Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ładna i zbyt inteligentna

Dlaczego ładna i inteligentna nie może znaleźć fajnego faceta?

Polecane posty

@ Zależy jaka jesteś Jasne, bywam zarozumiała, choć pewnie nie bardziej niż przeciętny śmiertelnik, ale nie zaprzeczam, że tak jest :) No i tak, lubię pracę naukową, kocham swoje pasje, aczkolwiek posiadanie partnera życiowego nie wyklucza realizacji moich zainteresowań, nie trzeba tu dokonywać wyboru :)

"Podobno osobom z niższym IQ łatwiej jest zaznać szczęścia, wiecie, wystarczy się najeść, poruchać" ­ no proszę, jakie słownictwo na poziomie :D ­ och, och, jak panienkę ubodło stwierdzenie, że nie ma żadnych pożądanych przez mężczyzn cech ani umiejętności :D ­ wyobraź sobie laseczko, że niezwykle inteligentni ludzie potrafią pogodzić życie rodzinne z wieloma innymi rzeczami w życiu: spełnianiem marzeń, realizowaniem pasji czy osiąganiem sukcesów zawodowych. ­ ale skoro to dla ciebie takie niepojęte, to widać inteligencją nie grzeszysz. ­ aczkolwiek po tym łzawym wyznaniu o śmierci rodziców stwierdzam, że na 100% to prowokacja. I to tej samej laseczki, która wczoraj pisała o związku z dwoma facetami :D🖐️

Powinnaś nosić tabliczkę, że jesteś zbyt przygłupia na związek z facetem i z powodu urody nadajesz sie tylko do łóżka. A może jesteś les?

Ja uwielbiam inteligentne kobiety, poprostu mnie pociągają są przez to dla mnie bardzo, bardzo atrakcyjne :)

"posiadanie partnera życiowego nie wyklucza realizacji moich zainteresowań, nie trzeba tu dokonywać wyboru " póki co przed takim wyborem nie stanęłaś, i obyś nie musiała wybierać

"wyobraź sobie laseczko, że niezwykle inteligentni ludzie potrafią pogodzić życie rodzinne z wieloma innymi rzeczami w życiu: spełnianiem marzeń, realizowaniem pasji czy osiąganiem sukcesów zawodowych" zostać psychopatą, socjopatą lub zaruchać się na śmierć inteligencja jest jak nóż, pozwala dobrze żyć, ale źle używana łeb właścicielowi obetnie

Jutro będzie pewnie prowokacja, że rżnie się z ojczymem swojej matki, która zmartwychwstała jak Undertaker w czasie wrestlingu.

@ żaba po przejściach Nie jest to prowokacja, aczkolwiek wierz w co chcesz, nie mam potrzeby niczego Ci udowadniać i wysyłać ci nekrologów po śmierci rodziców, więc możesz to uznać za prowokację. No i nie wszyscy ludzie z darem do nauk ścisłych potrafią tworzyć szczęśliwe związki(a raczej wręcz przeciwnie), na moim wydziale mniej niż 50% profesorów jest żonatych, ta liczba daje do myślenia. Testy mensańskie mierzą tylko umiejętności rozwiązywania matryc Ravena, czy to się przydaje w życiu? nie wiem, pewnie nie ;) Po prostu zastanawiam się, czy jestem jedną z nich, tzn. tych dziwacznych naukowców skazanych na życie w pojedynkę ;_)

wystarczy poczekać, a się dowiesz -v- ciekawe, że jeszcze nikt pod autorkę się nie podszył

Gość Zależy jaka jesteś
"dowody to się znajduje za, a nie przeciw, a argumentów przeciw "teoriom emocjonalnym" " Od kiedy w języku potocznym trzeba się trzymać definicji z logiki? Ale niech Ci będzie, ja mogę sobie znajdywać tysiąc dowodów za:P Wielu badaczy jak już sugeruje, że teorie int. emocjonalnej są kontrowersyjne. Może sam się zajmij tym skoro wiesz co istnieje a co nie i możesz wydawać o tym opinie, świat nauki byłby Ci wdzięczny.

ladna i int Nie jesteś na nic skazana ale nie martw się tym w wieku 22 lat ,kobietko :) Baw się ,odkrywaj świat -żyj -nie zamartwiaj się :)

Gość Autorko skoro twoi rodzice
nie zyja, to z czego sie utrzymujesz na studiach? Pracujesz i uczysz sie?

autorko IMO szukasz nie tam gdzie trzeba, najgorsze związki jakie widziałem tworzyli psycholodzy i policjanci (pewnie zawody na literę p są pechowe ;) a większość małżeństw się rozpada, na moim byłym wydziale są prawie sami rozwodnicy i to nawet doktoranci, podobno ludzie wykształceni częściej się rozwodzą, ale to nie znaczy, że ci gorzej wykształceni są szczęśliwi

No to już nikt się nie podszyje:) Moi rodzice byli dosyć zamożni, zostawili mi dość duży spadek, poza tym dostaję rentę rodzinną od ZUS (notabene wyższą niż średnia krajowa), także nie mam problemów finansowych, a w wakacje również pracuję.

Gość Zależy jaka jesteś
"Autorko skoro twoi rodzice nie zyja, to z czego sie utrzymujesz na studiach? Pracujesz i uczysz sie?" Tak, bo na bank nie ma czegoś takiego jak stypendia naukowe. W końcu by je dostać trzeba mieć jakieś osiągnięcia...

Gość Zależy jaka jesteś
Ok, też już węszę prowo...

@ zależy "Od kiedy w języku potocznym trzeba się trzymać definicji z logiki?" rozmawiamy o pojęciu z zakresu psychologi i neurologii, a to nauki (przynajmniej ta druga) "Ale niech Ci będzie, ja mogę sobie znajdywać tysiąc dowodów za" nie znajdziesz, choćby z tego powodu, że sami autorzy nie byli przez 40 lat w stanie stworzyć spójnej definicji i systemu wartościowania -v- "Wielu badaczy jak już sugeruje, że teorie int. emocjonalnej są kontrowersyjne." wielu uważa je za błędne, a nie tylko sugeruje "Może sam się zajmij tym skoro wiesz co istnieje a co nie i możesz wydawać o tym opinie, świat nauki byłby Ci wdzięczny." że ziemia nie jest płaska tez mam udowadniać, mogę, ale nikt mi za to wdzięczny nie będzie, skoro tę pracę wykonali już lepsi ode mnie -v- może ktoś kiedyś stworzy sytem dot. zdolności innych niż inteligencja (ku radości działów HR), wtedy przyjmę to z pokorą, póki co dotychczasowe teorie są niczym więcej jak opisem zjawisk przyprawionym o marketing

A jaka to różnica czy to prowokacja czy nie . Jest temat są opinie .Wolał bym żeby to była prowokacja -bo ciężko żyć bez rodziców.

"zostawili mi dość duży spadek" czekamy na łowców posagów: młoda, ładna, inteligentna, uczuciowo niezaradna przyszłość światowej nauki ze znacznym posagiem do upolowania -v- może prowo, ale co z tego? przynajmniej jest w miarę kulturalnie