Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarny Rycerz

Jaki macie stosunek do aborcji na życzenie?

Polecane posty

Wszystko zależy od tego czy taki płód czuje ból czy nie i od tego czy jest jeszcze jakiś wyższy sens istnienia czy nie-trudne do zbadania? Zatem asekuracyjnie jestem przeciewniczką aborcji.

oczywiście że płód jest człowiekiem. dlatego rozwój ludzkiego płodu określa się terminem: "rozwój płodowy człowieka". ale aborcyjne prymitywy chciały by nas cofnąć to jakichś barbarzyńskich czasów gdzie ludzie nie mieli pojęcia co to tam w brzuchu jest.

Z tego nie urodzi sie zolw ani amerf, tylko niemowlak więc to nie jest niemowlak:) to jest dla mnie naważniejsze... kura nie jest jajkiem soryy

oczywiście dlatego by nas chciały cofnąć że im wiedza medyczna z ideologią się sprzecza.

I wypisuje sie juz z tego topicu, bo oczywiscie jak slusznie stwierdzila Zaba, nie ma sensu tego po raz tysieczny walkowac;) Zabojcow i tak nie da sie przekonac;)

"kura nie jest jajkiem soryy" x w kuchni nie ale w biologii jak najbardziej tak.

@kurdupelka: tak, podobnie jak nie jest to staruszek:) Ale jest to rozwijajacy sie czlowiek:) Zycie jest zreszta od chwili poczecia:)

@Maciek B: ja nie zagryzam palcow ze zlosci, tylko szczerze wspolczuje kobietom, ktore dokonuja aborcji, bo zabijaja nie tylko wlasne dziecko, ale takze pewna czesc siebie:) Zawsze patrzac w lustro bedzie miala swiadomosc, ze "zabilam swoje dziecko":)

"migdałek i wyrostek też są człowiekim" x nie. to są tylko organy. mają takie samo DNA jak wszstkie inne komórki ciała. płód ma własne, różniące się od DNA matki i niezmienne do końca życia. masz koleżanko braki w podstawach wiedzy o człowieku.

@kurdupelka: tak, podobnie jak nie jest to staruszek Ale jest to rozwijajacy sie czlowiek Zycie jest zreszta od chwili poczecia staruszek to co innego ma wspomnienia, przeżycia, w pełni wykształcone organy. xxx zlepek komórek - to człowiek OK ale można go usunąć bo nie ma żadnej wartości dopóki nie jest zbyt rozwinięty - rozwiniętych organów, wspomnien, rzowinietych zmyslow itd.

!offerma no i co się temu zlepkowi stanie?? jakbym proniła taki kilkutygodniowy płód to co z tego?? jesli go nie chce, nie jestem zwiazana z nim, on nie jest rozwinięty żeby coś czuć o rozumieć to tak naprawde nic.

Czarny Rycerz nie nie mogli by chyba żeby chciała bycie dwudziestoparoletnim człowiekiem daje przywilej rządzenia swoim losem

@kurdupelka: tak, zlepek komorek to czlowiek. Zycie jest od chwili poczecia:) Pozdrawiam 🖐️

A dlaczego Twoim zdaniem Kurdupelko ten mały człowiek nie ma wartości ? Dlaczego urodzony ma wartość a nie narodzony nie ma ?

Kurdupelko 20 stoparoletni człowiek może zarządzać życiem swoim ale nie życiem innej istoty jaką jest dziecko w okresie płodowym.

Kobieta co poddaje się aborcji na życzenie to morderczyni swojego dziecka. Mi by do głowy nie przyszło zabić żony, żeby odzyskac wolność.

Bo jej tak wygodnie, wiec tak jest, po co to rozstrzasac hehe;) Do 12 tygodnia mozna, w ciagu jednej nocy cos sie cudownego staje, ze juz nie mozna;)

urodzone dziecko dużo czuje, ma wiecej rozwinięte zmysły, kilkutygodniowy płód ma nierozwinęte lub bardzo słabo więc nie ma to dla niego znaczenia, a dla mnie owszem ma

Jutro sie dowiemy, ze mozna abortowac dziecko do czasu az pojdzie do przedszkola;) Oczywiscie w ramach zarzadzania "wlasnym losem";)

Kobieta co poddaje się aborcji na życzenie to morderczyni swojego dziecka. Mi by do głowy nie przyszło zabić żony, żeby odzyskac wolność. - to co innego masz swoją żonę wrośnietą we wnętrzości ???

umrze. tak jak każdy inny "zlepek komórek" włączając w to ciebie i mnie bo też jesteśmy "zlepkami komórek" dokładnie tak samo jak i płód. wystarczy poczytać sobie co oznaczają takie terminy jak "komórka", "tkanka" czy "organ". no ale wtedy już nie można uprawiać tej idiotycznej aborcyjnej propagandy.

Gość zabójstwo to nic...:(
18:12 [zgłoś do usunięcia] KURDUPELKA85 !offerma no i co się temu zlepkowi stanie?? jakbym proniła taki kilkutygodniowy płód to co z tego?? jesli go nie chce, nie jestem zwiazana z nim, on nie jest rozwinięty żeby coś czuć o rozumieć to tak naprawde nic. Jeśli zabicie człowieka to dla Ciebie jest nic...to nic.:( Dla Breivika zabicie to też jest nic.Dla tych osób które potopiły swoje dzieci w wiadrach czy beczkach to też jest nic.Dla mamy Madzi to też jest nic.

Maciek B. nie nie dowiemy, bo to już sa narodzone dzieci nitk nardzonego dziecka, żyjęcego poza organizem kobiety nie zabije

Jeśli zabicie człowieka to dla Ciebie jest nic...to nic. a co to za cżłowiek?? glutek wielkości paluszka??

Gość zabójstwo to nic...:(
Morderstwo to w dzisiejszych czasach jest "nic"...Bo prawo pseudorozwiniętych krajów zachodnich na nie zezwala..... 18:12 [zgłoś do usunięcia] KURDUPELKA85 !offerma no i co się temu zlepkowi stanie?? jakbym proniła taki kilkutygodniowy płód to co z tego?? jesli go nie chce, nie jestem zwiazana z nim, on nie jest rozwinięty żeby coś czuć o rozumieć to tak naprawde nic. Jeśli zabicie człowieka to dla Ciebie jest nic...to nic.:( Dla Breivika zabicie to też jest nic.Dla tych osób które potopiły swoje dzieci w wiadrach czy beczkach to też jest nic.Dla mamy Madzi to też jest nic.

Jestem za aborcja. Uważam, ze jeśli ktoś nie ma warunków do zapewnienia godnego życia temu dziecku, to jak najbardziej. Antykoncepcja także zawodzi 🖐️ Lepiej usunąć płod, niz skazać dziecko na 18 lat życia w domu dziecka. Każdy gada o adopcji... Domy dziecka sa przepełnione, ludzie czekają po 5 lat na adopcję. Znacie w ogóle temat adopcji?! Widzę, ze nie bardzo. Nie każda kobieta dostaje orgazmu na myśl o ciąży :O Na szczęście nie mieszkam w Polsce :-)

Morderstwo to w dzisiejszych czasach jest "nic"...Bo prawo pseudorozwiniętych krajów zachodnich na nie zezwala..... to my jesteśmy pseudorozwiniętym krajem --medycyna i prawo nazywa to przerwaniem ciąży a ty możesz nazywac jak chcesz nawet ukrzyżowaniem czy grillowaniem.