Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ładna i zbyt inteligentna

Dlaczego ładna i inteligentna nie może znaleźć fajnego faceta?

Polecane posty

"gotować nie umiesz, empatyczna nie jesteś, a noblem z fizyki on się nie naje" brutalne, ale pewnie sporo w tym racji, gdyż znakomita część mężczyzn chce mieć dom i żonę, a nie uczelnię i wykładowcę po powrocie z pracy -v- "latka geniusz" - to może odstraszać, ponieważ kojarzy się z zarozumiałością i arogancją, a ludzie widzą świat przez "łatki" -v- "oczywiscie że istnieje typ inteligencji emocjonalnej" podobnie jak śpiewacza, hydrauliczna i do wyrywania skrzydełek motylkom :p

Gość lalallalallaalla
współczuję Ci śmierci rodziców.. nie spiesz sie. widocznie nie trafiłaś na tego odpowiedniego. ale zgadzam się tez z wypowiedzią kluchmana. poczekaj na osobę która zaakceptuje Cię taką jaką jesteś. nawet jeśli jesteś mało, empatyczna i nie umiesz gotować. ;) na pewno masz wiele zalet, szukaj kogoś kto naprawdę je dostrzeże. albo nie szukaj, a sam się znajdzie ;) ten nieprzeciętny facet dla Ciebie :)

ladna i int Kobietko ty nie musisz umieć gotować, Ja byłbym dumny z faktu bycia z taką inteligentną dziewczyną jak ty! !

Gość Zależy jaka jesteś
lalala, po co ma czekać do 30 np., oschłość, mała wrażliwość itd nie ułatwia jakichkolwiek relacji. Ma być jak Ci z Teorii wielkiego podrywu czy jak to tam się zwie? Skoro widzi się w sobie pewne elementy do zmiany to warto nad sobą pracować (bez popadania w skrajności rzecz jasna).

Gość wydaje mi sie, ze zbyt
obnosisz sie ze swą inteligencją i nie jestes zbyt skromna, dltego nie masz faceta

"A inteligencja osobista Gardnera" a co z tej teorii zostało po 80 latach, "inteligencja emocjonalna" to jedyny odprysk; takich inteligencji można naprodukować do woli (przykłady podałem powyżej), tylko one nadal świetnie można zdefiniować jako zdolności (o w niczym im nie umniejsza) -v- "teorie Spearmana (faktor "G") i wszystkie teorie "oddzielnych" inteligencji." j.w. z podobnych argumentów - są np. teorie pustej ziemi czy ekspandującej ziemi, co ciekawe są naukowe publikacje, tylko jakoś nikt się tym poza paroma osobami internetem nie przejmuje -v- "Poza tym np. Raven twierdził, że inteligencja nie ma nic wspólnego z wiedzą." a kto twierdzi inaczej?

Gość lalallalallaalla
pewnie, że tak. praca nad sobą jest bardzo ważna, ale wszystkiego nie da się zmienić całkowicie, ale dziewczyna jest inteligentna wiec pewnie da radę. też nie jestem empatyczna, chociaż staram się być bardziej dla mojego faceta, bo wiem, że też potrzebuje uwagi i czułości jak każdy.

ladna i int Dokładnie On sam się znajdziesz i będzie miał bardzo rozwinięta inteligencję emocjonalną :) Zobaczysz

"obnosisz sie ze swą inteligencją i nie jestes zbyt skromna, dltego nie masz faceta" a może ona chce, aby ktoś docenił jej intelekt, a nie wygląd? tylko podała tyle informacji, że możemy obie zgadywać

ladna i int Spotykaj mężczyzn i chłopców (bo dla ciebie facet w wieku 22 lata to chlopiec ) Odkrywaj ich charaktery i eksperynentuj który ci pasuje .

""gotować nie umiesz, empatyczna nie jesteś, a noblem z fizyki on się nie naje" brutalne, ale pewnie sporo w tym racji, gdyż znakomita część mężczyzn chce mieć dom i żonę, a nie uczelnię i wykładowcę po powrocie z pracy" dzięki panowie, pewnie macie rację, dziękuję za wasze opinie. Podobno osobom z niższym IQ łatwiej jest zaznać szczęścia, wiecie, wystarczy się najeść, poruchać, napić, pogadać z kolegami/koleżankami, obejrzeć mecz/iść na zakupy czy do kosmetyczki i to jest pełnia szczęścia. Ewentualnie mieć rodzinę, dzieci i ładny dom, cel w życiu wielu ludzi. Miałam takie propozycje, żeby rzucić to wszystko, nauczyć się być "matką i gospodynią domową", czyli "prawdziwą kobietą", ale wiecie co, nie potrafię. Dziękuję Bogu/naturze czy komu tak mam dziękować ze ten "dar" w postaci analitycznego umysłu i nie zamierzam go marnować i poświęcać się, by zostać wzorową "matką polką" i rezygnować z siebie. Nie ma dla mnie chyba nic cenniejszego niż możliwość rozwijania swojej pasji. Jestem ciekawa jak oceniacie szanse osoby takiej jak ja na znalezienie życiowego partnera.

Ona wcale nie obnosi się swoją inteligencją -taka jest -jest bardzo inteligentna -to dlaczego ma specjalnie zanizac swój poziom, ???

Może nie myślisz o byciu matka teraz w wieku 22 lat, ale to się zmieni poczekaj aż będziesz miała 30 lat :)

Gość Zależy jaka jesteś
"a co z tej teorii zostało po 80 latach, "inteligencja emocjonalna" to jedyny odprysk; takich inteligencji można naprodukować do woli (przykłady podałem powyżej), tylko one nadal świetnie można zdefiniować jako zdolności (o w niczym im nie umniejsza)" Salovey i Gardner (niedawno w szkołach polskich był chyba jakiś program oparty na jego pracach) wciąż się tym zajmują, nigdzie nie obalono jednoznacznie tych teorii, np. Rosenthal ma swoje pomysły, ale żadne pojęcie w psychologii nie zostało przyjęte zgodnie przez wszystkich. Więc skoro Ty totalnie odrzucasz pojęcie inteligencji emocjonalnej możesz właściwie odrzucać co tylko masz ochotę i znaleźć na to dowody.

Autorko,faceci po prostu boją się inteligentnych kobiet,a już zwłaszcza takich które mają własne zdanie.

Gość grlpzbgsfd
RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

Ten temat jest prowokacją jak chuj. Ładne i inteligentne damy nie przeklinają ani nie używają zwrotów typu "poruchać".

młoda nie zgodzę się z tobą, ja takich kobiet się nie boję, jestem facetem 100%

Może nie myślisz o byciu matka teraz w wieku 22 lat, ale to się zmieni poczekaj aż będziesz miała 30 lat" Być może tak, być może nie, nie wykluczam tego w każdym razie. ale jeszcze nie teraz. Po prostu yhmm w mojej rodzinie jakoś tak się działo, że kobiety miały wrześnie dzieci i nie robiły karier naukowych/biznesowych czy jakichkolwiek tylko zostawały matkami, dlatego w pewnym sensie wymagano tego ode mnie(wiem, wiem, dziwna rodzina, oj tak...), czytaj rzucenia studiów w stolicy i powrotu do rodzinnej miejscowości, ale się nie zgodziłam.

Gość Zależy jaka jesteś
Hmm "Podobno osobom z niższym IQ łatwiej jest zaznać szczęścia, wiecie, wystarczy się najeść, poruchać, napić, pogadać z kolegami/koleżankami, obejrzeć mecz/iść na zakupy czy do kosmetyczki i to jest pełnia szczęścia. Ewentualnie mieć rodzinę, dzieci i ładny dom, cel w życiu wielu ludzi." Tutaj przemawia przez Ciebie rozgoryczenie chyba. Albo jednak jesteś ciut zarozumiała. "Nie ma dla mnie chyba nic cenniejszego niż możliwość rozwijania swojej pasji. " To chyba jednak pokazuje czego chcesz tak naprawdę od życia. I nie jest to partner.

Uprzedzam pytanie. Mój ojciec zmarł na białaczkę gdy miałam 18 lat, moja mama zginęła w wypadku samochodowym gdy miałam 19. Takie rzeczy się zdarzają, z tym się już pogodziłam przez te 3 lata, ale stąd też pewnie po części biorą się moje problemy z wyrażaniem uczuć itd.

Faceci nie boją się inteligentnych kobiet. Co za bezsensowny mit.

ladna i int s czujesz teraz wogóle potrzebę posiadania partnera czy poprostu tak wypada, czy tak chce rodzina twoja? ? ja szczerze powiem ci żę nie wyczuwam u ciebie chęci posiadania partnera?

"Podobno osobom z niższym IQ łatwiej..." podobno, ale dostosowywanie się lub lobotomia to nie jest rozwiązanie, jak napisałem powyżej, historia zna udane związki, marnych gospodyń domowych masz, jak napisałaś "sporo związków za sobą, więc masz bazę, zabierz się za przemyślenia -v- @ Zależy jaka jesteś " Więc skoro Ty totalnie odrzucasz pojęcie inteligencji emocjonalnej możesz właściwie odrzucać co tylko masz ochotę i znaleźć na to dowody" dowody to się znajduje za, a nie przeciw, a argumentów przeciw "teoriom emocjonalnym" jest mnóstwo, od czysto semantycznych poczynając; jak u2ażasz to inaczej to oszukaj dowodów przeciw teorii inteligencji hydraulicznej - umiejętność do odnajdywania się w gąszczu rur, lokalizacji i usunięcia nieszczelności oraz egzekucji zawyżonego rachunku" :D