Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MADZIALLLLA

CZY KIEDYŚ SIĘ UDA??? CO ROBIĆ?

Polecane posty

Gość MADZIALLLLA

Witajcie. Od 8 miesięcy staramy się z mężem o dziecko, bez skutku oczywiście. Nie miałam jeszcze żadnych badań hormonalnych, tylko testosteron (podwyższony poziom). Mierzę temperaturę, owulacja jest. Lekarze mówią że niby wszystko ze mną ok. Po takim czasie nieudanych prób, zaczynam się załamywać, już nie daję rady. Wszyscy znajomi zachodzą ciąże tylko ja nie mogę. Co powinnam jeszcze na takim etapie zrobić?

Gość 8 miesięcy staran to
bardzo krótko!!! Ogólnie mówi sie ze po roku nieudanych staran należy zacząc diagnostykę. Najlepiej znalesc sobie dobrego ginekologa

Gość MADZIALLLLA
już sama nie wiem co dla mojego zdrowia psychicznego było by lepsze.. starać się dalej czy zacząć godzić się z tym że raczej nic z tego, tylko że tak się nie da... wiem że nawet na forum jest wiele dziewczyn, które starają się od kilku lat. Podziwiam je za wytrwałość, bo ja już zaczynam świrować. Popadam w depresje, nic mnie już nie cieszy. Nie mam z kim nawet na ten temat pogadać. Nie chce żeby rodzina wiedziała że próbujemy, bo wtedy były by ciągle pytania jak starania a to dołowało by jeszcze bardziej. Mąż na początku podchodził do tego tak "jak będzie to będzie" ale teraz widzę że zaczyna się też martwić, pyta mnie codziennie jak tempka? a gdy zobaczy test i wynik negatywny od razu widać jak bardzo mu przykro. Sory musiałam się wygadać...

Słuchaj nie ma co sie nastawiac tak ze nic z tego niebędzie. Trzeba sie badac i leczyc jesli cos jest nie tak. Ja bym na twoim miejscu poszukałam dobrego lekarza który cie odpowiednio poprowadzi. Czesto przyczyna braku ciązy moga byc np jakies drobne zaburzenia hormonalne które łatwo jest wyregulowac odpowiednimi lekami. Diagnostyka powinna dotyczyc obojga partnerów. Tzn facet powinien zrobic badanie nasienia, bo podobno w połowie przypadków problem lezy po stronie faceta. Ale to wszystko powinien wyjaśnic i zlecic lekarz. Na pocieszenie napisze jak w rodzinie jedno małżeństwo starało sie o dziecko i zajęło im to az półtora roku pomimo tego ze porobili mnóstwo badan i wszystko było ok. Wiec nie ma sie co załamywac tylko trzeba działac i jesli jest jakis problem to go leczyc. mamy 21 wiek, medycyna sporo potrafi

Gość sedghy
A skąd wiesz, że masz owulację?

Madzillla a ile masz lat?? nie sluchaj tych bredni ze TRZEBA sie starac rok zeby sie zbadac! nieprawda, ja po pol roku staran przystapilam do ataku na lekarza, nasciemnialam ze juz rok sie staramy i zaczelam robic badania,wg mnie nie ma na co czekac!! czas ucieka a straconych na bezowocne starania miesiecy nikt ci nie zwroci! napisz co wiecej o sobie ile masz lat, skad jestes, jakie mas zcykle jakies choroby? postaram sie cos doradzic ! :)

Gość MADZIALLLLA
mam 28 lat, cykle regularne co 26, 28 dni najdłuższy. Myśle że mam owulację raczej temperatura na to wskazuje, poza tym ból jajnika i śluz odpowiedni. Na usg wszystko niby wygląda dobrze. Dodam tylko że kiedyś zaszłam w ciąże " za pierwszym razem" ale poroniłam w 5 tyg. nie wiadomo dlaczego.

Gość MADZIALLLLA
dzięki dziewczyna za słowa otuchy

Gość PomagamFinansowo
Pomogę finansowo rodzinom, kobietom, które starają się powiększyć rodzinę, a ze względów finansowych lub zdrowotnych nie mogą sobie na to pozwolić. Sfinansuję opiekę medyczną, zapłodnienie IN VITRO lub inne metody pomagające zajść w ciążę. Zapewnię również odpowiedni start finansowy dziecku. Moja propozycja pomocy skierowana jest do samotnych kobiet, mam które bardzo pragną dziecka, ale w szczególności do rodzin których partner boryka się z problemem bezpłodności. W celu zasięgnięcia więcej informacji zainteresowane osoby proszone są o kontakt telefoniczny 888-736-442 lub mailowo pomagampowiekszycrodzine@wp.pl Jeśli znasz osobę lub rodzinę, która ma kłopoty finansowe i przez to nie może powiększyć rodziny przekaż te ogłoszenie.

Gość MADZIALLLLA
zastanawiam się nie raz czy może to poronienie miało wpływ na to że coś popsuło się w organizmie? byłam u kilku lekarzy ale raczej nie byłam zadowolona z żadnego z nich, miałam wrażenie że mnie lekceważą. zalecili mi witaminy dla starających się, castagnus.

Gość MADZIALLLLA
a orientujecie się może gdzie w Krakowie można zrobić takie badanie? albo co ewentualnie wpływa korzystnie na jakość nasienia?

Gość MADZIALLLLA
TOPKA, wiesz może co może wpłynąć pozytywnie na jakość nasienia?

Ja ci moge napisac co działa niekorzystnie. Mój mąz robił takie badania i rozmawialismy z lekarzem. Niekorzystny wpływ ma: picie alkoholu, palenie papierosów, siedzący tryb życia np zawód kierowcy, noszenie obcisłej bielizny- przegrzewanie jąder, długie gorące kąpiele, stres, zła dieta.

Mogą tez wystepowac różne inne czynniki. Jesli wyniki wychodzą zle to lekarz dalej kieruje diagnostyką i leczeniem

Gość PomagamFinansowo
Pomogę finansowo rodzinom, kobietom, które starają się powiększyć rodzinę, a ze względów finansowych lub zdrowotnych nie mogą sobie na to pozwolić. Sfinansuję opiekę medyczną, zapłodnienie IN VITRO lub inne metody pomagające zajść w ciążę. Zapewnię również odpowiedni start finansowy dziecku. Moja propozycja pomocy skierowana jest do samotnych kobiet, mam które bardzo pragną dziecka, ale w szczególności do rodzin których partner boryka się z problemem bezpłodności. W celu zasięgnięcia więcej informacji zainteresowane osoby proszone są o kontakt telefoniczny 888-736-442 lub mailowo pomagampowiekszycrodzine@wp.pl Jeśli znasz osobę lub rodzinę, która ma kłopoty finansowe i przez to nie może powiększyć rodziny przekaż te ogłoszenie.

Gość MADZIALLLLA
i tu właśnie żadna z tych opcji nie dotyczy mojego m. alkohol na weekendzie jedynie... no właśnie z tymi badaniami o jakie poprosić lekarza?

Gość zostaw kotke w spokoju
Dla partnera: Salfazin lub Androvit, Maca z selenem, cynk, l-karnityna w dawce min 1500, wit E i B12. Nasienie na chwile przed stosunkiem moze pobudzic szklanka coli (nie mowie zeby sie cola opijac, szklanka wystarczy) lub Redbull (zawiera skladnik bedacy niezbednym budulcem meskiej spermy). Na nasienie szkodzi cieplo w kroku, czyli obcisla bielizna, gorace kapiele, laptop na kolanach, dlugie siedzenie. A najlepiej isc sie przebadac, w kazdym wiekszym miescie jest klinika leczenia nieplodnosci. Placisz ok 150zl/os i oboje macie komplet podstawowych wynikow, ktore dadza odpowiedz lub pokaza kierunek do dalszego szukania przyczyny.

Podstawowe badanie nasienia + posiew na bakterie. Dla ciebie hormony: skoro uwazasz, ze masz owulacje i regularne cykle, to najpierw sprawdz progesteron w ost tyg cyklu (odpowiada za zagniezdzenie i utrzymanie zarodka), TSH tarczyca. Badanie partnera jest duzo mniej inwazyjne, wiec zaczelabym od tego.. Bo badanie droznosci kobiecych jajowodow to juz grubsza sprawa.

"Alkohol na weekendzie" ale zalezy ile. Jedno piwko czy drink nie sieje spustoszenia, jedna alkoholowa impreza wybija plemniki na okolo 3 miesiace. Taka jest teoria, chociaz co do tego bylabym sceptyczna, bo wszyscy wiemy ile dzieci rodzi sie w pijackich patologiach i oni jakos nie lataja po lekarzach i nie lykaja witamin.

Gość MADZIALLLLA
dzięki serdeczne:) poszukam takiej kliniki i wezmę się za konkretne badania, będę przynajmniej wiedzieć na czym stoję i czym się trzeba zająć. Mam dość lekarzy olewaczy:P

Gość MADZIALLLLA
no właśnie:P też myślę że może te 3 piwka lepiej mu ukrucić:)

Gość Chcesz zajść w ciążę???
Pomogę z finansami i zajść w ciąże. tel 888-736-442, pomagampowiekszycrodzine@wp.pl

Gość MADZIALLLLA
czy jest możliwy wynik betahcg 6 dni po owulacji?

oj autorko badan jest cala masa to prawda po pol roku hormony itd ale badania na nieplodnosci robi sie zdecydowanie po roku staran czyli niedroznosc jajjowodow badania nasienia badanie na wrogi sluz monitoring owulacji przeci ciala itd 8mc to nie jest dlugo zostaje ci sie uzbroic w cierpliwosc

Gość nie, nie jest możliwy
hcg najwcześniej po 10 dniach

Autorko, 8 mcy to nie długo i wiele par bez badań i leczenia "zaciąża" po roku, nawet 2...ale...jako doświadczona straczka ;) nie zgadzam się z tym że z badaniami trzeba czekać do roku. Ja starałam się ponad 4 lata, a zaczęłam w wieku 22 lat... jeżeli dane będzie mi donosić tę ciąże to urodzę w wiku 27 lat...A też mojemu pierwszemu lekarzowi wydawalm się "zdrowa": regualrna miesiączka, potwierdzana owulacja...Podstawowa sprawa: dobry, sprawdzony lekarz (sprawdzie opinie, popytajcie znajomych. Ja mam "żal" do swojego pierwsze gina - wziętego lekarza, do kórego prywatnie czeka się ponad miesiąć - tylko chwalił, a ciąży jak nie było, tak nie było.Faktycznie zacznijcie od badania nasienia, hormonów, monitoringu.

Gość MADZIALLLLA
też tak pomyślałam, jestem chora i poinformowałam lekarza o staraniach, tutaj chodzi o ewentualny przebieg leczenia, antybiotyki i trzeba się upewnić, tylko że 6 dni po owulacji raczej pewności mi nie da...

Gość MADZIALLLLA
dzięki za odpowiedz, postanowiłam już teraz poszukać kliniki i zrobić podstawowe badania, co mi da czekanie kolejnych 4 miesięcy? lepiej jeśli wyjdzie że coś jest nie tak to zacząć się leczyć. Co do drożności jajowodów, chyba są drożne jeśli kiedyś udało mi się raz zajść, długo nie mogłam się pogodzić z tą stratą...

Gość nie, nie jest możliwy
z drożnością różnie bywa- znam kobietey, które pierwsze dzieci urodziły bez problemów, a starajac sie o drugie usłyszały, że jajowody są niedrożne, sama tego nie stwierdzisz, więc zacznij od badania hormonów- za to i tak płacisz, więc zrób je bez łażenia po lekarzach, bo to bez sensu, tylko zrób je w określonych dniach cyklu, pogoń meża na badanie nasienia i z wynikami hormonów i nasienia idz dopiero do lekarza, kolejny krok to monitoringi cyklu