Mika_2508 0 Napisano Marzec 8, 2013 Ola napisz mi jeszcze raz przepis na te bułeczki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wielka Baba 0 Napisano Marzec 8, 2013 Witajcie w ten zimny i wietrzny dzień. Na obiad dziś miałam śledzie z cebulką. Trochę mi do nich brakowało śmietany, ale bez niej też były smaczne. Nie odespałam dobrze nocki, i teraz mam taki zły humor, że hej. Przejdę się na zakupy to trochę tlenu złapię. Wiatr mi ten tlen wwieje. :-D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
OLA.D 0 Napisano Marzec 8, 2013 kochana kilka przepisów wypróbowałam az swój skomponowałam, ja to robie w następujący sposób Do wysokiego pojemnika wsypuje 1,5 PACZKI OTRĘBÓW OWSIANYCH +PACZKA PSZENNYCH nastepnie blenderem pare minut to miksuje zeby zmielić je (no chyba ze masz mlynek albo inne urzadzenie ) otreby wymieszaj z czubatą łyzeczka sodki lub proszku do pieczenia +5-6 łyzek mozeiny . Do dużej miski wbijam 4-5 zółek ,ucieram je mikserem i po jakims czasie dodaje 1/5 kg serka homogenizowanego na zmiane z tymi otrebami (ja kupuje ser Emilka w kauflandzie albo Tesco )jak by było za geste to wlej 1 szklanke jogurtu i troche mleka , ogolnie musi byc to gęsta konsystencja - do tej ilosci dodaje łyzke soli . Na koniec dodaje ubite na sztywno białka pomału i delikatnie mieszkam drewnianą łyzką - tak aby wtłoczyć te białka do tej masy ale zeby nie opadły , masa ma wyjsc dosc gesta ale delikatna i później tą drewniana łychą na blaszce na papierze formuje krązki do piekarnika na 40-45 min - 180 -190 stopni , maja byc takie ciemne i spieczone bo one troszke zmiękną pozniej , jak sie upieką to uchylam drzwi piekarnika aby odparowywały - najlepiej smakują jak przestygną całkowice . Z tych proporcji piekę około 13-15 takich "bułęczek " Po rozkrojeniu bedą 2 kromeczki , nie sa gliniaste ani gorzkie , ani zbyt mokre , po prostu jak kromka dobrego chlebka, smakuja super . Ostatnią partie jak robiłam to posypałam troszeczkę maczkiem kilka kromek - pycha i super pachnie . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
OLA.D 0 Napisano Marzec 8, 2013 WIELKA BABO , nie mogę znaleźć Twojego imienia :-) w każdym bądz razie tez bym zjadła śledzia ale z ziemniaczkami gorącymi :-P Co do śmietanki to powiem Ci ze ja używam tych mega gęstych jogurtów greckich odtłuszczonych , one sa strasznie geste - dziwne troche no bo bez tłuszczu a takie geste - ale pewnie jakiegoś zagestniacza uzyli :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mika_2508 0 Napisano Marzec 8, 2013 Olu a nie można nie stosować mazeiny ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
OLA.D 0 Napisano Marzec 8, 2013 Jasne że można zrobić bez mozeiny . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
OLA.D 0 Napisano Marzec 8, 2013 Daria sie nie odzywa :-) Ciekawe czy dałą rady i sie nie podała po 1 dniu .Mam nadzieje ze tak !!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mika_2508 0 Napisano Marzec 8, 2013 To super, w weekend upiekę :) Dziś dostałam @ więc może i waga po weekendzie pójdzie w dół Wczoraj mąż mnie wymacał :) i powiedział że jeszcze trochę i już w ogóle nie będzie miał się do czego przytulić ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niepewna93 0 Napisano Marzec 8, 2013 Cześć dziewczyny :D Od rana na zakupach dałam rade a nawet namówiłam Adriana bo Mu też się przyda :D Przepis na bułeczki sobie przepisałam do zeszytu na później :) Bo jak oglądałam ten link z grafiką to wyglądają cudownie . Mam na stole przed nosem otwarte delicje , podjadam serek i nawet na nie ochoty nie mam :) Tak więc pełna optymizmu :) śniadania jeszcze dziś nie jadłam a teraz za obiad się biorę bo zrobić trzeba :) Wczorajszy sukces nakręcił mnie jeszcze bardziej , a że jeszcze na wagę czekam tak więc nawet mnie nie kusi i myślę, że będę miała miłą niespodziankę jak mi ją dowiozą :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mika_2508 0 Napisano Marzec 8, 2013 Cześć Daria :) fajnie że nadal z Nami jesteś :) dobrze że nie uległaś pokusie, ja mam przed sobą od rana Kinder Maxi Kinga i też póki co jeszcze nie uległam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niepewna93 0 Napisano Marzec 8, 2013 http://www.wielkiezarcie.com/recipe63681.html Mogę coś takiego ?? Oczywiście oprócz pieczarek i tych opcjonalnych rzeczy :) o ten sos mi głownie chodzi i czy taka panierka jest ok .? Bo wczoraj wgl panierki nie robiłam . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niepewna93 0 Napisano Marzec 8, 2013 Sama sobie kupiłaś kinderka .? ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mika_2508 0 Napisano Marzec 8, 2013 Nie sama, sama sobie nie kupuję słodyczy, od koleżanki dostałam a i zapomniałam o pomarańczu który lezy od szefa z okazji naszego święta.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
OLA.D 0 Napisano Marzec 8, 2013 Dziewczynki kinderki i delicje oddajcie dzieciom głodnym :-) Dario podobnie w nowej ksiazce dukan dopuszcza grzyby,tylko nie wiem na ktorej fazie . Dario ty jedz śniadanie - w tej dieie jak nie jesz to nie chudniesz . Podobnie nasza dieta przyspiesza tempo przemiany materii nawet o 30 procent, bo trawienie i wchłanianie białka wymaga dużych nakładów energii ze strony organizmu. , ale jak ty nie jesz tego białka to nic nie przyspieszysz :-) Kolacje omiń ale nie sniadanie :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mika_2508 0 Napisano Marzec 8, 2013 Kinderka oddam małżowi a sobie zrobię krem czekoladowy dukana :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wielka Baba 0 Napisano Marzec 8, 2013 Chyba nie pisałam jak mam na imię. Więc teraz nadrobię niedopatrzenie i oficjalnie się przedstawię. Alicja jestem. :) Ola.D w Twoim przepisie ilość otrębów jest podana w paczkach. Ale paczki są różne, bo miałam takie po 30dag i po 0,5kg. Jakbyś mogła napisać o jakie paczki chodzi, będę wdzięczna. Byłam dziś w Biedronce i kupiłam twaróg President 0% , dobry sernik z niego wychodzi. Jutro będę szaleć w kuchni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
OLA.D 0 Napisano Marzec 8, 2013 Ja kupuje otręby z Firmy KUPIEC one maja 20 deko czyli 30 dek otr.owianych +20 dek pszennych . DASZ WIĘCEJ CZY MNIEJ TROCHĘ NIC SIE NIE STANIE -WAŻNE ŻEBY KONSYSTENCJA ZYT RZADKA ANI GĘSTA NIE BYŁA Ogólnie zachowuje proporcje więcej owsianych niż pszennych bo owsiane sa lepiej trawione i zbierają zbędny tłuszcz z naszego przewodu pokarmowego co później jest wydalane z organizmu . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anrobek2 0 Napisano Marzec 8, 2013 cześć dziewczynki...diabelska ta pogoda, jak słoneczko świeciło to było tak cudnie :( kiedy ta wiosna przyjdzie??? Fajnie że wszystkie nadal tu jesteście i dajecie radę... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niepewna93 0 Napisano Marzec 8, 2013 I już po obiadku :) powiedzcie mi czy w uderzeniowce można dać tego 1 ogórka kons. .? Bo różnie o tym mówią. Miejmy nadzieję, że słonko szybko wróci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
OLA.D 0 Napisano Marzec 8, 2013 Aniu nawet nie mów - dzisiaj dla mnie to ropna aura pogodowa od rana boli mnie głowa , głowa mi lata dosłownie :-) Chyba pójdę do Solarium na chwile , mimo ze nie chodzę za bardzo ale dzisiaj sie chyba wybiorę żeby sie powygrzewać pod lampą :-) Wczoraj w domu wieczorkiem zrobiłam pyszne LECZO bez tłuszczu (cukinia,pieczarki,cebulka, papryka 3 kolory,pomidorki z puszki , pierś z kurczaka,chuda kiełbaska + przyprawy) wiec dzisiaj mam PYSZNY OBIADEK ugotowałam sobie tez chudy rosołek , zrobie lane kluski z mozainy i zmielonych otrebow to pojem zupki bo w taką pogode to zupa fajnie smakuje :-) Na tej diecie dobrze mieć w lodówce przygotowane obiadki . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
OLA.D 0 Napisano Marzec 8, 2013 miało byc OKROPNA AURA POGODOWA na oczy mi ta pogoda chyba tez zaszkodziła :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anrobek2 0 Napisano Marzec 8, 2013 Oluś też planuję leczo na ten weekend, bo nie pisałam ale ja idę 5/2. może to mało warzyw ale na prawdę czuję się dobrze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anrobek2 0 Napisano Marzec 8, 2013 Daria korniszonka można w pierwszej fazie jako dodatek do sosu np tatarskiego, więc możesz być spokojna, nie popełniłaś błędu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niepewna93 0 Napisano Marzec 8, 2013 No to fajnie, ja zrobilam to tzatzyki. Jogurt 0 % i tarłam czosnek na tarce bo nie mam tej maszynki :D z 1 ogórkiem własnie a z indyczka zrobilam cos a'la nugetsy i kupiłam patelnie teflonową bo takiej też nie miałam :) Adrian zadowolony z obiadu chodzi marudzi że jest pełny ale ciasteczko to by zjadł :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niepewna93 0 Napisano Marzec 8, 2013 Dominiko w jakiej jesteś fazie diety .? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mika_2508 0 Napisano Marzec 8, 2013 Daria musisz upiec jakieś dukanowe ciacho :) ja osobiście najczęściej piekę sernik :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mika_2508 0 Napisano Marzec 8, 2013 Ja póki nie osiągnę zamierzonego efektu będę na II fazie, wybrałam system 5/5 bo tak mi wygodniej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niepewna93 0 Napisano Marzec 8, 2013 te ciacho to mozna w I fazie ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FIOŁEK32 0 Napisano Marzec 8, 2013 Tak czytam i chyba też przejdę na system 5/2, może wtedy kiloski zaczną szybciej znikać:) bardzo lubię te wszystkie serki-szczególnie wiejskie:) świetnie się po nich czuję, więc chyba taki system mi nie zaszkodzi?? Jak myślicie? oczywiście przy tym minimum 2 litry wody. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anrobek2 0 Napisano Marzec 8, 2013 Tak mi wygodniej bo nie muszę liczyć dni. a tak to 5 dni od pon do pt proteinki a sob i niedz prot+ warzywka no i ostatnio jak byłam na tym systemie to chudłam 2 kg na tydzień Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach