Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xXxXxXxTtTtTt

Ponura,szara,smutna niedziela...

Polecane posty

Gość Zuzanna Amelia & 29
Powiedzialabym inaczej - nie wszystkie madre rady sa do przyjecia w danych okolicznosciach i nie zawsze wykonalne dla odbiorcy tej porady.

iks do tego typu rozmów dopuszczam osoby, których nie musze się bać i przed którymi nie muszę grać. Wice wersal także. x Zuza nie. Dobra filozofia pozwala na elastyczność.

Ja nie mówię o radach. Dobrymi radami to jest piekło wybrukowane.

Gość Zuzanna Amelia & 29
To w takim razie o czym mowisz , bo sie troche pogubilam.

O rozmowie Zuza, a nie o rozdrapywaniu doła do rozmiarów rowu mariańskiego.

Gość Zuzanna Amelia & 29
Zgoda. Rozmowa. Ale taka rozmowa zawiera jakas tresc , wymiane zdan , spojrzenie z roznych stron. Czy chodzi Ci bardziej o wygadanie sie przed zaufana osoba bez jakis porad z jej7jego strony ?

Gość kreciketpetak
tak O

Zuza, długość dołów bywa rózna. Nie mozna cały czas o tym gadać. Mądra osoba to wie. Rozmawia się na rózne tematy.

Gość Zuzanna Amelia & 29
Jak ktos ma dola z powodu danego problemu to czesto ma wlasnie potrzebe gadania na dany temat bardzo dlugo i czesto do tego wraca. Ale chyba juz wiem o co Ci chodzi. Rozmowa z zaufana osoba /matka , babka, przyjaciel/ z ktora mozna pogadac o problemie ale tez i na inne tematy. Osoba , ktora potrafi rozproszyc nieco chmury i skierowac mysli na inne tory.

Gość Zuzanna Amelia & 29
Tyle ze taka metoda ma jedna zasadnicza wade - uzaleznia od tej osoby. Czasami nawet bardzo. Co zrobisz jesli tej osoby ktoregos dnia zabraknie ?

Zuza uzależnić to się mozna jedynie od osób toksycznych. Ja wtedy odchodzę. Nawet jeśli to miałoby oznaczać doła większego niż ten cały mariański.

Gość Zuzanna Amelia & 29
Czyli wracamy do punktu wyjscia.

iks generalnie to uważam, że zachowałeś się jak dupek ale znaj moje dobre serce. For u z poleceniem uważnego wsłuchania się w tekst x http://tnij.org/udcm

Gość Zuzanna Amelia & 29
Kolorowych. Co do tej zaufanej osoby , ktorej moze zabraknac to myslalam o matce. Ale niezaleznie od tego kto to jest to fajnie jest miec taka osobe. Przynajmniej w pewnych sytuacjach.

Iftar,generalnie masz rację; a ponieważ jakiekolwiek moje usprawiedliwienia wymagałyby ujawnienia prywatnych szczegółów,więc tym bardziej uznajmy że masz rację :( x Poza tym nigdy nie wątpiłem w Twoje dobre serce... cholera,wróć! Miał być dobry gust kulinarny. ;)

Iftar,co nie zmienia faktu,że na pewno zapamiętam postawę różnych osób w tej całej sprawie; niektóre osoby udowodniły,że jak spadniesz do ich poziomu,to cię rozszarpią; inne pokazały,że - nawet przy złośliwościach na co dzień - inteligencja i ludzkie uczucia w cięższej sytuacji nie są im obce. Tak,niektórzy pokazali klasę,a niektórzy tylko klasę... piątą podstawówki,no góra pierwszą gimnazjum..I absolutnie nie zaliczę swojej nikczemnej osoby do tej pierwszej grupy :( Chociaż może Żelek ma rację (co ciekawe,zastanawiam się,czy piszę to z większym żalem czy z nadzieją),że jestem tu już trwale spalony i może to doda mi sił,by wreszcie trwale opuścić to bagno...

Gość
oj iks... Witaj na kafe :P ps ale Ty ponoc stary bywalec jestes to powinienes wiedziec co i jak. Ja Cie nie poglasze, mam nadzieje ze wiesz o tym. Ja tak, ciebie nie.

"Iftar,co nie zmienia faktu,że na pewno zapamiętam postawę różnych osób w tej całej sprawie; niektóre osoby udowodniły,że jak spadniesz do ich poziomu,to cię rozszarpią" ­ ojojoj, biedactwo. ­ ale dopierdalać innym to było miło, co? :D ­ moralność kalego i hipokryzja w całej okazałości :o

Wiesz Żelek,najśmieszniejsze jest to,że chwyciłaś zębami nie tego,kto Ci dop...ał przy okazji Kalibana,ale tego,który się akurat nawinął.A to,jak wykorzystałaś moment,to tylko świadczy o Tobie.To już nawet nie było dno,Ty zasysasz muł od spodu... no,ale jak to żaba w zimie 💤

o co tu w ogóle w tym wszystkim chodzi? bo ja zrozumiałam tylko, ze X ma doła, bo się z jakąś kafe laską dogadać nie może 0 ani tu, ani na mejlu

jaaasne, ja sobie to wszystko wymyśliłam. te mało subtelne aluzyjki na temat mojego rozstania to były oczywiście niezamierzone przypadki :D ­ a teraz, ja okrutna potwora, znęcam się nad biednym rycerzykiem, któremu już chyba bliżej do czterdziechy niż do mojego wieku i ...zakładając optymistyczną wersję, powinien umieć używać mózgu. ­ swoją drogą, intelektem i klasą Kaliban przerasta ciebie i ikusię o wiele poziomów :)

"jaaasne, ja sobie to wszystko wymyśliłam. te mało subtelne aluzyjki na temat mojego rozstania to były oczywiście niezamierzone przypadki" x No to,kuchnia jasna,napisz Żelek,GDZIE ja niby robiłem aluzje do TWOJEGO rozstania?! x "a teraz, ja okrutna potwora, znęcam się nad biednym rycerzykiem, któremu już chyba bliżej do czterdziechy niż do mojego wieku i ...zakładając optymistyczną wersję, powinien umieć używać mózgu" x Wiesz co,może i dałem się podpuścić jak dziecko,ale powodu takiej reakcji i kulisów sprawy na pewno nie będę Ci tłumaczyć! Do tej pory raczej używałem mózgu zgodnie z przeznaczeniem,a to,że Ty masz o tym inne wobrażenie,to już mi naprawdę lata :P x "swoją drogą, intelektem i klasą Kaliban przerasta ciebie i ikusię o wiele poziomów " x Tak Żelek,dowartościowuj się... x x x Lusiu,co się stało?Na razie Żelek wypatrzyła jakąś skromną możliwość vendetty; a że nie ma okazji capnąć Ike,to wyżyła sę na pierwszym,który chwilowo potknął się i upadł do jej poziomu... i to z charakterystyczną dla siebie "klasą" :O

Gość popycham posty
pyk pyk

Pewnie,jak rycerz padł,to i żaba może przeżyć chwilę tryumfu i wyskoczywszy co sił w nogach w górę pisnąć radośnie: "Góruję nad rycerzem!" :P

"No to,kuchnia jasna,napisz Żelek,GDZIE ja niby robiłem aluzje do TWOJEGO rozstania?!" ­ naucz się chociaż przeklinać. bycie cipą jest taaaaakie niemęskie :classic_cool: ­ jak będę miała chwilę czasu to może pokuszę się o szukanie twoich postów, ale w tej chwili aż tyle go nie mam. poza tym nie chce mi się udowadniać, że nie jestem wielbłądem. ­ "Tak Żelek,dowartościowuj się..." ­ się? :D ­ ty masz naprawdę jakiś problem z użyciem swoich półkul. czy raczej ćwierćkul :D ­ naprawdę nie wiem, jak się ma do tego moja wartość. no chyba że uważasz, że jak się ze sobą sypia to intelekt i klasa przenoszą się na zasadzie transfuzji genitalnej :D:D:D ­ jak udowodnisz tę teorię, to masz szansę na nobla! :classic_cool: może wtedy jakaś kobieta zwróci na ciebie uwagę i nie będziesz musiał żebrać o zainteresowanie płci żeńskiej na kafe :)

o matko jedyna po pierwsze żabo podobno masz w głębokim kto na ciebie, po co , na co i za co :P jakoś tego nie widać skoro na każdym kroku Xxowi wypominasz Xx przestać ryczeć jak baba i rozwlekać temat raz zakończony bo już się czytać nie da tych twoich łkań!