczas porodu dawali chyba nospe

Gość ja uczę w szkole
może bolał was brzuch przez skurcze przedwczesne?

Gość mnie w 4 tyg. ciazy tez
pobolewalo podbrzusze, ale jestem zdania, że jezeli tak mocno nie bpoli to lepiej lekow zadnych nie brac. Niby no-spa jest bezpieczna, ale czytalam ostatnio artykul, ze rodzi sie duzo dzieci "po nospowych" . Maja klopoty ze ssaniem, a pozniej z wymowa

Gość ja pytalam lekarza o te
zaburzenia miesniowe i powiedział że to jest bzdura, chyba ze ktoś nospe bierze jak cukierki, wiecej niz 2 dziennie

Gość kurka bez pazurka
Nie wiem ile prawdy w tych dzieciach ponospowych bo ja mam taką dwójkę i nie mają większych problemów. Ale jestem zdania, ze jak ból jest lekki to nie ma sensu łykać tabletek, a jak silny- to problem jest większy i nospa nic tu nie pomoże.